Νέα

Τα μυστικά του ψησίματος... σχάρα, σούβλα κτλ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα AssFiller
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 122
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Τι θα ψήσετε φέτος το Πάσχα;

  • Αρνάκι

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • Κατσικάκι

    Ψήφοι: 1 50,0%
  • Χοιρινό

    Ψήφοι: 1 50,0%
  • Κοτόπουλο

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • Δεν τρώω κρέας, είμαι χορτοφάγος!

    Ψήφοι: 0 0,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    2

boobomastoras

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2008
Μηνύματα
3.098
Κριτικές
8
Like
166
Πόντοι
16
οι πιο πακετο μπριζολες ειναι το χοντρο(προβατινα)
Σταζει το λιπος και αρπαζουν τα καρβουνα γμτ  :headbang: :headbang:


:2funny: :2funny: :2funny:
Nαι αλλα ειναι και το πιο νοστιμο ομως :dancing:
Στο ψησιμο οταν γυρνατε τα κρεατα να μην τα καρφωνετε με  πιρουνι γιατι χανουν τα υγρα τους και στεγνωνουν.
Για τους μερακληδες, περα απο παιδακια και μπριζολες ας ψησουν και κανα γεμιστο μπιφτεκι.
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.869
Like
60
Πόντοι
66
Boltaire, προχωρημένο σε βρίσκω...
 

Επισκέπτης
Θα ήθελα να ήμουν ο ψήστης και στα τρια γκομενάκια!!! Πάντως φίλε Ass ότι και να κάνεις από τις συμβουλές που σου δίνουν τα παιδιά κοίτα να ρίξεις λίγο νεράκι πρώτα στις μπριζόλες και μετά λαδορίγανη. Καλό ψήσιμο!!
 
OP
OP
A

AssFiller

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2007
Μηνύματα
6.084
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
Θα ήθελα να ήμουν ο ψήστης και στα τρια γκομενάκια!!! Πάντως φίλε Ass ότι και να κάνεις από τις συμβουλές που σου δίνουν τα παιδιά κοίτα να ρίξεις λίγο νεράκι πρώτα στις μπριζόλες και μετά λαδορίγανη. Καλό ψήσιμο!!
Thanks man....Για να δούμε...αν όλα πάνε καλά........είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα....Ψησταριά '' Τα 15 Αδέλφια '' ... :grin:

 

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Μηνύματα
2.485
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
Οδηγίες Σουβλίσματος... απο το Βλάχο της γειτονιάς



Περνάτε τη σούβλα στο αρνί ξεκινώντας από την περιοχή του ορθού, μέσα από την κοιλιά και την θωρακική κοιλότητα, το λαιμό και τέλος το κεφάλι, όπου πρέπει να τρυπήσει το κόκαλο του κρανίου και να βγει απο πάνω.

Στερεώνουμε με σύρμα ή με ειδικά πιαστράκια που έχει η σούβλα το αρνί σε δύο σημεία στη σπονδυλική του στήλη και με σύρμα σε άλλο ένα στο λαιμό, πάνω στη σούβλα. Τα πίσω πόδια περνιούνται πίσω από τη σούβλα και στερεώνονται κι αυτά με σύρμα ενώ τα μπούτια τα πιάνουμε πάνω στη διχάλα που έχει προσαρμοσμένη η σούβλα μας.

Αλατοπιπερώνετε καλά το εσωτερικό της κοιλιάς και του θώρακα και ράβετε την κοιλιά με βαμβακερό σπάγκο. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και εξωτερικά (δεν έχει φόβο να στεγνώσει, εξαιτίας της μπόλιας, την οποία φροντίζετε να στερεώσετε καλά).

Αφού ετοιμαστεί η θράκα, το αρνί μπαίνει αρχικά ψηλά ωστε να ζεσταθεί λίγο και η σούβλα πρέπει να γυρίζει γρήγορα. Αφού το λίπος έχει αρχίσει να λιώνει και να λιπαίνει το αρνί, τότε μπορεί η σούβλα να κατέβει πιο κοντά και να γυρίζει πιο αργά. Σήνήθως στην αρχή όταν χαμηλώνουμε το αρνί σκεπάζουμε λίγο τη φωτιά με ένα τσίγκο (50χ50cm περίπου) στην περιοχή της μέσης για να μην αρπάξει και καεί εκεί που είναι και το πιο λεπτό σημείο. Ο χρόνος που χρειάζεται να ψηθεί, ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος του αρνιού και τη δύναμη της φωτιάς. Σε γενικές γραμμές, ένα αρνί 12 κιλών χρειάζεται περίπου 3 με 3,5 ώρες για να ψηθεί. Να θυμάστε βέβαια πωςόσο πιο αργό ψήσιμο τόσο πιο νόστιμο.

Αφού ψηθεί απομακρύνετε τη σούβλα από τη φωτιά, ή το ανεβάζουμε πιο ψηλά αφού ουσιαστικά η φωτιά θα έχει πέσει και το αφήνετε να μείνει λίγο (15 – 20 λεπτά), το τεμαχίζετε και.......
 

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Μηνύματα
8.061
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537
οδηγιες απο τον τρακαδορο της γειτονιας.....καλεσμενος απο συγγενεις,φιλους,πεθερικα κλπ κλπ υπολογιζεις την ωρα και φτανεις την ωρα που το σφαχτο βγαινει απο τη φωτια,αν δεν ειναι καλοψημενο κανεις και την κριτικη σου βεβαια......
 

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Μηνύματα
11.112
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
οδηγιες απο τον τρακαδορο της γειτονιας.....καλεσμενος απο συγγενεις,φιλους,πεθερικα κλπ κλπ υπολογιζεις την ωρα και φτανεις την ωρα που το σφαχτο βγαινει απο τη φωτια,αν δεν ειναι καλοψημενο κανεις και την κριτικη σου βεβαια......
πεσ μου να σακολιθισο
 

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Μηνύματα
8.061
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537
ααχ....οι πετσουλες!!!!!!!
 

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Μηνύματα
44.793
Κριτικές
24
Like
90
Πόντοι
2.357
Για μαs που θα...πλυνουμε τα πιατα τιποτα ρε αχορταγοι???
 

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Μηνύματα
11.112
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
πεδια εγο δε τροο πολι,ιμε ολιγοφαγοσ
 

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Μηνύματα
8.061
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537
αντε και λιγο τζατζικακι....
 

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Μηνύματα
8.061
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537
σκαλτσουνι? για το πασχα μιλαμε οχι για τη μεγαλη παρασκευη,αλλα οκ θα σου φυλαξουμε και φασολακια νεροβραστα....
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom