Η θανατικη ποινη εχει ως αποτελεσμα πολλες φορες οι αρχες να διαπραττουν εγκλημα μεγαλυτερο απο αυτο που καλουνται να "τιμωρησουν". Επιπλεον υπαρχουν και οι περιπτωσεις δικαστικης πλανης. Θα μπορουσαμε να μιλησουμε και με φουκωκικους ορους αλλα αργα η γρηγορα το θεμα θα γινει κωλος, συνεπως ειναι ματαιο. Τετοιες αποφασεις δεν λαμβανονται εν θερμω επειδη οι αρχες ειναι ανικανες να ελεγξουν την κατασταση.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
cleitone13
Μέλος
- Εγγρ.
- 20 Δεκ 2008
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
και βεβαια ΥΠΕΡ........πρεπει να ξεβρωμιζει η κοινωνια σιγα σιγα!!!
apolyto_arseniko
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2008
- Like
- 200
- Πόντοι
- 866
πεστα ρε μαγκακαι βεβαια ΥΠΕΡ........πρεπει να ξεβρωμιζει η κοινωνια σιγα σιγα!!!
Δεν μπορω να μην συμφωνησω ακομα μια φοραΗ στέρηση της ελευθερίας είναι σημαντικότερη ποινή από την θανατική καταδίκη στο δικό μου πλαίσιο αξιών
analprison
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Μαΐ 2008
- Κριτικές
- 15
- Like
- 3
- Πόντοι
- 616
βαλε μια ψηφοφορια
kamenosentelws
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Σεπ 2007
- Κριτικές
- 3
- Like
- 112
- Πόντοι
- 6
Υπέρ της θανατικής ποινής σε ορισμένες περιπτώσεις.Αν και πιστεύω πως θα ήταν καλύτερα τα βασανιστήρια σε ανθρώπους όπως βιαστές(όλων των ειδών)και εμπόρους ναρκωτικών.Το να τους κλείνεις φυλακή ναι μεν ειναι μεγάλη τιμωρία αλλα όχι ισάξια των πράξεών τους
Η στέρηση της ελευθερίας είναι σημαντικότερη ποινή από την θανατική καταδίκη στο δικό μου πλαίσιο αξιών
το καλυτερο ειναι,να ξερεις και την ποινη του εγκληματος που πας να κανεις.και ειδικα να ξερεις οτι ειναι ο θανατος,πιστευω οτι εχεις πολλες πιθανοτητες να σε αποτρεψει να το κανεις.
- Εγγρ.
- 15 Μαΐ 2006
- Κριτικές
- 3
- Like
- 164
- Πόντοι
- 166
το καλυτερο ειναι,να ξερεις και την ποινη του εγκληματος που πας να κανεις.και ειδικα να ξερεις οτι ειναι ο θανατος,πιστευω οτι εχεις πολλες πιθανοτητες να σε αποτρεψει να το κανεις.
δεν είναι τυχαίο οτι στην Αρχαία Ελλάδα οι ποινές ήταν δυο. Εξορία ή Θάνατος.
Και δεν είναι τυχαίο πως οι θανατοποινίτες για ειδεχθή λεγόνταν Καθάρματα
Θα ξεβρώμιζε η πόλη αν τους θανατώναν.
Το ότι εγώ έχω άλλη κλίμακα αξιών δεν σημαίνει ότι δεν αποδέχομαι την ύπαρξη της.
καλυτερα ειναι να μην μπουμε σε δικαστικες διαμαχες.μιλαω για περιπτωσεις,πασσαρη,δουρη,παιδοφιλων,βιαστων,που το εγκλημα τους ειναι αποδεδειγμενο απο την πρωτη στιγμη.ολους τους παιδοφιλους τους εχουν στην τριπολη,το 70% οσων αποφυλακιστικαν ξαναεκαναν τα ιδια.ποιος ο λογος να ζουν?επιτοπου θανατος,ειναι η καλυτερη τιμωρια για αυτους,οι ανθρωποι ειναι αρρωστοι.
Καινούργιος
Μέλος
- Εγγρ.
- 23 Σεπ 2008
- Κριτικές
- 2
- Like
- 1
- Πόντοι
- 16
O μόνος προβληματισμός που γενικότερα εκφράζεται κατά της θανατικής ποινής είναι το μη ανατρέψιμο μετά την εκτελεσή της. Εν ολίγοις αν πάει δεν ξανα γυρνάει!!!
Προσωπικά είμαι κατά και νομίζω αρκεί να γίνουν πιο αυστηρές!!!
Η καθημερινή ζωή στην φυλακή λογικά(δεν έχω κάνει για να ξέρω) είναι κόλαση.Συνεπώς καλύτερα ισόβια στην κόλαση παρά εκτέλεση και τέρμα!!!
Η καθημερινή ζωή στην φυλακή λογικά(δεν έχω κάνει για να ξέρω) είναι κόλαση.Συνεπώς καλύτερα ισόβια στην κόλαση παρά εκτέλεση και τέρμα!!!
apolyto_arseniko
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2008
- Like
- 200
- Πόντοι
- 866
O μόνος προβληματισμός που γενικότερα εκφράζεται κατά της θανατικής ποινής είναι το μη ανατρέψιμο μετά την εκτελεσή της. Εν ολίγοις αν πάει δεν ξανα γυρνάει!!!
ναι ειδικα στις ελληνικες φυλακες ειναι μια κολαση
thanoss
Μέλος
- Εγγρ.
- 26 Φεβ 2007
- Like
- 22
- Πόντοι
- 66
ενταξει και γω ειμαι υπερ σε πολυ σπανιες περιπτωσεις!
εκτος απ αυτο δεν νομιζω οτι εχει καποιος δικαιωμα να σου αφαιρεσει την ζωη επειδη διεπραξες εγκλημα!
δεν εχει κανεις δικαιωμα!
απλα μπορουν να υπαρχουν πιο βαριες ποινες!
ας τους βαζουν 40 μετρα κατω απο την γη! να μην δουν ποτε το φως του ηλιου ξανα!
εκτος απ αυτο δεν νομιζω οτι εχει καποιος δικαιωμα να σου αφαιρεσει την ζωη επειδη διεπραξες εγκλημα!
δεν εχει κανεις δικαιωμα!
απλα μπορουν να υπαρχουν πιο βαριες ποινες!
ας τους βαζουν 40 μετρα κατω απο την γη! να μην δουν ποτε το φως του ηλιου ξανα!
δεν εχει κανεις δικαιωμα
δηλαδη αν σκοτωση καποιος 3-4 δεν τρεχει τιποτα.ποιος ο λογος να ζει ο πασσαρης?γιατι να ζησουν τα καθαρματα που βιασαν την κοπελα στην αρτα?ο παπας και οι αλλοι που βιαζαν τα παιδακια,γιατι να ζησουν?αυτοι σκοτωσαν ατομα προτου ακομα αρχισουν να ζουνε.
aris63
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Σεπ 2008
- Κριτικές
- 7
- Like
- 0
- Πόντοι
- 616
τωρα θυμηθηκα τον Δρακοντα και την νομοθεσια του :
Ο Δράκων ήταν ο πρώτος ο οποίος κατέγραψε τους νόμους στην Αρχαία Αθήνα με εντολή των Αθηναίων. Αν και συνήθως αναφέρεται ως ο πρώτος νομοθέτης των Αθηνών, πριν από αυτόν, έξη άρχοντες ονομαζόμενοι Θεσμοθέτες, θεσμοθετούσαν άγραφους νόμους από το 683 π.Χ.
Το 624 π.Χ. οι Αθηναίοι του ανέθεσαν να γράψει τους νόμους και το 621 π.Χ. τους έγραψε σε μαρμάρινες πλάκες τις οποίες τοποθέτησε στην Αγορά. Οι νόμοι αυτοί ήταν πολύ αυστηροί και από τότε η έκφραση "Δρακόντειοι νόμοι" είναι συνώνυμη με τους ιδιαίτερα αυστηρούς νόμους. Αντίστοιχα "Δρακόντεια μέτρα" ονομάζονται τα αυστηρά μέτρα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πλούταρχος είπε ότι οι νόμοι του Δράκοντα γράφτηκαν με αίμα, όχι με μελάνι.
Οι τιμωρίες ήταν ιδιαίτερα σκληρές, με ασήμαντα αδικήματα, όπως η κλοπή ενός μήλου ή ακόμη και η τεμπελιά να τιμωρούνται με θάνατο.
Οι νόμοι του Δράκοντα αντικαταστάθηκαν με τη νομοθεσία του Σόλωνα μετά το 594 π.Χ.
Ανακτήθηκε από ""
Ο Δράκων ήταν ο πρώτος ο οποίος κατέγραψε τους νόμους στην Αρχαία Αθήνα με εντολή των Αθηναίων. Αν και συνήθως αναφέρεται ως ο πρώτος νομοθέτης των Αθηνών, πριν από αυτόν, έξη άρχοντες ονομαζόμενοι Θεσμοθέτες, θεσμοθετούσαν άγραφους νόμους από το 683 π.Χ.
Το 624 π.Χ. οι Αθηναίοι του ανέθεσαν να γράψει τους νόμους και το 621 π.Χ. τους έγραψε σε μαρμάρινες πλάκες τις οποίες τοποθέτησε στην Αγορά. Οι νόμοι αυτοί ήταν πολύ αυστηροί και από τότε η έκφραση "Δρακόντειοι νόμοι" είναι συνώνυμη με τους ιδιαίτερα αυστηρούς νόμους. Αντίστοιχα "Δρακόντεια μέτρα" ονομάζονται τα αυστηρά μέτρα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πλούταρχος είπε ότι οι νόμοι του Δράκοντα γράφτηκαν με αίμα, όχι με μελάνι.
Οι τιμωρίες ήταν ιδιαίτερα σκληρές, με ασήμαντα αδικήματα, όπως η κλοπή ενός μήλου ή ακόμη και η τεμπελιά να τιμωρούνται με θάνατο.
Οι νόμοι του Δράκοντα αντικαταστάθηκαν με τη νομοθεσία του Σόλωνα μετά το 594 π.Χ.
Ανακτήθηκε από ""
SANIM
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 15 Αυγ 2006
- Κριτικές
- 10
- Like
- 1.397
- Πόντοι
- 2.537
ειναι γνωστο οτι οπου εφαρμοζετε η θανατικη ποινη μειωθηκαν τα εγκληματα......λεμε και καμια μαλακια να περναει η ωρα....τι λετε μωρε?ο δολοφονος,παιδεραστης κλπ κλπ αξιζει τιμωριας παραδειγματικης....αλλα εσενα κυριε ταδε που θελεις να πεθανει ποιος σου εδωσε το δικαιωμα να αποφασιζεις για τη ζωη του αλλου?
Μια κοινωνια μεσα απο την οποια αναδυθηκε ενας παραβατης, οσο σκληρος κι αν ειναι, ειτε Πασσαρης λεγεται ειτε Πασαροβιτς, ειναι καπως αντιφατικο να απαιτει την δικη του βιαιη τιμωρια "με το ιδιο νομισμα". Δεν προκειται για ανταγωνισμο βιας. Αυτο θα κανει τον παραβατη να κατανοησει οτι εβλαψε με τις πραξεις του το "σοφο", "φρονιμο" και "ανθρωπιστικο" συνολο. Αυτο κανει να ξεχωριζει τη φιλησυχη κοινωνια, τις εναρετες αρχες απο τα φαινομενα της παραβατικοτητας.δηλαδη αν σκοτωση καποιος 3-4 δεν τρεχει τιποτα.ποιος ο λογος να ζει ο πασσαρης?γιατι να ζησουν τα καθαρματα που βιασαν την κοπελα στην αρτα?ο παπας και οι αλλοι που βιαζαν τα παιδακια,γιατι να ζησουν?αυτοι σκοτωσαν ατομα προτου ακομα αρχισουν να ζουνε.
Επισκέπτης
εις θανατον ναι,πως ομως θα ειναι σιγουροι οτι επιασαν το σωστο δραστη?μηπως υπαρχει το τελειο νομικο κι αστυνομικο συστημα που το εξασφαλιζει?δε νομιζω...
θανατος για τους παιδεραστες και τους δολοφονους μωρων,παιδιων και ζωων,για τους πολιτικους που διαφθειρουν η για οποιον διαφθειρει και καταστρεφει μια χωρα ναι,μεσα ειμαι αλλα...δεν εχει υπαρξει ακομα συστημα εκτελεστικο-πολιτικο που να ενδιαφερεται τοσο για την ευρυθμη λειτουργια ενος κρατους και την ασφαλεια των πολιτων του ωστε να φτιαξει ενα τελειο νομικο και προστατευτικο οργανο υπερ της ταξης.
πολυπλοκο ζητημα αυτο της θανατικης ποινης...
το κυριο ζητημα ειναι αν θα ειναι αποτελεσματικο με την εννοια οτι θα τιμωρουνται ολοι οσοι αξιζουν να τιμωρηθουν.και ποιος θα το κρινει?αρα...πρωτα πρεπει να υπαρξουν απολυτα δικαιοι ανθρωποι που θα το οριζουν αυτο...γινεται ομως κατι τετοιο?απολυτη δικαιοσυνη?η μηπως απολυτη αυτοδικια?
θανατος για τους παιδεραστες και τους δολοφονους μωρων,παιδιων και ζωων,για τους πολιτικους που διαφθειρουν η για οποιον διαφθειρει και καταστρεφει μια χωρα ναι,μεσα ειμαι αλλα...δεν εχει υπαρξει ακομα συστημα εκτελεστικο-πολιτικο που να ενδιαφερεται τοσο για την ευρυθμη λειτουργια ενος κρατους και την ασφαλεια των πολιτων του ωστε να φτιαξει ενα τελειο νομικο και προστατευτικο οργανο υπερ της ταξης.
πολυπλοκο ζητημα αυτο της θανατικης ποινης...
το κυριο ζητημα ειναι αν θα ειναι αποτελεσματικο με την εννοια οτι θα τιμωρουνται ολοι οσοι αξιζουν να τιμωρηθουν.και ποιος θα το κρινει?αρα...πρωτα πρεπει να υπαρξουν απολυτα δικαιοι ανθρωποι που θα το οριζουν αυτο...γινεται ομως κατι τετοιο?απολυτη δικαιοσυνη?η μηπως απολυτη αυτοδικια?
ειναι γνωστο οτι οπου εφαρμοζετε η θανατικη ποινη μειωθηκαν τα εγκληματα......λεμε και καμια μαλακια να περναει η ωρα....τι λετε μωρε?ο δολοφονος,παιδεραστης κλπ κλπ αξιζει τιμωριας παραδειγματικης....αλλα εσενα κυριε ταδε που θελεις να πεθανει ποιος σου εδωσε το δικαιωμα να αποφασιζεις για τη ζωη του αλλου?
και ποιος του εδωσε το δικαιωμα να καταστρεφει τη ζωη ενος παιδιου 6-7 χρονων?