male_tsouli
Μέλος
- Εγγρ.
- 23 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 6
- Like
- 28
- Πόντοι
- 6
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, σοβαρές ή .. αστείες
Ίσως η λύση να είναι πιο απλή, του τύπου δηλώνεις στην εταιρεία κινητής ότι θέλω τα στοιχεία μου να μην εμφανίζονται στους καταλόγους (ή κάτι σαν απόρρητο αριθμο); Δεν ξέρω αν γίνεται.
Προφανώς έτσι η εταιρεία γνωρίζει ποιος είσαι και που μένεις αλλά όχι κι ο οποισδήποτε. Περισσότερη ανωνυμία δεν νομίζω να χρειάζεται ο απλός χρήστης υπηρεσιών (εκτός αν έρθουν τίποτα νοοτροπίες Σουηδίας και προς τα εδώ ..).
Παλιότερα αγόραζαμε πακέτα κινητής χωρίς ταυτότητες. Σκέψου ότι σε κάποια χώρα μπορεί να ισχύει ακόμα αυτό. Πχ. κατεβαίνει ο τουρίστας από το αεροδρόμιο και αγοράζει μία κάρτα μόνο με τα μετρητά του (ίσχυε αυτό παλιά σχεδόν παντού). Όταν έρθει στην Ελλάδα, είναι δυνατόν να μην λειτουργεί η κάρτα του? Όλοι οι ξένοι που έρχονται εδώ το καλοκαίρι έχουν φακελωμένο αριθμό τηλεφώνου αλλιώς η κάρτα τους δεν λειτουργεί; Δεν νομίζω. Κανείς δεν ελέγχει αν στη χώρα τους απαιτείται ταυτότητα για την αγορά κάρτας κινητού. Άρα κάποια περιθώρια υπάρχουνε αν γνωρίζαμε πληροφορίες για το σε ποιά χώρα πουλιούνται χύμα οι καρτες. Μπορεί πχ. η αγορά planetsim στην εσθονία να μην χρειάζεται ταυτότητα αλλά αν την αγοράσεις εδώ να σου ζητούνε λόγω του νόμου.
Η ανωνυμία πρέπει να είναι αμφίπλευρη . Σκέψου για παράδειγμα αν βρεθεί ένα call girl νεκρή. Όλα τα τηλέφωνα στο κινητό της θα μπούν στο στόχαστρο . Σκέψου το κινητό της πουτάνας σε λάθος χέρια για παράδειγμα ενός νταβατζή η εκβιαστή . Με μεθόδους κοινωνικής μηχανικής ή αν έχει κάποιο φίλο σε εταιρεία κινητής μπορεί να μάθει ποιός είσαι .
Πακιστανικά νούμερα όντως πουλάνε αλλά για παράδειγμα στα μαγαζάκια των Αχαρνών παίζει μπάλα η ασφάλεια ! Φαίνονται ότι ψάχνονται .