Νέα

"Το Ποτάμι" Νέο κόμμα από τον Σ. Θεοδωράκη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα centrino
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 63K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
Μην μου κανεις σαν τους χρυσαυγιτες του μπου τωρα, που με ρωτανε διαρκως τα ιδια και οταν βαριεμαι και παω σκαιπ, λενε οτι φυγοδικω. Σε παρακαλω. Εσυ εισαι σοβαρο παιδι.
δεν ξερω τι λες με τους χρυσαυγιτες.Με τους χρυσαυγιτες αλλα και τα κουμουνια τσακωνομαι και εγω.Αλλα τουλαχιστον οταν λενε κατι,προσπαθουν εστω και φτωχα να το τεκμηριωσουν.Εσυ λες κατι,
χωρις να εχεις τις αποδειξεις.Απλα με το μυαλο σου φανταζεσαι,οτι με τον Τσιπρα θα ειμαστε οπως
ειναι η βορεια κορεα.Ε κουνια που σε κουναγε ρε συ.

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
η ενωση κεντρωων με μηδαμινά όπλα παλεύει άτομα σαν εσένα και κόμματα που στηρίζεις ...

ποια μηδαμινα οπλα ρε ηρωα

δικο του καναλι επι χρονια ειχε

που βρηκε τα χρηματα απαντηση δεν εχει δοθει

επισης απαντηση δεν εχει δοθει ποσα πηρε απο την πωληση του καναλιου στον κουρη

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
αβαβα ο ηρωας

ηρωα για κοιτα τι εκπεμπει τωρα το καναλι του ηρωα και προφητη

για να μην πω με τι συστεγαζεται ο προφητης στο καναλι

τραγκας παπαγιαννης παυλοπουλος κλπ δεξιοτρεφη αγγελουδια

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Ολυμπία Κρασαγάκη: Δεν θα είμαι υποψήφια στις Ευρωεκλογές με «Το Ποτάμι»

Μέσω Facebook ξεκαθάρισε ότι στηρίζει τον Σταύρο Θεοδωράκη αλλά δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις Ευρωεκλογές

Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε η φωτογράφος Ολυμπία Κρασαγάκη, επισημαίνοντας ότι δεν θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με «Το Ποτάμι» στις επερχόμενες εκλογές του Μαϊου.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή της στο facebook, αναφέρει: «Αγαπημένοι μου φίλοι, καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την θετική σας ενεργεία και τα ωραία σχόλια που μου στείλατε μεσω των μηνυμάτων σας. Ως φωτογράφος , όσοι με γνωρίζετε, ξέρετε πολύ καλά οτι μιλώ μέσα απο τη δουλεία μου. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν πολιτεύομαι, αλλά στηρίζω τον φίλο μου και συνεργάτη Σταύρο Θεοδωράκη, στην προσπάθεια του, με το ΠΟΤΑΜΙ».

http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/files/1/2014/03/06/krasagaki.jpg[/img[/URL]]

[URL unfurl="true"]http://www.protothema.gr/politics/article/359234/olubia-krasagaki-oute-ego-politeuomai-me-to-potami/[/URL]

σεντρινο ετσι οπως παει το ποταμι θα δινει δεκαευρα ο σταυρος για να βρει στελεχη

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
φιλε τα πραγματα δεν ειναι ακριβως ετσι....
κ εγω εννοειται δεν θα ψηφισω ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για ευνοητους λογους...

αλλα υπαρχει κοσμος που θα τους ψηφισει...κ κυριως ΝΔ...

1) συνταξιουχοι...ειναι πολλοι περισσοτεροι απο οσους νομιζετε...χαπακωνονται αγρια κ ζουνε 90 χρονια ολοι τωρα...τη μερα των εκλογων θα ξεχυθουν σαν τα ζομπι για να ψηφισουν Σαμαρα...καθοτι αυτοι σε μεγαλο βαθμο τρωνε την προπαγανδα του Μεγκα κ φοβουνται μην χρεωκοπησουμε αν βγουν οι αλλοι κ χασουν τη συνταξη των 300 ευρω..

2)επαρχια κ κυριως αγροτες...μη νομιζετε επαρχια κ αγροτες εχουν ζοριστει οσο Αθηνα κ Θεσσαλονικη....εχουν σπιτια..επιδοτησεις...καβατζουλες..μειωμενο κοστος ζωης...κ ψηφιζουν απο συνηθεια....

3)καβατζωμενοι....ακομα πολυς κοσμος εχει καβατζες απλα κανει μοκο κ δε μιλαει.....το ξεΡΩ λογος δουλειας....πολυς κοσμος ακομα εχει λιπος/......

δεν λεω οτι θα σκισει ο Αντωνης...αλλα δεν θα τα παει τοσο χαλια οσο νομιζουνε ολοι....
κ για αλλους πολλους λογους...

ισως γιατι ακοΜΑ η πλειοψηφια δΕΝ υποφερει κ δεν πεινασε πραγματικα....
ενα 30% υποφερει...οι υπολοιποι κουτσα στραβα τα βγαζουνε περα.....

κ δΥστυχως οσοι περιμενουν πραγματα κ θαυματα στις εκλογες φοβαμαι οτι θα απογοητευτουν...
κυβερνηση συνεργασιας θα εχουμε παλι...

μακαρι να ειμαι λαθος...
συμφωνώ σε όλα.
προσθέτω σε αυτά πως τα δύο κόμματα που έχουνε εκφράσει διαφορετικό "απολιτικό" προφίλ (ΔηΞα και Ποτάμι) τα έχουνε λασπώσει όσο παίρνει, οπότε θεωρούν πως είναι απλά υποζύγια (δεν ξέρω αν είναι, αλλά μέχρι να μπούνε στη Βουλή και να ακουστούν μέσα εκεί, δεν μπορώ να κρίνω κιόλας)

διαφωνώ μόνο σε ένα θέμα. Δεν έχουμε βουλευτικές τώρα, οπότε δεν είναι τόσο σημαντικές οι αποφάσεις και κάποια στιγμή θα το γυρίσουνε στο ζειμπέκικο του "ποιος μπορεί να μιλήσει με τους ευρωπαίους καλύτερα"
Οπότε και πάλι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔΠΑΣΟΚ θα ανέβουνε πιστεύω.

Πολύ δυστυχώς

OP
OP
centrino

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Ολυμπία Κρασαγάκη: Δεν θα είμαι υποψήφια στις Ευρωεκλογές με «Το Ποτάμι»

Μέσω Facebook ξεκαθάρισε ότι στηρίζει τον Σταύρο Θεοδωράκη αλλά δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις Ευρωεκλογές

Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε η φωτογράφος Ολυμπία Κρασαγάκη, επισημαίνοντας ότι δεν θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με «Το Ποτάμι» στις επερχόμενες εκλογές του Μαϊου.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή της στο facebook, αναφέρει: «Αγαπημένοι μου φίλοι, καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την θετική σας ενεργεία και τα ωραία σχόλια που μου στείλατε μεσω των μηνυμάτων σας. Ως φωτογράφος , όσοι με γνωρίζετε, ξέρετε πολύ καλά οτι μιλώ μέσα απο τη δουλεία μου. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν πολιτεύομαι, αλλά στηρίζω τον φίλο μου και συνεργάτη Σταύρο Θεοδωράκη, στην προσπάθεια του, με το ΠΟΤΑΜΙ».

http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/files/1/2014/03/06/krasagaki.jpg[/img[/URL]]

[URL unfurl="true"]http://www.protothema.gr/politics/article/359234/olubia-krasagaki-oute-ego-politeuomai-me-to-potami/[/URL]

σεντρινο ετσι οπως παει το ποταμι θα δινει δεκαευρα ο σταυρος για να βρει στελεχη

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
[/quote]

Τα ´χούμε ξαναπεί αυτά, ο Θεοδωράκης δεν ισχυρίστηκε ότι οι τριάντα τις λίστας  ειναι πολιτευτές του ποταμιου, δήλωσε απλά ότι ειναι υποστηρικτές του.

Κατα τα λοιπά θυμίσου το εξής ... Με τους εξυπνάκισμους των ηλιθίων περί ποταμιου θα καταλήξουν να μπουν στην ευρωβουλή οι ποταμισιοι ακόμα και με μπακαλιάρους στο ψηφοδέλτιο.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Οχι φίλε δεν ειναι ετσι. Και πιστεψε με εχουμε πολλα να χασουμε ακομη αν αρχισουμε τα πειραματακια.
Η Βενεζουελα ας πουμε εφτασε καποτε να μην εχει ουτε κωλοχαρτο. Οπότε μην τα λες κι ετσι.
Περαιτερω.
Παγκοσμιως δύο ειναι οι παραταξεις. Φιλελευθεροι και Σοσιαλδημοκρατες. Εμεις τι "νεο" θα εχουμε δηλαδη? Επειδη σπαμε σε κομματακια τις ηδη υπαρχουσες παραταξεις και ξεφυτρωνουμε και κατι φασιστες και κατι σταλινικους φτιαξαμε το νεο?
Η μονη λυση ειναι η εξυγίανση και ο εκσυγχρονισμος, ιδεολογικος βεβαια, των δυο μεγαλων παραταξεων. Ο,τιδηποτε αλλο ειναι πολιτικη ανοησια.
Επειδη δηλαδη εκαναν λαθη η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, θα καταργησουμε τον φιλελευθερισμο και την σοσιαλδημοκρατια εν Ελλαδι? Ή απλως αν αλλαξουν ονοματα θα γεννηθει το νέο?
Νεα προσωπα μονο μεσα απο τις παραδοσιακες παραταξεις μπορουν να αναδειχθουν.
Τα νεα, "μικρα" κομματα ειναι απλως κακεκτυπα των μεγαλων παλιων, με ολα τα ελαττωματα τους.
εκ προοιμίου λέω πως θεωρώ τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα ό,τι πιο διεφθαρμένο έχουμε και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί κατά πόδας.
Αλλά αφού για σένα είναι παράγοντες σταθερότητας και δεν πρέπει να αλλάξουνε, για πες μας ρε Αλέξη Κωσταλέξη, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υπήρχαν ανέκαθεν ή υπήρχαν άλλα κόμματα; Γιατί εγώ κάτι ενώσεις κεντρώων ήξερα κ.α. πως υπήρχανε πριν από αυτά.

Οπότε μπορεί απλά να βρίσκεσαι στη στιγμή της μετάλλαξης αυτών σε νέα κόμματα που θα γίνουνε πόλοι για τα επόμενα 40 χρόνια.

Πάντως εγώ αυτό που ξέρω είναι πως ένα μαλάκα που επανειλλημένως κάνει λάθη τον αλλάζεις, δεν του λες έλα να τα ξαναγαμήσεις όλα.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Κατεστραμμενος δεν εισαι επ' ουδενι.
Τα βενζιναδικα σου εχουν βενζινη, τα φαρμακεια σου εχουν φαρμακα, τα σουπερ μαρκετ σου εχουν αγαθα, ρεύμα εχεις 24 ωρες την ημερα, νερο το ιδιο.
Κόψτε τις μαλακιες και τον λαικισμο επιτελους και μιλατε σοβαρα.
Δεν παιζουμε με τετοια πραγματα.
Τον Τσίπρα δεν θα τον ψηφίσω προσωπικά γιατί είναι ακριβώς το ίδιο με τα κουμάσια του Πασοκ και της ΝΔ.
οπότε και αυτό που λες απορρίπτεται.
Γιατί πάλι τα ίδια θα έχουμε. Η κατάσταση δεν θα αλλάξει.

Paparov

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2006
Κριτικές
4
Like
5
Πόντοι
16
εκ προοιμίου λέω πως θεωρώ τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα ό,τι πιο διεφθαρμένο έχουμε και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί κατά πόδας.
Αλλά αφού για σένα είναι παράγοντες σταθερότητας και δεν πρέπει να αλλάξουνε, για πες μας ρε Αλέξη Κωσταλέξη, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υπήρχαν ανέκαθεν ή υπήρχαν άλλα κόμματα; Γιατί εγώ κάτι ενώσεις κεντρώων ήξερα κ.α. πως υπήρχανε πριν από αυτά.

Οπότε μπορεί απλά να βρίσκεσαι στη στιγμή της μετάλλαξης αυτών σε νέα κόμματα που θα γίνουνε πόλοι για τα επόμενα 40 χρόνια.

Πάντως εγώ αυτό που ξέρω είναι πως ένα μαλάκα που επανειλλημένως κάνει λάθη τον αλλάζεις, δεν του λες έλα να τα ξαναγαμήσεις όλα.

Όχι ρε τι λες, δεν μας έχουν παρτουζώσει πολύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ...Μόλις μας γονατίσουν από την πούτσα εντελώς, μπορεί να το σκεφτούμε...Σημασία έχει να υπάρχει ο Φιλελευθερισμός και η Σοσιαλδημοκρατία... :jerking:

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Χωρίς να αποκλείουμε το να χτυπήσει μπιέλα η ΕΕ από μόνη της..............  :2funny: :2funny:
δεν νομίζω πως παίζει αυτό.
Εφόσον κινούσουν στην Ευρώπη θα έβλεπες πως οι Ευρωπαίοι δεν έχουνε καμία κάψα με το τι θα γίνει η ΕΕ. Αντιθέτως ούτε περνάει από το μυαλό τους. Το δικό μας θέμα δε το βλέπουνε σαν να είναι ζουζούνι στο πέτο τους.

Και λογικά να το πάρεις...η μοναδική χώρα με συνεχιζόμενο πρόβλημα είναι η Ελλάδα. Και η μοναδική που έχει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα γιατί η κυβέρνηση που έχει δεν στηρίζεται εκλογικά με σοβαρό ποσοστό.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
:rockon:  :rockon:  :rockon:  :rockon:

Ως προς τα εσωτερικα συμφωνω.

Αλλα με τους δανειστες, δεν θα μπορεσει να ειναι εξισου καλο πουτανακι, γτ οι ιδιοι οι ψηφοφοροι του θα τον γδαρουν ζωντανο.
Ετσι, αν οι Ευρωπαιοι φανουν δυσκαμπτοι (που θα φανουν...), ο Τσιπρας θα πρεπει να τα τιναξει ολα στον αερα και να μας παει σε δραχμη.
Ειναι τελειως μονοδρομος αυτο που σου λεω.
πόσα παραδείγματα θες να σου φέρω που άλλα λέγανε προ εκλογών και άλλα μετά και φυσικά δεν άνοιξε μύτη;
Εδώ κάθε εβδομάδα κάνουνε και μία κωλοτούμπα και ο κόσμος δεν χαμπαριάζει.

τώρα ξαφνικά από αντιμνημονιακό κόμμα έχουνε πάει στη θέση....να το καθυστερήσουμε, να το πάμε σε αναστολή...αλλά μετά να το κάνουμε...
εντάξει, πιο μπαλαρίνα λέγεσαι Γιωργάκης

Επισκέπτης
Ποτάμι ή παραπόταμος; Ανοιχτή επιστολή στον κ. Σταύρο Θεοδωράκη

Γράφει ο Χρήστος Μαγγούτας
Αγαπητέ Σταύρο,
Η πολιτική σου κίνηση με τη δημιουργία του «Ποταμιού» έχει ταράξει τα επί χρόνια λιμνάζοντα νερά της πολιτικής αρένας, αλλά την ίδια στιγμή έχει θέσει και εύλογα ερωτήματα.
Πιστεύω ότι εκφράζω και τις απόψεις κάποιων Συνελλήνων, έστω λίγων, με το να σου απευθύνω πρόσωπο με πρόσωπο μερικούς από τους προβληματισμούς που δικαίωμά σου είναι να τους λάβεις υπ’ όψει ή όχι.
Νομίζω ότι μπορώ να ξεκινήσω από τον τίτλο: πρόκειται για ποτάμι ή απλά για παραπόταμο που δημιουργήθηκε επί τροχάδην και πριν ακόμα φτύσουμε τα κουκούτσια της πικροελιάς; Μήπως το κατεστημένο, βλέποντας ότι αποκλείεται να σχηματιστεί κυβέρνηση με τις σημερινές ισορροπίες, ήτοι Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, ψάχνει για έναν παραπόταμο για να παρακάμψει τα εμπόδια, ήτοι να σώσει το τριαντάχρονο σαπιοκάραβο της πολιτικής; Μήπως, αναρωτιούνται μερικοί, το Ποτάμι είναι απλά ένα παρακλάδι στο Δέλτα της πολιτικής πριν καταλήξει στη Θάλασσα της Ανευθυνότητας, για να ξεθυμάνει ο κόσμος;
Και ποιος θα ήταν πιο κατάλληλος γι’ αυτό παρά ένας καταξιωμένος δημοσιογράφος, παιδί θρέμμα των ΜΜΕ και συνάμα το άτομο που ξέρει πολύ καλά «ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς» όπως δήλωσες;
Δυστυχώς οι δυο παρουσιάσεις σου δε μας φώτισαν. Ουσιαστικά είπες, με καλύτερο τρόπο ομολογουμένως, αυτά που λέει η πολύσπαρτη και αφηρημένη στις πράξεις της «Κεντροαριστερά».
Με συγχωρείς που το λέω, αλλά δεν άκουσα τίποτα καινούργιο. Και κυρίως δεν άκουσα τίποτα που να απαντά στις αγωνίες του λαού. Μου φάνηκε σα να απαντούσες στα ΜΜΕ ή σε πολιτικές δυνάμεις, χωρίς να αφουγκράζεσαι το λαό.
Επειδή δε θέλω να είμαι αφηρημένος γιατί δεν είμαι πολιτικός, ούτε καν δημοσιογράφος, ένας απλός δημοσιογραφών είμαι, θα θέσω τα ερωτήματα ακριβώς όπως θα σου τα έθετε ένας απλός Ελληνας από αυτούς που παρουσιάζεις στους «Πρωταγωνιστές» (αν βέβαια τον ρωτούσες):
Το «Ποτάμι»:
-        Θα ζητήσει (και θα παλέψει, όχι να το πει μια φορά για τα μάτια) να καταργηθούν οι παραγραφές, οι ασυλίες, οι ατέλειες και τα δεκάδες άλλα προνόμια των βουλευτών;
-        Θα ζητήσει να γίνει έρευνα όλων των Ελλήνων που τα τελευταία τριάντα χρόνια απέκτησαν περιουσία που δεν εναρμονίζεται με το δηλωθέν και φορολογηθέν εισόδημά τους (και των εγγύτερων συγγενών τους) και το υπερβάλλον να κατασχεθεί υπέρ του δημοσίου. Και να γίνεται αυτό με ταχείες διαδικασίες;
-        Θα δώσει δημόσια στο λαό την πληροφόρηση: ποιοι ζήτησαν τα δάνεια, και πού διατέθηκαν ώστε το λογαριασμό να μην τον πληρώνουν μόνο οι νόμιμοι πολίτες αλλά κυρίως αυτοί που έφαγαν τα πολλά;
-        Θα ζητήσει έλεγχο των σκανδάλων, όπως έκαναν στην Ισλανδία, και καθένας να λογοδοτήσει για ΜΚΟ και οποιαδήποτε άλλη επιδότηση;
-        Θα ζητήσει το βάρος  του χρέους να διανεμηθεί σε όλους τους εργαζόμενους ισοβαρώς ώστε να μην έχουμε 1,5 εκατομμύρια άνεργους στον ιδιωτικό τομέα και κανέναν στο δημόσιο;
-        Θα ζητήσει όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα να έχουν, όσο το δυνατό, τα ίδια δικαιώματα;
-        Θα ζητήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται από το λαό και να λογοδοτεί σ’ αυτόν, κι όχι να είναι μαριονέτα των δυο μεγαλύτερων κομμάτων που τον παζάρεψαν;
-        Θα ζητήσει να μπορεί ο λαός να καλέσει πρόωρες βουλευτικές ή δημοτικές εκλογές με ένα σημαντικό ποσοστό (π.χ. 25%) αν φρονεί ότι υπάρχει δυσαρμονία ανάμεσα στην κοινωνία και την εκπροσώπησή της στη Βουλή; Αφού ο λαός έχει δικαίωμα να εκλέξει μια κυβέρνηση δεν πρέπει να μπορεί και να την απολύσει αν πιστεύει ότι εκτελεί μη ανατρέψιμο καταστροφικό έργο;
-        Θα ζητήσει να έχουν τα κοινωνικά προγράμματα (υγεία, παιδεία, ασφάλεια κλπ.) προτεραιότητα απέναντι στις τράπεζες;
Ξέρω ότι η λίστα αυτή θα μπορεί να συμπληρωθεί από τον καθένα μας με δεκάδες άλλες ερωτήσεις. Είναι απλά ενδεικτική για να σου δώσει την ευκαιρία να δείξεις ποιο είναι το στίγμα του κόμματός σου, κοντολογίς πάλι: «Ποτάμι» ή παραπόταμος για να σωθεί το κατεστημένο;
Μπορεί κι εσύ να εκπλαγείς αν απαντήσεις θετικά σ’ αυτές τις ερωτήσεις του λαού. Γιατί ο πιο πολύς κόσμος δεν ξέρει τι να ψηφίσει πια, τα κόμματα που κάποτε είχαν λαμπερά φωτοστέφανα, τώρα είναι γεμάτα σκουριά.
Είσαι μια ελπίδα, αλλά να ξέρεις ότι αν απογοητέψεις τον κόσμο με ψεύτικες υποσχέσεις, θα σε περιμένει ο πολιτικός Καιάδας.
Σταύρο, αυτός είναι ο σταυρός του μαρτυρίου σου. Τώρα που πέρασες το Ρουβίκωνα, ασφαλώς το ξέρεις. Είναι το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι; Ελπίζω ότι δεν είναι: «μάλλον ναι, ίσως όχι».
Φιλικά,
Κάποιος που μπορεί να γίνει ο θερμότερος υποστηριχτής σου. Ή το αντίθετο.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Ποτάμι ή παραπόταμος; Ανοιχτή επιστολή στον κ. Σταύρο Θεοδωράκη

Γράφει ο Χρήστος Μαγγούτας
Αγαπητέ Σταύρο,
Η πολιτική σου κίνηση με τη δημιουργία του «Ποταμιού» έχει ταράξει τα επί χρόνια λιμνάζοντα νερά της πολιτικής αρένας, αλλά την ίδια στιγμή έχει θέσει και εύλογα ερωτήματα.
Πιστεύω ότι εκφράζω και τις απόψεις κάποιων Συνελλήνων, έστω λίγων, με το να σου απευθύνω πρόσωπο με πρόσωπο μερικούς από τους προβληματισμούς που δικαίωμά σου είναι να τους λάβεις υπ’ όψει ή όχι.
Νομίζω ότι μπορώ να ξεκινήσω από τον τίτλο: πρόκειται για ποτάμι ή απλά για παραπόταμο που δημιουργήθηκε επί τροχάδην και πριν ακόμα φτύσουμε τα κουκούτσια της πικροελιάς; Μήπως το κατεστημένο, βλέποντας ότι αποκλείεται να σχηματιστεί κυβέρνηση με τις σημερινές ισορροπίες, ήτοι Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, ψάχνει για έναν παραπόταμο για να παρακάμψει τα εμπόδια, ήτοι να σώσει το τριαντάχρονο σαπιοκάραβο της πολιτικής; Μήπως, αναρωτιούνται μερικοί, το Ποτάμι είναι απλά ένα παρακλάδι στο Δέλτα της πολιτικής πριν καταλήξει στη Θάλασσα της Ανευθυνότητας, για να ξεθυμάνει ο κόσμος;
Και ποιος θα ήταν πιο κατάλληλος γι’ αυτό παρά ένας καταξιωμένος δημοσιογράφος, παιδί θρέμμα των ΜΜΕ και συνάμα το άτομο που ξέρει πολύ καλά «ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς» όπως δήλωσες;
Δυστυχώς οι δυο παρουσιάσεις σου δε μας φώτισαν. Ουσιαστικά είπες, με καλύτερο τρόπο ομολογουμένως, αυτά που λέει η πολύσπαρτη και αφηρημένη στις πράξεις της «Κεντροαριστερά».
Με συγχωρείς που το λέω, αλλά δεν άκουσα τίποτα καινούργιο. Και κυρίως δεν άκουσα τίποτα που να απαντά στις αγωνίες του λαού. Μου φάνηκε σα να απαντούσες στα ΜΜΕ ή σε πολιτικές δυνάμεις, χωρίς να αφουγκράζεσαι το λαό.
Επειδή δε θέλω να είμαι αφηρημένος γιατί δεν είμαι πολιτικός, ούτε καν δημοσιογράφος, ένας απλός δημοσιογραφών είμαι, θα θέσω τα ερωτήματα ακριβώς όπως θα σου τα έθετε ένας απλός Ελληνας από αυτούς που παρουσιάζεις στους «Πρωταγωνιστές» (αν βέβαια τον ρωτούσες):
Το «Ποτάμι»:
-        Θα ζητήσει (και θα παλέψει, όχι να το πει μια φορά για τα μάτια) να καταργηθούν οι παραγραφές, οι ασυλίες, οι ατέλειες και τα δεκάδες άλλα προνόμια των βουλευτών;
-        Θα ζητήσει να γίνει έρευνα όλων των Ελλήνων που τα τελευταία τριάντα χρόνια απέκτησαν περιουσία που δεν εναρμονίζεται με το δηλωθέν και φορολογηθέν εισόδημά τους (και των εγγύτερων συγγενών τους) και το υπερβάλλον να κατασχεθεί υπέρ του δημοσίου. Και να γίνεται αυτό με ταχείες διαδικασίες;
-        Θα δώσει δημόσια στο λαό την πληροφόρηση: ποιοι ζήτησαν τα δάνεια, και πού διατέθηκαν ώστε το λογαριασμό να μην τον πληρώνουν μόνο οι νόμιμοι πολίτες αλλά κυρίως αυτοί που έφαγαν τα πολλά;
-        Θα ζητήσει έλεγχο των σκανδάλων, όπως έκαναν στην Ισλανδία, και καθένας να λογοδοτήσει για ΜΚΟ και οποιαδήποτε άλλη επιδότηση;
-        Θα ζητήσει το βάρος  του χρέους να διανεμηθεί σε όλους τους εργαζόμενους ισοβαρώς ώστε να μην έχουμε 1,5 εκατομμύρια άνεργους στον ιδιωτικό τομέα και κανέναν στο δημόσιο;
-        Θα ζητήσει όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα να έχουν, όσο το δυνατό, τα ίδια δικαιώματα;
-        Θα ζητήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται από το λαό και να λογοδοτεί σ’ αυτόν, κι όχι να είναι μαριονέτα των δυο μεγαλύτερων κομμάτων που τον παζάρεψαν;
-        Θα ζητήσει να μπορεί ο λαός να καλέσει πρόωρες βουλευτικές ή δημοτικές εκλογές με ένα σημαντικό ποσοστό (π.χ. 25%) αν φρονεί ότι υπάρχει δυσαρμονία ανάμεσα στην κοινωνία και την εκπροσώπησή της στη Βουλή; Αφού ο λαός έχει δικαίωμα να εκλέξει μια κυβέρνηση δεν πρέπει να μπορεί και να την απολύσει αν πιστεύει ότι εκτελεί μη ανατρέψιμο καταστροφικό έργο;
-        Θα ζητήσει να έχουν τα κοινωνικά προγράμματα (υγεία, παιδεία, ασφάλεια κλπ.) προτεραιότητα απέναντι στις τράπεζες;
Ξέρω ότι η λίστα αυτή θα μπορεί να συμπληρωθεί από τον καθένα μας με δεκάδες άλλες ερωτήσεις. Είναι απλά ενδεικτική για να σου δώσει την ευκαιρία να δείξεις ποιο είναι το στίγμα του κόμματός σου, κοντολογίς πάλι: «Ποτάμι» ή παραπόταμος για να σωθεί το κατεστημένο;
Μπορεί κι εσύ να εκπλαγείς αν απαντήσεις θετικά σ’ αυτές τις ερωτήσεις του λαού. Γιατί ο πιο πολύς κόσμος δεν ξέρει τι να ψηφίσει πια, τα κόμματα που κάποτε είχαν λαμπερά φωτοστέφανα, τώρα είναι γεμάτα σκουριά.
Είσαι μια ελπίδα, αλλά να ξέρεις ότι αν απογοητέψεις τον κόσμο με ψεύτικες υποσχέσεις, θα σε περιμένει ο πολιτικός Καιάδας.
Σταύρο, αυτός είναι ο σταυρός του μαρτυρίου σου. Τώρα που πέρασες το Ρουβίκωνα, ασφαλώς το ξέρεις. Είναι το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι; Ελπίζω ότι δεν είναι: «μάλλον ναι, ίσως όχι».
Φιλικά,
Κάποιος που μπορεί να γίνει ο θερμότερος υποστηριχτής σου. Ή το αντίθετο.
μια χαρά τα ερωτήματα
και συμφωνώ απόλυτα πως πρέπει να τα απαντήσει.

ΟΧΙ μόνο αυτός όμως! Γιατί ακόμα κι αν αυτός δεν απαντήσει ή απαντήσει παπαριές σε αυτό... εμείς και πάλι πρέπει να ψηφίσουμε κάτι. Και μέχρι στιγμής ΚΑΝΕΝΑΣ (ούτε η ΧΑ) δεν έχει στο καλεντάρι της να τα κάνει αυτά.

Εδω έχουμε συνταγματική Βουλή και δεν μιλάει κανείς τους...
ούτε για πλάκα δεν άγγιξε κανείς το θέμα της βουλευτικής ασυλίας. ΜΟΝΟ για τους βουλευτες της ΧΑ. Μωρ' τι μας λετε...

TempT

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Like
6
Πόντοι
16
-         Θα ζητήσει να μπορεί ο λαός να καλέσει πρόωρες βουλευτικές ή δημοτικές εκλογές με ένα σημαντικό ποσοστό (π.χ. 25%) αν φρονεί ότι υπάρχει δυσαρμονία ανάμεσα στην κοινωνία και την εκπροσώπησή της στη Βουλή; Αφού ο λαός έχει δικαίωμα να εκλέξει μια κυβέρνηση δεν πρέπει να μπορεί και να την απολύσει αν πιστεύει ότι εκτελεί μη ανατρέψιμο καταστροφικό έργο;

πως ακριβως θα δουλεψει αυτο? θα κανουμε καθε λιγο και λιγακι δημοψηφισμα του στυλ θελετε αυτο το μηνα εκλογες η να το αφησουμε?

Επισκέπτης
https://fbexternal-a.akamaihd.net/safe_image.php?d=AQAECCUuXxvYZ32d&w=398&h=208&url=http%3A%2F%2F[URL unfurl="true"]www.athensvoice.gr%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Farticle%2F62497-138378.jpg&cfs=1&sx=0&sy=0&sw=639&sh=334[/img[/URL]]
[MEDIA=facebook]https://www.facebook.com/topotami[/MEDIA]

Επισκέπτης
Άρες, μάρες, κουκουνάρες.

Το Ποτάμει δεν κόβει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό έδειξε η πρώτη δημοσκόπηση. Το 7,7 % του 6,4% είναι σκάρτα μισή μονάδα. Ναι, από αυτή την μισή μονάδα κινδυνεύει η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ.
Και τώρα μη μας πεις για την δημοσκόπηση γιατί αφού το σύστημα (κατ' εσέ) είναι πανίσχυρο θα την είχε στήσει έτσι που να φαινόταν ότι κάνει πραγματικά κακό στον ΣΥΡΙΖΑ ο Θεοδωράκης.

Αν οι Μπομπολαίοι ήθελαν να ελέγξουν τον ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθούσαν το ΜΟΝΟ σενάριο που παίζει (και δεν είναι βλάκες - μπαμπάς ο Μπόμπολας πουλώντας τη "Μεγάλη Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια" ξεκίνησε στον εκδοτικό χώρο).
Δηλαδή θα ενίσχυαν κόμματα και πρόσωπα τα οποία μελλοντικά θα στήριζαν μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδυναμία δεν πρόκειται να έχει με τίποτε.
Και τα δεκανίκια του ΣΥΙΡΙΖΑ θα ήταν η ΔΗΜΑΡ και ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ με συγκεκριμένα πρόσωπα.
Με αυτό τον τρόπο όχι μόνον θα είχαν δικά τους πρόσωπα σε κυβερνητικές θέσεια αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ σα κυβέρνηση θα ήταν απόλυτα εξαρτημένος από αυτούς. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε οποιαδήποτε στραβοτιμονιά ρίχναν την κυβέρνηση.
Αυτό είναι το σενάριο που παίζει ή τουλάχιστον έπαιζε μέχρι πρότινος.

Το Ποτάμι ούτε μπορεί ούτε πρόκειται να παίξει αυτό τον ρόλο.

Ψήφους από την ΔΗΜΑΡ θα πάρει και από το ΠΑΣΟΚ. Και κυρίως θα πάρει ψήφους από τους απογοητευμένους της αποχής.
Άντε και στα τσακίδια.
Τί έγινε σιχαμένε,σε έτσουξε ο κώλος; Ξύδι...

Κανένα ποτάμι δεν σας σώζει σιχάματα.

Επισκέπτης
https://fbexternal-a.akamaihd.net/safe_image.php?d=AQAECCUuXxvYZ32d&w=398&h=208&url=http%3A%2F%2F[URL unfurl="true"]www.athensvoice.gr%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Farticle%2F62497-138378.jpg&cfs=1&sx=0&sy=0&sw=639&sh=334[/img[/URL]]
[MEDIA=facebook]https://www.facebook.com/topotami[/MEDIA]

[/quote]
To Potami
Αρέσει σε 22.954 · 24.727 μιλούν γι' αυτή τη Σελίδα

Απελπισμένος ο κόσμος,αλλά είναι απλά το πρώτο μπαμ,πριν τις εκλογές θα έχει ξεφουσκώσει το ποτάμι.

TempT

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Like
6
Πόντοι
16
To Potami
Αρέσει σε 22.954 · 24.727 μιλούν γι' αυτή τη Σελίδα

Απελπισμένος ο κόσμος,αλλά είναι απλά το πρώτο μπαμ,πριν τις εκλογές θα έχει ξεφουσκώσει το ποτάμι.

τι θα κανει δε ξερω, το γεγονος ομως οτι μπηκες στη διαδικασια να κανεις ακαουντ και να ποσταρεις 54 φορες σε 24 ωρες σε ενα αποκλειστικα θεμα (αυτο) λεει οτι μαλλον απο φοβο τους εχεις παρει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom