Νέα

Τίτλοι του αέρα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Enforcer
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 53
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
OP
OP
E

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Δε θα έλεγα οτι ο έλληνας είναι τεμπέλης. Κακομαθημένος ναι. Ανυπόμονος σίγουρα.

Αλλα δεν είναι αυτό το θέμα

Το θέμα είναι ότι εμφανίζεσαι με τίτλο στην κάρτα που θα έκανε ακόμα και το βασίλη το γκέιτς να ψαρώσει, και τελικά είσαι ο ανθυποκαφετζής του κυλικείου. Αυτό, και την εταιρία που σε έχει προσλάβει εκθέτει αλλα και σένα προσωπικά.

Αν εσυ σαν προσωπικότητα γουστάρεις να μοιράζεις κάρτες χωρις αξία και να γίνεσαι κλόουν τότε οκ. Εχεις το ψώνιο και είσαι ο καλύτερος πελάτης των τραπεζών. Καλα να πάθεις.

Το πρόβλημα είναι ότι πολύς κόσμος έχει μπει σε μια δουλειά, απορρίπτοντας ενδεχομένως άλλες προσφορές, οταν του έχουν υποσχεθεί κάτι το οποίο δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Ολοι βοηθούς θέλουν, όσο το δυνατόν πιο μορφωμένους, με καμμία πιθανότητα εξέλιξης.

Εχοντας εικόνα εταιριών εκτός ελλάδος, θα ήθελα να πω ότι τέτοιοι τίτλοι με σχεδόν μηδενικό αντίκρυσμα υπάρχουν και εκτός ελλάδος. Μόνο που δεν έχει προσληφθεί οικονομολόγος για να κάνει τη γραμματέα, η θέση όντως αντιστοιχεί σε όσα σου είπανε στη συνέντευξη, οι προοπτικές εξέλιξης είναι πραγματικές και η περιγραφή του ρόλου όχι στο περίπου και στο ντάξει μωρέ φτιάξε κανα καφέ.

Το souvlaki wrapping coordinator είναι εξαιρετικός τίτλος και αν υπήρχε πρόταση συνεργασίας θα τη σκεφτόμουν σοβαρά.

Επισκέπτης
Εγώ διαφωνώ κάθετα και είμαι της άποψης ότι ο Έλληνας είναι ΑΡΧΙτεμπέλαρος και ΑΡΧΙψώνιο. Θα σας παραπέμψω στο post www.bourdela.com/component/option,com_smf/Itemid,250/topic,20210.0]Οι Χλιδάνεργοι..Ζουν ανάμεσά μας..Η κατάντια των νέων...[/url], το οποίο για μένα είναι πέρα για πέρα αληθινό και φωτογραφίζει την πραγματικότητα.

Προσωπικώς, ΠΟΤΕ δεν αντιμετώπισα να βρω δουλειά σε χρόνο dt. Ωστόσο, παρόλο που σπούδασα Αγγλία και Αμερική με bachelors, masters κι όλες αυτές τις ιστορίες, οι πρώτη μου δουλειά ήταν με μισθό 240.000 δρχ το 1998. Πόσα είναι αυτά? 700 ευρώ? Ααααα, μάλιστα!!! Και είχα ΚΑΙ πτυχίο ΚΑΙ ΜΒΑ (και μάλιστα βαρβάτο, σκοράρει μέσα στα 5 καλύτερα του κόσμου).

Στην πρώτη δουλειά έκατσα 3 χρόνια. Σε κάποια φάση σπάστηκα και έστειλα ΕΝΑ βιογραφικό σε ΜΙΑ εταιρία, η οποία την επόμενη μέρα με πήρε τηλέφωνο. Guess what... σε 15 μέρες είχα κάνει τρία interviews και είχα υπογράψει συμβόλαιο για 1800 ευρώ μικτά + bonus + κινητό. Εκεί έκατσα άλλα 3μιση χρόνια ώσπου σπάστηκα πάλι (!!!) και έστειλα άλλο ΕΝΑ βιογραφικό, στην εταιρία που είμαι μέχρι και σήμερα. Κι εδώ βγάζω... όσα βγάζω τέλος πάντων (δεν θα πω) και έχω + αμάξι + κινητό + πιστωτική + laptop + bonus, όλα πληρωμένα από την εταιρία, no questions asked. Και να σας πω και κάτι άλλο? Δεν αγχώνομαι ούτε στο ελάχιστο αν μια ωραία πρωία ο δ/ντής μου με απολύσει. Έχω βρει δουλειά μέσα στις επόμενες 7-10 μέρες (ήδη κατά καιρούς είχα προτάσεις από ανταγωνιστές, συνεργάτες, κτλ).

Και ΠΟΤΕ δεν φίλησα καμιά κατουρημένη ποδιά, ΠΟΤΕ δεν έγλυψα τον κώλο κανενός πούστη, ΠΟΤΕ δεν "έδωσα" συνάδελφο για να ανεβώ ο ίδιος. Ξεκίνησα με 700 ευρώ που οι περισσότεροι κράζουν και ΓΟΥΣΤΑΡΑ να αποδείξω ποιος είμαι και πόσο (και ΑΝ) αξίζω.

Να μάθουν λοιπόν όλα τα τελειοφοιτητάκια, ότι και master και έχουν, και PhD και ότι άλλο υπάρχει τέλος πάντων, είναι μια τρίχα από το δεξί αρχίδι οποιουδήποτε έχει φάει ώρες δουλειάς στο γραφείο δουλεύοντας μέχρι τις 9-10-11-12 το βράδυ. Είναι σίγουρα "όπλα" για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία αλλά αν δεν πας στον "πόλεμο" τα όπλα σου είναι άχρηστα. Να στρώσουν λοιπόν την κωλάρα τους για ΔΟΥΛΕΙΑ (το γράφω με κεφαλαία γιατί έχει παρεξηγηθεί η έννοιά της σε αυτή την χώρα) και να ξέρουν ότι παίρνοντας 1-2-3 πτυχία δεν έχουν πιάσει (ακόμα) τον πάπα από τα αρχίδια.

Στο μόνο που θα συμφωνήσω είναι ότι όντως στην επαρχία δεν υπάρχουν ανάλογες ευκαιρίες εργασίας όπως στην Αθήνα, και στην Αθήνα είναι ΠΟΛΥ λίγες. Γι' αυτό και τις θέσεις τις βαρβάτες θα τις πάρουν αυτοί που το αξίζουν, όχι αυτοί που είναι "μαγκιά, κλανιά κι απόστημα" (typical ελληνάρας, ετών 22-23). Κι επειδή όπως είπα οι καλές δουλειές είναι λίγες, θα τις πάρουν λίγοι. Το θέμα είναι αν οι ελληνάρες θέλουν ή δεν θέλουν να είναι ένας από αυτούς.

Ξέρω ότι πολλοί θα διαφωνήσουν έντονα με αυτά που γράφω. Στα παπάρια μου. Εγώ απλά τα είπα και όποιος θέλει τα κρατάει κι όποιος θέλει τα πετάει στα σκουπίδια. Makes no difference to me!!!

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
476
Πόντοι
36
Mια προσθήκη στο νόμο του  Μurphy (αν δεν υπάρχει ήδη):

"Η βαρύτητα του τίτλου που έχεις στον εργασιακό χώρο είναι ευθέως ανάλογη με τις υπερωρίες που δεν πληρώνεσαι"

Εξαίρεση : Οι έχοντες γλύψιμο

("It' s all about which you know and which you blow", το είδα στην τηλεοπτική σειρά Dexter)

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
193
Πόντοι
6.055
("It' s all about which you know and which you blow"

Φάιναλι, έβριουαν ιζ τόκινκ 'Ινγκλις, λάϊκ Καλομαίρα, εντ δατ ιζ σαμθινγκ άϊ πέρσοναλι χέητ.
Πλιζ, ουή μάστ σπήκ Γκρήκ, μπικόουζ ουή άρ Γκρίκ.

Γιού νόου, Γκρίς, Ελλίνικος....

Σόου, λιβ δε τάϊτλς μπιχάϊντ γιου, εντ μπη ε μπρέηβ Γκρίκ σπόουκσμαν. Θένκ γιού.

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Εγώ διαφωνώ κάθετα και είμαι της άποψης ότι ο Έλληνας είναι ΑΡΧΙτεμπέλαρος και ΑΡΧΙψώνιο. Θα σας παραπέμψω στο post www.bourdela.com/component/option,com_smf/Itemid,250/topic,20210.0]Οι Χλιδάνεργοι..Ζουν ανάμεσά μας..Η κατάντια των νέων...[/url], το οποίο για μένα είναι πέρα για πέρα αληθινό και φωτογραφίζει την πραγματικότητα.

Προσωπικώς, ΠΟΤΕ δεν αντιμετώπισα να βρω δουλειά σε χρόνο dt. Ωστόσο, παρόλο που σπούδασα Αγγλία και Αμερική με bachelors, masters κι όλες αυτές τις ιστορίες, οι πρώτη μου δουλειά ήταν με μισθό 240.000 δρχ το 1998. Πόσα είναι αυτά? 700 ευρώ? Ααααα, μάλιστα!!! Και είχα ΚΑΙ πτυχίο ΚΑΙ ΜΒΑ (και μάλιστα βαρβάτο, σκοράρει μέσα στα 5 καλύτερα του κόσμου).

Στην πρώτη δουλειά έκατσα 3 χρόνια. Σε κάποια φάση σπάστηκα και έστειλα ΕΝΑ βιογραφικό σε ΜΙΑ εταιρία, η οποία την επόμενη μέρα με πήρε τηλέφωνο. Guess what... σε 15 μέρες είχα κάνει τρία interviews και είχα υπογράψει συμβόλαιο για 1800 ευρώ μικτά + bonus + κινητό. Εκεί έκατσα άλλα 3μιση χρόνια ώσπου σπάστηκα πάλι (!!!) και έστειλα άλλο ΕΝΑ βιογραφικό, στην εταιρία που είμαι μέχρι και σήμερα. Κι εδώ βγάζω... όσα βγάζω τέλος πάντων (δεν θα πω) και έχω + αμάξι + κινητό + πιστωτική + laptop + bonus, όλα πληρωμένα από την εταιρία, no questions asked. Και να σας πω και κάτι άλλο? Δεν αγχώνομαι ούτε στο ελάχιστο αν μια ωραία πρωία ο δ/ντής μου με απολύσει. Έχω βρει δουλειά μέσα στις επόμενες 7-10 μέρες (ήδη κατά καιρούς είχα προτάσεις από ανταγωνιστές, συνεργάτες, κτλ).

Και ΠΟΤΕ δεν φίλησα καμιά κατουρημένη ποδιά, ΠΟΤΕ δεν έγλυψα τον κώλο κανενός πούστη, ΠΟΤΕ δεν "έδωσα" συνάδελφο για να ανεβώ ο ίδιος. Ξεκίνησα με 700 ευρώ που οι περισσότεροι κράζουν και ΓΟΥΣΤΑΡΑ να αποδείξω ποιος είμαι και πόσο (και ΑΝ) αξίζω.

Να μάθουν λοιπόν όλα τα τελειοφοιτητάκια, ότι και master και έχουν, και PhD και ότι άλλο υπάρχει τέλος πάντων, είναι μια τρίχα από το δεξί αρχίδι οποιουδήποτε έχει φάει ώρες δουλειάς στο γραφείο δουλεύοντας μέχρι τις 9-10-11-12 το βράδυ. Είναι σίγουρα "όπλα" για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία αλλά αν δεν πας στον "πόλεμο" τα όπλα σου είναι άχρηστα. Να στρώσουν λοιπόν την κωλάρα τους για ΔΟΥΛΕΙΑ (το γράφω με κεφαλαία γιατί έχει παρεξηγηθεί η έννοιά της σε αυτή την χώρα) και να ξέρουν ότι παίρνοντας 1-2-3 πτυχία δεν έχουν πιάσει (ακόμα) τον πάπα από τα αρχίδια.

Στο μόνο που θα συμφωνήσω είναι ότι όντως στην επαρχία δεν υπάρχουν ανάλογες ευκαιρίες εργασίας όπως στην Αθήνα, και στην Αθήνα είναι ΠΟΛΥ λίγες. Γι' αυτό και τις θέσεις τις βαρβάτες θα τις πάρουν αυτοί που το αξίζουν, όχι αυτοί που είναι "μαγκιά, κλανιά κι απόστημα" (typical ελληνάρας, ετών 22-23). Κι επειδή όπως είπα οι καλές δουλειές είναι λίγες, θα τις πάρουν λίγοι. Το θέμα είναι αν οι ελληνάρες θέλουν ή δεν θέλουν να είναι ένας από αυτούς.

Ξέρω ότι πολλοί θα διαφωνήσουν έντονα με αυτά που γράφω. Στα παπάρια μου. Εγώ απλά τα είπα και όποιος θέλει τα κρατάει κι όποιος θέλει τα πετάει στα σκουπίδια. Makes no difference to me!!!

Θα περίμενα από κάποιον με MBA μία πιο ρεαλιστική τοποθέτηση.

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
83
Πόντοι
4.545
Εγω ξερω φιλοι μου να πω οτι ο πρωτος μου μισθος ηταν 1200 ευρω καθαρα και οταν αλλαξα δουλεια γιατι κουραστηκα και πηγα αλλου εγινε 1500 καθαρα για 8ωρη απασχοληση. Χωρις μεσο. Ειμαι προισταμενος 5 ατομων με πτυχιο ΑΕΙ και μαστερ. Ολα αυτα πριν κλεισω 2 χρονια στον εργασιακο χωρο. Τωρα ειμαι πολυ καλυτερα.  Αν το εχεις ολα τα αλλα ειναι πιπες.
Συνηθως οι ψωναρες δεν εχουν και προσοντα, και δεν εννοω τα αγγλικα πτυχια που πουλανε στη λαικη, αλλα προσοντα σαν προσωπικοτητες, υψηλη νοημοσυνη, αντιληψη, τροπους κτλ.

Το παν ειναι η αυτογνωσια.

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Δεν πειράζει, κι εγώ θα περίμενα άλλα πράγματα από τους τελειόφοιτους, αλλά... :)

Και για την ακρίβεια, θα περίμενα μία τοποθέτηση που θα συμβάδιζε με τις σύγχρονες θέσεις επάνω στις επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Επισκέπτης
Συνηθως οι ψωναρες δεν εχουν και προσοντα, και δεν εννοω τα αγγλικα πτυχια που πουλανε στη λαικη, αλλα προσοντα σαν προσωπικοτητες, υψηλη νοημοσυνη, αντιληψη, τροπους κτλ.

+1000 με ιδιαίτερη έμφαση στο τελευταίο που έκανα με έντονα γράμματα.

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Εγω ξερω φιλοι μου να πω οτι ο πρωτος μου μισθος ηταν 1200 ευρω και οταν αλλαξα δουλεια γιατι κουραστηκα και πηγα αλλου εγινε 1500 για 8ωρη απασχοληση. Χωρις μεσο. Ειμαι προισταμενος 5 ατομων με πτυχιο ΑΕΙ και μαστερ. Αν το εχεις ολα τα αλλα ειναι πιπες.

Για να έχουμε ακριβέστερη εικόνα θα έπρεπε να ξέρουμε και την άποψη των 5 αυτών ατόμων για τον προιστάμενό τους.

Επισκέπτης
Και για την ακρίβεια, θα περίμενα μία τοποθέτηση που θα συμβάδιζε με τις σύγχρονες θέσεις επάνω στις επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Αν νομίζεις ότι γίνεται αλλιώς... κάν' το αλλιώς εσύ, δεν με πειράζει  :)

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
83
Πόντοι
4.545

Συμφωνω σχεδον με ολα που λες εκτος οτι ειναι σωστο να ξεκινας με 700 ευρω. Αν εχεις πτυχια και πολλες δεξιοτητες περα απο αυτα αξιζεις παραπανω. Επαναλαμβανω οτι τα πτυχια απο μονα τους δε λενε τιποτα. Πρεπει αν εχεις δεξιοτητες και αυτο να φαινεται. Και αν δεν τα παρεις την πρωτη μερα, οφειλουν να στα δωσουν μεσα στο εξαμηνο μαξ.

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
83
Πόντοι
4.545
Για να έχουμε ακριβέστερη εικόνα θα έπρεπε να ξέρουμε και την άποψη των 5 αυτών ατόμων για τον προιστάμενό τους.

Δουλευουμε σαν ισος προς ισο. Απλα εγω μοιραζω τη δουλεια και κανω το πιο σοβαρο κομματι της.

ΥΣΤ. Οταν λεω "Ειμαι προισταμενος 5 ατομων με πτυχιο ΑΕΙ και μαστερ." εννοω οτι οι υφισταμενοι μου εχουν και αυτοι πτυχιο και μαστερ.

OP
OP
E

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Η ηττοπάθεια δεν είναι καλός σύμβουλος

Κακός σύμβουλος είναι επίσης και το να είσαι ψωνισμένος. Ειτε μόλις έχεις προσληφθεί και νομίζεις ότι σε λίγο θα πρέπει να πάρεις τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, είτε είσαι ήδη σε μια δουλειά και νομίζεις ότι είσαι κάποιος.

Χωρίς δουλειά δεν πας μπροστά. Μερικές φορές πάλι, όσο και αν δουλεύεις δε γίνεται τίποτα. Εχω εμπειρία και απο τις 2 πλευρές.

Πρόσφατα απεχώρησε απο την εταιρία μου ψωνάκι με φοβερό αέρα επιτυχίας και μηδέν δουλειά. Επίσης, είναι γεματο το μαγαζί απο καλά παιδία που δουλεύουν πολύ και στο τέλος προωθείται το πουτανάκι που παίρνει πιπες.

Και τώρα που το σκέφτομαι, λάθος είναι να είσαι απόλυτος.

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
83
Πόντοι
4.545
Η ηττοπάθεια δεν είναι καλός σύμβουλος

Κακός σύμβουλος είναι επίσης και το να είσαι ψωνισμένος. Ειτε μόλις έχεις προσληφθεί και νομίζεις ότι σε λίγο θα πρέπει να πάρεις τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, είτε είσαι ήδη σε μια δουλειά και νομίζεις ότι είσαι κάποιος.

Χωρίς δουλειά δεν πας μπροστά. Μερικές φορές πάλι, όσο και αν δουλεύεις δε γίνεται τίποτα. Εχω εμπειρία και απο τις 2 πλευρές.

Πρόσφατα απεχώρησε απο την εταιρία μου ψωνάκι με φοβερό αέρα επιτυχίας και μηδέν δουλειά. Επίσης, είναι γεματο το μαγαζί απο καλά παιδία που δουλεύουν πολύ και στο τέλος προωθείται το πουτανάκι που παίρνει πιπες.

Και τώρα που το σκέφτομαι, λάθος είναι να είσαι απόλυτος.

Aυτο με τις πιπες που λες εχει παραγινει. ΡΕ γαμωτο υπαρχει περιπτωση να παρουν εσενα η εμενα αν εχουν μπροστα τους μια μουνιτσα με τα ιδια η και τα μισα προσοντα? Πολλες γυναικες εχουν κανει καριερα με το μουνι τους.
ΠΑΡΑ πολλες.

Επισκέπτης
Aυτο με τις πιπες που λες εχει παραγινει. ΡΕ γαμωτο υπαρχει περιπτωση να παρουν εσενα η εμενα αν εχουν μπροστα τους μια μουνιτσα με τα ιδια η και τα μισα προσοντα? Πολλες γυναικες εχουν κανει καριερα με το μουνι τους.
ΠΑΡΑ πολλες.

Άστο... ευκαιριακό είναι. Ξέρεις πόσες τέτοιες ψωλίτσες έχω δει, οι οποίες πήραν τα τσιμπούκια τους και μετά μου βάλανε το ταγιεράκι και τα μαλιά κότσο και γυαλάκι intelectual, γίνανε διευθύντριες και μετά από λίγο καιρό καταρεύσανε? (και ξεκινήσαν πάλι από το μηδέν με πίπες!!!).

Οι πίπες σε φτάνουν μέχρι ένα σημείο... από εκεί και πέρα ο χρόνος πάντα δείχνει την πραγματικότητα. Αυτό πάει και για τους γλύφτες!

polemistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2006
Like
6
Πόντοι
16
:grin: Ευτυχώς έγινα αφεντικό του εαυτού μου και τα ξεπέρασα αυτά τα προβλήματα.

Επισκέπτης
:grin: Ευτυχώς έγινα αφεντικό του εαυτού μου και τα ξεπέρασα αυτά τα προβλήματα.

Δεν έχει σχέση αυτό... και πάλι θα πρέπει να ιδρώσεις και μάλιστα πολύ περισσότερο γιατί σε περίπτωση αποτυχίας δεν παίζεις τον μισθό σου, παίζεις το κεφάλι σου!

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Το να ιδρώσεις είναι λανθασμένη στρατηγική. Δεν αξίζει να σκοτώνεσαι από τη στιγμή που δεν εκτιμάται η εργασία σου. Και όταν λέμε να εκτιμάται δεν εννοούμε να σου λένε τι καλός που είσαι επειδή δουλεύεις τσάμπα σα κορόιδο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom