Σε μαγαζιά,παγκάκια,στάσεις κλπ δεν κοιτάνε ποτέ.
Υπαρχει ενα workaround αλλα πρεπει να εχεις και συ κατι να δειξεις για να κρατησει τη προσοχη.
Οι γκομενες παντα κοιτανε να δουν τι γινεται γυρω τους, ακομα και αυτες που ειναι 100% πανω στο κινητο. Πες οτι εσυ πριν μπεις σε ενα μαγαζι ή πριν πλησιασεις στη σταση, εχεις μπανισει ενα ωραιο γκομενακι που σ'αρεσει. Οταν θα μπεις στο μαγαζι ή θα πας στη σταση, σε καποια φαση θα κοιταξει να δει ποιος ηρθε. Εκεινη τη στιγμη θα κοιταξει, θελει δε θελει, οπου θα σε δει για πρωτη φορα. Αν κανεις γερο eye contact τη πρωτη στιγμη που σε δει, μπορει να σκαλωσει η τυπισσα. Αυτο ειναι τοσο δυνατο που δε το εξασκω για ηθικους λογους. Δλδ της κανεις ζημια της αλλης και σκαλωνει - και αν δεν εχεις προθεση να κλιμακωσεις, αστο καλυτερα γιατι την αναβεις και μετα δε τη σβηνεις...
Οι γυναικες ειναι λιγο του μοιραιου, σε φαση πω κοιταχθηκαμε και ενιωσα κατι δυνατο, οπότε αυτο ενισχυει λιγο το δραμα που θελουν να νιωσουν. Τη προηγουμενη βδομαδα ειμαι σε πλατφορμα τρενου και βλεπω μια γαλανοματα με πολυ ομορφα ματια... εγω καθομουν στο παγκακι, αυτη διερχονταν απο μπροστα μου. Εκανε το τυπικο scanning γυρω γυρω να δει τι παιζει, οταν με scannαριζε τη lockαρισα στα ματια. Αμεσως ταραχθηκε και αλλαξε ελαφρως βηματισμο, και εκει που ηταν να παει παραπερα στη πλατφορμα τελικα εκατσε στα 10 μετρα απο μενα. Περιμενε να εχει συνεχεια ολο αυτο, αλλα εγω κοιταγα απ'την αλλη μετα (περασε μπροστα μου απο αριστερα προς τα δεξια και εγω μετα κοιταγα αριστερα περιμενοντας το τρενο). Αυτη απογοητευτηκε να περιμενει και μετα περπατησε, λιγο τσαντισμενη που δεν τη ξανακοιταξα, πιο περα στα 30 μετρα - να μπει σε αλλο βαγονι να μη με βλεπει καν
Τωρα αυτο αν το παιξεις αναποδα, δλδ το πρωτο eye contact να ειναι γερο, και μετα να ξανασυναντιουνται τα βλεμματα με γερο eye contact, εκει εχει ψωμι.
Υπαρχουν και καποιες που κομπλαρουν και κοιτανε αμεσως αλλου σε κλασματα δευτερολεπτου μετα το eye contact... συνηθως πιο εσωστρεφεις... με γυαλακια, κτλ... αλλα ειναι αρκετα πιο λιγες. Αυτες θελουν ωρα να ξεκλειδωσουν και να ξανακοιταξουν. Πχ στη σταση μπορει να παρει και 10 λεπτα και να μην εχει παρει μπρος, αλλα να αρχισει λιγο να κοιταει οταν ειναι μεσα στο τρενο/λεωφορειο απο λιγο μεγαλυτερη αποσταση οπου νιωθει περισσοτερο θαρρος.