by the way what's your point?
Ότι τους βελτιώσαμε, by history, εμείς
by the way what's your point?
Από ποια περίοδο προέρχεται αυτό που γράφεις; Κατά το 8-9 αιώνα υπήρχε έντονη διαμάχη και το Έλληνας ισούται με το εθνικός (ειδωλολάτρης). Κατά τη πρωτοχριστιανική και πρωτοβυζάντινή περίοδο υπάρχουν αναφορές για Αγ. Επίκουρο πχ. και εικόνες σε εκκλησίες
Μηπως να πηγαιναμε πισω στην πρωτη σελιδα να δουμε το θεμα κι οχι τοοοοοσο πισω οσο τη Βυζαντινη αυτοκρατορια ? να αναρωτιομαστε αν ο Πρωθυπουργος ειναι παραβατης κι οχι ο Βυζαντινος?
οχι ρε μη χεσεις κιολας αν δεν το θες, θα βγαλεις διαρροια και ζουμια.. νομιζω συμφωνουμε!κι εγω για την λαικη ετυμηγορια λεωΠαραβάτης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ και πράττει όπως έχει προκηρύξει.
Το κατάλαβες ή να κάνουμε και κακά;
κρινω την προταση καλη αν και χρειαζεται προσαρμογη! και αν μου επιτραπει τη θεωρω δημοκρατικοτατη!εν μερει παντα γιατι το αποτελεσμα δεν μπορει να διασφαλιστει οτι θα ειναι εγκυρο.. παντως be my guest και ας το εφαρμοσουν να δουμε αν η δημοκρατια θα λαμψει και παλι
κρινω την προταση καλη αν και χρειαζεται προσαρμογη! και αν μου επιτραπει τη θεωρω δημοκρατικοτατη!εν μερει παντα γιατι το αποτελεσμα δεν μπορει να διασφαλιστει οτι θα ειναι εγκυρο.. παντως be my guest και ας το εφαρμοσουν να δουμε αν η δημοκρατια θα λαμψει και παλι
Καλα υποθετεις αλλα ειναι η πρωτογενης της εκφανσηη "δημοκρατία" δεν είναι συνάρτηση μόνον του εκλογικού συστήματος, υποθέτω...
Παλι μου παραθετεις το ιδιο πραγμα. θες να διαφωνησω στην απαντηση σου αλλα δεν γινεται εφοσον ειναι απορροια της δικης μου παραθεσης ..στη δημοκρατία δε γίνεται αυτό που θέλουμε αλλά αυτό που θέλει η πλειοψηφία...
δες από πότε ο τότε αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης το έχει ανακοινώσει.
Εάν δεν αρέσει και σε όποιον δεν αρέσει μπορεί να μην τον ξαναψηφίσει.
Στην Ελλάδα πρέπει να μάθουμε να σεβόμεθα το προφανές.
Οποιοσδήποτε μπορει να διαμαρτύρεται ότι κάτι δεν του αρέσει.
Από αυτό μέχρι μειοψηφικά καραγκιόζια να μιλούν για κατάλυση δημοκρατίας είναι τεράστια η απόσταση.
οι βυζαντικοι μια χαρα αναθεματιζαν του ΕΛληνες
"Σε όσους λένε ότι οι σοφοί των Ελλήνων και πρωτοστάτες στις αιρέσεις – στους οποίους οι επτά άγιες και Καθολικές Σύνοδοι και όλοι οι Πατέρες που έλαμψαν μέσα στην Ορθοδοξία τούς αναθεμάτισαν, ως ξένους στην Καθολική Εκκλησία, λόγω του ψεύτικου και βρώμικου περιεχομένου των λόγων τους – είναι πολύ καλύτεροι κι εδώ και στην μέλλουσα κρίση από τους ευσεβείς και ορθόδοξους ανθρώπους που αμάρτησαν από ανθρώπινο πάθος ή από άγνοια, τρεις φορές ανάθεμα."
καλα σαν χριστιανος, δεν πας εκκλησια την Κυριακη της Ορθοδοξιας να δεις τι λενε για του ς Ελληνες?
απο τη μια αποψη καλυτερα ειναι γιατι σιγα σιγα πηγαινε να γινει η βουλη σοου μπιζ. ολα τα κοματα βαζαν στα ψηφοδελτια τους δημοσια προσωπα για λιγες ψηφους παραπανω και αυτα τα δημοσια βγαινανε. προτιμας στη βουλη την γκερεκου τον ψινακη και την ελενα πουτση?
Το άρθρο του Δ. Τσιόδρα για τον εκλογικό νόμο έχει περισσότερο ενδιαφέρον, είναι πληρέστερο σε σχέση με αυτό του ΕΘΝΟΣ, περιέχοντας ενδιαφέρουσες ρυθμίσεις που προάγουν τη δημοκρατία. Το βέβαιο είναι πως ο εκλογικός νόμος πρέπει να αλλάξει, μιας και μιλάμε για το γερμανικό μοντέλο να προσθέσω τα εξής:
1.Υπάρχουν δύο κάλπες, για τη μονοεδρική και για τη διευρυμένη περιφέρεια (κρατίδιο). Αυτό σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να ψηφίσει πχ τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ για την μονοεδρική και ταυτόχρονα τη ΝΔ στη διευρυμένη περιφέρεια.
2.Το γενικό όριο εισόδου στη βουλή είναι το 5%, εκτός αν ένα κόμμα κερδίσει τρεις μονοεδρικές περιφέρειες οπότε μπορεί να μπει στη βουλή με μικρότερο ποσοστό.
3.Δεν υπάρχει σταθερό μπόνους εδρών, εξαρτάτε από την επίδοση των κομμάτων, γι’ αυτό δεν είναι σταθερός ο αριθμός των βουλευτών (πχ 606, 622 κλπ). Στη πράξη η αυτοδυναμία κατακτάτε στο 47% περίπου.
Από τα παραπάνω, πιστεύω ότι καλό θα ήταν να υιοθετήσουμε τις δύο κάλπες για τη μονοεδρική και για τη διευρυμένη περιφέρεια, με επιλογή των βουλευτών μόνο με σταυρό και στις δύο περιπτώσεις(πουθενά λίστα).
Επίσης θα πρέπει να δοθεί άμεσα δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς είτε με εκλογικά τμήματα στην αλλοδαπή είτε με την επιστολική ψήφο.
καιρός ν αλλάξουν τα κόζια.Φίλοι μην ξεχνάτε ότι το συγκεκριμένο γερμανικό μοντέλο διαμορφώθηκε σε μια κοινωνία με έφεση στη συναίνεση και την συνεργασία. Δεν νομίζω ότι στην παρουσα ελληνική πολιτική πραγματικότητα θα μπορουσε να ευδοκιμήσει, ειδικά στην περιφέρεια, όπου ψηφίζονται τζάκια από οικογένειες που ψηφίζουν εκλεκτό με το ψηφοδέλτιο στην τσέπη, ή με την ικανότητά του να ρουσφετολογεί. Δεν μεμψιμοιρώ, αλλά δεν νομίζω ότι το μοντέλο ως έχει θα εφαρμοστεί εδώ χωρίς συμβιβασμούς
καιρός ν αλλάξουν τα κόζια.
πόσο πιο χαμηλά πρέπει να πάτε για να αλλάξει το μοντέλο;