Νέα

Θα φεύγατε για δουλειά στα καράβια;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Nacho Vidal
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 299
  • Εμφανίσεις 20K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Για αυτόν τον λόγο είσαι άσχετος. ...άσε το θέμα για όσους εμπλέκονται με το αντικείμενο. ...το να λες παπαριες ακόμα και σε τέτοιον χώρο δεν περνάει πάντα σαν αποδεκτό. Τραβα να ασχοληθείς με άλλα θέματα.

δεν απαντας ομως γραφεις ασυναρτησιες,ωραια δεν εχω μπαρκαρει εγω αλλα συμαθθητης μου ειχε παει και μου τα ειπε οπως ειναι,
και οπως τα λενε οι περισσοτεροι εδω μεσα,εσυ τι χρησιμο εγραψες δηλαδη?

kolpos75

Σεβαστός
Εγγρ.
19 Σεπ 2006
Like
4.519
Πόντοι
1.706
Ότι είσαι άσχετος ....ειναι το πιο χρήσιμο.

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Ότι είσαι άσχετος ....ειναι το πιο χρήσιμο.

σε ρωταω σε τι?στους μισθους που ανεφερα?στις δυσκολιες του επαγγελματος (απο τα πιο δυσκολα επαγγελματα)?
στην ανεργια που υπαρχει (κυριως στους πλοιαρχους)?

σε τι ειμαι ασχετος?

θα απαντησεις λογικα?η θα γραφεις τα ιδια αυτιστικα πραγματα?

foreigner

Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2009
Like
6
Πόντοι
0
σε ρωταω σε τι?στους μισθους που ανεφερα?στις δυσκολιες του επαγγελματος (απο τα πιο δυσκολα επαγγελματα)?

σε τι ειμαι ασχετος?

Για ποιο λόγο κάθεστε και ασχολείστε με το τι λέει ο ένας κι ο άλλος; Σε ένα νήμα, όλοι (γνώστες ή μη) έχουν το δικαίωμα να εκφέρουν τη γνώμη τους. Το κατά είναι αποδεκτές και πιστευτές εναπόκειται σε αυτόν που τις διαβάζει.

Δεν υπάρχει λόγος να αναλωνόμαστε σε αντιδικίες και βαρύγδουπες δηλώσεις.

Καλή συνέχεια και ηρεμία συναγωνιστές...

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Like
843
Πόντοι
96
Οι Ελληνες ναυτικοι ειναι για τον πεουλα, Ειναι ανυπάκουοι, ξερολες και λαμογια!
Γι αυτο επιμενουμε να εχουμε πληρωματα και καπετανιο απο Φιλιππινες μερια που δουλευουν το πλοιο ρολοι!
Και ολα αυτα με λιγοτερα λεφτα!
Γιατί ρε μουνόπσνο, γαμημένε αντρα, υπάρχει κύκλωμα και ένα μηνιάτικο πάει στα χέρια των λαμόγιων του γραφείου. Γιαυτό προτιμούντσι οι φιλιπινέζοι. Αχρηστοι σπο την κορυφή ως τα νύχια.

Επισκέπτης
Για ποιο λόγο κάθεστε και ασχολείστε με το τι λέει ο ένας κι ο άλλος; Σε ένα νήμα, όλοι (γνώστες ή μη) έχουν το δικαίωμα να εκφέρουν τη γνώμη τους. Το κατά είναι αποδεκτές και πιστευτές εναπόκειται σε αυτόν που τις διαβάζει.

σωστος  :thumbsup:

mounoeilotas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2013
Like
1.450
Πόντοι
216
Γιατί ρε μουνόπσνο, γαμημένε αντρα, υπάρχει κύκλωμα και ένα μηνιάτικο πάει στα χέρια των λαμόγιων του γραφείου. Γιαυτό προτιμούντσι οι φιλιπινέζοι. Αχρηστοι σπο την κορυφή ως τα νύχια.
Αντε ρε χαϊδοκώλη ξεκολιάρη μιλας κιολας

kolpos75

Σεβαστός
Εγγρ.
19 Σεπ 2006
Like
4.519
Πόντοι
1.706

σε τι ειμαι ασχετος?

Αν υπάρχει λόγος, αν θες να πας στα καράβια στείλε πμ να σου δώσω και να σου πω τι και πως...άλλος λόγος να σου πω κάτι δεν υπάρχει ...

Επισκέπτης
Αν υπάρχει λόγος, αν θες να πας στα καράβια στείλε πμ να σου δώσω και να σου πω τι και πως...άλλος λόγος να σου πω κάτι δεν υπάρχει ...
εχω διπλωμα ανθυποπλοιαρχου εδω και 2 χρονια ανεργος. δεν εχω υπηρεσια ανθυποπλοιαρχου, μονο εναμιση χρονο δοκιμος. ημουν στα φορτηγα. μπορεις να βοηθησες ?

maximos555

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2007
Like
0
Πόντοι
66

Φιλτατε, επειδη βλέπω οτι εχεις γνώσεις ειδικα πανω στη μισθοδοσία, ποσο μπορει να αμοιβεται ενας καπετάνιος σε κρουαζιερόπλοιο κορυφαίας εταιρείας του κλάδου; Ειναι καθαρά ερώτηση περιέργειας να πω την αμαρτία μου και οχι προσωπικού ενδιαφέροντος.

Ευχαριστω!

tnick

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2013
Like
242
Πόντοι
21
Απο 6.000 εως 9.000 σε κρυαζιεροπλοια εξαρταται απο την εταιρεια καλυτερα ξενη εταιρεια  οπως η carribean σε LNG ο καπετανιος παιρνει πολυ περισσοτερα παντως(απο 13.000 εως 15,οοο)

tnick

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2013
Like
242
Πόντοι
21
Αγαπητέ Γιάννη, 

Δε νομίζω ότι είναι πρέπον να κατηγοριοποιείς τους ανθρώπους με βάση την Εθνικότητά τους καθώς έτσι δημιουργούνται τα στερεότυπα, που μετά είναι πολύ δύσκολο να τα εξαλείψεις. Δεν είναι όλοι οι Έλληνες ναυτικοί όπως τους περιγράφεις, μιας και οι Ναυτικοί δεν χαίρουν κάποιας διαφορετικής παιδείας και εκπαίδευσης από τους υπόλοιπους Έλληνες, είναι σαν να χαρακτηρίζεις έτσι ολόκληρο τον Ελληνικό λαό.

Κατά την προσωπική μου εμπειρία, υπάρχουν καλοί και κακοί ναυτικοί, ανεξαρτήτου εθνικότητας. Το ότι όταν συνεργάζεσαι με Έλληνα, μοιράζεστε κάποια κοινά στοιχεία παιδείας καθώς και γλώσσας, είναι σίγουρα κάτι το οποίο βοηθάει.

Μην ξεχνάς άλλωστε ότι για πολύ μεγάλο ποσοστό των ξένων, είμαστε τεμπέληδες, χαραμοφάηδες και απατεώνες (για να μην το προχωρήσουμε στο ότι είμαστε όλοι ομοφυλόφιλοι "greek style").

Ελπίζω να μην σε στεναχώρησα,

Καλημέρα και καλή συνέχεια.

[/quoteη
Η πιο σωστη απαντηση εδω μεσα.Οσο για το "φιλο" που βριζει τους ελληνες ναυτικουσ πρωφανος ειναι εντελως ασχετοσ και δν εχει ταξιδεψει σε καραβια και ειδκα με φιλιπινεζους.Ο μονος λογος ποθυ οι εφοπλιστες τους προτιμανε ειναι γιατι ο ελληνας ειναι πολυ πιο ακριβοσ(ελληνασ ανθυποπλοιαρχος σε LNG παιρνει 6500 εωσ 6000 ευρω ο φιλιπινεζοσ παιρνει 2000-2500 δολλαρια) και ασ καμαρωνοθν μερικοι για την ελληνικη ναυτιλια να μαθουν οτι στα πλοια με ελληνικη σημαια υπαρχουν λιγοτεροι ελληνες απο οτι στα πλοια με ξενη σημαια.

mounoeilotas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2013
Like
1.450
Πόντοι
216
Φιλτατε, επειδη βλέπω οτι εχεις γνώσεις ειδικα πανω στη μισθοδοσία, ποσο μπορει να αμοιβεται ενας καπετάνιος σε κρουαζιερόπλοιο κορυφαίας εταιρείας του κλάδου; Ειναι καθαρά ερώτηση περιέργειας να πω την αμαρτία μου και οχι προσωπικού ενδιαφέροντος.

Ευχαριστω!

Γνωστος μου που ειναι καπετανιος σε πλοιο που κανει δρομολογιο απο Ραφηνα προς τα νησια, παιρνει 7500 το μηνα

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Like
843
Πόντοι
96
Αντε ρε χαϊδοκώλη ξεκολιάρη μιλας κιολας
Εμπεριστατομένη απάντηση μουνόπανο !!!!!. Δεν συμβαίνει απο που εγραψα; Καθεσαι και αραδιαζεις ενα σωρο μαλακίες και νομίζεις οτι είσαι καποιος.

foreigner

Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2009
Like
6
Πόντοι
0

Ευχαριστω!

Δυστυχώς λόγο του ότι έχω αποχωρήσει από την  Ελληνική αγορά, δεν έχω γνώση για το ύψος των μισθών στα Ελληνικά κρουαζιερόπλοια (ποστάλια).

Αυτό που αλλάζει όμως στη σχέση εργοδότη-ναυτικού, είναι ότι όλο και περισσότερες εταιρείες, αντιλαμβανόμενες τη δυσκολία του να βρουν έναν ναυτικό αξιοπρεπή, προχωράνε σε μακροχρόνια συμβόλαια τα οποία παρέχουν σταθερό μισθό σε μηνιαία βάση. Αυτό βέβαια έχει να κάνει με τους ανώτερους αξιωματικούς κι όχι τους Ανθ' ή 3ο/4ο μηχανικό και εννοείται ούτε το κατώτερο πλήρωμα.

Για Ευρώπη και πάντα σε σχέση με την εταιρεία, μιλάμε από €6500-10000 σε μηνιαία βάση με για εξάμηνη συνολικά εργασία.

Καλημέρα και καλές θάλασσες.

polymprizos

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2017
Like
211
Πόντοι
21
πως εχει σημερα η κατασταση στο συγκεκριμενο τομεα?? ενας ανιδικευτος στα πλοια(ουτε μηχανολογος ουτε ηλεκτρολογος ουτε κατι σχετικο )μπορει να εργαστει?με τι μισθο? και ποια ανελιξη θα εχει?

Θέμης88

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαρ 2021
Κριτικές
51
Like
5.464
Πόντοι
11.836
πως εχει σημερα η κατασταση στο συγκεκριμενο τομεα?? ενας ανιδικευτος στα πλοια(ουτε μηχανολογος ουτε ηλεκτρολογος ουτε κατι σχετικο )μπορει να εργαστει?με τι μισθο? και ποια ανελιξη θα εχει?
Δύσκολη δουλειά
Και δύσκολο αν δεν έχεις μέσο να μπεις σε κάποια εταιρεία από αυτές
Δηλαδή της ναυτιλιακές

stakaman21

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2012
Like
665
Πόντοι
86
Δύσκολη δουλειά
Και δύσκολο αν δεν έχεις μέσο να μπεις σε κάποια εταιρεία από αυτές
Δηλαδή της ναυτιλιακές
Αν την κάνεις για κανα χρόνο και ανοίξεις μαγαζί μετά είναι καλή φάση, αλλιώς είναι μαλακεία και απο άποψη σχέσεων και απο άποψη διατροφής

Isidoro$

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2021
Κριτικές
9
Like
3.528
Πόντοι
456
Αναστηθηκε το νημα αλλα δεν νομιζω οτι απαντηθηκαν ποτε οι αρχικες ερωτησεις.
Να το μετατρεψουμε σε "Ιστοριες των Ναυτικων" μήπως και το σώσουμε;

goustarwnaxunw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2019
Like
3.198
Πόντοι
456
Εγώ πάντως είχα γνωρίσει καπετάνιο σε πλοίο που πήγαινε σε νησιά και είχε λιώσει στο γαμιση με τουρίστριες….είχε γαμησει ότι εθνικότητα υπάρχει

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom