Νέα

Tελείωσαν οι περιπέτειες του Γέροντα Παστίτσιου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα antisthenis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 44K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Biker!

Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2011
Like
0
Πόντοι
1
Άντε για κρασάκι  :2funny: :2funny:

Μπον νουϊ !

:)

Βρε εγώ δεξιός είμαι (τώρα στα γεράματά μου τουλάχιστον), αλλά επειδή κι εσύ μου φάνηκες μάλλον σοβαρός δεν μου εξηγείς τί ήθελες να πεις!
Δεν είναι και απαραίτητο να είμαι μέσα στο μυαλό σου...

Αν θεωρείς το κόκκινο κεφαλαίο « ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ » τιμητικό και θέλεις εξήγηση ...

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Βρε εγώ δεξιός είμαι (τώρα στα γεράματά μου τουλάχιστον), αλλά επειδή κι εσύ μου φάνηκες μάλλον σοβαρός (σε αντίθεση με άλλους, ονόματα δε λέμε! ;) ), δεν μου εξηγείς τί ήθελες να πεις!
Δεν είναι και απαραίτητο να είμαι μέσα στο μυαλό σου...
Σωστή επισήμανση μιας κ στα νιάτα σου ήσουν από τα πρώτα ονόματα στο πολυτεχνείο κατά της Χούντας.

Επισκέπτης
και χειρότερα...εκτός από κήρυγμα εγκράτειας αυτός έκανε κ προφητείες... :idiot: :uglystupid:

Σαν τον Χορταρέα με ράσα ένα πράγμα.
προφητης δηλαδη  :2funny: και που μπορω να τον βρω..  
θελω να μαθω τα μελλοντικα αποτελεσματα του παμε στοιχημα  :grin:  

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
είδες, σαν να το 'ξερα...

πάντα κάποιος κάνει την αρχή και δημιουργείται μετά νομολογία, αν με ρωτάς η απάντησή μου είναι πως πλέον έχεις κάτι πολύ ισχυρό στα χέρια σου και μπορείς να δοκιμάσεις να βγάλεις άκρη σε τέτοιες υποθέσεις

Οποτε μου λες οτι ενω δεν υπαρχει νομοθεσια που να προασπιζει τα συμφεροντα ολων των πολιτων κατα την ισονομια του συνταγματος, κατα περιπτωση παρακαμπτεται η μεχρι σημερα νομοθεσια κατα βουληση απο την ελληνικη πολιτεια, για αδικηματα που δεν ειναι κακουργηματα οπως απαιτειται για να προστατευθει το θρησκευτικο συναισθημα. οχι ομως η προσωπικοτητα μου. Για αυτην θα πρεπει να το ψαξω και να δημιουργησω νομολογια με τα ισχυρα χαρτια που μου δινει η γνωμοδοτηση καποτε και προσφανως με ιδιιωτικη πρωτοβουλια εφοσον το κρατος δεν με διασφαλιζει οπως διασφαλιζει την θρησκεια. Τα καλα και συμφεροντα ; Αληθεια αυτο μου λες; Οποτε με λιγα λογια οι νομοι ειναι για πεταμα γιατι λειτουργουν οπου θελουν με οποιο τροπο θελουν. οποτε με αυτη την απομυθοποιηση του κρατους δικαιου οι αποψεις σου ωθουν στην ασυδοσια. Η δεν καταλαβα κατι;
δεν παιρνω θεση απλα ρωταω βαση των οσων ειπες.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Σωστή επισήμανση μιας κ στα νιάτα σου ήσουν από τα πρώτα ονόματα στο πολυτεχνείο κατά της Χούντας.

Χαζοβιόλη, πρωτοετής ήμουν! Σιγά να μην ήμουν από τα πρώτα ονόματα.
Ούτε που ήξερα τότε ποιοί ήταν αυτοί...

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Δεν τους υπερασπίζομαι ( δεν το θέλω , άλλωστε , μιά και τους σιχαίνομαι ) , αλλά όταν λένε :
« ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ Ιράν » , μάλλον τους αδικείς .

Ρε ποδηλάτη ή εγώ είμαι λειψός στο μυαλό ή εσύ δεν εκφράζεσαι σωστά!

Να το πάρουμε όλο, από την αρχή!
1. ΠΟΙΟΥΣ δεν υπερασπίζεσαι και σιχαίνεσαι;
2. Ποιοί "λένε";
3. Ποιος αδικεί και ποιούς;

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Έλα άσε το χαμηλό προφιλ,δεν σου πάει. :grin:

Χαμηλό προφίλ δεν έχω, αλλά
1. Όντως ΗΜΟΥΝ πρωτοετής (μη με βγάλεις και γέρο! :cheesy:)
2. Αν ήμουν από τα πρώτα ονόματα θα είχα διασφαλίσει στο ΠΑΣΟΚ μεγάλη θέση το 81-89, θα τα είχα κονομήσει τρελλά και δεν θα δούλευα ακόμα, αλλά θα έκανα διακοπές στις Μαλδίβες (όπως είναι το σωστό) που πήγαινε κι η κυρά Βίκυ (προ φυλάκας) ;)

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Οποτε μου λες οτι ενω δεν υπαρχει νομοθεσια που να προασπιζει τα συμφεροντα ολων των πολιτων κατα την ισονομια του συνταγματος, κατα περιπτωση παρακαμπτεται η μεχρι σημερα νομοθεσια κατα βουληση απο την ελληνικη πολιτεια, για αδικηματα που δεν ειναι κακουργηματα οπως απαιτειται για να προστατευθει το θρησκευτικο συναισθημα. οχι ομως η προσωπικοτητα μου. Για αυτην θα πρεπει να το ψαξω και να δημιουργησω νομολογια με τα ισχυρα χαρτια που μου δινει η γνωμοδοτηση καποτε και προσφανως με ιδιιωτικη πρωτοβουλια εφοσον το κρατος δεν με διασφαλιζει οπως διασφαλιζει την θρησκεια. Τα καλα και συμφεροντα ; Αληθεια αυτο μου λες; Οποτε με λιγα λογια οι νομοι ειναι για πεταμα γιατι λειτουργουν οπου θελουν με οποιο τροπο θελουν. οποτε με αυτη την απομυθοποιηση του κρατους δικαιου οι αποψεις σου ωθουν στην ασυδοσια. Η δεν καταλαβα κατι;
δεν παιρνω θεση απλα ρωταω βαση των οσων ειπες.

η γνωμοδότηση βγήκε στα τέλη Ιουνίου δε νομίζω να είναι φωτογραφική για την περίπτωση του παστίτσιου, τουλάχιστον δεν φαίνεται τέτοια και λόγω χρονικής απόστασης και λόγω του περιεχομένου της (αναφέρεται γενικά σε περιπτώσεις εξυβρίσεως κτλ μέσω του διαδικτύου, στις οποίες δεν επιφυλάσσει την συνταγματική προστασία του απορρήτου)

η "πρακτική" στην προδικασία έχεις δίκιο, μάλλον ήδη άρχισε να ακολουθείται  με αυτήν την περίπτωση δεν το είχα αντιληφθεί, ενδεχομένως αν είχε προηγηθεί κάποια περίπτωση εξύβρισης κατά προσώπου/πολίτη να είχε ανοίξει αυτή τον δρόμο (άλλωστε μπορεί και να έχει συμβεί και να μην το γνωρίζεις)

αν θες την γνώμη μου και πολύ άργησαν, ίσως και συ αν έβλεπες ένα ανώνυμο νικ να σε διασύρει στο νετ με μια φωτο σου και το ονοματεπώνυμό σου να άλλαζες γνώμη

η προβληματική περί ερμηνείας και εφαρμογής του νόμου και του συντάγματος είναι η συνήθης, εμένα προσωπικά η ερμηνεία που έδωσε ο εισαγγελέας με κάλυψε (αν είναι ορθή ή όχι θα κριθεί από τα δικαστήρια εν ευθέτω χρόνο)

Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
Να, αμέσως η αντίδραση ενός ακροδεξιού φυντανιού. Στ' αρχίδια μας τί θεωρεί ιερό ο ένας και ο άλλος. Η ελευθερία του λόγου είναι αδιαπραγμάτευτη και πονάει - δεν είναι για να συζητάμε για το νέο φλερτ της Μελέτη.

εφοσον η χριστιανικη ορθοδοξη συνειδηση ειναι διακριτη μεσα στην κοινωνια και μιλαμε για πολλους ψηφους δεν ειναι ανεκτη η εξυβριση (εδω που τα λεμε η εξυβριση δεν ειναι ανεκτη σε κανενα κρατος) ιδιαιτερα των θειων... οποτε ζεις ή ονειρευεσαι εναν κοσμο οπως θα ηθελες...

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
η γνωμοδότηση βγήκε στα τέλη Ιουνίου δε νομίζω να είναι φωτογραφική για την περίπτωση του παστίτσιου, τουλάχιστον δεν φαίνεται τέτοια και λόγω χρονικής απόστασης και λόγω του περιεχομένου της (αναφέρεται γενικά σε περιπτώσεις εξυβρίσεως κτλ μέσω του διαδικτύου, στις οποίες δεν επιφυλάσσει την συνταγματική προστασία του απορρήτου)

η "πρακτική" στην προδικασία έχεις δίκιο, μάλλον ήδη άρχισε να ακολουθείται  με αυτήν την περίπτωση δεν το είχα αντιληφθεί, ενδεχομένως αν είχε προηγηθεί κάποια περίπτωση εξύβρισης κατά προσώπου/πολίτη να είχε ανοίξει αυτή τον δρόμο (άλλωστε μπορεί και να έχει συμβεί και να μην το γνωρίζεις)

αν θες την γνώμη μου και πολύ άργησαν, ίσως και συ αν έβλεπες ένα ανώνυμο νικ να σε διασύρει στο νετ με μια φωτο σου και το ονοματεπώνυμό σου να άλλαζες γνώμη

η προβληματική περί ερμηνείας και εφαρμογής του νόμου και του συντάγματος είναι η συνήθης, εμένα προσωπικά η ερμηνεία που έδωσε ο εισαγγελέας με κάλυψε (αν είναι ορθή ή όχι θα κριθεί από τα δικαστήρια εν ευθέτω χρόνο)
δεν ειπα οτι η γνωμοδοτηση ειναι φωτογραφικη, ουτε οτι εχω την γνωμη οτι ο καθενας πρεπει να διασυρεται στο ιντερνετ.ουτε σε ρωτησα να σε καλυψε ο εισαγγελεας. Ημουν σαφης και δεν ελαβα απαντηση.

Biker!

Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2011
Like
0
Πόντοι
1
Ρε ποδηλάτη ή εγώ είμαι λειψός στο μυαλό ή εσύ δεν εκφράζεσαι σωστά!
Μπορεί τίποτε από τα δύο , μπορεί το ένα από τα δύο , μπορεί και τα δύο .
Αλήθεια είναι πως με την χρήση της γλώσσας δεν είμαι και τόσο καλός .

Να το πάρουμε όλο, από την αρχή!
Ας το πάρει το ποτάμι και εμείς απ'τήν αρχή .

1. ΠΟΙΟΥΣ δεν υπερασπίζεσαι και σιχαίνεσαι;
Αυτούς τους οποίους αναφέρει ο Αντι στο μήνυμα του . Τους γιαλαντζί Τσιπριζαίους . Καλά , και τους Ισλαμιστές σιχαίνομαι περισσότερο , αλλά δεν αναφερόταν σε αυτούς . Στους Τσιπριζαίους αναφερόταν .
Άλλωστε αυτοί είναι το κεντρικό πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται , όχι οι Ταλιμπανάδες .

Οι ανωτέρω ... δηλαδή οι Τσιπριζαίοι .

Ο Άντι

Τους Τσιπριζαίους .

θα τα είχα κονομήσει τρελλά

... πως φαίνονται τα χρόνια ...  :2funny:   :headbang: :headbang: :headbang:
τό'να εχτύπαε τ'άλλο χέρι
από την απελπισσσσά .

Σε καταλαβαίνω ...  :'(
Υ.Γ. ΜΗΝ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ . ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ .

και μιλαμε για πολλους ψηφους

Καλά , δεν τις έχεις και σε μεγάλη εκτίμηση , το ξέρω , αλλά μην αλλάζεις και το φύλο τους . . .  εκτός κι'άν σ'αρέσουν πιό πολύ τ'αρσενικά , οπότε de gustibus ...  

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
δεν ειπα οτι η γνωμοδοτηση ειναι φωτογραφικη, ουτε οτι εχω την γνωμη οτι ο καθενας πρεπει να διασυρεται στο ιντερνετ.ουτε σε ρωτησα να σε καλυψε ο εισαγγελεας. Ημουν σαφης και δεν ελαβα απαντηση.
εγώ απάντησα σε αυτά που κατάλαβα πάντως :P

εκτός αν η απορία σου είναι γιατί η εξύβριση των θείων πρέπει να διώκεται αυτεπαγγέλτως ενώ η απλή εξύβριση κατ' έγκληση :think:

Biker!

Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2011
Like
0
Πόντοι
1
... και είχα , μέχρι πρότινος , την εντύπωση πως συμβάδιζαν οι επιθετικοί με τα προσδιοριζόμενα ουσιαστικά , κατά γένος , αριθμό και πτώση ...
Κάτι θ'άλλαξε και τό'χασα .

Αρκετά σας έπρηξα . :2funny: :2funny: :2funny:

Καλό βράδυ !

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
... και είχα , μέχρι πρότινος , την εντύπωση πως συμβάδιζαν οι επιθετικοί με τα προσδιοριζόμενα ουσιαστικά , κατά γένος , αριθμό και πτώση ...
Κάτι θ'άλλαξε και τό'χασα .

Αρκετά σας έπρηξα . :2funny: :2funny: :2funny:

Καλό βράδυ !
με κούρασε το σεντόνι :<

*πριν από κάτι χρόνια το έλεγα "εν ελθέτω χρόνω" :tooth:

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206

Ωραία! Τώρα που το εξήγησες συμφωνούμε απόλυτα (κι ας είμαι και δεκσός!)

Το άλλο τό 'πιασα! ;) Πρέπει να έχει κανείς τελειώσει δημοτικό προ χούντας για να γράφει το τρελλός με δύο λάμδα!
Αυτό δεν ήθελες να πεις;
Αλήθεια είναι! :( :(

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
εγώ απάντησα σε αυτά που κατάλαβα πάντως :P

εκτός αν η απορία σου είναι γιατί η εξύβριση των θείων πρέπει να διώκεται αυτεπαγγέλτως ενώ η απλή εξύβριση κατ' έγκληση :think:

οκ δεκτον. Οπου φτανει το μυαλο του καθενος.

arcans83

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2012
Like
4
Πόντοι
1
Ο πατέρας Παΐσιος πρώτη φορά εισήλθε στο Άγιο Όρος για να μονάσει το 1949, αμέσως μετά την απόλυσή του από το στρατό. Όμως επέστρεψε στα κοσμικά για ένα χρόνο ακόμα, προκειμένου να αποκαταστήσει τις αδελφές του, έτσι το 1950 πήγε στο Άγιο Όρος. Η πρώτη μονή στην οποία κατευθύνθηκε και παρέμεινε για ένα βράδυ ήταν Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στις Καρυές. Εν συνεχεία κατέλυσε στη σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος, στο κελί των Εισοδίων της Θεοτόκου. Εκεί θα γνωρίσει τον πατέρα Κύριλλο που ήταν ηγούμενος στη μονή και θα τον ακολουθήσει πιστά.

Λίγο αργότερα αποχώρησε από τη μονή και κατευθύνθηκε στη Μονή Εσφιγμένου. Εκεί τελέσθηκε η τελετή της «ρασοευχής» και πήρε το πρώτο όνομά του που ήταν Αβέρκιος. Και εκεί αμέσως ξεχώρισε για την εργατικότητά του, τη μεγάλη αγάπη και κατανόηση που έδειχνε για τους «αδελφούς» του, την πιστή υπακοή στο γέροντά του, την ταπεινοφροσύνη του, αφού θεωρούσε εαυτόν κατώτερο όλων των μοναχών στην πράξη. Προσευχόταν έντονα και διάβαζε διαρκώς, ιδιαίτερα τον Αββά Ισαάκ.

Το 1954 έφυγε από τη μονή Εσφιγμένου και κατευθύνθηκε προς την Μονή Φιλοθέου, που ήταν Ιδιόρρυθμο μοναστήρι όπου μόναζε και ένας θείος του. Η συνάντησή του όμως με τον Γέροντα Συμεών θα είναι καταλυτική για την πορεία και διαμόρφωση του μοναχικού χαρακτήρα του Παϊσίου. Μετά από δύο χρόνια, το 1956, χειροθετήθηκε «Σταυροφόρος» και πήρε το «Μικρό Σχήμα». Τότε ήταν τελικά που ονομάστηκε και «Παΐσιος», χάρη στο Μητροπολίτη Καισαρείας Παΐσιο τον β΄, ο οποίος ήταν και συμπατριώτης του. Ο Γέρων Αυγουστίνος αυτήν την περίοδο απέκτησε στενή σχέση με τον Παΐσιο.

Το 1958, ύστερα από «εσωτερική πληροφόρηση», πήγε στο Στόμιο Κονίτσης. Εκεί πραγματοποίησε έργο το οποίο αφορούσε στους ετερόδοξους αλλά περιελάμβανε και τη βοήθεια των βασανισμένων και φτωχών Ελλήνων, είτε με φιλανθρωπίες, είτε παρηγορώντας τους και στηρίζοντάς τους ψυχολογικά, με αιχμή το λόγο του Ευαγγελίου. Επί 4 έτη έμεινε στην Ιερά Μονή Γενεθλίων της Θεοτόκου στο Στόμιο, όπου αγαπήθηκε πολύ από τον λαό της περιοχής για την προσφορά και τον μετριοπαθή χαρακτήρα του.

Από εκεί πήγε στο Όρος Σινά στο κελί των Αγίων Γαλακτίωνος και Επιστήμης. Ο Γέροντας εργαζόταν ως ξυλουργός και ό,τι κέρδιζε το έδινε σε φιλανθρωπίες στους Βεδουίνους, ιδίως τρόφιμα και φάρμακα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom