Καπαμαρακο γλυκε και φιλτατε σε βλεπω τωρα τελευταια να γραφεις να ξαναγραφεις να ξαναματα γραφεις ολο και πιο συχνα και να λες πολλες φορες εως και σχεδον παντα ωραια και σωστα πραγματακια αλλα προσπαθωντας να αντεξω να μην γραψω αυτο που ηθελα ( γιατι δεν ηξερα πως θα το παρεις ...ελπιζω οχι παρεξηγησιμα) τελικα man μου δεν αντεξα και θα στο πω....
Ωραια λοιπον φιλαρα μου (ουπς λαθος χρηση της λεξης σε ατομο σαν και σενα) ωραια τα λες τα περισσοτερα απ'οσα περιγραφεις για τους σημερινους ανδρες ,τις σχεσεις και την αλληλεπιδραση με το αλλο φυλλο και τα λοιπα και τα λοιπα(εγω στα δινω και σε παραδεχομαι κιολας για τα περισσοτερα απ'οσα λες)...... υπαρχει ενα μεγαλο ΑΛΛΑ που παρατηρησα....
Μηπως ομως ρε συ Καπαμαρου ...Μηπως λεω εγω τωρα.....σου λειπει κατι ?...Γιατι απο τα συμφραζομενα αν κατσει καποιος να δικρινει τα πραγματα και χωρις να εχει και γνωσεις ψυχολογιας επιπεδου Carl Jung , μπορει να διακρινει ενα παραπονο να το πω? μια ελλειψη να το πω? ενα απωθημενο για τους 'κακους' φιλους που καποτε ειχες ή δεν ειχες να το πω?....
Θελω να πω δηλαδη ρε Bro οτι και καλα ειναι να τα λεμε ετσι ωμα, σκληρα και αντρικα τα πραγματα ως εχουν αλλα οτι μας καιει θα φανει στην πορεια ειτε αργα και σταδιακα ειτε πιο συντομα....και εσυ δυστυχως φαινεσαι λιγο να εχεις παρει με κακο εως και 'δολοφονικο' ματι θα ελεγα το θεμα αληθινοι φιλοι και παρεα.....ΕΛΑ ομως που απο αυτα που λες φαινεται να τους εχεις αναγκη τους πραγματικους φιλους ( οπως και ολοι οι ανθρωποι αλλωστε ) για να τα πεις ολα αυτα καπου και να εκφραστεις και να αλληλεπιδρασεις οπως αλλωστε θελουμε ολοι μας...ΑΡΑ φιλαρακο μου ....ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ τους φιλους οπως σου ειπε ο μεγας συλητης των δικαστικων αιθουσων Αλιεξανδρος ...και ας το παιζεις υπερανω και οτι ταχα ολοι οι ανδρες εχουν τα αρχιδια τους και μονο αυτα και διαφορες τετοιες εγωιστικες μαλακιουλες....
και ολα αυτα γιατι στα λεω ?...γιατι εχω γνωρισει και προσφατα στην ζωη μου και γενικα ειχα 'φιλους' ειτε που σπασαμε και ηταν παρομοια ναυαγια στα μυαλα σε αυτα τα θεματα και λεγανε παρομοιες αποψεις τυπου :
'Α εγω φταιω που βαλτωσα σε σχεσεις γκομενικες και κατ'επεκταση φιλικες ανουσιες γιατι αυτες οι φιλικες σχεσεις δεν ειχαν να με προσφερουν κατι στο γκομενικο ζητημα και δεν εκανα παρεα με πιο μαγκες και πιο αλανια και τωρα θα αλλαξω και θα δικτιυωθω γιατι ετσι θελουν τα γκομενακια εκει εξω να γινει πιο μαγκας και αλανιαρης και να εχεις αλανηδες φιλους, να ξες τους γαματους και τους κλαρινους και τους Α males και να τους κανεις παρεα, γιατι αμα κανω παρεα με τους ιδιους και τους ιδιους καημενους μπακουρους αιωνια μονος θα μεινω... κτλ κτλ κτλ...( μην τα αναλυω θα παρει ωρες )
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ?... Σπασανε παρεα και με μενα και με αλλους και αλλοι πετυχαν τους 'μεγαλεπιβολους' στοχους τους της δικτυωσης αλλοι παλι μεινανε στασιμοι γιατι δεν το ειχανε πολυ απλα ( δεν ειχανε αυτο που λεμε την ικανοτητα , το να ειναι καταφερτζηδες στους κοινωνικους ελιγμους και στο να καταφερνουνε να κανουνε παρεες) αλλα γενικα ειτε οι μεν που το ειχανε και 'πετυχανε' ειτε οι δε πιο 'αποτυχημενοι' δεν πετυχαν το σημαντικοτερο ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ , ΤΑ ΝΑΥΑΓΙΑ και ΟΙ ΚΟΥΡΑΔΕΣ οι 'σκληροι' ανδρες που δεν εχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ φιλους αλλα μονο κατα περιπτωση και κατα συνθηκη στην ζωη γιατι πραγαμτικους φιλους ,Καπαμαρακο, οχι μονο αυτοι ΟΛΟΙ οι ανθρωποι θελουν......................... και αποψεις σαν αυτες που προειπα και που πολυ καλα ξες μονο αυτες καταστρεφουν και φθειρουν τα πραγματα και τις φιλιες brooo..........
ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩς ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΙΠΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΠΑΜΑΡΑΚΟ ....ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΤΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΓΩΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΚΑΤΙΛΑ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΜΠΛΕΞΙΛΑ, ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ( ειτε ειναι οι γαματοι κοινωνικα ειτε οχι ) ....... Με αυτα που λες μονο διαιωνιζεις κατι που σε ταλανιζει broκo ....τιποτε αλλο........θα με θυμηθεις......
Καταρχην, σε ευχαριστω που μπηκες στο κοπο και εγραψες τα οσα εγραψες.
Δεν εχω φαει ποτε πακετο απο φιλους, διοτι πολυ απλα δεν ειχα και δεν εμπιστευτηκα κανεναν. Δεν εχω αναγκη κατι το οποιο δεν υπαρχει και ειναι ουτοπικο. Η φιλια υπαρχει σαν εννοια διοτι ο ανθρωπος εχει την αναγκη να πιστευει στην υπαρξη της για να νιωθει καλυτερα. Αναλογες εννοιες οπως αγαπη-ερωτας κτλπ ειναι για τους ψυχικα αδυναμους. Ο ψυχικα δυνατος, δεν χρειαζεται ουτοπικες καταστασεις για να αισθανεται καλα. Και φυλακη να τον βαλεις με φαγητο μια φορα στις 3 ημερες, παλι καλα θα αισθανεται. Δεν τον αγγιζει κατι, απλα.
Στο θεμα φιλιας, επιμενω στην αποψη μου. Οι μονοι φιλοι σου ειναι τα αρχιδια (αν εχει καποιος) και το χρημα (αν το αποκτησει ποτε στη ζωη του).
Πιστεψε με, οταν θα αποκτησεις αυτα τα δυο, ισως αναθεωρησεις καποια απο τις αποψεις σου. Δεν φτανει να εχεις μονο το ενα, ή το αλλο. Πρεπει να τα εχεις και τα δυο ταυτοχρονα για να καταλαβεις τι θελω να πω.
Οσο και να μου περιγραφει ενας ταλαιπωρος ανθρωπος που εχει χασει τα ποδια του σε ατυχημα, οσο δεν ειμαι στη θεση του, δεν θα τον καταλαβω ποτε. Οσο και να θελω. Ζω σε αλλη πραγματικοτητα, εντελως. Θεωρητικα καταλαβαινω ελαχιστα και ασημαντα πραγματα. Στη πραξη οταν χασω και τα δυο μου ποδια, τοτε θα τον καταλαβω πληρως. Βιωματικη γνωση και εμπειρια που πηγαζει μεσα απο αυτη. Βιωμα=πραγματικη γνωση.
Εχεις δοκιμασει ποτε στη ζωη σου να αποκοπεις ηθελημενα απο συγγενεις-γνωστους εντελως; Να μην εχεις καμια επαφη με κανεναν τους;
Οταν το κανεις και οσο περνα ο καιρος, θα καταλαβεις οτι δεν εχεις πραγματικη αναγκη κανεναν. Επισης θα γνωριστεις πληρως με τον εαυτο σου (το παν). Θα γινεις πιο αυστηρος πλεον στις επιλογες σου (απαραιτητο στην εποχη μας ειδικα).
Ξερεις τι σημαινει φιλος;
φίλος αρσενικό (θηλυκό: φίλη)
πρόσωπο με το οποίο συνδέεται κανείς με σχέση αμοιβαίας αγάπης, αφοσίωσης και κατανόησης, χωρίς κατ' ανάγκη να υπάρχει συγγένεια ή ερωτικό ενδιαφέρον.
Αυτο σημαινει φιλος. Ουτε καν οι γονεις δεν αγαπουν-αφοσιωνονται-κατανοουν τα παιδια τους. Αν το εκαναν, θα ειχαν αλλη συμπεριφορα και τα παιδια τους θα ηταν εντελως διαφορετικοι ανθρωποι και οχι αυτες οι ψυχασθενικες μιζερες φιγουρες που βλεπουμε να ουρλιαζουν υστερικα (ξεσπουν) ανευ λογου.
Ποιος σε αγαπα, αφοσιωνεται σε εσενα, σε κατανοει; Δεν ακουγεται λιγο γραφικο αυτο στην εποχη μας ειδικα αν σου πω οτι το εχω;
Γνωστοι υπαρχουν, φιλοι οχι. Γιατι; Γιατι οι ανθρωποι καλα καλα δεν αγαπουν τον εαυτο τους, δεν αφοσιωνονται στον εαυτο τους, δεν κατανοουν τον εαυτο τους, πως θα τα κανουν ολα αυτα για εναν αλλο ανθρωπο;;;
Ουτοπικες καταστασεις, ομορφες μεν, ανυπαρκτες δε.
Προτιμο το ρεαλισμο της πραγματικοτητας. Δεν θα σε απογοητευσει ποτε.
Εν συντομια, συμφερον-σεξ-χρημα-εξουσια-πονηρια-μαλακια. Αυτα κυριαρχουν μεσα απο δεκαδες μορφες αναμεσα στους ανθρωπους και με δεκαδες προεκτασεις και υποκατηγοριες.
Φιλια, αγαπη, αφοσιωση, κατανοηση. Υπεροχες εννοιες. Ομορφες. Δεν υπαρχουν ομως ανθρωποι για να τις ενσαρκωσουν.