Νέα

Θανατική ποινή, ώρα για επιστροφή. Ζευγάρι είχε θαμμένο το παιδί στο μπαλκόνι

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.501
Πόντοι
206
Πρώτον. Η καταναγκαστική εργασια απαγορευεται. Μονο αν το ζητησει η ιδια.
Δευτερον. Ακομη και για τα "κανονικα" ισοβια, το Δικαστηριο Ευρωπαικων Δικαιωματων εχει αποφανθει οτι τα "σκετα" ισοβια χωρις καμία ελπίδα αποφυλακισης με καποιους όρους σε καποιο χρονικο διάστημα, συνιστα παραβιαση ανθρωπινων δικαιωμάτων.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Τα λευκα κελιά συνιστουν βασανιστηριο, που απαγορευεται και απο τη Συμβαση Δικαιωματων του Ανθρωπου αλλά και το Ελληνικο Συνταγμα

Μπορεί να διαφωνώ για τη θανατική ποινή αλλά δε διαφωνώ καθόλου με τα ισόβια. Δε λέω 100% μέσα αλλά όχι και το χάλι των 25 χρόνων και τα 3/5 που έχουμε τώρα.

Επίσης θα πρέπει κάποια στιγμή να ξανακοιτάξουμε τα δικαιώματα μας σαν πολίτες. Συμφωνώ πως η κατάργηση της θανατικής ποινής είναι τεράστιο βήμα αλλά μέσα στη φυλακή τι ακριβώς κάνεις; Δεν είναι δυνατόν να κάθεσαι και να ξύνεσαι την ίδια ώρα που ο νομοταγής πολίτης έχει 1002 υποχρεώσεις. Τι ακριβώς δικαιώματα χάνει ένας φυλακισμένος; Δικαιούται γεύματα, ιματισμό κτλ. Εγώ και εσύ δυστυχώς δεν τα δικαιούμαστε και αν δε δουλέψουμε θα μείνουμε στο δρόμο καθώς οι κοινωνικές υπηρεσίες θα σου πουν ότι ο αποφυλακισμένος έχει περισσότερη ανάγκη ενώ εσύ ας έκανες καλύτερο κουμάντο.

Δε λέω να σπάει πέτρες στα κάτεργα αλλά μπορεί άνετα να δουλέψει και να προσφέρει στους "υπό όρους" που γράφεις.

Αλλά για εμένα αυτό είναι το τελευταίο. Όπως έγραψα και πριν το θέμα είναι η πρόληψη. Αφού υπήρχαν καταγγελίες σύμφωνα με το χαμόγελο του παιδιού ίσως στα έδρανα του κατηγορούμενου θα έπρεπε να βρεθούν και άλλοι πλην των γονιών.

Count Montechristo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Οκτ 2021
Κριτικές
4
Like
1.665
Πόντοι
481
Η λύση είναι μία. Μόρφωση λέγεται. Έχει αποδειχτεί πως είναι αποτελεσματική, οράτε Σκανδιναβία. Μηδέν εγκληματικότητα. Επίσης υπάρχουν κι άλλες έρευνες, Ελληνικές μάλιστα. Ενώ το ποσοστό των κρατουμένων γυναικών που επιστρέφει στη φυλακή μετά την αποφυλάκιση του είναι μεγαλύτερο του 70%, το ποσοστό των κρατουμένων γυναικών που παρακολουθούν το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, παραμένουν εκτός φυλακής μετά την αποφυλάκιση τους σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80%.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.403
Πόντοι
2.786
Συγνωμη αλλά ειμαι πλεον σε μια ηλικια, όπου επιχειρηματα του στυλ "αν ηταν το παιδι σου τι θα εκανες" ή "πηγαινε να το πεις στους γονεις του θυματος" δεν με ενδιαφερουν καθολου. Εγω ειμαι νομικος και οφειλω να τα προσεγγιζω ολα επιστημονικα.
Ναι ΟΚ, αλλά μην το απαξιώνεις κιόλας γιατί δεν ξέρεις. Κι εγώ τα ίδια έλεγα πριν κάνω παιδιά :wink:

Oletiras

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2017
Like
3.885
Πόντοι
456
Αν παει φυλακη (παιζει να παει ψυχιατρειο) σε 6-7 χρονια θα ειναι εξω αυτο ειναι το ζουμι.

nick77r

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Μαρ 2012
Like
5.491
Πόντοι
2.306
Πρώτον. Η καταναγκαστική εργασια απαγορευεται. Μονο αν το ζητησει η ιδια.
Δευτερον. Ακομη και για τα "κανονικα" ισοβια, το Δικαστηριο Ευρωπαικων Δικαιωματων εχει αποφανθει οτι τα "σκετα" ισοβια χωρις καμία ελπίδα αποφυλακισης με καποιους όρους σε καποιο χρονικο διάστημα, συνιστα παραβιαση ανθρωπινων δικαιωμάτων.

Τα λευκα κελιά συνιστουν βασανιστηριο, που απαγορευεται και απο τη Συμβαση Δικαιωματων του Ανθρωπου αλλά και το Ελληνικο Συνταγμα
Και τι θα γίνει ρε Αλεξ τελικά? Απαγορεύεται το ένα απαγορεύεται το άλλο οπότε όλα καλά! Εγώ ειλικρινά ότι και να μου πεις δεν το καταλαβαίνω. Σκότωσαν το παιδί τους? Μέσα ισόβια χωρίς άδειες σε ένα κελί. Ο νεκρός πάει στο χώμα για πάντα άρα να κάτσουν και αυτοί τουλάχιστον 20-30 χρόνια μέσα. Δεν στο λέω για αντιπαράθεση απλά γράφω αυτό που πιστεύω είναι σωστό

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Να πω για πολλοστή φορα επισης, οτι η εγκληματικοτητα ΔΕΝ πατασσεται με αυστηροποιηση των ποινων. Γενικως η εγκληματικοτητα. Αυτα εχουν λυθει τρεις αιωνες πριν, απο τον διαφωτισμο. Η εγκληματικοτητα απο αποψη ποινικης καταστολης πατασσεται με ΜΙΚΡΕΣ ποινες, επιβαλλομενες ΑΜΕΣΑ και εκτιομενες ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ. Εμεις εχουμε μεγαλες ποινες, που επιβαλλονται αργά και πολλες φορες με αναστολη. Ολο λαθος δηλαδη. Και θεωρουμε οτι η λυση ειναι η ακομη μεγαλυτερη αυστηροποιηση, με επαναφορα ακομη και θανατικων ποινων. Σορρυ, αλλά ειναι λαθος προσεγγιση.

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.403
Πόντοι
2.786
Αν παει φυλακη (παιζει να παει ψυχιατρειο) σε 6-7 χρονια θα ειναι εξω αυτο ειναι το ζουμι.
Nαι, αυτό το "ο τύπος είναι τρελός, άρα έχει ελαφρυντικά" δεν μπορώ να το πιάσω! :confused:

Count Montechristo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Οκτ 2021
Κριτικές
4
Like
1.665
Πόντοι
481
Ναι ΟΚ, αλλά μην το απαξιώνεις κιόλας γιατί δεν ξέρεις. Κι εγώ τα ίδια έλεγα πριν κάνω παιδιά :wink:
Θα μου επιτρέψεις να αντιστρέψω το ερώτημα; Αν το παιδί σου ήταν θύτης; Θα ήθελες να μην πάει φυλακή;
Σε κάθε περίπτωση, η δική μου άποψη είναι πως αν δώσεις στα παιδιά όλου του κόσμου τα απαιτούμενα εχέγγυα (μόρφωση) θα διασφαλίσεις ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Και τι θα γίνει ρε Αλεξ τελικά? Απαγορεύεται το ένα απαγορεύεται το άλλο οπότε όλα καλά! Εγώ ειλικρινά ότι και να μου πεις δεν το καταλαβαίνω. Σκότωσαν το παιδί τους? Μέσα ισόβια χωρίς άδειες σε ένα κελί. Ο νεκρός πάει στο χώμα για πάντα άρα να κάτσουν και αυτοί τουλάχιστον 20-30 χρόνια μέσα. Δεν στο λέω για αντιπαράθεση απλά γράφω αυτό που πιστεύω είναι σωστό
Δεν νομιζω οτι διαφωνουμε καπου ουσιαστικα. Ειναι κατανοητο το μίσος μιας κοινωνιας (όποτε δεν ειναι υποκριτικο) απεναντι στις εγκληματικες συμπεριφορες, απλως οι αποψεις περί 40 χρονων φυλακης, περί λευκων κελιων, περί καταναγκαστικων εργων, περί εκτελεσεων, προφανως απηχούν παλιοτερες εποχες, στις οποιες δεν γινεται να επιστρεψουμε.

Nαι, αυτό το "ο τύπος είναι τρελός, άρα έχει ελαφρυντικά" δεν μπορώ να το πιάσω! :confused:
Δεν εχει ελαφρυντικα ο τρελος. Απλως αν ειναι τρελος δεν του καταλογιζεται η πραξη απο ποινικης πλευρας, και δεν του επιβαλλεται ποινη αλλά εγκλεισμος ως μετρο ασφαλείας.

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.403
Πόντοι
2.786
Θα μου επιτρέψεις να αντιστρέψω το ερώτημα; Αν το παιδί σου ήταν θύτης; Θα ήθελες να μην πάει φυλακή;
Σε κάθε περίπτωση, η δική μου άποψη είναι πως αν δώσεις στα παιδιά όλου του κόσμου τα απαιτούμενα εχέγγυα (μόρφωση) θα διασφαλίσεις ένα καλύτερο μέλλον για όλους.
Κοίτα να δεις, δεν μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό το ερώτημα διότι τα παιδιά μου αποκλείεται να κάνουν κάτι τέτοιο στην ζωή τους. Δεν μπορώ να το φανταστώ καν δηλαδή. Και δεν είναι και μικρά, είναι και τα δύο έφηβοι. Αλλά όπως είπα και πριν, δεν βλέπω την θανατική ποινή σαν τιμωρία. Δεν υπάρχει τιμωρία για ένα έγκλημα σαν αυτό. Απλά φεύγει από την μέση ρε αδερφέ, δεν τον έχεις ούτε έξω ούτε μέσα στη φυλακή. Δεν υπάρχει.

Τι να τον κάνεις ζωντανό? Για πες!

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.403
Πόντοι
2.786
Δεν εχει ελαφρυντικα ο τρελος. Απλως αν ειναι τρελος δεν του καταλογιζεται η πραξη απο ποινικης πλευρας, και δεν του επιβαλλεται ποινη αλλά εγκλεισμος ως μετρο ασφαλείας.
ΟΚ, μπορεί να μην το λέτε στην νομική γλώσσα "ελαφρυντικό" αλλά το να γλιτώσει την φυλακή και να πάει σε ίδρυμα είναι κάτι καλύτερο!

nick77r

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Μαρ 2012
Like
5.491
Πόντοι
2.306
Δεν νομιζω οτι διαφωνουμε καπου ουσιαστικα. Ειναι κατανοητο το μίσος μιας κοινωνιας (όποτε δεν ειναι υποκριτικο) απεναντι στις εγκληματικες συμπεριφορες, απλως οι αποψεις περί 40 χρονων φυλακης, περί λευκων κελιων, περί καταναγκαστικων εργων, περί εκτελεσεων, προφανως απηχούν παλιοτερες εποχες, στις οποιες δεν γινεται να επιστρεψουμε.

Εγώ θέλω 20-30 χρόνια γεμάτα χωρίς άδειες σε φυλακή. Ούτε καταναγκαστικα έργα ούτε μίσος ούτε τίποτα. Απλά θέλω μια καθαρή ποινή

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.403
Πόντοι
2.786
Υποθετω θα μπλοκαριζες λιγακι αν εφερνες στο μυαλο σου το ενδεχομενο να ηταν δολοφονος το παιδι σου
Ναι, το είπα και παραπάνω. Κι είπα επίσης ότι για μένα η θανατική ποινή δεν είναι τιμωρία.

Εγώ θέλω 20-30 χρόνια γεμάτα χωρίς άδειες σε φυλακή. Ούτε καταναγκαστικα έργα ούτε μίσος ούτε τίποτα. Απλά θέλω μια καθαρή ποινή
Ωραία. Και πες ότι μπαίνει στα 30 του και τον βγάζεις στα 60 του.

Και?

Τι τον κάνεις?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Ωραία. Και πες ότι μπαίνει στα 30 του και τον βγάζεις στα 60 του.

Και?

Τι τον κάνεις?
Τι να τον κανεις δηλαδη?
Εξετισε την ποινη του, τον αφηνεις στην ησυχια του. Τι αλλο δηλαδη?

ΟΚ, μπορεί να μην το λέτε στην νομική γλώσσα "ελαφρυντικό" αλλά το να γλιτώσει την φυλακή και να πάει σε ίδρυμα είναι κάτι καλύτερο!
Δεν ειναι

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.924
Πόντοι
3.556
Ειμαι φανατικα υπερμαχος της θανατικης ποινης για ειδεχθη εγκληματα.
Εαν αυτο δεν ειναι εφικτο, τουλαχιστον τα ισοβια να ειναι ισοβια και οχι 15, 8, 7 χρονια
Δικαιοσυνη που δεν ΤΣΑΚΙΖΕΙ τους ειδεχθεις εγκληματιες ειναι αναπηρη.
Ειναι αδιανοητο φονιαδες να κυκλοφορουν αναμεσα στον απλο κοσμο 7-8 χρονια μετα την τελεση φρικτων εγκληματων.
Μακαρι η τεχνητη νοημοσυνη να εισχωρησει συντομα στη δικαιοσυνη και να αντικαταστησει το σαθρο δικαστικο συστημα της χωρας μας που αδυνατει να πραξει τα πλεον αυτονοητα και το οποιο δυστυχως δε φαινεται να εχει σωτηρια.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Η Νανά παρακολουθει με ενδιαφερον την συζητηση

• Ουάου
Αντιδράσεις: barock

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Ειμαι φανατικα υπερμαχος της θανατικης ποινης για ειδεχθη εγκληματα.
Εαν αυτο δεν ειναι εφικτο, τουλαχιστον τα ισοβια να ειναι ισοβια και οχι 15, 8, 7 χρονια
Δικαιοσυνη που δεν ΤΣΑΚΙΖΕΙ τους ειδεχθεις εγκληματιες ειναι αναπηρη.
Ειναι αδιανοητο φονιαδες να κυκλοφορουν αναμεσα στον απλο κοσμο 7-8 χρονια μετα την τελεση φρικτων εγκληματων.
Μακαρι η τεχνητη νοημοσυνη να εισχωρησει συντομα στη δικαιοσυνη και να αντικαταστησει το σαθρο δικαστικο συστημα της χωρας μας που αδυνατει να πραξει τα πλεον αυτονοητα και το οποιο δυστυχως δε φαινεται να εχει σωτηρια.
Την ημερα που θα θεσπισθεί η τεχνητη νοημοσυνη ως μεθοδος αποδοσης δικαιοσυνης, σου συνιστω να αυτοκτονησεις γιατι πλεον ο πλανητης θα εχει μεταβληθει σε ενα απεραντο κολαστηριο. Εγω παντως αυτο θα κανω

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.403
Πόντοι
2.786
Τι να τον κανεις δηλαδη?
Εξετισε την ποινη του, τον αφηνεις στην ησυχια του. Τι αλλο δηλαδη?
Ναι, ωραία και τι θα τον κάνεις μετά? Για πες! Θα του κόψεις σύνταξη? Θα πάει να δουλέψει? 60άρης αποφυλακισταίος για τέτοιο έγκλημα?

Καλά είναι τα νομικά κι οι νομοθεσίες, αλλά δες το και λίγο πρακτικά. Δες τι άνθρωπο θα έχεις ανάμεσα στην κοινωνία. Ο οποίος θα κάνει τι ακριβώς? Για πες!

Αν δεν είναι τότε δεν θα κοίταζαν οι δικηγόροι τους να βγάλουν τους πελάτες τους τρελούς.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom