Λυπαμαι που δεν μπορω να γινω κατανοητος, και λυπαμαι επισης που καποιοι εχετε μεινει φυλακισμενοι σε κλισεδακια. Κι εγω καπως ετσι ημουνα, και ελεγα τα ιδια, οτι τι νοημα εχει να αγωνιζεσαι, αφου καποιοι αλλοι τα βρισκουν ετοιμα κλπ.
Πριν 20 χρονια λοιπον, ειχα μια σχεση με μια κοπελα αρκετα μεγαλυτερη μου. Οταν λοιπον της ειπα κατι τετοιο, με ξέχεσε. Και μου έφερε παραδειγμα την ιδια.
Και ειχε απολυτο δικιο. Εκεινη δεν ειχε κανενα εφοδιο απο την οικογενεια της.
Απο μονη της λοιπον, σπουδασε μουσικη. Εγινε καθηγητρια ορθοφωνιας. Η καλυτερη. Και χρεωνε τα μαθηματα σε αρκετα υψηλα ποσα. Μετα εγινε αρχηγος σε εκδρομες στο εξωτερικο. Επαιρνε "μιζες" απο καταστηματα και εστιατορια για να πηγαινει εκει τους τουριστες. Συν τις αμοιβες της. Στο εξωτερικο που πηγαινε, μαθαινε για την κουζινα της χώρας, και μετα μαζευε τις συνταγες και τις εξεδιδε σε βιβλια. Άλλα λεφτα απο εκει. Μετα αγορασε μια φωτογραφικη μηχανη, εγινε φωτογραφος, δημοσιευε λευκωματα και αφιερωματα και χρεωνε ενα σωρο λεφτα τους ενδιαφερομενους. Εγραφε αρθρα σε ιστοσελιδες για μαγειρικη, ταξιδια, μουσικη. Και φυσικα, εβγαλε ενα σωρο λεφτα. Γιατι? Γιατι ηταν εξυπνη, ευφυης, μεθοδικη, επιμονη, και κυριως ποτέ δεν αφησε τα κλισεδακια του κωλου ("λεφτα εχουν καποιοι κληρονομοι χωρις να ιδρωσουν ποτέ") να την παρουν απο κατω. Χεστηκαμε ρε τύπε για τους κληρονομους. Εχεις μυαλο? Θα βγαλεις λεφτα. Τέλος.