Όχι αγαπητέ Ουκρανία δεν έχω δοκιμάσει. Πρόσφατα άνοιξα κι εγώ λογαριασμό, έχω κάνει μόνο exchange μεταξύ EUR & USD.
Μα αυτό είναι το πρόβλημα, ότι το rate που δίνουν οι τράπεζες είναι 1-2% πιο ακριβό από το real-time rate.
Στα ξενοδοχεία και τα καταστήματα εννοείς αν πληρώσεις με μετρητά ότι σε τρώνε στην ισοτιμία?
Στην κάρτα σε τρώνε γιατί σου χρεώνουν την κάρτα με τη δική τους ισοτιμία.
Γενικά Ουκρανία,Ρωσία σίγουρα θα έχεις απώλειες έχει τόσους κλέφτες και απατεώνες που ένα 5% το έχεις χάσει εκ προοιμίου.
Το θέμα είναι οτι με την απλή girocard που είναι η κάρτα που έχουν όλοι και μπαίνει ο μισθός δεν είσαι λειτουργικός γιατί σου επιτρέπει αναλήψεις πολύ μικρών ποσών σε Ουκρανία και συχνά δε λειτουργεί Ρωσία.Η πιστωτική επιτρέπει λίγο μεγαλύτερες αναλήψεις αλλά και πάλι πρέπει να φέρεις μαζί σου μετρητά.
Ουκρανία είναι εντελώς μαλακία να κουβαλήσεις πάνω σου πάνω από 3000 ευρώ σε μετρητά γιατί αν σε ψειρίσουνε παθαίνεις στραπάτσο.Οπότε έχεις εγγενείς περιορισμούς,δεν μπορείς να κάτσεις όσο θες ούτε να βγάλεις τα γούστα που θες.
Συνήθως σκάω με 2500 ευρώ σε μετρητά και πληρώνω εστιατόρια,μαγαζιά κτλ με κάρτες,συν κάποιες αναλήψεις άμα χρειάζεται.
Κανονικά στα πλαίσια του εξευρωπαισμού θα έπρεπε να αφήνουν τις EC card ελεύθερες να λειτουργούν παντού,να μπορεί ο γερμανοειδής να γαμάει αβέρτα χωρίς κινδύνους και περιορισμούς.Οπως κάνει Τσεχία,Πολωνία κτλ.