2 περιπτωσεις απο Αλβανιδες συναδελφισες.
Μια, 45 ετων, παντρεμενη με παιδια. Ωραια εμφανιση. Απλη κοπελα. Μας λεει οτι οταν την επισκεπτονται συγγενεις, αδερφια, στο σπιτι, της φωναζουν να ετοιμασει φαγητα, ποτα. Πεφτει αγρια φωνη. Μπορει και τιποτα παραπανω. Κι εκεινη τρεχει να τα προλαβει.
Αλλη, μου λεει Θα ερθει ο αδερφος μου σπιτι για Σαββατοκυριακο που δουλευει σε αλλη πολη. Εχω ετοιμασει 2 διαφορετικα φαγητα για να παρει μαζι, και γλυκο.
Οταν ειχε πρωτοερθει στη δουλεια, με προσεγγισε και αρχισε τις προσωπικες ερωτησεις. Που μενεις, σε τι σπιτι, που εχεις το εξοχικο, ο ανθρωπος δε πρεπει να μενει μονος, πρεπει να παντρευεται. Τη μια μερα μου φερνει στη δουλεια να δοκιμασω απο τη πιτα που εφτιαξε. Αλλη μερα μου φερνει κεικ. Αλλη μου εφερε ενα κεικ που λεει το φτιαχνουν στην Αλβανια ειδικα στις γιορτες, γιατι εχει ακριβα υλικα και δεν ειχαν. Ωραιο ειναι, της λεω. -Πως το λενε; -Ασε πως το λενε. Μου ειπε το ονομα αλλα ουτε το θυμαμαι. Ουσιαστικα μοιαζει με μια ωραια καρυδοπιτα. Αλλη μερα που μιλαγαμε, της λεω Ξερεις τι εχω καιρο να φαω και το χω επιθυμησει. Γιουβετσι. Με κριθαρακι, κοτοπουλο, ωραιο πραγμα. Την αλλη μερα μου φερνει ενα μικρο ταπερ σαν κυβο. -Φατο στο διαλλειμα, και πες μου αν σ αρεσει., μου λεει. Τρωω, μονο κριθαρακι λεω απο μεσα μου εχει. Σκετο το εκανε. Πεντανοστιμο ηταν ομως. Κατω κατω ηταν και το κοτοπουλο τελικα. Πολυ συμπυκνωμενο, ωραιο. Εμενα ομως δε μου αρεσε εμφανισιακα η κοπελα, ουτε σε θεμα χαρακτηρα, πολυ κουτσομπολα, το παραμικρο να γινοταν το τηλεφωνουσε σε φιλες, αδερφες της, ξαδερφες, να το μαθουν κι εκεινες. Και πολυ μιρλα, γκρινια, ακομη και για τα πιο απλα πραγματα. Ωσπου σιγα σιγα ξεκοψε απο μονη της.
Αυτο που αποκομισα, ειναι οτι οι Αλβανιδες ειναι απλες, ειναι για σπιτι.