Saul
Μέγας
- Εγγρ.
- 23 Αυγ 2020
- Like
- 16.272
- Πόντοι
- 3.656
Το πρόβλημα ξεκινάει από την οικογένεια και επεκτείνεται στο σχολείο.Εγώ δεν είπα ότι το ξύλο είναι η λύση αν αυτό κατάλαβες, αλλά και τώρα που δεν τρώνε ξύλο στο σχολείο δεν είναι καλύτερη η κατάσταση.
Εμας στα χρόνια μας οι δάσκαλοι μας είχαν μάθει να σεβόμαστε τους μεγαλύτερους. Μας έλεγαν πχ όταν είστε σε λεωφορείο θα σηκώνεστε να κάθονται οι μεγαλύτεροι.
Αυτό μας το πέρασαν και το τηρούσαμε. Ποιος δάσκαλος το λεει αυτό τώρα;
Απλά μαθήματα καλής συμπεριφοράς και ευγένειας.
Και γιατί ο δάσκαλος να μην είναι δ.υ όταν η κάθε καριόλα και ο κάθε παπάρας τους έβγαζαν στα κανάλια γιατί δήθεν χτύπησαν ή έβρισαν τον μαλάκα τον γιό τους που είναι κωλοπαίδι αποδεδειγμένα και ο μόνος που δεν το βλέπει είναι ο γονιός;
Καταστάσεις κωμικοτραγικές σαν την Βουγιουκλάκη στα χτυποκάρδια στα θρανία. Πολύ καλά κάνουν οι καθηγητές λοιπόν και κάνουν την δουλίτσα τους τυπικά για να πάνε στο σπίτι να φάνε όπως λες. Όσοι προσπάθησαν τον μπελά τους βρήκαν.
Όταν λοιπόν τα παιδιά της γενιάς μου πηγαίναμε σχολείο οι πατεράδες όλοι έλεγαν το ίδιο πράγμα. Μην τυχόν μου κάνει παράπονα ο καθηγητής για την συμπεριφορά σου , αλίμονο σου. Τώρα ξέρεις τι λένε;; Αν τυχόν σου μιλήσει άσχημα ο καθηγητής σου πες μου να έρθω να καθαρίσω. Το πρόβλημα λοιπόν ξεκινάει από την οικογένεια.
Ποιο λεωφορείο να σηκωθούν ρε τύπε...παλιά τα κωλοπαίδια είχαν στην τσάντα τους σπρέι να βάψουν κάνα τοίχο σήμερα έχουν μαχαίρια και πτυσσόμενα γκλοπ
Αυτές οι συμπεριφορές πρέπει να κόβονται μαζικά όταν τα παιδιά είναι μικρά...όταν γίνει κατεστημένο στο σχολείο αυτό το πράγμα δεν υπάρχει γυρισμός. Όχι οι καθηγητές είναι παιδαγωγοί δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν το μάθημα και να πάνε για φαγητό το μεσημέρι.
Δεν είπα να φάνε ξύλο είπα ότι πρέπει να ασχολούνται. Όταν βλέπουν εγκληματικές συμπεριφορές πρέπει να συζητάνε με την διεύθυνση και τους γονείς....όχι σαν την άλλη την γαμιόλα που πήγαινε το παιδάκι και της έλεγε με βαράνε και αυτή έλεγε παιδιά είναι ας μην το κάνουμε θέμα. Η σχολική βία εντός του σχολείου ξεκινάει από την ανοχή των καθηγητών. Και αν ο καθηγητής δει ότι οι γονείς είναι στα αρχίδια τους πρέπει να πάει στις αρχές. Είναι η δουλειά του....γιαυτό παίρνει 1000 ευρώ το μήνα για δουλειά 4 ώρες τη μέρα 8 μήνες το χρόνο.
Το αλίμονο σου σήμαινε ξύλο στις περισσότερες περιπτώσεις. Γιατί ο καθηγητής πρέπει να μιλήσει άσχημα? Μην λέμε τα κλισέ υπάρχουν καθηγητές που περνάνε και δεν ακουμπάνε και άλλοι που έχουν τον τρόπο τους με τα παιδιά ως ένα βαθμό. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι ο άλλος γίνεται καθηγητής επειδή είναι εύκολο, ξεκούραστο και σίγουρο. Όχι επειδή είναι παιδαγωγός.