Νέα

Τη χρονιά του Κορωνοϊού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Mindreader
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 791
  • Εμφανίσεις 30K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Και να που ξαφνικά οι δρόμοι νέκρωσαν και τα σπίτια έγιναν φυλακές.

Ηρθε κάτι τόσο μικρό και αόρατο να σου υπενθυμίσει ότι αυτό που θα επιζήσει μιας καταστροφής είναι αυτό το μονοκύταρο όν και όχι εσύ το αποκορύφωμα της ζωής.

Σαν να σου φωνάζει μια αόρατη φωνή ‘’Που πας ρε καραμήτροοοο‘’. Και αυτό σε ξαφνιάζει και σε φοβίζει. Και αρχίζει με πολλούς τρόπους  να σε επηρεάζει.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Ο ιός είναι απειροελάχιστος σε μέγεθος αλλά είναι οδοστρωτήρας φόβου και ανασφάλειας.

Μεγάλοι σε ηλικία η μικροί, πλούσιοι η φτωχοί, άσπροι μαύροι κίτρινοι, έξυπνοι και ηλίθιοι… όλοι ισοπεδώνονται και παίρνουν τα ίσα τους μπροστά σε κάτι που ούτε κάν μπορούν να δούν. Μια σχεδόν μεταφυσική επίδραση.

Και βέβαια με πολλά παράπλευρα ενδιαφέροντα αποτελέσματα

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Ο ιός είναι απειροελάχιστος σε μέγεθος αλλά είναι οδοστρωτήρας φόβου και ανασφάλειας.

Μεγάλοι σε ηλικία η μικροί, πλούσιοι η φτωχοί, άσπροι μαύροι κίτρινοι, έξυπνοι και ηλίθιοι… όλοι ισοπεδώνονται και παίρνουν τα ίσα τους μπροστά σε κάτι που ούτε κάν μπορούν να δούν.

Μια σχεδόν μεταφυσική επίδραση. Και με πολλά παράπλευρα ενδιαφέροντα αποτελέσματα

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Κάποιοι ‘’φυλακισμένοι’’ στο κλουβί τους έχουν να αντιμετωπίσουν περίεργα θηρία από τα οποία συνήθως ξέφευγαν σε καθημερινή βάση.

Να φάνε για παράδειγμα στη μάπα τα κακομαθημένα παιδιά τους που εκείνοι κατάντησαν έτσι και ετοιμάζονταν να τα ξαμολήσουν στον κόσμο.

Κάποιοι άλλοι το γάμο τους που έχει τελειώσει και που η ΄΄επίσημη κηδεία ‘’ του όλο αναβάλλεται λόγω κεκτημένης ταχύτητας

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Κάποιοι άλλοι να τεστάρουν αν πραγματικά μπορούν και αντέχουν να μείνουν με τη νέα τους σύντροφο...αν πέρα από το σεξ έχουν κάτι άλλο να κάνουν η να πουν, και τι επίγευση όλα αυτά αφήνουν μια και η απραξία τους επιτρέπει να συγκεντρωθούν πάνω της.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Κάποιοι άλλοι παντελώς ηλίθιοι χτίζουν κάστρα με κωλόχαρτα και μακαρόνια απολαμβάνοντας μια αίσθηση χαζο-οχύρωσης απέναντι στο θάνατο.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Οι περισσότεροι όμως θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με αυτό το αδυσώπητο θηρίο που λέγεται ο εαυτός τους.

Και συνειδητοποιούν ότι δεν αντέχουν να είναι μόνοι  τους γιατί πρώτον δεν έχουν τι να πουν με τον εαυτό τους, και δεύτερον και κυριότερο, δεν μπορούν να κοροιδέψουν τον εαυτό τους.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Έχουν μάθει να ορίζουν την ύπαρξή τους μέσα από την άποψη των άλλων. Μέσα από επαγγελματικές επιτυχίες, μεγάλους ( και καλά )  έρωτες, οικονομική άνεση, κοινωνική απήχηση κλπ νοιώθουν ότι έχουν ανέβει σε ένα βάθρο και οι άλλοι τους επευφημούν ηλεκτρονικά η δια ζώσης.

Και ξαφνικά έρχεται από το πουθενά ό ΙΟΣ να τους χαλάσει τη σούπα ‘’φυλακίζοντάς’’ τους.

Τους χαλάει την επίπλαστη ισορροπία τους, τους κάνει να νοιώθουν κενοί η ρηχοί, και τους φωνάξει εμπαικτικά ‘’ Ο βασιλιάς είναι γυμνός’’.

Και τότε ξαφνικά συνειδητοποιούν ότι το βάθρο στο οποίο νόμιζαν ότι είχαν ανέβει και κορδώνονταν είναι ένας σωρός από σκατά.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Και τότε κάτι που οι νέοι θεωρούσαν δεδομένο  και οι πλούσιοι εμπορεύσιμο είδος αποκτά ιδιαίτερη αξία. Η Υγεία. Η βάση της πυραμίδας όλων των ζητούμενων του ανθρώπου που βλακωδώς θεωρείται από την πλειοψηφία μας δεδομένη,

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Μέσα σε  αυτό τον ορυμαγδό σκέψεων το τηλέφωνο χτύπησε και ο φίλος μου ο Νικόλας με καλούσε.

-Σφάζω ένα Caol Ila !! Είσαι ??

- Οι δυο μας μόνο !! Ετσι ??? Δεν θέλω συναθροίσεις.

-Ναιιιιιι !! Για συναθροίσεις είμαστε ?? Αντε κουνήσου.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Εκείνο το βράδυ και καθώς η στάθμη του Caol Ila κατέβαινε κάθε τέταρτο συζητώντας με τον παιδικό φίλο μου τη κατάσταση που ζούσαμε , συνειδητοποίησα ότι συνεχώς αναπολούσαμε τη παιδική μας ηλικία που είχαμε μαζί ζήσει.

-Ρε Νικόλα τι διάολο μας πιάνει και μέσα στην κωλοκατάσταση εμείς γυρνάμε μισό αιώνα πίσω και στις μαλακίες που τότε κάναμε ??

-Δεν σου αρέσει Παπάρα ?? Σου αρέσει !! Ισως και περισσότερο από τα μουνάκια που αχόρταγα βαράς ?? ΕΕΕ ?? Αφού το δουλεύεις ρε το κεφάλι σου, δε το έχεις πιάσει ?? Οι εργασίες στον Σοπενχάουερ σε μάραναν μουνόπληκτε.

-Επειδή είναι μισογύνης ασχολούμαι μαζί του μήπως στρώσω τη δική μου μαλακία. Κόψε τις παπαριές και λέγε ρε μαλάκα τώρα.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Πήγε και μου έφερε ένα βιβλίο  και μου έδειξε ένα απόσπασμα να διαβάσω. ‘’Πριν το Τέλος’’ του Ερνέστο Σαμπατο.

Μεταφέρω το απόσπασμα όπως είναι στο βιβλίο.

'' Όσο πλησιάζουμε τον θάνατο, τόσο περισσότερο στρέφουμε το βλέμμα μας στη γη. Όχι γενικά στη γη, αλλά σε κείνο ακριβώς το ασήμαντο αλλά τόσο αγαπημένο, τόσο νοσταλγημένο κομμάτι γης όπου περάσαμε τα παιδικά μας χρόνια. Και που παραμένει προφυλαγμένο στη μνήμη, γιατί εκεί ξεκίνησε η σκληρή μαθητεία. Με θλίψη ξαναφέρνω στο μυαλό μου αυτό το απώτατο και μακρυνό σύμπαν, το συμπυκνωμένο τώρα σ΄ ένα πρόσωπο, μια μικρή πλατεία, ένα δρόμο.''

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
-Και που το πας ρε μαλάκα ?? Πλησιάζουμε το θάνατο ??

-Εεεε ίσως όχι ακόμα,  αλλά με τη τρέχουσα κατάσταση … Δεν είμαστε και μακριά εεε ??

-Εγώ φταίω που αντί να πάω κατ΄ ευθείαν στο ρωσάκι μου ήρθα μαλάκα να σου κάνω παρέα.

-Άλλη η δουλειά του Ναύτη και άλλη του Καντηλανάφτη. Σου αρέσουν τα νεαρά μουνάκια αλλά γουστάρεις και να στραμπουλάμε το μυαλό μας κατεβάζοντας ουίσκι. Εχει την ηδονή του και αυτό. Τι λέει ρε αυτή η τελευταία ?? Μόνο για πήδημα ?? Η υπάρχει και κάτι από πίσω ??

-Σε αυτή υπάρχει !! Σίγουρα !! Υπάρχει και το προσέχει

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
-Η σιγουριά σε μάρανε μαλάκα. Που το κατάλαβες ??

-Ηταν η μάσκα.

-Κάντο τάληρα και ξαναρίχτο.

-Είχα πάει να τη μαζέψω από τη δουλειά και τη χάζευα από το αυτοκίνητο ενώ ήταν στο γραφείο δίπλα στο παράθυρο και  ετοιμαζόταν χωρίς να με έχει πάρει πρέφα. Ξέρεις τα γουστάρω αυτά να κοζάρω τον άλλο όταν δεν το ξέρει και λειτουργεί χωρίς να προσέχει. Βγάζω συμπεράσματα έτσι

- Ε και ??

-Ενώ ήξερε ότι θα φορέσει μάσκα μετά, καθόταν και φτιασιδονόταν με το μακιγιάζ πριν να με συναντήσει. Το προσέχει το από μέσα ακόμα και αν δεν φαίνεται.

- Δουλεύει το ξερό σου ακόμα κωλόγερε. Τράβα να την μαζέψεις Κωλόφαρδε. Και μην την αφήνεις  να μπαίνει στο Μετρό. Να την νοιάζεσαι. Από το λίγο που την συνάντησα εχω καταλάβει, και σε αυτά δεν κάνω λάθος, ότι αυτή σε νοιάζεται. Είναι φάρμακο το να ξέρεις ότι σε νοιάζεται κάποιος.

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
28.958
Πόντοι
5.506
μαιντ? γραψε ημερολογιο αλλα να το ποσταρεις οταν τελειωσει η ιστορια...
σοβαρα στο λεω

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Αυτό το τελευταίο, που έγινε στο ξεπροβόδισμα μου βιαστικά, το πέρασα στο ντούκου.

Ακου να με νοιάζεται !!

Πόσες άλλες πριν με νοιάστηκαν ?? Από πόσες χώρες ?? Για πόσο ?? Τέτοιο ελεεινό λαμόγιο που είμαι σύντομα όλες με παίρνουν πρέφα. Οπότε ??

Η προτροπή του φίλου μου ξεθύμανε γρήγορα μέσα στο κεφάλι μου οδηγόντας

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Δυο μέρες αργότερα έβλεπα στις ειδήσεις ρεπορτάζ από την Ιταλία.

Κάτι φέρετρα στοιβαγμένα ομαδικά μέσα σε εκκλησία περιμένοντας ταφή.

Και λίγο αργότερα σκηνές από ασθενείς στις ΜΕΘ με αναπνευστήρες στη μούρη, να περιμένουν να πεθάνουν.

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ να παλεύουν χωρίς κανέναν δικό τους δίπλα τους.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Μέσα στον στροβιλισμό των σκέψεών μου συνειδητοποιούσα ότι οι άνθρωποι στις ΜΕΘ εν πλήρει συνήθως συνειδήσει πεθαίνουν μόνοι τους.

Πόσο γαμημένα άσχημο μπορεί να είναι αυτό ??

Τότε κατάλαβα τι εννοούσε ο φίλος μου. Ισως η σκέψη το ότι κάποιος η κάποια τους νοιάζεται να τους δίνει λόγο ύπαρξης, και βέβαια δύναμη να παλέψουν και να μην παραδοθούν.

Είχε δίκιο ο βιβλιοφάγος φίλος μου.

Ισως τελικά το να νοιώθεις ότι  σε νοιάζονται κάποιοι να είναι ένα φάρμακο. Ισως και κατά του Κορωνοιού. Ισως !!!

Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο. :hi: :hi: :hi:

mitsos1357

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Like
1.669
Πόντοι
201
Επιασε και χτυπαει ασχημα η καραντινα και ακομα εχουμε δρομο μπροστα μας  :rockon: :rockon:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom