Νέα

"Το Ποτάμι" Νέο κόμμα από τον Σ. Θεοδωράκη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα centrino
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 63K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Κάνεις το λαθος να θεωρεις οτι στις βουλευτικες εκλογες θα παμε περιπου με την υπαρχουσα κατασταση.
Ο Συριζα δεν θεωρω οτι θα φτασει ως τις εκλογες με τοση δυναμη.
Για να μην χαρείς αναίτια σε πληροφορώ πως στις επόμενες βουλευτικές ο Σύριζα θα έχει μεγαλύτερο ποσοστό απ΄ όσο στις τωρινές! ;)
Και η Ν.Δ. βέβαια οπότε ποιός θα είναι πρώτος δεν ξέρω, αλλά όποιος και να 'ναι θα είναι με πολύ μικρή διαφορά, τόσο μικρή που να καθιστά την πιθανότητα μελλοντικής αυτοδυναμίας μηδενική!  
Οπότε! ;)

Εγω δεν ειμαι καθολου σιγουρος για το οτι ο Συριζα θα εχει πανω απο 27% στις επομενες εκλογες.
Εσυ εισαι σιγουρος οτι και η ΝΔ και ο Συριζα θα αυξησουν δυναμη σε σχεση με τον Ιουνιο 2012?
Δεν μου φαινεται πολιτικα λογικο να συμβει αυτο σαν πακετο.

OP
OP
centrino

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Γιατί η Ζαρούλια είναι χειρότερη από τη  Χριστοφιλοπούλου ή τη Βούλτεψη
ή την Πιπιλή ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Άλλωστε νέα στελέχη θα προσέλθουν.
Ακόμη είναι αρχή.

Και τα ποσοστά ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΝΩ ΤΟΥ 20%.
Κάνεις καθόλου κουβένα περί πολιτικής με κόσμο ;;;;;

Πιστεύω ότι σε πιθανές δίδυμες εθνικές/ευρω-εκλογές ότι η Χ.Α. θα κυμανθεί σε χαμηλό διψήφιο ποσοστό ή υψηλό μονοψήφιο ...

Τώρα για τις λοιπές κότες συμφωνώ ότι δεν είναι και πολύ καλύτερες σε πολιτικό επίπεδο (γιατί σε προσωπικό δεν νομίζω να υπάρχει μεγαλύτερο τσόκαρο από την ζαρούλια) ... ΟΜΩΣ η Χ.Α. (όπως και το ΚΚΕ) επέλεξε να κρίνεται με μέτρα επαναστατικού πολιτικού κινήματος που αποσκοπεί στην ανατροπή του διεφθαρμένου αστικού καθεστώτος ... συνεπώς τα στελέχη της κρίνονται ώς ηγέτες μιας εν δυνάμει επανάστασης και όχι ώς διαχειριστές μικροκομματικών συμφερόντων ... άρα εξ ορισμού πολύ αυστηρότερα.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Ο Μανος ηταν ενας υπουργος Οικονομικων που ΠΑΡΗΓΑΓΕ πολιτικη. Δεν εκανε PR, ουτε δουλεια εισπρακτορα οπως ο Στουρναρας.

Ο Τζμερος εβγαζε το ψωμι του ως διαφημιστης. Φουσικα - ξεφουσκα, κονομαγε.

Ο Βαλλιανατος εβγαζε λεφτα ως τεκνό, ως εκδοτης, ως δημοσιογραφος, ως μαρκετιστας και ως image maker.

Ο Θεοδωρακης ανοιξε δικια του επιχειρηση (protagon), με μεγαλη επιτυχια στις εκλογες Μαΐου - Ιουνιου του 2012 (ολες οι συνεντευξεις και οι καλυψεις γαμουσαν/ επισης, ειχε μια ειδικη συνεργασια με το Youtube.)

Φυσικα, ο Βενιζελος, ο Σαμαρας και ο Τσιπρας δεν εχουν να επιδειξουν τιποτα αναλογο.
(Ο Κουβελης δικηγορευε παραλληλα με την πολιτικη, επι πολλα χρονια...)

Με το Μάνο μπορει να συμφωνεί ή να διαφωνεί κανείς γιατί είναι σχετικός.
Με το Θεοδωράκη ή το Κασιδίαρη να διαφωνήσει ως τι; Στις θέσεις διοίκησης website ή αγήματος για τον Εθνικό ύμνο;
Πολιτική εμπειρία 0, διοικητική εμπειρία στη παραγωγή έργου 0. Στην ευρωβουλή, διότι δεν είναι αναγκαιότητα η σοβαρή εκπροσώπηση της χώρας και ΠΑΣΟΚ ΝΔ απέτυχαν. Λογικό.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.780
Πόντοι
1.206
Εγω δεν ειμαι καθολου σιγουρος για το οτι ο Συριζα θα εχει πανω απο 27% στις επομενες εκλογες.
Εσυ εισαι σιγουρος οτι και η ΝΔ και ο Συριζα θα αυξησουν δυναμη σε σχεση με τον Ιουνιο 2012?
Δεν μου φαινεται πολιτικα λογικο να συμβει αυτο σαν πακετο.

Στις ευρωεκλογές και ο Σύριζα και η Ν.Δ. (περισσότερο) θα είναι πεσμένοι σε σχέση με το 2012, λόγω "χαλαρής ψήφου". Στις επόμενες εθνικές λογικά θα γίνει "επανασυσπείρωση", μέχρι ποιού βαθμού δεν ξέρω, οπότε δεν ξέρω και τον πρώτο.
Στις ευρωεκλογές νομίζω πως πρώτος θα είναι ο Σύριζα, αλλά με ποσοστό που δεν θα του αρέσει καθόλου.
(Στην Ν.Δ. βέβαια το δικό της δεν θα της αρέσει ακόμα περισσότερο! :))

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Στις ευρωεκλογές και ο Σύριζα και η Ν.Δ. (περισσότερο) θα είναι πεσμένοι σε σχέση με το 2012, λόγω "χαλαρής ψήφου". Στις επόμενες εθνικές λογικά θα γίνει "επανασυσπείρωση", μέχρι ποιού βαθμού δεν ξέρω, οπότε δεν ξέρω και τον πρώτο.
Στις ευρωεκλογές νομίζω πως πρώτος θα είναι ο Σύριζα, αλλά με ποσοστό που δεν θα του αρέσει καθόλου.
Για κανε μια προβλεψη για ευρωεκλογες ρε γιατρε.
Καταλαβαινω οτι για βουλευτικες ειναι πολυ νωρις ακομη.

OP
OP
centrino

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Με το Μάνο μπορει να συμφωνεί ή να διαφωνεί κανείς γιατί είναι σχετικός.
Με το Θεοδωράκη ήταν το Κασιδίαρη να διαφωνήσει ως τι; Στις θέσεις διοίκησης website ή αγήματος για τον Εθνικό ύμνο;
Πολιτική εμπειρία 0, διοικητική εμπειρία στη παραγωγή έργου 0. Στην ευρωβουλή, διότι δεν είναι αναγκαιότητα η σοβαρή εκπροσώπηση της χώρας και ΠΑΣΟΚ ΝΔ απέτυχαν. Λογικό.

Από την άλλη μεριά κανείς δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας.

Η εμπειρία αποκτάται επί του πεδίου.

Δεν μπορεί από την μια μεριά να καταγγέλουμε "τα παιδιά του κομματικού σωλήνα" ώς τέτοια και από την άλλη να απορρίπτουμε ώς εξ ορισμού ακατάλληλο οποιονδήποτε δεν έχει προυπάρχουσες διοικητικές περγαμηνές.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Ποιος να μας το ελεγε παντως, οτι θα ερθει μια μερα που στις ευρωεκλογες ο Συριζα ως "μεγαλο" κομμα θα κινδυνευει να εχει απωλειες προς τα "μικρα" λογω χαλαρης ψηφου, ενω μεχρι τωρα περιμενε απο τις ευρωεκλογες να τσιμπησει εκεινος κατι απο τα μεγαλυτερα.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.780
Πόντοι
1.206
Για κανε μια προβλεψη για ευρωεκλογες ρε γιατρε.
Καταλαβαινω οτι για βουλευτικες ειναι πολυ νωρις ακομη.

Πολύ αυθαίρετα : Σύριζα 25%, Ν.Δ. 24%. Κάτι τέτοιο.
Με αποχή 35-40% μιλάμε βέβαια!

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Ποιος να μας το ελεγε παντως, οτι θα ερθει μια μερα που στις ευρωεκλογες ο Συριζα ως "μεγαλο" κομμα θα κινδυνευει να εχει απωλειες προς τα "μικρα" λογω χαλαρης ψηφου, ενω μεχρι τωρα περιμενε απο τις ευρωεκλογες να τσιμπησει εκεινος κατι απο τα μεγαλυτερα.

ανεμομαζωματα διαβολοσκορπισματα

Επισκέπτης

Το μπουρδέλο του ΣΥΡΙΖΑ χτύπησε το ταβάνι του προ πολλού
και κατεβαίνει , παρόλο που η ΝΔ χάνει , ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αφανίζονται εκτός βουλής,
ΑΝΕΛ φούντο οριακά στο 3% ...

Οπότε είναι πασιφανές ποιος κερδίζει.

Εσύ ιατρέ , γιατί δεν είσαι ήδη μαζί μας ;;;;;
Είσαι από τους ιατρούς που κινούνται μεταξύ Π.Ψυχικού, Εκάλης, Σπετσών , Μυκόνου, Αραχώβης ;;;;;;;

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.780
Πόντοι
1.206

Things change! :)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Πολύ αυθαίρετα : Σύριζα 25%, Ν.Δ. 24%. Κάτι τέτοιο.
Με αποχή 35-40% μιλάμε βέβαια!
Οχι ετσι ρε τύπε. Πες μου και τα αλλα κομματα. Για να δουμε πώς βγαινουν τα συνολα.
Πολυ χαμηλα μου φαινεται οτι τα δινεις παντως. Κατω απο 50%? Και πού παει το υπολοιπο 50?%

Η αποχη μπορει να ειναι και μεγαλυτερη παντως.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Από την άλλη μεριά κανείς δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας.

Η εμπειρία αποκτάται επί του πεδίου.

Δεν μπορεί από την μια μεριά να καταγγέλουμε "τα παιδιά του κομματικού σωλήνα" ώς τέτοια και από την άλλη να απορρίπτουμε ώς εξ ορισμού ακατάλληλο οποιονδήποτε δεν έχει προυπάρχουσες διοικητικές περγαμηνές.

Και ο Βέγγος εάν κάθονταν καιρό στο Φαρμακείο θα μάθαινε. Ας σταλούν στην Ευρωβουλή επί Ελληνικής προεδρίας για να μάθουν. Ο Θεοδωράκης με τόσες συνεντεύξεις πολιτικών κάτι θα ξέρει από πολιτική.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Ο ΣΥΡΙΖΑ σιγουρα θα βαρεσει ενα 25% - 27%, η ΝΔ θα περασει με τα χιλια ζορια το 22% - 23%, οι Ναζι πιστευω θα χτυπησουν ενα γερο διψηφιο, η ΔΗΜΑΡ ισως διασωθει, το ΠΑΣΟΚ θα ειναι κοντα στη ΔΗΜΑΡ (λιγο πιο πανω) , ο Καμμενος στα ιδια... Ενδεχομενως, το ΚΚΕ 4ο κομμα!!  :rockon:  :rockon:  :rockon:

Βλεπετε οτι ΟΝΤΩΣ υπαρχει κενο!!!

Γι' αυτο μην εκπλαγειτε οσο και να βγαλουν τα "μικρα" κομματα (απο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Οικολογους, μεχρι Δραση).

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Ο ΣΥΡΙΖΑ σιγουρα θα βαρεσει ενα 25% - 27%, η ΝΔ θα περασει με τα χιλια ζορια το 22% - 23%, οι Ναζι πιστευω θα χτυπησουν ενα γερο διψηφιο, η ΔΗΜΑΡ ισως διασωθει, το ΠΑΣΟΚ θα ειναι κοντα στη ΔΗΜΑΡ (λιγο πιο πανω) , ο Καμμενος στα ιδια... Ενδεχομενως, το ΚΚΕ 4ο κομμα!!  :rockon:  :rockon:  :rockon:

Γι' αυτο μην εκπλαγειτε οσο και να βγαλουν τα "μικρα" κομματα (απο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Οικολογους, μεχρι Δραση).
Καποιο απο τα ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ,ΚΚΕ θα μεινει εκτος βουλης.

Εντιτ. Εκτος κλιματος για τις βουλευτικες ελεγα.  :grin:

OP
OP
centrino

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146

Εάν μεθοδεύσουν τον αποκλεισμό της Χ.Α. και των παραφυάδων της από τις εκλογές προβλέπω ενίσχυση ΑΝΤΑΡΣΥΑ με πιθανή είσοδο του στην βουλή ... ριζοσπαστικοποίηση μέχρις εσχάτων ...  :dancing:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006

Απο ολα οσα λες, συμφωνω μονο στο οτι το ΚΚΕ πραγματι θα κανει γερη επανεισοδο στα πραγματα σε αυτες τις ευρωεκλογες, ξεπερνωντας κατα πολυ το 8%.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Για να αντιγραψω και λιγο τον Πορνοπαπο, που ξεστομισε καποτε οτι "το καλο με την ανοδο της ΧΑ ειναι η αντιστοιχη πτωση της ΝΔ", θα πω οτι "το καλο με την υπαρξη του Θεοδωρακη ειναι η αντιστοιχη πτωση του Συριζα".

Δεν ξέρω πως έχει δημιουργηθεί η αντίληψη ότι το Ποτάμι θα κόψει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Νομίζω  ότι το 80% των ψήφων του θα προέλθει από την αποχή.

Από εκεί και πέρα θα γίνουν κάποιες μετακινήσεις που γίνονται πάντα. Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει ψηφοφόρους από την ΧΑ και αντίστροφα.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.780
Πόντοι
1.206
Οχι ετσι ρε τύπε. Πες μου και τα αλλα κομματα. Για να δουμε πώς βγαινουν τα συνολα.
Πολυ χαμηλα μου φαινεται οτι τα δινεις παντως. Κατω απο 50%? Και πού παει το υπολοιπο 50?%

Η αποχη μπορει να ειναι και μεγαλυτερη παντως.

H X.A. θα πάρει σίγουρα διψήφιο ποσοστό και το ΚΚΕ πιθανώς πάνω από 7-8%, φτάνουμε τα 20% και 50% τα "μεγάλα" 70%.
Από το υπόλοιπο 30% (από αυτούς που θα ψηφίσουν!) θα πάρει ψήφους και ο κάθε πικραμένος πιστεύω. Το ΠΑΣΟΚ ίσως να είναι το πρώτο από τους πικραμένους...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Εάν μεθοδεύσουν τον αποκλεισμό της Χ.Α. και των παραφυάδων της από τις εκλογές προβλέπω ενίσχυση ΑΝΤΑΡΣΥΑ με πιθανή είσοδο του στην βουλή ... ριζοσπαστικοποίηση μέχρις εσχάτων ...  :dancing:
Σου εχω ειδηση.
Δεν προκειται να απαγορευθει η καθοδος της ΧΑ στις εκλογες. Ευτυχως επικρατησε η λογικη, που λεει οτι δεν πρεπει να τους κανουμε και ηρωες κιολας. Εξαλλου και οι δηλωσεις απο Συριζα μεριά αυτό καταδεικνυουν.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom