Νέα

Τι έχουμε 2022 π.Χ ή μ.Χ δεν έχω καταλάβει...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα FIDEL Sk
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 179
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Μηνύματα
2.282
Κριτικές
2
Like
2.166
Πόντοι
456
Πως ακριβως αποτελει προβλημα ο υπερπληθυσμος;
Κατ εμε μπορουμε να πουμε ακομα και το αντιθετο, πως ο πληθυσμος της Γης ειναι μικρος σε σχεση με αυτον που μπορει ο πλανητης να θρεψει
θεωρητικά σωστά... αλλά, για να ισχύσει αυτό, θα πρέπει ο μέσος μπουρδελιάρης δυτικός να σταματήσει να θέλει πιτόγυρο τρείς φορές την εβδομάδα, να σταματήσει να θέλει δέκα μπύρες ανα σαββατόβραδο, να σταματήσει να θέλει ζαχαρωμένους χυμούς και energy drinks, να σταματήσει να θεωρεί β διαλογής το κρέας που δε γίνεται στο φούρνο ή στη σχάρα, να τρώει λιγότερα δημητριακά, να κατανλώνει πιο ισσοροπημένα τρόφιμα... αλλοιώς, δεν θα φτάσουν για όλους.
 

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Μηνύματα
4.919
Κριτικές
6
Like
3.716
Πόντοι
736
θεωρητικά σωστά... αλλά, για να ισχύσει αυτό, θα πρέπει ο μέσος μπουρδελιάρης δυτικός να σταματήσει να θέλει πιτόγυρο τρείς φορές την εβδομάδα, να σταματήσει να θέλει δέκα μπύρες ανα σαββατόβραδο, να σταματήσει να θέλει ζαχαρωμένους χυμούς και energy drinks, να σταματήσει να θεωρεί β διαλογής το κρέας που δε γίνεται στο φούρνο ή στη σχάρα, να τρώει λιγότερα δημητριακά, να κατανλώνει πιο ισσοροπημένα τρόφιμα... αλλοιώς, δεν θα φτάσουν για όλους.
Επίσης αν κάθε χώρα προσπαθούσε να είναι αυτάρκης σε όλα τα είδη η στα περισσότερα θα βοηθούσε και αυτό πιστεύω. Παράδειγμα σιτάρι δεν θα έβρισκες μόνο στην Ουκρανία αλλά σχεδόν παντού.
 

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Μηνύματα
5.484
Κριτικές
10
Like
14.677
Πόντοι
3.846
Πηγαίνοντας να πληρώσει, φεύγοντας από το κατάστημα, η νεαρή ταμίας ρώτησε την ηλικιωμένη κυρία, αν θα χρειαστεί πλαστική τσάντα για τα ψώνια της, διαφορετικά της είπε πως θα έπρεπε να φέρνει δικές της, πολλών χρήσεων, απ’ το σπίτι, γιατί οι πλαστικές σακούλες δεν είναι καλές για το περιβάλλον.


Η γυναίκα ζήτησε συγγνώμη από την κοπέλα και της εξήγησε, «Ναι, εμείς δεν είχαμε αυτό το “πράσινο” θέμα, στα νιάτα μου»… Η νεαρή υπάλληλος απάντησε, «Αυτό είναι το πρόβλημά μας σήμερα. Η δική σας γενιά δεν νοιαζόταν αρκετά, ώστε να σώσει το περιβάλλον μας, για τις μελλοντικές γενιές». Η ηλικιωμένη κυρία της είπε πως είχε δίκιο – «Ναι, η δική μου γενιά δεν είχε αυτό το “πράσινο πράγμα” στην εποχή μου».

Συνέχισε, να της εξηγεί πώς ήταν τότε: «Τότε, επιστρέφαμε τα γυάλινα μπουκάλια γάλακτος, των αναψυκτικών και της μπύρας στο κατάστημα.


Το κατάστημα τα έστελνε πίσω στο εργοστάσιο για να πλυθούν και να αποστειρωθούν και να τα ξαναγεμίσουν, για να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά. Οπότε στην πραγματικότητα τα ανακύκλωναν.


Αλλά, δεν είχαμε το “πράσινο πράγμα” στις μέρες μας… Τα μπακάλικα, μας έβαζαν τα ψώνια μέσα σε καφέ χάρτινες σακούλες, που χρησιμοποιούσαμε για πολλά πράγματα.


Το πιο αξιομνημόνευτο – εκτός από την χρήση τους για σακούλες οικιακών απορριμμάτων – ήταν η χρήση του καφέ χαρτιού για κάλυμμα των σχολικών βιβλίων μας.


Αυτό εξασφάλιζε πως η δημόσια περιουσία (τα βιβλία που παρέχονται από το σχολείο για δική μας χρήση) δεν θα παραμορφώνονταν από τις μουτζούρες μας. Έτσι, μπορούσαμε να τους δώσουμε την προσωπική μας «σφραγίδα» σε εμφάνιση, πάνω στο καφέ ή το μπλε χαρτί περιτυλίγματος. Τι κρίμα, που δεν είχαμε το “πράσινο πράγμα” τότε.


Ανεβαίναμε τις σκάλες με τα πόδια, γιατί δεν είχαμε κυλιόμενη σκάλα ή ανελκυστήρα σε κάθε κτίριο καταστημάτων και γραφείων. Περπατούσαμε μέχρι το μανάβικο. Δεν παίρναμε το ΙΧ ή τη μηχανή 300 ίππων κάθε φορά που χρειαζόταν να διασχίσουμε δύο τετράγωνα. Αλλά έχεις δίκιο… δεν είχαμε το “πράσινο πράγμα” στις μέρες μας… Τότε πλέναμε τις πάνες του μωρού, αφού δεν είχαμε το είδος της μιας χρήσεως για πέταμα, όπως σήμερα.


Στεγνώναμε τα ρούχα πάνω σε τεντωμένο σχοινί, όχι μέσα σε ένα στεγνωτήριο-φαγάνα που καταβροχθίζει άπειρες κιλοβατώρες ηλεκτρισμού. Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια όντως στέγνωναν τα ρούχα μας τότε, στις μέρες μας. Τα παιδιά είχαν ρούχα από δεύτερο χέρι, από τους αδελφούς ή τις αδελφές τους, και όχι πάντοτε καινούργια ρούχα. Αλλά ναι, κοπέλα μου, έχεις δίκιο – εμείς δεν είχαμε το “πράσινο πράγμα” τον παλιό καιρό.


Τότε είχαμε (αν είχαμε καν..) μόνο μια τηλεόραση ή ένα ραδιόφωνο στο σπίτι – όχι από μία τηλεόραση σε κάθε δωμάτιο. Και η τηλεόραση είχε μικρή οθόνη, σε μέγεθος ανοιχτού τετραδίου (τις θυμόσαστε άραγε;), και όχι οθόνη σε μέγεθος δωματίου –home cinema. Στην κουζίνα ανακατεύαμε τη ζύμη με το χέρι και με το χέρι χτυπούσε η μαμά τη μαγιονέζα, ή τη σκορδαλιά ή την ταραμοσαλάτα, γιατί δεν είχαμε ηλεκτρικά μηχανήματα, μίξερ και «διαβολάκια» να μας τα κάνουν όλα για μας.


Όταν συσκευάζαμε ένα εύθραυστο αντικείμενο για να το ταχυδρομήσουμε, χρησιμοποιούσαμε παλιές εφημερίδες για να το προστατέψουμε, και όχι συνθετικό Styrofoam ή πλαστικό περιτύλιγμα με φυσαλίδες… Τότε, δεν βάζαμε μπρος έναν κινητήρα και δεν καίγαμε βενζίνη για να κουρέψουμε το γκαζόν. Χρησιμοποιούσαμε ένα κλασικό –χειροκίνητο- χλοοκοπτικό, που «έκαιγε» ανθρώπινη ενέργεια… Γυμναζόμασταν με την εργασία, έτσι δεν χρειαζόταν να πηγαίνουμε σε γυμναστήριο για να τρέχουμε πάνω σε κυλιόμενους διάδρομους που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα… Αλλά έχεις δίκιο. Δεν είχαμε εμείς το “πράσινο πράγμα” τότε.


Πίναμε από τη βρύση, αφού πρώτα ξεπλέναμε τα χέρια μας, όταν ήμασταν διψασμένοι, αντί να χρησιμοποιούμε πλαστικό ποτήρι μιας χρήσης ή πλαστικό μπουκάλι, κάθε φορά που πίναμε νερό… Ξαναγεμίζαμε τα στυλό με μελάνι, αντί να αγοράζουμε μια καινούργια, και βάζαμε καινούργιο ξυράφι μέσα στην ξυριστική μηχανή, αντί να πετάξουμε ολόκληρο το εργαλείο, μόνο και μόνο επειδή η λεπίδα του ξυραφιού δεν έκοβε πια καλά. Αλλά δεν είχαμε το “πράσινο πράγμα” τότε.


Στα παιδικά μου χρόνια, οι άνθρωποι έπαιρναν το λεωφορείο για τη δουλειά και τα παιδιά πήγαιναν με τα πόδια ή με το ποδήλατο στο σχολείο τους, αντί να μετατρέπουν τις μητέρες τους σε 24ωρη υπηρεσία ταξί, με το SUV των €45.000 ή το βαν της οικογένειας – που κοστίζουν όσο κόστιζε ένα ολόκληρο σπίτι . πριν από το “πράσινο πράγμα”.


Είχαμε μια πρίζα σε κάθε δωμάτιο, και όχι πολύμπριζα, για να τροφοδοτούμε καμιά δεκαριά συσκευές. Και δεν χρειαζόμασταν έναν υπολογιστή-γκάτζετ για να λάβουμε σήμα που εκπέμπεται από δορυφόρους 20.000 χλμ. έξω στο διάστημα, για να βρούμε το πλησιέστερο μαγαζί που πουλάει χάμπουργκερ… με συγχωρείς, τότε τα λέγαμε μπιφτέκια! … Τότε ο καφές ήταν «ελληνικός» κι όχι espresso ή cappuccino… ή ακόμα χειρότερο –fredo! … O καφετζής δεν είχε ακόμα τον ευγενή τίτλο του barista και ο μάγειρας ήταν… μάγειρας κι όχι chef!


Δεν είναι αξιοθρήνητο, που η σημερινή γενιά κόπτεται για το πόσο σπάταλοι ήμασταν εμείς, τότε, μόνο και μόνο επειδή –και καλά- δεν είχαμε αυτό το “πράσινο πράγμα”;


Κοπέλα μου, δεν γουστάρουμε να είμαστε γέροι, έτσι κι αλλιώς, οπότε δεν χρειαζόμαστε πολύ για να μας ανάψουν τα αίματα… ειδικά από μία πολλαπλά κατά-τρυπημένη και γεμάτη τατουάζ εξυπνούλα, που δεν ξέρει πόσα ρέστα πρέπει να δώσει, χωρίς να της το αποτυπώσει η ταμειακή μηχανή…

To μόνο σημείο που συμφωνώ με το κείμενο, είναι ότι η νέα γενιά δεν ξέρει απολύτως τίποτα για κανένα θέμα. Έχουν μόνο επιφανειακή γνώση και αν παρατηρήσεις τις απόψεις τους νομίζουν ότι ο κόσμος ξεκίνησε όταν γεννήθηκαν δεν έχουν ιδέα τι γινόταν πιο πριν.

Για τις παλιότερες γενιές ισχύει ότι αυτά που έκαναν τα έκαναν από ανέχεια. Έπαιρναν το λεωφορείο γιατί δεν είχαν λεφτά για αυτοκίνητο. Φυσικά στην εποχή τους δεν υπήρχε συζήτηση για το περιβάλλον αφού ούτε η αστυφιλία είχε ανέβει πάρα πολύ, ούτε μεταναστευτικό είχαν, ούτε ενεργειακή κρίση. Μετά την πετρελαϊκή κρίση του 1975 άρχισε η συζήτηση για το περιβάλλον.

Η γενιά των γονιών μου (70+ σήμερα) μεγάλωσε στα χωριά χωρίς ρεύμα και όταν έπιασαν λεφτά ήθελαν κάθε μέρα κρέας και έπαιρναν αυτοκίνητο για να πάνε μέχρι το περίπτερο. Καθόλου περίεργο που αυτή η γενιά είναι φουλ στα καρδιακά και τον καρκίνο.

Όσοι ζήσαμε τα ελληνικά 90s εποχή των παχιών αγελάδων θυμόμαστε να πηγαίνει η οικογένεια σε ταβέρνα για φαγητό και να πετάνε πάνω από τα μισά επειδή δεν πεινούσαν. Υπερκατανάλωση στα πάντα. Τώρα και η τεχνολογία έχει προχωρήσει (δες τη διαφορά ανάμεσα σε LED και λαμπτήρες πυρακτώσεως) και έχει μπει στο μυαλό του κάθε ανθρώπου η ανακύκλωση ή έστω η χαλιναγώγηση των αναγκών του. Του κάθε ανθρώπου της πόλης εννοώ, οι βοσκοί στα βουνά και οι επαγγελματίες ψαράδες είναι η μάστιγα της φύσης. Το πρόβλημα είναι πως ότι και να κάνουμε ο πλανήτης δε μπορεί να εξυπηρετήσει πάνω από ένα αριθμό κατοίκων. Απλό.
 

iliasl

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2021
Μηνύματα
791
Like
2.311
Πόντοι
446
Οδεύουμε ολοταχώς προς τα πίσω . Επόμενο ανθρώπινο είδος – μετάλλαξη , όπως και συνθήκες διαβίωσης , χομο ερεκτους
 

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Μηνύματα
31.910
Κριτικές
1
Like
36.572
Πόντοι
6.256
ενδεχομενως να κανει πιο ακριβα
Φυσικα και θα ναι ακριβο.
Οπως τωρα ο ιδιοκτητης τεσλα δεν πληρωνει τελη κυκλοφοριας ενω οποιος εχει σαραβαλο πληρωνει.
Οο λογικες των αποφοίτων χαρβαρντ
 
OP
OP
FIDEL Sk

FIDEL Sk

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Μηνύματα
1.551
Κριτικές
60
Like
7.857
Πόντοι
12.056
Απαπα μη το λες αυτο, μη γινεσαι συνομοσιολογος.
Εαν δε ξερεις ακιβως τι εγινε με αποδειξεις και ονοματα δε πρεπει να μιλας για το τι βλεπουν τα ματια σου. Δε ξερεις εσυ.

Τι και εαν εγιναν περιπου 15 βολικα τελεια γεγονοτα απο το 2008, παραλογα που δε χωρανε ιχνος κριτικης σκεψης ιστορικα σε παγκοσμιο επιπεδο, μην ασχολεισαι. Ακομα καλυτερα πιστευε οτι ειναι απλα μια ανικανοτητα τους δεν ειναι κατι.

Κατσε να ασχοληθεις με τα 24 φυλα, το wage gap και την lgbtq κοινοτητα.
Μα ρε πούστη μου έλεος , δηλαδή πλέον τα λένε ξεκάθαρα και υπάρχουν κάποιοι που σου λένε "όχι δεν ισχύει" τι πλύση εγκεφάλου έχουν κάνει?
Προσωπικά δεν τα βάζω με αυτους που όντως δεν βλέπουν τι γίνεται. Τους θεωρώ παραπλανημένους. Εκείνοι τα βάζουν με "εμένα". Εγώ προσπαθώ συζήτηση να κάνω. Να σπάσω το διαίρει και βασίλευε του συστήματος.. αλλα δύσκολο
 

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Μηνύματα
9.946
Κριτικές
67
Like
29.276
Πόντοι
10.336
Το πρόβλημα είναι πως ότι και να κάνουμε ο πλανήτης δε μπορεί να εξυπηρετήσει πάνω από ένα αριθμό κατοίκων. Απλό.
δεν θα ελεγα οτι το προβλημα ειναι ποσοτητας αλλα αποτελεσματικοτητας. Χωρις να τσεκαρω ερευνες κτλ, θα ελεγα οτι χοντρικα για καθε απορο σε ασια και αφρικη, υπαρχει ενας καλομαθημενος που πεταει αγαθα σε ευρωπη και αμερικη.
 

PsYcHo_777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Μηνύματα
2.488
Like
4.213
Πόντοι
456
Μα ρε πούστη μου έλεος , δηλαδή πλέον τα λένε ξεκάθαρα και υπάρχουν κάποιοι που σου λένε "όχι δεν ισχύει" τι πλύση εγκεφάλου έχουν κάνει?
Προσωπικά δεν τα βάζω με αυτους που όντως δεν βλέπουν τι γίνεται. Τους θεωρώ παραπλανημένους. Εκείνοι τα βάζουν με "εμένα". Εγώ προσπαθώ συζήτηση να κάνω. Να σπάσω το διαίρει και βασίλευε του συστήματος.. αλλα δύσκολο

Σωσε τον εαυτο σου (και πολλα μπορεις να κανεις). Αυτοι ειναι χαμενες υποθεσεις προ πολλου.

Οταν εχει μπει τοσο μεσα σου αυτη η πραγματικοτητα υπαρχει εστω περιπτωση να πει καποιος απο δαυτους οτι οκ ηταν λαθος πχ τα λοκνταουνς?
Οχι .Θα διπλασιασουν και θα παιξουν τα ρεστα τους γιατι εαν δε το κανουν θα σημαινε οτι πιαστηκαν εντελως ηλιθιοι και κατουραγαν ανηκουστες μαλακιες και κανενας εγκεφαλος δε το θελει αυτο.

Στη μουρη τους μπροστα να γινει (μεσα τους ισως σφιχτουν αλλα) δε θα το παραδεχτουν ποτε δημοσια.

Ζουν βραχυπροθεσμα στο σημερα και το αυριο δεν εχουν κανει zoom out να δουν τι γινεται μακροσκοπικα γυρω τους.
Παρακολουθουν ειδησεις που ερμηνευουν αντιδρωντας τη καθημερινοτητα και το σημερα και διαπιστωνουν τα πραγματα θεωρητικα εκ των υστερων.

Κλασσικη πραγματικοτητα των πλεμπαιων.
99% των φτωχων.

Σε ολα αντιδρουν αφου γινουν.
Και στα καπιταλ κοντρολς και στα λοκνταουνς και τωρα στην ενεργειακη κριση και γενικα σε ολα.

"Θα δουμε αφου γινει" και "θα εκλογικευσουμε την υπαρξη μας" ειναι η ζωη τους ολη.
 
Τελευταία τροποποίηση:

sweeper

Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2017
Μηνύματα
25
Κριτικές
2
Like
141
Πόντοι
0
Το ακουσαμε και αυτο στο βιντεο, τα εντομα τα τρωνε ευρεως στις αναπτυσσομενες χωρες και ειναι υψηλης ποιοτητας φαγητο...
Σε λιγο θα προσπαθησουν να μας πεισουν να φαμε και τα σκατα μας.
 
Εγγρ.
6 Ιουν 2022
Μηνύματα
461
Like
819
Πόντοι
81
Οκ μπορεί να μας κάνει εντύπωση η πρόταση για κατανάλωση εντόμων όμως αν θέλουν να μας απομακρύνουν από τις φυσιολογικές τροφές σε αυτά τα αισχη ένα πρώιμο στάδιο θα είναι να βγάλουν στην αγορά κρέατα τύπου μπιφτέκια από Mac και λοιπά τυποποιημένα κρέατα γεμάτα με ορμόνες ! Επίσης, για τον λόγο ότι μεγάλο μέρος του κόσμου θα κρατάει μια απόσταση από την κατανάλωση εντόμων μην σας κάνει εντύπωση αν δείτε influencers και λοιπές γλάστρες να τα προμοταρουν ως κάτι φυσιολογικό !
 

PsYcHo_777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Μηνύματα
2.488
Like
4.213
Πόντοι
456
1661601087657.png


1661601277143.png


Ποιο ηταν αυτο το διεγραμμενο μελος να γελασουμε
 

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Μηνύματα
37.361
Κριτικές
63
Like
48.156
Πόντοι
9.297
Δεν είναι καθόλου χειρότερη απο τη μέθοδο με λιγνίτη, και πολύ πιο αποδοτική απο την χρήση φυσικού αερίου. Εν τω μεταξύ, έχουμε 3 πυρηνικά ατυχήματα τα τελευταία 50 χρόνια, με το ένα (Φουκουσίμα) να είναι παράγωγο άλλης φυσικής καταστροφής, και, απο τα άλλα δύο, το ένα μόνο (Τσερνόμπιλ) να έχει ουσιαστική επίπτωση στην πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής. Το τρίτο ατύχημα (Three Mile Island, Pennsylvania) δεν είχε σχαδόν καμιά επίπτωση. Σύμφωνα με τα επίσημα πορίσματα επιστημόνων, η ραδιενέργεια ανα κάτοικο, σε ακτίνα 10 μιλίων, δεν ξεπερνούσε την περιβαλλοντική ραδιενέργεια που ο μέσος άνθρωπος εισπράττει σε ένα έτος.
Σε αντίθεση, η εξόρυξη και καύση λιγνίτη είναι δεμένη με σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία, που κανένας δεν θέλει να αναφέρει ανοιχτά (τα νούμερα σε χώρες που χρησιμοποιούν λιγνίτη είναι τραγικά), μιας και, για τα δικά μας δεδομένα μόνο, μιλάμε για 8 περίπου χιλιάδες πρόωρους θανάτους απο τις επιπτώσεις του λιγνίτη σε εργαζόμενους, και κατοίκους κοντινών περιοχών, ανα έτος.
Αν οι υπάρχουσες μορφές είναι αποδεκτές, η πυρηνική ενέργεια, θα πρέπει να είναι εξ'ίσου αποδεκτή.
Ξεχνάς ότι όλη η Ελλάδα είναι σεισμογενής...αυτό το ξέχασαν και στην Ιαπωνία.Να κάνουμε το ίδιο λάθος και εμείς;
 

Pornofan

Σπουδαίος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2019
Μηνύματα
5.728
Like
8.458
Πόντοι
2.356
Όποιος θέλει να ενημερωθεί για την κλιματική αλλαγή (και όχι την κλιμακτηριακή αλλαγή των βρομοκάναλων και των γκρετοειδών) ας διαβάσει το παρακάτω βιβλίο να δει τι παπαριές μας ταΐζουν οι επιστημονάρες και οι ερευνηταράδες.

Unsettled: What Climate Science Tells Us, What It Doesn't, and Why It Matters: Koonin, Steven E.: 9781950665792: Amazon.com: Books

Επίσης μου κάνει πολύ εντύπωση γιατί δείχνουν τα έντομα ολόκληρα ως τροφή αντί να τα αλέσουν και φτιάξουν κάτι άλλο που να μη θυμίζει έντομο, πχ καναν εντομοκεφτέ που να είναι φτιαγμένος από εντομοαλεύρι. Λες και το κάνουν επίτηδες για να μας αποκτηνώσουν και εξευτελίσουν.
 

papaphilips

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιουλ 2018
Μηνύματα
23.210
Κριτικές
134
Like
52.356
Πόντοι
27.261
300953165_1957796061074920_1830290189031081694_n.jpg

ΜΕΤΑΝΟΗCΤΕ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΟCO ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟC :priest:
 

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Μηνύματα
7.122
Like
12.321
Πόντοι
3.556
300953165_1957796061074920_1830290189031081694_n.jpg

ΜΕΤΑΝΟΗCΤΕ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΟCO ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟC :priest:
Θα δει τα πορνόδη πατατάκια το πορνόδες γυμναστηριακό μέλος εδώ και τι πορνιάρικους μύες :headbaning1: έχει ο dr Shawn Baker και θα αρχίσει να τα καταβροχθίζει σα να μην υπάρχει πορνο-αύριο :confused:
 

papaphilips

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιουλ 2018
Μηνύματα
23.210
Κριτικές
134
Like
52.356
Πόντοι
27.261
Θα δει τα πορνόδη πατατάκια το πορνόδες γυμναστηριακό μέλος εδώ και τι πορνιάρικους μύες :headbaning1: έχει ο dr Shawn Baker και θα αρχίσει να τα καταβροχθίζει σα να μην υπάρχει πορνο-αύριο :confused:
προβλεπω το κρικετ να γινεται ειδος προς εξαφανιση :undecided:
 

papaphilips

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιουλ 2018
Μηνύματα
23.210
Κριτικές
134
Like
52.356
Πόντοι
27.261

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom