Εγω θα το διατυπωνα ετσι:
Η μενει μαζι μου και ζει συμφωνα με καποια ορια, η αν δεν της αρεσει ειναι ελευθερη να φυγει..
οι ανθρωπινες σχεσεις και η ζωη γενικοτερα, ειναι γεματη απο συμβιβασμους η προσαρμογες(ακουγεται πιο ωραιο).
οσο μεγαλωνουμε, ωριμαζουμε σαν ανθρωποι και σε καποια θεματα αλλαζουμε σε καποιο βαθμο η ακομα και ριζικα.
πχ πριν 10-15 χρονια θα εκανα ελεγχο, παρατηρηση στην κοπελια για το πως θα ντυθει οταν βγαινουμε, ενω τωρα θα περιμενω να το κρινει μονη της και να πραξει το 'σωστο', θεωρωντας οτι ξερει με ποιον ειναι.
πχ δεν θα την αφηνα να βγει μονη της η θα εκανα μεγαλη φασαρια ενω τωρα θα μου φανει λογικο αν το κανει 1-2-5 φορες το χρονο.
πχ δεν θα την αφηνα να παει μονη της διακοπες ενω τωρα δεν θα ξινισω τοσο αν τυχει να παει 1 τριημερο με 2 φιλες, οχι καθε χρονο.
γιατι ολα αυτα και διαφορα αλλα? γιατι συνειδητοπειω οτι αν θελει να κανει την στραβη θα την κανει. και οσο πιεζεις εναν ανθρωπο τοσο θελει πιο πολυ το απαγορευμενο. αυτο ισχυει σε ολα τα θεματα διαχρονικα.
αρα δινεις καποιες ελευθεριες και το θεμα ειναι να μην νιωθει την αναγκη να κανει πολλα πραγμτατα χωρις εσενα. βλεπεις λοιπον και κρινεις. αντε να της κανεις και 1-2 κουβεντες για τις αποψεις σου αν δεν τις ξερει.
αν ψαχνει τροπους να περναει πολυ χρονο μακρια σου, πεταξε το πουλακι και μαλιστα συντομα.
υ.γ. και κατι ψιλοασχετο αλλα το θυμηθηκα. μια γυναικα το σκεφτεται πολυ καιρο πριν πει τελος. δεν ειναι σαν εμας που το λεμε 100 φορες και στα νευρα μας συνηθως. γι αυτο αν το πει 90+% το εννοει και δεν γυρναει.