Άλλη ιστορία κι αυτή.Να έχεις κύκλο και να μην θέλει κανεις να σε βοηθήσει.Εγώ διαπιστώνω ότι τελικά οι μόνοι που θέλουν πραγματικά να σε βοηθήσουν είναι οι συγγενείς.Φίλοι,γνωστοί,συνάδελφοι κλπ,ακόμα και όσοι έχουν σχέσεις,στα τέτοια τους εαν εσύ είσαι μόνος.
Σιγουρα οι συγγενεις, αναλογα και με τις δικες τους γνωριμιες, ειναι μια σχετικα καλη 'πηγη', υπο προϋποθεσεις. Βεβαια θα ελεγα, οτι ακομη και για μενα που παντα ηταν στοχος η 'σοβαρη σχεση', η γνωριμια μεσω συγγενων εχει απο την αρχη μεγαλη 'σοβαροτητα', οποτε ισως μου πεφτε βαρυ το φορτιο....αλλα εξαρταται παντα, αν ειναι ειναι πολυ καλο πακετο(χαρακτηρας/ομορφια κλπ), ας παει και το παλιαμπελο θα ελεγα...
Ειχα την τυχη ομως, τυχη τροπος του λεγειν γιατι παντα ειχα ποιοτικες παρεες και φιλους, να εχω καλες φιλους και φιλες στη ζωη μου.
Ανεξαρτητα απο το αν βγηκε κατι ή οχι(ή ποσο κράτησε), εκτιμω πολυ που φιλοι μου εκαναν κινηση να με 'φτιαξουν', με οτι καλυτερο μπορουσαν για καθε δεδομενη περιοδο. Ειμαι ανθρωπος που αμα μου κανεις καλο, έστω και η προθεση, για μενα μετραει πολυ. Αυτους τους ανθρωπους τους εχω ψηλα στη ζωη μου.
Τελικα γυρναει το θεμα, να εχει κανεις οσο το δυνατον 'ποιοτικες' παρεες, αλλα κι ο ιδιος ειναι αρκετα σοβαρος.
Βεβαια, το ξερω καλα, στην Ελλαδα ειναι ολα αστα να πανε, μπορει να εισαι το καλυτερο παιδι, μπορει να εχεις και κυκλο, και να μην αποδωσει τιποτε.
Αλλα με πιθανοτητες αν το πας, με μια τετοια τακτικη, ξεχωριζεις, και σε καποια μυαλα θα γεννηθει η ιδεα 'αυτος ειναι καλο παιδι, να του καναμε κονε με την ταδε;'.
Ενω αν εισαι 'χαλιας' ή 'σαβουρης', νομιζω δεν ασχολειται κανεις μαζι σου, και ειναι αναμενομενο...
Οπως και να το κανουμε παντως, αυτα που σε αλλες χωρες ειναι 'στο πιατο'(ομορφια, χαρακτηρας, ποσοτητα),
στην Ελλαδα θελει και πολυ 'κοπο' και πολυ 'τροπο'.
Ετσι εχει το greek way, δυστυχως...