Προσέξτε κάτι:
Πριν καμιά βδομάδα, σε μια εκπομπή του Πρετεντέρη (Παπαθανασίου, Χρυσοχοϊδης και Μάνος ήταν στο στούντιο αν την είδατε) είχε στο τέλος μια συνέντευξη με τον ΟΛΙ ΡΕΝ (νομίζω αυτός ήταν).
Τον ρώτησε λοιπόν ο Πρετεντέρης (δικά μου λόγια):
"Μέχρι που πρόκειται να φτάσουν αυτά τα μέτρα που επιβάλλετε στην Ελληνική κυβέρνηση να πάρει? Δε σας ανησυχεί το ενδεχόμενο μεγάλων κοινωνικών αντιδράσεων?"
Και ο τύπος απάντησε:
"Παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις αντιδράσεις του Ελληνικού κοινού, και έχω να παρατηρήσω δυο πράματα: Πρώτον θαυμάζω την ωριμότητα και κατανόηση που δείχνει ο Ελληνικός λαός απέναντι στη δύσκολη κατάσταση που περνάει. Και δεύτερον είμαστε σε εγρήγορση για να μην προκληθούν υπερβολικές κοινωνικές αντιδράσεις από τα μέτρα τα οποία επιβάλλονται".
Μάθετε αγαπητοί φίλοι εδώ μέσα να διαβάζετε ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ και τις λέξεις. Με άλλα λόγια, ο τύπος είπε:
"Σας πηδάμε, γιατί μας παίρνει. Δεν αντιδράτε, οπότε περνάμε τα μέτρα που "σηκώνετε". Αν αγριέψετε, θα το ξανασκεφτούμε το πράμα".
Και νομίζω ότι αυτή είναι και η αλήθεια.
Σκεφτείτε να αποφάσιζε η κυβέρνηση Καραμανλή (πριν από 2 χρόνια) να έκανε αυτά που κάνει τώρα ο ΓΑΠ. Θα ξεκόλλαγαν μόνες τους οι πλάκες από τα πεζοδρόμια και θα πετάγανε μέχρι τη βουλή και τα υπουργεία.
Ήρθε τώρα ο ΓΑΠ, και με κάποιο μαγικό τρόπο, έχει βάλει όλο τον κόσμα να περιμένει παθητικά ποιό θα είναι το επόμενο κομμάτι κρέατος που θα του κόψει από την ράχη του. Είτε σύνταξη είναι αυτό, είτε 13ος μισθός, είτε δικαίωμα αποζημίωσης στην απόλυση, είτε ελάχιστη αμοιβή, είτε τέλη κυκλοφορίας (αυτά έχουν φτάσει σε 3-4 χρόνια να ισούνται με την αξία του αυτοκινήτου), είτε δωρεάν παιδεία, είτε να μη συνεχίσω άλλο.
Μας γαμούν, γιατί (βλέπουν ότι) τους παίρνει. Δεν αντιδρούμε. Συμπεριφερόμαστε σαν υπνωτισμένοι.
Μας γαμούν, γιατί είμαστε κότες.
Αυτό νομίζω εγώ.