Νέα

TΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ του Ηλία Πετρόπουλου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα jaygatsby
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 22
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Μία μκρή μελέτη του ιδιόρρυθμου, αυτοεξόριστου στο Παρίσι ερευνητή, πάνω στο φαινόμενο των μπουρδέλων, που εκδόθηκε το 1980. Δεν αποτελεί έρευνα σε βάθος πάνω στην ψυχολογία της πόρνης ή του αγοραίου έρωτα, ούτε καλύπτει κοινωνιολογικά το ζήτημα. Περισσότερο πρόκειται για μια λαογραφική προσέγγιση που παρ όλα αυτά είναι αρκετά τολμηρή για την εποχή της αλλά και για σήμερα.

ΌΛο το βιβλίο το βρίσκετε εδώ.

Συνημμένα

• book cover.jpg
    book cover.jpg
    385,6 KB · Εμφανίσεις: 58

neos123

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
66
και τι γραφει τυπε για μας που βαριομαστε να διαβαζουμε?

για πες μερικα λογια..

gusmx5

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
69
Πόντοι
16
Αυτοεξοριστος στο Παρισι...Ωραια εξορια,να την κανουμε κ μεις...Σαν τους πολιτικους μας στην δικτατορια..."Αυτοεξοριστοι"...Πες κοτα καλυτερα,ακου αυτοεξοριστος.

OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Κάποιες από τις ενδιαφέρουσες εικονογραφήσεις του βιβλίου.

Άντε να μαθαίνουμε και καμμιά στάση.  :grin: :grin:

Συνημμένα

• positions.jpg
    positions.jpg
    62,1 KB · Εμφανίσεις: 27
OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Η οδός Αγγελάκη βρίσκεται στην γενέθλια μου Θεσσαλονίκη.

Όσοι Σαλονικείς δουν αυτό το θέμα θα παραξενευτούν μαθαίνοντας οτι ήταν πιατσούλα με δυο τρία καλά "μπουρδέλα - οικίες". Διαφορετικού τύπου από της Μπάρας στο Βαρδάρη.

Συνημμένα

• angelaki cartoon.jpg
    angelaki cartoon.jpg
    99,3 KB · Εμφανίσεις: 35
OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86

για πες μερικα λογια..

Τό καλοκαιράκι, ή πόρνη τών έν λόγω ατομικών μπορντέλων τής Μπάρας, προτιμούσε νά στέκει όρθια στό κατώφλι της. Εκείθεν, προέτρεπε τούς διαβάτες νά γευθούν τά κάλλη της. πού. άλλωστε, επιδείκνυε λίαν γεναιοφρόνως. Όμως. ή συμπεριφορά της έναντι τού κάθε υποψηφίου πελάτη δέν ήτο εξίσου γενναιόφρων. Υπήρχε μιά τυποποιημένη κλιμάκωση τών επικλήσεων τής πόρνης πρός τόν διαβάτη, πού χοντρικώς αναλύεται έτσι:

Όταν ό διαβάτης πλησίαζε, ή πόρνη τοϋ έλεγε γλυκά-γλυκά:
έλα, λεβέντη μου, καί θά σού κάνω όλα τά γούστα μ' ένα πενηντάρικο!

όταν ό διαβάτης έφτανε στό ύψος τής πόρτας τής πόρνης, αύτη τόν παρακαλούσε:
έλα, ψωλαρά μου, καί δέ θά μετανιώσεις!

όταν ό διαβάτης (δισταχτικά) προσπερνούσε, ή πόρνη άρχιζε τήν μειοδοσία:
έλα, κούκλε μου, μέ οχτώ ταλιράκια!

κι όταν ό διαβάτης έπιανε νά απομακρύνεται, ή πόρνη τού έκραζε ξοπίσω του:
νά ρέ μαλάκα! που νόμιζες; εσένα περίμενα έγώ;...

neos123

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
66
Τό καλοκαιράκι, ή πόρνη τών έν λόγω ατομικών μπορντέλων τής Μπάρας, προτιμούσε νά στέκει όρθια στό κατώφλι της. Εκείθεν, προέτρεπε τούς διαβάτες νά γευθούν τά κάλλη της. πού. άλλωστε, επιδείκνυε λίαν γεναιοφρόνως. Όμως. ή συμπεριφορά της έναντι τού κάθε υποψηφίου πελάτη δέν ήτο εξίσου γενναιόφρων. Υπήρχε μιά τυποποιημένη κλιμάκωση τών επικλήσεων τής πόρνης πρός τόν διαβάτη, πού χοντρικώς αναλύεται έτσι:

Όταν ό διαβάτης πλησίαζε, ή πόρνη τοϋ έλεγε γλυκά-γλυκά:
έλα, λεβέντη μου, καί θά σού κάνω όλα τά γούστα μ' ένα πενηντάρικο!

όταν ό διαβάτης έφτανε στό ύψος τής πόρτας τής πόρνης, αύτη τόν παρακαλούσε:
έλα, ψωλαρά μου, καί δέ θά μετανιώσεις!

όταν ό διαβάτης (δισταχτικά) προσπερνούσε, ή πόρνη άρχιζε τήν μειοδοσία:
έλα, κούκλε μου, μέ οχτώ ταλιράκια!

κι όταν ό διαβάτης έπιανε νά απομακρύνεται, ή πόρνη τού έκραζε ξοπίσω του:
νά ρέ μαλάκα! που νόμιζες; εσένα περίμενα έγώ;...
παντα ιδιες :2funny: :2funny:

OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Στήν περίπτωση πού ό σταθερός πελάτης δέν έβλεπε στό σαλόνι τό κορίτσι «του», ρώταγε περί αυτής κάποιαν άλλη κοπέλα, ή σηκωνότανε καί πλησίαζε τήν ειδική

πινακίδα.

Ή πινακίδα (μέσα σέ κλειδωμένη κορνίζα) ήτο κρεμασμένη σέ εμφανές σημείο τού σαλονιού. Στό αριστερό μέρος τής πινακίδας έβλεπες αραδιασμένες, καθέτως, τίς φωτογραφίες όλων τών πορνών του μπουρδέλου (ενίοτε καί τό όνομα τους), καί, πλάι σέ κάθε φωτογραφία, έδιάβαζες τήν ένδειξη

ΚΑΘΑΡΑ

-ή-

ΑΠΟΧΗ.

Ή ένδειξη

ΚΑΘΑΡΑ

έσήμαινε πώς ή πόρνη βρίσκεται στό μπορντέλο καί δουλεύει κανονικότατα. Ό πελάτης δέν είχε παρά νά περιμένει τή σειρά του. Ή ένδειξη

ΑΠΟΧΗ

έσήμαινε ότιή πόρνη είναι, προσκαίρως. έκτος υπηρεσίας (συνήθως, λόγω έμμηνο-ροής). Τότε ό πελάτης διάλεγε ένα άλλο κορίτσι.

Συνημμένα

• 29-34189f587b.jpg
    29-34189f587b.jpg
    71,4 KB · Εμφανίσεις: 55

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
ΌΛο το βιβλίο το βρίσκετε εδώ.

http : / / el.scribd.com/doc.....
Ευχαριστούμε φίλε, πολύ ενδιαφέρον, πάντα ήθελα να το αγοράσω αλλά δεν το αποφάσισα ποτέ, αλλά πες μου, πως θα το κατεβάσω αφού ΔΕΝ έχω facebook (και δεν θέλω να αποκτήσω)?

Τι αρχείο είναι, και πόσο μεγάλο?

OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86

για πες μερικα λογια..

Ή περιοχή τών οδών Σωκράτους-Μενάνδρου καί Σία είναι μιά
μπουρδελογειτονιά.

Ή Τρούμπα υπήρξε ή κυρίως μπουρδελογειτονιά τού Πειραιά. Τό τραγούδι τού Μάρκου Βαμβακάρη

χρόνια μές στήν Τρούμπα
μαγκίτης κι άλανιάρης
φρόντισε νά μάθεις κι ύστερα νά μέ πάρεις

δείχνει τήν τεράστια προβολή τής Τρούμπας έπί τού υποκόσμου. Τό σατιρικό δίστιχο πού διασώζει ό Καμπούρογλου

στοά Ψειρή τό μαχαλά
τρεις κοπέλες στόν παρά
(δέν ξέρω άν ύπαινίσεται τήν ύπαρξη τού γνωστού μπουρδελομα- χαλά Ψειρή-Κουμουντούρου)

έχει, σάν θεσσαλικό αντίστοιχο, τήν

παροιμιώδη έκφραση

Καλαμπάκα καί Καστράκι
μιά πεντάρα τό μουνάκι.

Γιά νά γίνει ευνόητη αυτή ή έκφραση πρέπει νά πώ ότι ή Καλαμπάκα καί τό Καστράκι είναι δυό χωριά κάτω άπό τά Μετέορα. Ή λαϊκή έκφραση αναφέρεται στήν, εξαιτίας τών καλογήρων, έκλυση ήθων που επικρατούσε γύρω στά μοναστήρια. Οί καλογερίστικες φυλακέςτών Μετεόρων αποδεικνύουν τό μέγεθος τής έκει ενδημούσης άνηθικότητος. Τήν ίδια απαίσια φήμη είχε καί ή Ίερισός, κοντά στο Άγιον Όρος.

sexybay

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
52
Πόντοι
606
ενδιαφερων βιβλιο, μικρο, ευκολοδιαβαστο αλλα μπορω να πω κυριως λαογραφικου περιεχομενου! Σε οσους αρεσει η λαογραφια, γλωσσολογια και ιστορια εν γενει καλο ειναι να το διαβασουν....

Για οσους περιμενουν κατι πιπερατο... αφηστε το καλυτερα!

Εγγρ.
23 Μαΐ 2012
Κριτικές
30
Like
887
Πόντοι
326
Αυτοεξοριστος στο Παρισι...Ωραια εξορια,να την κανουμε κ μεις...Σαν τους πολιτικους μας στην δικτατορια..."Αυτοεξοριστοι"...Πες κοτα καλυτερα,ακου αυτοεξοριστος.
Ρε σεις αφου δεν ξερετε τι μιλατε... Ειχε φυγει γιατι τον κηνυγουσαν γιαυτα που εγραφε. Διαβαστε πρωτα το "ημερολογιο του καλου κλεφτη" και θα με θυμηθειτε...

sexybay

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
52
Πόντοι
606
Ρε σεις αφου δεν ξερετε τι μιλατε... Ειχε φυγει γιατι τον κηνυγουσαν γιαυτα που εγραφε. Διαβαστε πρωτα το "ημερολογιο του καλου κλεφτη" και θα με θυμηθειτε...

Δεν διαβαζεται με τιποτα ρε παιδια αυτο!

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.923
Πόντοι
2.537

:jerking:  :jerking:  :jerking:

dirty lover

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2010
Like
3
Πόντοι
16
...μεγας ο πετροπουλος ,εχω διαβασει τα περισσοτερα απ τα βιβλια του ,εχει κανει μεγαλη ερευνα και εχει καταπιαστει με θεματα που πολλοι "σοβαροι" συγγραφεις απαξιουν ν ασχοληθουν ,ιδιαιτερα με θεματα που αφορουν το περιθωριο της κοινωνιας και τον υποκοσμο ,και παντα με σκληρο και ανατρεπτικο υφος και ελευθεροστομια ,πολλα απο τα βιβλια του ειχαν απαγορευτει απο τη χουντικη αλλα και τη μετεπειτα λογοκρισια ,μαλιστα ειχε κανει και στη "στενη" για πολιτικους λογους οπου ουτε εκει σταματησε να καταγραφει και να μαζευει υλικο ,για τα βιβλια του ,το καλλυτερο του ηταν "το εγχειριδιο του καλου κλεφτη"...

Εγγρ.
23 Μαΐ 2012
Κριτικές
30
Like
887
Πόντοι
326
...μεγας ο πετροπουλος ,εχω διαβασει τα περισσοτερα απ τα βιβλια του ,εχει κανει μεγαλη ερευνα και εχει καταπιαστει με θεματα που πολλοι "σοβαροι" συγγραφεις απαξιουν ν ασχοληθουν ,ιδιαιτερα με θεματα που αφορουν το περιθωριο της κοινωνιας και τον υποκοσμο ,και παντα με σκληρο και ανατρεπτικο υφος και ελευθεροστομια ,πολλα απο τα βιβλια του ειχαν απαγορευτει απο τη χουντικη αλλα και τη μετεπειτα λογοκρισια ,μαλιστα ειχε κανει και στη "στενη" για πολιτικους λογους οπου ουτε εκει σταματησε να καταγραφει και να μαζευει υλικο ,για τα βιβλια του ,το καλλυτερο του ηταν "το εγχειριδιο του καλου κλεφτη"...
Σωστα. "εγχειριδιο"  οχι "ημερολογιο" που εγραψα. Πραγματικα μεγας και ισως μοναδικος στο ειδος του.

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
ΚΑΛΤΙΛΑ

OmarNow

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2014
Like
0
Πόντοι
1

:rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

dirty sαnchez

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2014
Κριτικές
6
Like
21
Πόντοι
16
κορυφαιος πραγματικα.  :rockon: εχει κανει τρομερη δουλεια σε πολλα «περιεργα» θεματα, μεταξυ αυτων και τα ρεμπετικα. www.protoporia.gr/rempetologia-p-70152.html]http://www.protoporia.gr/rempetologia-p-70152.html[/url]
εκανε παρεα με ολο τον καλο τον κοσμο..  :grin: :sunglasses: κυνηγημενος για τις ιδεες του και τα γραφομενα του. τα'χε βαλει με πολλους..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom