Για να επαναφέρουμε το thread στον αρχικό του σκοπό...έχουμε και λέμε:
Βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο και δυστυχώς σαν κοινωνία προσπαθούμε να χωρέσουμε 2 καρπούζια σε μια μασχάλη!!!
Από "σκάσε Αμαλία" του αείμνηστου θείου Καραμανλή περάσαμε στο "σειρά σου να σηκωθείς να δεις γιατι κλαίει το παιδι"...Και τα δυο απόλυτα σεβαστά!!Στο κοινωνικό περιβάλλον όμως που δημιουργήθηκαν και στις ανάγκες που εξυπηρετούσαν!!!
Ο πατέρας μας που έλεγε σκασε Αμαλία είχε την απαίτηση να πάρει παρθενα,νοικοκυρά με προίκα...και προικιά!!!(Απο αργαλειό,όχι μαλακίες ετοιματζίδικες...Αλλιώς η νύφη ήταν ακαμάτρα!!!).
Αντίστοιχα την τάιζε, την πλήρωνε και αναλάμβανε όλες τις εύθυνες του σπιτιού χωρίς να έχει κάποιον δίπλα του να βοηθηθεί σε μια δύσκολη στιγμή...Μιλαμε απλά για άβουλα όντα...Κι επιπλέον από κάποια χρόνια και μετά η γκρίνια μπορούσε να σε οδηγήσει στον αλκοολισμό χωρίς υπερβολή!!!
Το "πλύνε τα πιάτα γιατί βλέπω τηλεόραση" ισχύει στις δυτικοευρωπαικές κοινωνίες τις οποίες προσπαθούμε να μιμηθούμε ως γνήσιοι κομπλεξικοί χωριάτες...Αντίστοιχα ισχύουν το "σήμερα θα κάνω one night stand με αυτόν και παώ και του το λέω", "Εγώ και όλες μου οι φίλες συχαινόμαστε τα παιδιά και δε θέλουμε ποτέ να παντρευτούμε", "Πάρε αγάπη μου τα μισά για το ρεύμα αφού συζούμε" κτλ κτλ
Κοινώς έχουμε αναλάβει τις υποχρεώσεις και από τα δυο πρότυπα και κανένα απο τα δικαιώματα...Οι γυναίκες πλέον δε σκοτώνονται να παντρευτούν για να κάνουν και λίγο τα στραβά μάτια στο όποιο ελάττωμά μας οπότε μπορούν να ζητάνε από μας ... τη μανα τους και τον πατέρα τους!!!Άλλωστε αυτές έχουν μουνί...κι εμείς θέλουμε να γαμήσουμε!!
Και για να φιλοσοφήσω και λίγο...Απ' την Ευρώπη χάσαμε τον παρά μας, μας καβάλησε και η κυρά μας!!!
μας πάνε οι πούστηδες!!!!