Ρε τύπε βοήθησε με λίγο γιατί δε το θυμάμαι καλά. Το κασέρι είναι τυρί. Τα ανθότυρο, φέτα, μανούρι κτλο ΔΕΝ είναι τυριά αλλά φέτα. Έτσι δε πάει στη Θεσσαλονίκη;
όχι
τυρια είναι όλα τα στερεα,αλμυρα,γαλακτομικα,
τα κιτρινα τυρια (γκουντα,ενταμ κλπ κλπ) λεγονται ΚΑΣΕΡΙΑ γιατι οι λατινοφωνοι βλαχοι φτιαχναν κιτρινα τυρια και τα ονομαζαν ετσι όπως και σε ολη την υπολοιπη ευρωπη, πχ ο αγγλος τα λεει τσιζ από την ιδια λατινικη ριζα που σημαινει κοβω, και από εκει βγαινει και το παρατσουκλι του γαιου, ιουλιου, ΚΑΙΣΑΡΑ, ψαξε λιγο κανα λεξικο καμμια ιστορια δεν βλαπτει.
οσο για τα καλαμακια σας αν ηταν τρυπια σαν τα καλαμια ή ηταν μονο από ξυλου καλαμιου θα ειχατε καποιο ιχνος δικιου να λετε καλαμακια αυτά που οι γονεις σας λεγανε το 1985 σουβλάκια, όπως και στην υπολοιπη ελλαδα. το ότι ξεκινησε καποιος να σουβλιζει τα σουβλάκια του με ξυλάκια από καλαμι, δεν το καναμε ολοι για να ακολουθήσουμε μια τετοια αλλαγη στην γλωσσα.
τωρα τι ακριβως σουβλισατε(=τρυπισατε κατά μηκος, διακορευσατε) και ονομασατε ΜΕΤΑ το 1990 την τυλιχτη πιττα και το σάντουιτς με μπιφτεκι ή την παντσετα ή το λουκανικο ως σουβλακι εξηγηστε μας να το δεχτούμε.