Enkidu
Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Απρ 2019
- Like
- 930
- Πόντοι
- 96
Μεταγράφω τον ακριβή διάλογο στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο.Μετά το 2.30 την ρωτάει αν τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ΛΟΑΤΚΙ Οικογένειες έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν και τα ίδια ΛΟΑΤΚΙ. Απάντησε, ότι η ερώτηση δεν έχει καμία βάση. ΕΓΩ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΜΕ ΛΟΑΤΚΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΜΑΙ ΩΣ ΛΕΣΒΙΑ. Αυτό το Στερεότυπο με τη δική μου εμπειρία, δεν πάει καλά. Αυτά
[...] Ερώτηση:
Σε αυτό που κάποιοι υποστηρίζουν ότι ένα παιδί που μεγαλώνει σε μια ΛΟΑΤΚΙ οικογένεια έχει πολλές πιθανότητες αργότερα, έτσι, και ο ίδιος να γίνει ομοφυλόφιλος, εσείς τί απαντάτε;
Απάντηση:
Απαντώ ότι αυτή η ερώτηση έχει ενδιαφέρον, γιατί δεν έχει καμία βάση. Όμως, όχι δεν έχει καμία βάση γιατί παιδιά ΛΟΑΤΚΙ γονιών δεν μπορούν να γίνουν ΛΟΑΤΚΙ. Και βέβαια μπορούν. Τώρα, έχετε πέσει στην περίπτωση, γιατί είμαι παιδί με ΛΟΑΤΚΙ γονείς και η ίδια, είμαι τώρα 35 ετών, αλλά έχω μεγαλώσει με ΛΟΑΤΚΙ γονείς και, επίσης, είμαι και μέλος της κοινότητας, αυτοπροσδιορίζομαι η ίδια ως λεσβία, άρα αυτό το στερεότυπο με την δική μου εμπειρία δεν πάει πάρα πολύ καλά. [...]
Όντως, όπως ακριβώς είναι διατυπωμένη, η απάντηση δέν θα έπαιρνε βραβείο λογικής συνέπειας και ίσως εμπεριέχει και αντίφαση. Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές, αποτολμώ μια επαναδιατύπωση, για να αποκτήσει σαφέρστερο νόημα. Και αυτό, αυθαίρεται μεν, αλλά λαμβάνοντας υπ' όψιν τις πάγιες θέσεις/απόψεις, τον σκοπό και το ακόλουθο έργο, που κάνει η οργάνωση ORLANDO (βλ.: Orlando LGBT - Ψυχική υγεία χωρίς στίγμα), για λογαριασμό της οποίας εργάζεται η συνεντευξιαζόμενη:
Αυτή η ερώτηση είναι ενδιαφέρουσα, αλλά δεν έχει καμία βάση <από την εμπειρική έρευνα και τα έως τώρα δεδομένα>. <Και δεν έχει καμία βάση όχι> γιατί παιδιά ΛΟΑΤΚΙ γονιών δεν μπορούν να γίνουν <και τα ίδια> ΛΟΑΤΚΙ. <Μπορούν, αλλά ΜΠΟΡΕΙ και να μη γίνουν>. Τώρα, έχετε πέσει στην περίπτωση <που εγώ έγινα και η ίδια ΛΟΑΤΚΙ έχοντας> μεγαλώσει με ΛΟΑΤΚΙ γονείς. Άρα αυτό το στερεότυπο <δηλαδή, ότι τα παιδιά ΛΟΑΤΚΙ γονιών θα γίνουν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και τα ίδια ΛΟΑΤΚΙ, δείχνει να ταιριάζει> καλά, <αλλά στην πραγματικότητα δεν ισχύει για κάθε περίπτωση, δεν είναι δεδομένο και δεν μπορεί να γενικευτεί>.