Συνελήφθη για παράβαση των εξής διατάξεων του Π.Κ.:
198 [Κακόβουλη βλασφημία]: 1. Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα (sic) βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο το θεό. 2. Όποιος, εκτός από την περίπτωση της παρ. 1, εκδηλώνει δημόσια με βλασφήμια έλλειψη σεβασμού (sic) προς τα θεία, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών.
199 [Καθύβριση θρησκευμάτων]: Όποιος δημόσια και κακόβουλα (sic) καθυβρίζει με οποιονδήποτε τρόπο την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλήσια του Χριστού, ή άλλη θρησκεία ανεκτή (sic) στην Ελλάδα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.
Τα αδικήματα αυτά μαζί με το άρθρ. 200 [διατάραξη θρησκευτικών συναθροίσεων] και 201 [περιύβριση νεκρών] εντάσσονται στο έβδομο κεφάλαιο του ΠΚ, υπό τον τίτλο Επιβουλή της Θρησκευτικής Ειρήνης.
Τα σχόλια δικά σας
Δεν ξέρω τον νόμο κι'ούτε πρόκειται να ψάξω να δω αν το μήνυμα σου είναι ακριβές ή όχι , δεν με πολυνοιάζει , άλλωστε , αλλά έχω κάποιες απορίες :
Α) Υπάρχει και «καλόβουλη» βλασφημία ;
Β) Δεν έβρισε κάποιος ( ο διαχειριστής τουλάχιστον , δεν έβριζε σίγουρα , εκτός κι'άν είχε κλώνο στο ίδιο του το site , πράγμα που δεν αποκλείεται , αλλά δεν είχε και λόγους να το κάνει ) τον Θεό . Ο πατήρ ( Αλήθεια ... στις δέκα-δεκαπέντε , περίπου , μέρες που το παρακολουθούσα , περίμενα να δω έναν , ΕΝΑΝ , [size=15pt]ΕΝΑΝ[/size] φανατικό Χριστιανό , να γράψει « ο ΠΑΤΗΡ ΠαΪσιος » και όχι ο « Πάτερ Παϊσιος » . Όλοι δε , εκ των φανατικών , έστελναν μπόλικη Χριστιανική αγάπη με κάτι μηνύματα του στυλ : - Να ψοφίση η σαπιομουνα η μανα σου αρχηδη που βρηζης την ΕΛΛΑΔΑ
και την ΘΡΗΣΚΗΑ . ) Παϊσιος , απ'όσα γνωρίζω μέχρι τώρα , πιθανόν να κάνω και λάθος , ΔΕΝ είναι ο Θεός . Μην σου πω πως δεν έχει ( ακόμη ) αγιοποιηθεί . Έχω , δε , την εντύπωση , πως ένας μεγαλοτράγος τον είπε και ξεκούτη ή αγαθούλη ή κάτι τέτοιο .
Γ) Έλλειψη σεβασμού προς τα Θεία ;
Δ) Αν η σάτιρα θεωρείται περιϋβριση , τότε μάλλον θα την φάει την ποινή του .
Στο διά ταύτα , το site του τυπάκου δεν είχε σκοπό να βρίσει κάποιον Θεό , Άγιο , Όσιο , Αρχάγγελο , Άγγελο μπλα μπλα μπλα .
Σκοπός του ήταν να σατιρίσει την δαιμονοληψία , την υποκρισία , την υπερβολή , τον φονταμενταλισμό , ανεξαρτήτως Θρησκεύματος .
Πολλές φορές , άλλωστε , εμφάνιζαν και το Κοράνι με κουράδες πάνω του , Μουλάδες με ζαρτιέρες , λιθοβολισμούς και άλλα σχετικά .
Αυτά διάβαζα κι'αυτά μεταφέρω .