Με αφορμή το προσφατο γεγονοες βιασμου 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, και άλλα περιστατικά βιασμου και κακοποιησης γυναικών από συντρόφους -σιζύγους, απορώ, τόσο αγαθά όντα είναι?
μη συγχεεις ανομοιες καταστασεις τυπε
το οτι δεν ειναι αγαθες δε νομιμοποιει καφριλες απεναντι τους
Και τότε γιατί οι περισσότεροι προτιμάνε σύζυγο/γκόμενα και σπαζαρχιδίαση;Είναι μαζόχες;
σου βρηκα μια ευχαριστη ερευνα
Κανόνας πρώτος: Όποιος σου είπε ότι τα αρνητικά σχόλια πιάνουν, έλεγε ψέματα.
www.vice.com
Συμβουλές Πεσίματος για Straight Άντρες Από Λεσβίες
Δεν υπάρχει μία μόνο προσέγγιση για το πέσιμο. Έχω βρεθεί με άτομα που έκαναν τις προθέσεις τους σαφείς στα πρώτα δέκα λεπτά, αλλά και με άτομα που ήταν τόσο διακριτικά που είμαι σίγουρη ότι το όλο πράγμα συνέβη τηλεπαθητικά. Όπως και να ‘χει, ως queer γυναίκα που έχει πάει με διάφορα φύλα, ένα πράγμα θεωρώ ξεκάθαρο: Οι λεσβίες την πέφτουν καλύτερα σε γυναίκες.
Δεν μπορώ να πω τι κάνει τις λεσβίες ιδιαίτερα καλές. Ίσως επειδή είμαστε κι εμείς γυναίκες και ξέρουμε πώς θέλουμε να μας την πέφτουν. Ή ίσως -δεν ξέρω- είναι γενετικό; Ποιος ξέρει. Αλλά οι straight άντρες χρειάζονται λίγη από τη λεσβιακή σοφία. Έτσι μίλησα με μερικές λεσβίες για το σωστό πέσιμο και για το τι θα συμβούλευαν τους straight άντρες.
Αρχικά πολλές λεσβίες που μίλησα είπαν ότι το "
negging" –όταν προσβάλεις κάποιον ουσιαστικά, πλασάροντάς το σαν κομπλιμέντο ελπίζοντας να αποζητήσει την αποδοχή σου– δεν πιάνει. Όποιος είπε ότι πιάνει, έλεγε ψέματα. Είναι όπως στο σχολείο τα αγόρια σου τραβάνε την αλογοουρά επειδή θέλουν την προσοχή σου: Θέλουν αποδοχή. Αυτό ισχύει για Tinder, inbox και όταν γνωρίζεις κάποιον σε ένα πάρτι.
«Στους περισσότερους δεν αρέσει να τους προσβάλλεις. Αλλά βλέπω άντρες να το κάνουν αυτό σε straight φίλες μου, με διακριτικό τρόπο. Εγώ τονίζω τη γοητεία τους και όχι το αντίθετο – χωρίς να το παρακάνω. Νομίζω λειτουργεί καλύτερα», λέει η Maggie, 24 ετών.
Κάτι αντίστοιχο λέει και η Rach, 26 ετών. «Μπορείς να φλερτάρεις χωρίς να φέρεσαι σαν μαλάκας – δεν είναι δύσκολο. Αν κάνεις κουβέντα στην αρχή, ρώτα τι δουλειά κάνει, τι της αρέσει, δείξε ενδιαφέρον, να δεις αν έχετε κάτι κοινό. Φέρσου ανθρώπινα. Να κάνεις διακριτικά ευφάνταστα κομπλιμέντα. Δεν χρειάζεται να πεις "έχεις ωραία μάτια". Όλοι έχουν ωραία μάτια».
Η 27χρονη Brigida συμφωνεί. «Ναι ‘σαι ειλικρινής αν βρίσκεις κάτι κουλ ή ωραίο στον άλλον, όμως μην επικεντρώνεις όλη τη συζήτηση εκεί. «Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει λόγος για τεχνικές και φόρμουλες. Δείξε ενδιαφέρον και μην είσαι μαλάκας».
Γενικά, οι λεσβίες συμφωνούν ότι η ξεκάθαρη επικοινωνία και η αυτοπεποίθηση είναι σέξι.
Αν γουστάρεις κάποια, δώσε της να το καταλάβει (μην κάνεις μόνο "like" και "haha" στα social media, αν και queer επίσης το κάνουν αυτό). «Στους περισσότερους αρέσει το φλερτ, θέλουν να φλερτάρουν», λέει η Janey, 25 ετών. Αλλά αν πιέζεις και έχεις προσδοκίες είναι ξενερωτικό. Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να είσαι ευθύς και να μοιάζεις σαν να έχεις βάλει τον άλλον στο μικροσκόπιο.
«Αν γουστάρεις κάποια, ρώτα την αν θέλει να βγείτε. Να ‘σαι αφής», λέει η 27χρονη Alex. «Αλλά αν δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται ή αν πει μια δικαιολογία του τύπου "ναι, κάποια στιγμή, σύντομα", τότε πήγαινε παρακάτω. Μην την ενοχλείς διαρκώς. Είναι λίγο αηδιαστικό».
Και το σεξ; Αν φτάσεις εκεί, οι λεσβίες είναι ξεκάθαρες: Nα είναι ένας χώρος όπου θα νιώθει άνετα να είσαι γυμνή. Εκεί διαφέρουν συχνά οι straight άντρες από τις λεσβίες. Το σπίτι μιας gay κοπέλας θα ‘ναι γεμάτο αρωματικά κεριά, κρυστάλλους, φυτά, ένα κουτί γεμάτο δονητές και καλό φωτισμό. Το σπίτι ενός straight άντρα θα έχει ένα σβολιασμένο μαξιλάρι kai μια βιβλιοθήκη από το πανεπιστήμιο με αυτοκόλλητα.
Είσαι νέος. ΟΚ. Δεν χρειάζεται να είσαι μανιακός με την τάξη αλλά τα χαλιά είναι ωραία. Και τα καπέλα στα φωτιστικά. «Αν υπάρχει περίπτωση για σεξ, θα φτιάξω το δωμάτιό μου να είναι ωραίο και να μυρίζει ωραία», λέει η 26χρονη Francesca. «Δεν θέλεις να σε θυμάται ως τον τύπο με τα βρόμικα σεντόνια».
Πέρα από τις συμβουλές για τον χώρο, οι περισσότερες συμβουλές από λεσβίες καταλήγουν σε ένα σημαντικό θέμα: Τη διαίσθηση. Προσπάθησε να καταλάβεις τη γλώσσα του σώματος. «Κάποιες από τις πιο ωραίες φάσεις έγιναν με ένα αργό χτίσιμο, όπου αγωνιάς για το πότε θα συμβεί αλλά ξέρετε και οι δύο ότι το θέλετε», συμπληρώνει η Francesca. «Οι λεσβίες είναι καλές στις άρρητες συζητήσεις, όσα δηλαδή εννοούνται. Οι straight που είναι καλοί σε αυτό έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνουν περισσότερο σεξ».