Νέα

Tελείωσαν οι περιπέτειες του Γέροντα Παστίτσιου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα antisthenis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 44K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

arcans83

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2012
Like
4
Πόντοι
1
Το 1979 αποχώρησε από την σκήτη του Τιμίου Προδρόμου και κατευθύνθηκε προς την Μονή Κουτλουμουσίου. Εκεί εισχώρησε στή μοναχική αδελφότητα ως εξαρτηματικός μοναχός. Η Παναγούδα ήταν μια σκήτη εγκαταλελειμμένη και ο Παΐσιος εργάστηκε σκληρά για να δημιουργήσει ένα κελί με «ομόλογο», όπου και έμεινε μέχρι και το τέλος τη ζωής του. Από την εποχή που εγκαταστάθηκε στην Παναγούδα πλήθος λαού τον επισκεπτόταν. Ήταν μάλιστα τόσο το πλήθος ώστε να υπάρχουν και ειδικές σημάνσεις που επεσήμαναν τον δρόμο προς το κελί του, ώστε να μην ενοχλούν οι επισκέπτες τους υπολοίπους μοναχούς. Επίσης δεχόταν πάρα πολλές επιστολές. Όπως έλεγε ο γέροντας στενοχωρείτο πολύ, γιατί από τις επιστολές μάθαινε μόνο για διαζύγια και ασθένειες ψυχικές ή σωματικές. Παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά του, συνέχιζε την έντονη ασκητική ζωή, σε σημείο να ξεκουράζεται ελάχιστα, 2 με 3 ώρες την ημέρα. Εξακολούθησε όμως να δέχεται και να προσπαθεί να βοηθήσει τους επισκέπτες. Συνήθιζε επίσης να φτιάχνει «σταμπωτά» εικονάκια τα οποία χάριζε στους επισκέπτες σαν ευλογία.
Οι ασθένειες του Γέροντα
Το ιστορικό

Το 1966 ο γέροντας νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου λόγω βρογχεκτασιών. Μετά την επέμβαση για την αφαίρεσή τους και λόγω της χρήσης ισχυρών αντιβιοτικών ο γέροντας έπαθε ψευδομεμβρανώδη κολίτιδα, η οποία του άφησε μόνιμα δυσπεπτικά προβλήματα. Κάποια στιγμή, ενώ εργαζόταν στην πρέσα που είχε στο κελί του, έπαθε βουβωνοκήλη. Αρνήθηκε να νοσηλευτεί και υπέμεινε καρτερικά την ασθένεια, η οποία του έδινε φοβερούς πόνους για τέσσερα ή πέντε χρόνια. Κάποια μέρα σε μια επίσκεψή του στη Σουρωτή, κάποιοι γνωστοί του γιατροί κυριολεκτικά τον απήγαγαν και τον οδήγησαν στο Θεαγένειο νοσοκομείο, όπου και χειρουργήθηκε. Παρά την αντίθεση των γιατρών, ο γέροντας συνέχισε τη σκληρή ασκητική ζωή και τις χειρωνακτικές εργασίες κάτι που επιδείνωσε και άλλο την κατάσταση της υγείας του.
Το τέλος της ζωής του

Μετά το 1993 να παρουσιάζει αιμορραγίες για τις οποίες αρνούνταν να νοσηλευτεί λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όλα θα βολευτούν με το χώμα». Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους ο Γέροντας Παΐσιος βγαίνει για τελευταία φορά από το Όρος και πηγαίνει στη Σουρωτή, στο Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου για τη γιορτή του Αγίου Αρσενίου (10 Νοεμβρίου). Εκεί μένει για λίγες μέρες και ενώ ετοιμάζεται να φύγει ασθενεί και μεταφέρεται στο Θεαγένειο, όπου του γίνεται διάγνωση για όγκο στο παχύ έντερο. Στις 4 Φεβρουαρίου του 1994 ο γέροντας χειρουργείται.

Παρότι η ασθένεια δεν σταμάτησε (παρουσίασε μεταστάσεις στους πνεύμονες και στο ήπαρ), ο γέροντας ανακοίνωσε την επιθυμία του να επιστρέψει στο Άγιο Όρος στις 13 Ιουνίου. Ο υψηλός πυρετός όμως και η δύσπνοια τον ανάγκασαν να παραμείνει.

Στο τέλος του Ιουνίου οι γιατροί του ανακοινώνουν ότι τα περιθώρια ζωής του ήταν δύο με τρεις εβδομάδες το πολύ. Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου (γιορτή της Αγίας Ευφημίας) ο γέροντας κοινώνησε για τελευταία φορά γονατιστός μπροστά στο κρεβάτι του. Τις τελευταίες μέρες της ζωής του αποφάσισε να μην παίρνει φάρμακα ή παυσίπονα, παρά τους φρικτούς πόνους της ασθένειάς του. Τελικά ο Γέροντας Παΐσιος απεβίωσε την Τρίτη 12 Ιουλίου 1994 και ώρα 11:00. Ενταφιάστηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Έκτοτε, κάθε χρόνο στις 11 προς 12 Ιουλίου, στην επέτειο κοιμήσεως του Γέροντος, τελείται αγρυπνία στο Ιερό Ησυχαστήριο, με συμμετοχή χιλιάδων πιστών.
Συγγραφικό έργο

Ο Γέροντας Παϊσιος συνέγραψε 4 βιβλία, τα οποία έχουν εκδοθεί από το Ιερόν Ησυχαστήριον "Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος» (Σουρωτή Θεσσαλονίκης). Τα βιβλία αυτά τιτλοφορούνται [2]:

Ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης (1991)
    Ο Γέρων Χατζη-Γεώργης ο Αθωνίτης, 1809-1886 (1986)
    Αγιορείται Πατέρες και Αγιορείτικα (1993)
    Επιστολές (1994)

Προτεινόμενη αναγνώρισή του ως Αγίου

Η φήμη του Γέροντα Παΐσιου του Αγιορείτη ως αγίου μεταξύ των ορθοδόξων πιστών είναι μεγάλη, λόγω της προσωπικοτητος, της πνευματικότητας και των χαρισμάτων (διάκρισης, διορατικό, προορατικό, ιαματικό) που σύμφωνα με πλήθος από μαρτυρίες διέθετε. Για τους λόγους αυτούς, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ.κ. Ιερόθεος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Μαραθώνος κ.κ. Μελίτων, έχουν προτείνει την κατάταξή του στα δίπτυχα της Ορθόδοξης Εκκλησίας ως Αγίου.

arcans83

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2012
Like
4
Πόντοι
1
Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 ,τόμος1, Σελ 259-260

Τσέτος Χρήστος , επισμηναγός ε.α. , Θεσσαλονίκη .

Κατάγομαι από το Χιλιομόδι Κορινθίας . Είμαι απόστρατος αξιωματικός , επισμηναγός στο βαθμό . Από διάφορες συγκυρίες είχα γίνει και ταξιτζής στην Αθήνα . Στην ζωή μου είχα πάρα πολλές επαφές με τον Γέροντα Παΐσιο . Την 8η Ιουλίου 1974 επισκέφτηκα τον Γέροντα Παΐσιο στο κελί του . Καθίσαμε μαζί αρκετές ώρες , σχεδόν όλο το απόγευμα . Μιλήσαμε για αρκετά θέματα . Στο τέλος άρχισε να μου μιλάει για την επικείμενη απόβαση των Τούρκων στην Κύπρο . Ήταν τόσο σαφής . Έβλεπε τα πράγματα σαν να γίνονταν εκείνη τη στιγμή . Δηλαδή , έβλεπε τα πλοία των Τούρκων να πλησιάζουν το λιμάνι της Αμμοχώστου , και την αποβίβαση των τεθωρακισμένων στην παραλία . Έβλεπε τον Τούρκικο στρατό και τα αυτοκίνητα να προελαύνουν , έβλεπε τα χωριά , που κατελάμβαναν οι Τούρκοι , ν΄αδειάζουν . Έβλεπε τους Τούρκους να σκοτώνουν τους Κυπρίους και να κάνουν διάφορα κακά . Τα διηγόταν με τέτοιο τρόπο , σαν να ήταν παρών . Μου έκανε τρομερή εντύπωση . Όταν είδε ότι γινόταν πάλη σώμα με σώμα με τους Κυπρίους , όταν χύθηκε το πρώτο αίμα , ο Γέροντας σήκωσε τα χέρια στον ουρανό και με δάκρυα στα μάτια είπε : ‘Κύριε ελέησον , Κύριε ελέησον , Κύριε Ελέησον ’. Όταν ήλθε η μέρα της αποβάσεως των Τούρκων στην Κύπρο , η 20η Ιουλίου 1974 , βλέπαμε και διαβάζαμε στον Τύπο , όσα μου είχε περιγράψει ο Γέροντας Παΐσιος δέκα ημέρες πριν, με το προορατικό χάρισμα που τον διέκρινε . Πράγματι την 8η Ιουλίου ήταν αποκαλυπτικός . ¨‘Ο Γέροντας πως αισθανόταν που προείδε αυτά τα γεγονότα ; ’¨ - Ο Γέροντας εκείνη την ώρα μιλούσε με τα χείλη του , αλλά πονούσε η καρδιά του . Γνώριζε ότι ο Θεός παραχωρούσε να γίνει αυτό το κακό . Ο Γέροντας ήταν ένας άνθρωπος που προέβλεπε και προέλεγε πολλά γεγονότα . Τα μέλλοντα τα έβλεπε ως παρόντα. Ήταν άγιος άνθρωπος , με πνεύμα Άγιο . Ήταν ψυχή που πονούσε και ενδιαφερόταν για όλο τον κόσμο . Δεν ξεχώριζε κατηγορίες ανθρώπων . Γι αυτόν όλοι είχαν την ίδια αξία . Διεπίστωσα πως όταν μας έλεγε κάτι και δεν το κάναμε , στενοχωριόταν πολύ . Εγώ με την χάρη του Θεού έχω πολλά βιώματα . Οσάκις τον άκουσα πήγα μπροστά . Όταν παρήκουσα τους λόγους του , μου ήλθαν όλα στραβά ’. ‘Κύριε Χρήστο ,όταν κάνατε αυτόν τον διάλογο με τον Γέροντα, ήσαν παρόντες και άλλοι προσκυνητές;’ «Όχι , ήμασταν οι δυο μας. Τον Γέροντα τον γνώριζα από το 1969 . Ως στρατιωτικός δεν είχα ευχέρεια χρόνου . Όσες φορές πήγαινα να τον δω , είχα την ευτυχία να μένω μαζί του μόνος μου και ήμουν πολύ ευχαριστημένος » . ‘Κύριε Χρήστο , θυμόσαστε αν είχε πει κάτι ο Γέροντας σχετικά με την Κύπρο, αν θα την ξαναπάρουμε και πότε; «Όχι .Έτυχα σε μια συζήτηση με δικούς του πατριώτες , που καταγόταν από τα Φάρασα και μένανε στην Κόνιτσα , όπως και ο Γέροντας . Ήταν περίπου σαράντα άτομα της ίδιας ηλικίας με τον Γέροντα. ΄Ένας από αυτούς τον ρώτησε πως έβλεπε τα πράγματα με τους Σκοπιανούς , αν η Ελλάδα θα είχα κάποια εμπλοκή . Ο Γέροντας είπε ότι θα γίνει εμπλοκή , αλλά την Ελλάδα θα την πάρει ξυστά . Δεν είπε με πια κράτη θα γίνει η εμπλοκή » . ‘Αυτό πότε το τοποθετούσε ο Γέροντας;’ «Πότε ακριβώς δεν είπε. Από μια ερώτηση που έκανε ένας πατριώτης του , κατάλαβα ότι ο χρόνος της εμπλοκής δεν θα ήταν μακριά»

arcans83

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2012
Like
4
Πόντοι
1
    Κάποτε , είχα πάει στον Γέροντα με ένα φίλο μο και εκεί συναντήσαμε μια παρέα από πέντε παιδιά . Τότε ρώτησα τον Γέροντα ποιες προέβλεπε να είναι οι εξελίξεις σχετικά με την Τουρκία . ¨Γέροντα ¨ , του λέω ¨ απ΄την Αλεξανδρούπολη είμαστε . Μήπως μας πιάσει η μπόρα κατά κει ; ¨ . Μου απαντά : ¨Κοίταξε να δεις . Οι Τούρκοι δεν θα μπούν στην Αλεξανδρούπολη . Θα κάνουν μόνο μια πρόκληση στην Ελλάδα , που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη . Και εμάς θα μας πιάσει πείνα . Θα πεινάσει η Ελλάδα . Και επειδή θα κρατήσει αυτή μπόρα κάποιο διάστημα , μήνες θα είναι , «θα πούμε το ψωμί ψωμάκι »¨ .
    Μετά ρωτάω : ¨Γέροντα , πως θα καταλάβω εγώ ότι θα είμαστε κοντά στον πόλεμο ; ¨ ¨Όταν ¨, λέει , ¨θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλλια , για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης ) από 6 σε 12 μίλλια , τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος . Ακολουθεί . ¨ Λέω : ¨Και ποια κράτη θα συμμετέχουν ; ¨ ¨Κοίταξε μετά την πρόκληση των Τούρκων , θα κατέβουν οι Ρώσσοι στα Στενά . Όχι για να βοηθήσουν εμάς . Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα . Αλλά , χωρίς να το θέλουν θα βοηθήσουν εμάς . Τότε ,οι Τούρκοι για να υπερασπιστούν τα Στενά , που είναι στρατηγικής σημασίας , θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα . Παράλληλα δε , θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη . Όμως θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης , συγκεκριμένα η Αγγλία , η Γαλλία , η Ιταλία και άλλα έξι-εφτά κράτη της ΕΟΚ , ότι η Ρωσσία θα αρπάξει μέρη , οπότε θα πουν : «Δεν πάμε και εμείς εκεί πέρα , μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι ; » Όλοι όμως θα κυνηγούν την μερίδα του λέοντος . Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο ¨ .
    Σ΄αυτό το σημείο ρωτάω : ¨Εμείς τι θα κάνουμε ; Ο ελληνικός στρατός θα πάρει μέρος σε αυτόν τον πόλεμο ; ¨ ¨Όχι ¨ λέει . ¨Θα βγάλει η κυβέρνηση απόφαση να μην στείλει στρατό . Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα . Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δεν θα πάρει μέρος . Γιατί , όποιος πάρει μέρος σε αυτόν τον πόλεμο , χάθηκε … Τότε , επειδή στην Ελλάδα ο κόσμος θα φοβηθεί , πολλοί θα στραφούν προς την Εκκλησία , προς τον Θεό , και θα μετανοήσουν . Για αυτό επειδή θα υπάρξει μετάνοια , δεν θα πάθουμε κακό οι Ελληνες . Ο Θεός θα λυπηθεί την Ελλάδα , επειδή ο κόσμος θα στραφεί προς την Εκκλησία , προς τον μοναχισμό και θα αρχίσουν να προσεύχωνται .Και θα βαπτισθούν πολλοί Τούρκοι . Τότε , ο βασιλιάς Κωνσταντίνος θα συμβάλλει , ως μεσάζοντας , να δοθεί η Πόλη στην Ελλάδα . Είναι ευλαβής , είναι καλός ¨.

¨Γέροντα ¨ τον ρωτάω μετά , ¨την Πόλη θα την δώσουν σε μας ; ¨ ¨Θα την δώσουν σε μας , όχι επειδή το θέλουν , αλλά επειδή ατή η λύση θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων . Τότε θα το καταλάβουν αυτό . Αυτά που σου λέω μην τα πεις σε κανέναν . Θα σε βγάλουν τρελλό . Γιατί δεν είναι ώριμες οι συγκυρίες ακόμα . Τότε θα το καταλάβεις ¨ Αυτή η συζήτηση με τον Γέροντα έγινε το 1991 , όταν υπηρετούσα τον στρατό .
Άλλη φορά , ο Γέροντας είπε : ¨Η διοίκηση της Πόλης , από μας , θα είναι και στρατιωτική και πολιτική ¨ .
Γνώρισα και τρεις αξιωματικούς που είχαν πάει στον Γεροντα . Από τους τρείς αξιωματικούς ο ένας έλεγε : ¨Μόνο σε μένα ο Γέροντας είπε πως θα είμαι διοικητής στρατιωτικού τμήματος στην Πόλη . Στους άλλους δεν ανέφερε τίποτε¨.
Κάποια άλλη παρέα είχε πάει στον Γέροντα . Ένας απ’ αυτούς σπούδαζε πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης . Σε μια στιγμή , γυρίζει ο Γέροντας , τον δείχνει με το δάκτυλο – αυτόε , σημειωτέον , πήγαινε στον γέροντα για πρώτη φορά και του λέει : ¨Εσύ ,σαν πολιτικός μηχανικός , θα συμβάλλεις στην ανοικοδόμηση της Πόλης , γιατί η Πόλη θα ανοικοδομηθεί απ΄την αρχή ¨ . Γύρισε και τον έδειξε με το δάκτυλο μπροστά σε όλους . Το παιδί , τότε , ήταν φοιτητής. Μετά , ο Γέροντας γυρίζει σε μένα και λέει :¨Κι εσύ , Ανέστη , θα πας στην Πόλη . Κι εσείς οι δύο – έδειξε εμένα και τον φίλο μου – θα πάτε στην Πόλη , αλλά για άλλο σκοπό ¨ . Δεν μου το φανέρωσε τον σκοπό . Μετά απ΄αυτό μου μπήκε η επιθυμία να μάθω τουρκικά .
Μια άλλη φορά που είχα πάει στο κελί του Γέροντα έτυχε , να είναι μέσα ένας νέος πρώην μουσουλμάνος από την Θράκη . Τον πιάνω και του λέω : ¨ Εσύ πως συνέβη και ήλθες εδώ , στον Γέροντα ;¨ Σταύρο τον έλεγαν . ¨Άσε¨ λέει ¨κάτσε να σου πω . Ο Γέροντας μας έκανε ένα πολύ μεγάλο θαύμα και πίστεψε όλη η οικογένεια μου . Μετά ήλθε στο χωριό και φρόντισε να βαπτισθούμε¨ .
Και σε άλλη επίσκεψη μας στην Παναγούδα , ήταν παρόν και ο μουσουλμάνος που βαφτίστηκε Σταύρος . Τότε πάλι μας ανέφερε ο Γέροντας για τα γεγονότα , πως θα εξελιχθούν με την Κωνσταντινούπολη . Και όταν έφθασε στο σημείο που θα πονέσει η Ελλάδα και είπε ότι , εμάς , θα μας αγγίξει η πείνα , λεει ο κύριος Σταύρος : ¨Γέροντα , να κρατήσω ένα σακί αλεύρι για να μπορέσω να αντιμετωπίσω εκείνη την περίοδο και να μην πεινάσουν τα παιδιά ; ¨ ¨Όχι ¨ , του λέει ¨μην παίρνεις , γιατί ο γείτονας σου θα έχει αλεύρι και θα σου δώσει ! ¨ Δηλαδή , προείδε ο Γέροντας ποιος θα βοηθήσει τον κύριο Σταύρο στην περίοδο της πείνας . Εκείνος φυσικά θα ζει στο χωριό . Τώρα εμείς που ζούμε στος πόλεις θα πούμε το ψωμί ψωμάκι . Γι΄αυτό , άλλη φορά , ο Γέροντας έλεγε : ¨Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργείτε . Κοντά σε σας , θα βοηθείσετε και κάποιον που δεν θα έχει » .

OP
OP
antisthenis

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.116
Πόντοι
17.085
arcans σταμάτα. Συγκινήθηκα.

arcans83

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2012
Like
4
Πόντοι
1
arcans σταμάτα. Συγκινήθηκα.
συχαθικα να διαβαζω μαλακιες απο παιδακια που ακομα η μαμα τα περνει απο το χερι και τα παει στην εκκλησια,και εδω το παιζουν αθεοι και προχωρημενοι του κωλου.
τουλαχιστον ας διαβασουν λιγο να ξερουν ποιος ειναι ο παισιος.
να ξερουν ποιον βριζουν τουλαχιστον τα ζωα.

Επισκέπτης
Παρακάτω όμως ατύχησε ακόμα περισσότερο, διότι προ ετών στην Ολλανδία κάποιον σκηνοθέτη που είχε κάνει ταινία την αυτοβιογραφία μιας Αφρικανής μουσουλμάνας (νομίζω από την Ερυθραία, η οποία είχε ακολούθως διατελέσει και βουλευτής του Ολανδικού κοινοβουλίου με τους φιλελεύθερους) τον ΦΑΓΑΝΕ ΛΑΧΑΝΟ, δεν τον απείλησαν απλά...

Γιατρέ μου, καλά του κάνανε
εφόσον δεν είχε σίδερο πάνω του.

Τι να κάνουμε, από τη στιγμή που πατάμε τα 10
και κάνουμε δουλειά άλλη από αυτή του νηπιαγωγού
και έχουμε και πολιτικές απόψεις,
αποκτάμε και εχθρούς.
Και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε.
Εγώ λόγω απόψεων έχω εχθρούς τα πάσης φύσεως κουμμούνια.

Θα αποφασίσουν να με φάνε ;;;;;;

ας έλθουν , είμαι έτοιμος ........

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.886
Πόντοι
3.715
εφοσον η χριστιανικη ορθοδοξη συνειδηση ειναι διακριτη μεσα στην κοινωνια και μιλαμε για πολλους ψηφους δεν ειναι ανεκτη η εξυβριση (εδω που τα λεμε η εξυβριση δεν ειναι ανεκτη σε κανενα κρατος) ιδιαιτερα των θειων... οποτε ζεις ή ονειρευεσαι εναν κοσμο οπως θα ηθελες...

εγκαθιδρυμένη χούντα είναι η ορθοδοξία που αναφέρεις, με όόόόόλα τα παρελκόμενα. Ποια θεία μας εξηγείς; Τα παραμυθάκια;

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Καλά μαλάκες κορυφαίο!
Ξέρω τάνα, Ελληνίδα και με κάποιο μορφωτικό επίπεδο, που μου έχει πει πως όταν έχει κάποιον δύστροπο πελάτη (άσχημο, βρωμιάρη, βίαιο) και την ταλαιπωρεί, προσεύχεται στον Άγιο Παίσιο να τελειώνει ο πελάτης γρήγορα, για να τελειώνουν και τα βάσανά της κι αυτό της δίνει δύναμη!
Σοβαρολογώ τώρα!

Και μετά αμφισβητείτε τις δυνατότητες του Αγίου, ρεμάλια! :grin:

Επισκέπτης
Καλά μαλάκες κορυφαίο!
Ξέρω τάνα, Ελληνίδα και με κάποιο μορφωτικό επίπεδο, που μου έχει πει πως όταν έχει κάποιον δύστοπο πελάτη (άσχημο, βρωμιάρη, βίαιο) και την ταλαιπωρεί, προσεύχεται στον Άγιο Παίσιο να τελειώνει ο πελάτης γρήγορα, για να τελειώνουν και τα βάσανά της κι αυτό της δίνει δύναμη!
Σοβαρολογώ τώρα!

Γιατρέ κάτι τέτοια γράφεις
και θα θυμηθούν όλοι το

"ουδείς μωρότερος ..."

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Καλά μαλάκες κορυφαίο!
Ξέρω τάνα, Ελληνίδα και με κάποιο μορφωτικό επίπεδο, που μου έχει πει πως όταν έχει κάποιον δύστροπο πελάτη (άσχημο, βρωμιάρη, βίαιο) και την ταλαιπωρεί, προσεύχεται στον Άγιο Παίσιο να τελειώνει ο πελάτης γρήγορα, για να τελειώνουν και τα βάσανά της κι αυτό της δίνει δύναμη!
Σοβαρολογώ τώρα!

πας ολοταχως για κλητευση απο τον εισαγγελεα και συ μαν μετα απο αυτο σου το ποστ

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
εγκαθιδρυμένη χούντα είναι η ορθοδοξία που αναφέρεις, με όόόόόλα τα παρελκόμενα. Ποια θεία μας εξηγείς; Τα παραμυθάκια;
βασικά θα ήταν σκόπιμο κάποια στιγμή όταν ηρεμήσουν τα πράγματα να γινόταν ένα δημοψήφισμα σχετικά με την ανάγκη ύπαρξης επικρατούσας θρησκείας για να τελειώνουμε με αυτό το πανηγυράκι (η εκκλησία σίγουρα δεν θα ήταν υπέρ αλλά κάτι μου λέει ότι το 50,01% θα το είχε στο τσεπάκι της, υπάρχει πολύ παππουδαριό στον πληθυσμό, αρκετοί πιστοί και ακόμα περισσότεροι που θα ήθελαν να διατηρηθεί η ορθοδοξία στην θέση της για διάφορους άλλους λόγους πχ για λόγους παράδοσης, εθνικής ενότητας, πολιτικούς ή και ιστορικής συνέχειας  :rolleyes: )

Επισκέπτης
βασικά θα ήταν σκόπιμο κάποια στιγμή όταν ηρεμήσουν τα πράγματα να γινόταν ένα δημοψήφισμα σχετικά με την ανάγκη ύπαρξης επικρατούσας θρησκείας για να τελειώνουμε με αυτό το πανηγυράκι (η εκκλησία σίγουρα δεν θα ήταν υπέρ αλλά κάτι μου λέει ότι το 50,01% θα το είχε στο τσεπάκι της, υπάρχει πολύ παππουδαριό στον πληθυσμό, αρκετοί πιστοί και ακόμα περισσότεροι που θα ήθελαν να διατηρηθεί η ορθοδοξία στην θέση της για διάφορους άλλους λόγους πχ για λόγους παράδοσης, εθνικής ενότητας, πολιτικούς ή και ιστορικής συνέχειας  :rolleyes: )

Αν ήμασταν ανθρώπινη χώρα
μπορεί να ψήφιζα και εγώ κατά της επισήμου θρησκείας.

Με την πολεμική όμως των ΤΣΥΡΙΖΑδων , των πουτάνων γιών αναρχικών
και λοιπών αναρχοκομμουνιστών
ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΗΣ.

Και αν γινόταν εμφύλιος
και οι παρατάξεις ήταν πολέμιοι-υποστηρικτές της εκκλησίας
θα πήγαινα με τους υποστηρικτές
για να γαμάω τσυριζαίους και αναρχοκουμμούνια.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom