ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΛΛΕΗΝΙΔΩΝ
- Χτύπημα Ελλεηνίδας α/α. 53.456 (από όσα έχω δει τελευταία). Στον ηλεκτρικό χτες. Τύπος συμπαθητικός, εμφανίσημος 30 φεύγα κάθεται προς το τζάμι, κενή η διπλανή του θέση...
Σε επόμενη στάση μπαίνει Ελλεηνίδα, περίπου 25, ψιλο-εμφανίσημη. Πάει να κάτσει στη θέση δίπλα στον 30χρονο αλλά αυτός έχει ένα πακέτο - δώρο εκεί. Της λέει με συγχωρείτε, το παίρνει κάθεται η Ελλεηνίδα.
Κάτι πάει να της ανοίξει ευγενικά κουβέντα ο τύπος του στυλ "είναι για ένα φίλο που έχει γενέθλια", μάρμαρο η Ελληνίδα κοιτάει σπαστικά μπροστά. Της ξαναμιλάει ευγενικά ο τύπος, οπότε απαντάει απότομα και τσιριχτά η Ελλεηνίδα "ΟΡΙΣΤΕΕΕΕΕ?" και φοράει σπαστικά τα ακουστικά του κινητού της για να ακούσει και καλά μουσική. Ο τύπος γυρνάει στο τζάμι και κοιτάει το κενό με πληγωμένο βλέμμα...
- Χτύπημα Ελλεηνίδας α/α. 53.457. Στο αγαπημένο μου στέκι χτες βράδυ. Δεν έχει σχεδόν καθόλου ξένους και είναι τίγκα στις "αγκυλωμένες" παρέες Ελλήνων. Όλοι και όλες σχεδόν φοράνε μαύρα, οι φάτσες ψιλοαγέλαστες και επιπλέει μία δυσκοίλια αύρα Ελληνικούρας στο χώρο(το χειρότερο μου). ..
Οι μόνοι ξένοι 2 Αρμένιοι αριστερά μου, ψιλογνωστοί. Σαν Έλληνες φαίνονται, ανοιχτόχρωμοι συμπαθητικές φατσούλες, ψηλά παιδιά, γύρω στα 30. Δίπλα τους 2 Ελληνίδες γύρω στα 25 συζητάνε - ως είθισται - κάτι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ! Οι Αρμένιοι προσπαθούν να μιλήσουν (κόβω τη φάση από τα 3 μέτρα) ευγενικά και με χαμόγελο, βλέπω τις Ελλεηνίδες να τους απαντούν απότομα. Μετά από κάνα 20λεπτο ξανά χαμογελαστά και ευγενικά κάνει απόπειρα ο ένας Αρμένιος, σηκώνονται σπαστικά οι 2 Ελλεηνίδες και πάνε και κάθονται αλλού!
Έχω δει όλο το σκηνικό, πάω στους Αρμένιους και ρωτάω τι είπανε στις Ελληνίδες. "Τίποτα μου λένε...ένα καλησπέρα στην αρχή και μετά τις ρώτησα αν μιλάνε αγγλικά επειδή δεν μιλάω καλά Ελληνικά". "Και γι' αυτό σηκωθήκανε έτσι σπαστικά και φύγανε μωρέ..." του λέω. Επειδή αντιμετωπίζω τους ανθρώπους πρώτα ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ είπα να πάω στις 2 Ελληνίδες να πω και γω ένα καλησπέρα να δω γιατί τέτοια αντίδραση. Με είδανε που τις πλησίαζα, πρόσωπα τελείως ξινά και ψωνισμένα, μόλις με είδαν να πλησιάζω (προφανώς παρατήρησαν ότι πήγα και μίλησα στους Αρμένιους) πιάσανε επί τούτοις δυνατά κουβέντα μεταξύ τους, για να μου δείξουν ότι συζητάνε ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ! Αν και πάντοτε δίνω ευκαιρία στους ανθρώπους να φανερώσουν το ότι ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ πάνω απ' όλα, κουράστηκα να το κάνω με τις συγκεκριμένες δύο κακομοίρες....