Τα εκανες ολα ενα αχταρμα ρε τυπε...
Τον ΠΟΛΑΚΗ ξεχασες ομως...
Μα το δήλωσα κιόλας
Γενικά δεν ασχολούμαι με κανέναν πολιτικό, πολιτική, τηλεόραση. Για τον 19χρονο (δυστυχώς) άκουσα εχθές, στο ράδιο μιας και έχω να ανοίξω τηλεόραση τουλάχιστον 3 χρόνια και ακούω μόνο ράδιο απο δω κι απο κεί ή απο online μέσα ενημέρωσης.
Αυτό που παρατηρώ όμως, είναι ότι η ''Χ'' Γεωργία, είναι ένα κλαδί απο τα πολλά που έρχονται να μαστιγώσουν τύπε μου την κοινωνία μας. Σήμερα είναι ο Θεατρικός βιασμός, αύριο η υποχρεωτική πρόσληψη λοατκι, και μεθαύριο το ''έλα μωρέ, πήγε γήπεδο, ας πρόσεχε'' .
Και για όλη την κατάντια, ας μείνουμε στην Γεωργία αν θες, φταίει κατ' εμέ η τσογλανοελευθερία που έχει δωθεί στον κάθε ανήλικο (εγκεφαλικά) να κάνει ότι γουστάρει με την σημαία της ελευθερίας. Είναι καταπίεση να δες να μορφώσεις κάποιον, (μην πιέσει ο καθηγητής τον κανακάρη μας στο σχολείο...) είναι καταπίεση να πάρεις δίπλωμα (ενω πλερώ και στο στέλνουν στο σπίτι...) και είναι καταπίεση να βγεις να γίνεις σερβιτόρα στην ταβέρνα στον Μάκη (όταν μπορείς να πετάξεις εναν βιασμό και να κλείσεις εταιρίες ολόκληρες). Μπορούμε να μιλάμε ώρες για το πόσο μπουρδέλο είμαστε (και δεν εννοώ .com ... ).
Αν δεν μαζευτεί λαός, να αλλάξει κάτι ριζικά, δεν θα αλλάξει ποτέ. Είμαστε εδώ 130 σελίδες, και είναι ευχάριστο ότι πολλοί απο το thread είχαν καταλάβει τι έπαιζε, αλλά οι άλλοι, οι ''Την κακομοίρα τι έπαθε'' είναι χιλιάδες. Για πες μου τώρα τύπε εσύ. Αυτό αλλάζει ποτέ? Θα αλλάξει ποτέ? Ή θα πρέπει οι 130 σελίδες άτομα εδω μέσα να ''μάθουν'' να ζουν με αυτό το χάλι και να είναι στο περιθώριο και να μαζεύονται να ανταλλάσουν απόψεις όπως είπε και ο @ADMIRAL GR ? Δεν έχουμε όλοι το πλεονέκτημα να είμαστε στην διδακτική εργασία, οπότε δεν μπορούμε και όλοι να αλλάξουμε σιγά σιγά την νεολαία. Κι επειδή δεν είμαι και 80, να πω ''στα τέτοια μου, ζήσε άλλα 5 χρόνια όπως μπορείς και ας καεί το σύμπαν μετά'' , τα επόμενα 40 χρόνια αν όλα πάνε καλά, όσοι είμαστε εδώ θα φάμε βούρκο με το κουτάλι αν το συνεχίσουν έτσι και δεν φρενάρει κάπου, ή αν δεν κρασάρει τελείως το σύστημα.
Και για την ελευθερία (αναλύω λίγο την σκέψη μου) φταίει η δικαιοσύνη. Όχι η αστυνομία. Αν κατά το δικαστήριο της Γεωργίας έτρωγε για συκοφαντική δυσφήμηση 50 χρόνια χωρίς αναστολή, να έβλεπα αν άλλο τσουλάκι θα έβγαινε να κάνει τα ίδια.
Αν το τσόλι με το βιτριόλι έτρωγε ποινή ίση του βίου της χωρίς αναστολή και χωρίς άδειες, αυτά θα κοβόντουσαν μαχαίρι. Δυστυχώς, η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι όπως τα πρόστιμα. Όποτε συμφέρει τα ανεβάζουν, όποτε συμφέρει τα κατεβάζουν...