Νέα

Τελωνεία 2017. Ένα απέραντο ανοιχτό μπουρδέλο!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Sapakias
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 164
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
2 πακέτα μας είπαν ότι μπορούμε να φέρουμε, άμα πάει μεγάλη παρέα και πάρει ένας πολλά πακέτα μπορεί λογικά να δώσει από 2 στον καθένα και όλα καλά, σωστά;

Zane

Μέλος
Εγγρ.
6 Δεκ 2013
Like
71
Πόντοι
16
αν πανε 10 ατομα μπορει ο καθενας να φερει 40 τσιγαρα, συνολικα και οι 10 400 τσιγαρα. Τωρα αν οταν περασουν τελωνειο οι 9 δωσουν τα 40 τσιγαρα τους στον 1 δε μπορει κανεις να τους πει τιποτα.

επιμενω στο "40 τσιγαρα" γιατι ετσι ειναι ο κανονισμος. Αν πχ υπαρχει πακετο με 100 τσιγαρα μεσα (λεμε τωρα) δε μπορεις να πεις α να εφερα 2 πακετα 200 τσιγαρα συνολο, μεχρι 40, ειτε ειναι σε 1-2 η 40 'πακετα'.

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
Τόσα χρόνια τόσα τα ΕΛΤΑ και το ελληνικό κράτος λειτουργούσαν όπως λειτουργούσαν και γι αυτό ακριβώς το λόγο βαρέσανε κανόνι.

Η δασμοαποφυγή και φοροαποφυγή είναι η άλλη όψη του νομίσματος του ορθότατου "μαζί τα φάγαμε" ... πχ Ο έντιμος μαγαζάτορας (διότι εκτός από τα λαμόγια υπάρχει ΚΑΙ αυτός) που πληρώνει κανονικά δασμούς, φόρους, ασφαλίσεις, κέρατα-μέρατα απλά θα κλείσει εάν το κράτος επιτρέπει στον εξυπνάκια καταναλωτή να αγοράζει παράνομα και με προνομιακούς όρους ανταγωνιστικά προϊόντα από τα κινεζομάγαζα μέσω ίντερνετ.

Αν το καλοσκεφτείς η γκόμενα που αγοράζει τσάντα από την κουρελού του νιγηριανού με μαύρα όλα (όχι αυθεντικό προϊόν, όχι δασμολογημένο, όχι φορολογημένο, από λαθρομετανάστη μπουκαδόρο) ελάχιστα διαφέρει από εκείνον που απαιτεί να μην πληρώνει δραχμή σε φόρους και δασμούς για τις αγορές του από πχ την Κίνα ...
---------------
τυπε τα ειπες ΟΛΑ....
μπορει να μας "ποναει" ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ....
ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ και πολλα ειδη επεσαν οι τιμες ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ...
το οτι επεσε και η ποιοτητα ειναι αλλο θεμα, σημερα πιο πολυ σε συμφερει να ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ...
εξου και το κλεισιμο για να σου φτιαξουν ΤΙΒΙ, ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΚΤΛ...
πχ ειχα πλυντηριο 1,500ευρω πριν 8 χρονια...
σημερινη αξια πιο πολυ γιατι ηταν και στεγνωτηριο.
η πλακετα ΜΟΝΟ ειχε 220 ευρω χωρις εγρασια...το εστειλα , πηρα αλλο πιο φτηνο με αυτο που ειχα..
----------
εχει υπολογιστει οτι σε ΔΑΣΜΟΥΣ εχουμε χασει περιπου το 85% οσων χρωσταγαμε το 2008....
απο την αλλη ΟΜΩΣ..
το 1992 στο γυμνασιο που ηθελα στερεο ηθελα 650,000 δραχμες..ασυληπτο ποσο με μισθο στα 80-90..χιλιαρικα βασικο!!
και δεν λενε ΓΙΑ Ν.1 συστημα αλλα κατι καλο.
ετσι ΑΝΕΒΗΚΕ Η ΚΑΤΑΛΑΝΩΣΗ...
πριν το ευρω ηθελες 5-7 εκατ για ενα μετριο αμαξι....1998 πχ..
οι τιμες εμειναν σταθερες σχετικα τοσα χρονια.
το κρατος ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΛΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ...
εχανε πολλα χρηματα..
η ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΤΟΥ amazon,ebay, etc,etc...
απο εκει προηλθε...
εχεις φιλε το sinti 28 euro ? θα το βρω με 12 απο γερμανια πχ...
----------------
δικοπο μαχαιρι...
αν ακριβινουν τα πραγματα ΠΕΦΤΕΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ...
ΑΝ ειναι πιο φτηνα μεσω 3...το κρατος χανει λεφτα(εμεις δηλαδη με αλλο τροπο)...
--------------------
το ιδιο ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ..
ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ..
ΜΟΥΣΙΚΗ...
ΚΤΛ..ΚΤΛ..
------
ΚΑΤΙ που δεν θα πληροσουμε ΣΗΜΕΡΑ θα το πληρωσουμε αυριο...
πολλες φορες γινεται αυτο..
απο την φυση μας ειμαστε ευκαιριακοι κοιταμε το ΤΩΡΑ..

nordalta

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2014
Like
410
Πόντοι
36
προσωπικα μια χαρα μου ηρθε το iphone 7 απο αμερικη ...αντε και του χρονου το Χ

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
194
Πόντοι
6.055

makis406

Μέλος
Εγγρ.
25 Δεκ 2010
Like
75
Πόντοι
1
Αδελφια ηρθε και η σειρα μου πηρα τηλ και μου ειπαν να στειλω μαιλ το paypal transaction και θα το παραλαβω αγνωστο σε ποσες μερες απο το καταστημα ελτα της περιοχης μου (θα προηγηθεί  ειδοποιηση)
+15ε τελωνειακα τελη + 11ε φπα :headbaning2:

Συνημμένα

• Opera ᅫᆪᅬトᅫ쫴뽸퇘쬐フᅬトᅬナᅬタᅫ﾿_2017-11-07_142422_www.elta.gr.png
    Opera ᅫᆪᅬトᅫ쫴뽸퇘쬐フᅬトᅬナᅬタᅫ﾿_2017-11-07_142422_www.elta.gr.png
    17,4 KB · Εμφανίσεις: 19

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
Αδελφια ηρθε και η σειρα μου πηρα τηλ και μου ειπαν να στειλω μαιλ το paypal transaction και θα το παραλαβω αγνωστο σε ποσες μερες απο το καταστημα ελτα της περιοχης μου (θα προηγηθεί  ειδοποιηση)
+15ε τελωνειακα τελη + 11ε φπα :headbaning2:

ωπα - πως σου εστειλαν τετοια ειδοποιηση ? η αποστολη εγινε με απλο ταχυδρομειο η με courier ?

εμενα τα ελτα μου ανοιξαν το δεμα, το κοστολογησαν μονοι τους, χρεωσαν οτι ηταν να χρεωσουν (εξοδα εκτελωνισμου και φπα) και μου το εφεραν σπιτι με την εντολη πληρωμης (δεν παραλαμβανεις αν δεν πληρωσεις πρωτα)

και φυσικα δεν πληρωσα αλλα εκανα αιτηση αναθεωρησης δασμων η οποια γινεται μονο πριν την πληρωμη / παραλαβη

makis406

Μέλος
Εγγρ.
25 Δεκ 2010
Like
75
Πόντοι
1
Δεν μου εστειλαν ειδοποίηση, το εψαξα στο ελτα τρακ και μολις ειδα αυτο που ποσταρα (δεν ειναι ειδοποίηση screen shot ειναι) πηρα τηλ

OP
OP
Sapakias

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Like
1.291
Πόντοι
216
Διαβάζω για την αίτηση αναθεώρησης δασμών σε διάφορα φόρουμ ότι καμία δεν έχει βγει εις όφελος του ατόμου που την κάνει και απλά πληρώνει άλλο ένα νταβατζιλίκι.
Σε αυτό δεν είμαι όμως και σίγουρος αφού δεν έχει συμβεί σε μένα ή γνωστό μου.
Το σίγουρο είναι ότι το απέραντο μπουρδέλο επεκτείνετε.

:shit: :shit: :shit:

polax

Μέγας
Εγγρ.
25 Ιουν 2008
Κριτικές
57
Like
709
Πόντοι
3.995
Έχει ξαμοληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μαζεψει οτι υπάρχει.
Χαμός

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146
Έχει ξαμοληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μαζεψει οτι υπάρχει.
Χαμός

Όχι να αφήνει την χωρα ξέφραγο αμπέλι , και τον κάθε εξυπνάκια να μετακυλήσει τα διαφυγόντα κρατικά έσοδα από τους δασμούς και ΦΠΑ που παράνομα δεν πληρώνει , στον κάθε ένα από τους υπόλοιπους φορολογούμενους ... διότι το κράτος θα πάρει τα λεφτά που χρειάζεται είτε έτσι είτε αλλιώς ...

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
Διαβάζω για την αίτηση αναθεώρησης δασμών σε διάφορα φόρουμ ότι καμία δεν έχει βγει εις όφελος του ατόμου που την κάνει και απλά πληρώνει άλλο ένα νταβατζιλίκι.
Σε αυτό δεν είμαι όμως και σίγουρος αφού δεν έχει συμβεί σε μένα ή γνωστό μου.
Το σίγουρο είναι ότι το απέραντο μπουρδέλο επεκτείνετε.

:shit: :shit: :shit:

τι να σου πω - εμενα μου κοστολογησαν ενα drone 200 € με το ετσι θελω - τους εδωσα την αποδειξη απο το ebay και το paypal που ηταν 120 € και μου εκοψαν σχεδον το μισο φπα

OP
OP
Sapakias

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Like
1.291
Πόντοι
216
Μπακαλοδουλειές δηλαδή;
Ωραίοι είμαστε.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Όχι να αφήνει την χωρα ξέφραγο αμπέλι

Και να έχεις υπ' όψη σου ότι ξέφραγο αμπέλι την έχουν την έχουν κάνει ούτως ή άλλως.
Αυτό φαίνεται από το ποιος μπουκάρει μέσα, όχι από το πόσο θα πληρώσει ο AntonisAnt2 για το drone του.

irobot

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2017
Like
484
Πόντοι
36
Όχι να αφήνει την χωρα ξέφραγο αμπέλι , και τον κάθε εξυπνάκια να μετακυλήσει τα διαφυγόντα κρατικά έσοδα από τους δασμούς και ΦΠΑ που παράνομα δεν πληρώνει , στον κάθε ένα από τους υπόλοιπους φορολογούμενους ... διότι το κράτος θα πάρει τα λεφτά που χρειάζεται είτε έτσι είτε αλλιώς ...

τρελάθηκες η εισαι τρελος ?  σταρχιδια μου ο τσυριζα σου και ολοι παραδιπλα του ..... φαινεται οτι εσενα σε διορισε κιολας οχι μονο τον ψηφισες .....

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146
Το "Θα πάρει τ' αρχίδια μου", το έχεις ακούσει ποτέ σαν έκφραση?

Αν το κράτος πάρει τ αρχιδια του από σένα που σαι μάγκας και καραμποζουκλης θα εισπραξει τα χρωστούμενα είσαι διπλούν από τον διπλανό σου ... διότι στον πραγματικό κόσμο το τσάμπα δεν υπάρχει ... ΠΑΝΤΑ κάποιος πληρώνει ...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom