Νέα

΄Τα γκριγλις..

• Μέλος που άνοιξε το νήμα erinal
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 31
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

βυζολάγνος

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Σεπ 2007
Κριτικές
18
Like
5.746
Πόντοι
5.035
Δεν υπάρχει σπαστικότερο πράγμα απ'τα greeklish!!!
Ευτυχώς που απαγορεύεται να γράφεις με τέτοια στο forum, γιατί θα γινόταν στην κυριολεξία ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ.
Και δε νομίζω ότι αυτοί που χρησιμοποιούν greeklish, δεν ξέρουν ορθογραφία.
Απλά είναι πιo βολικά γιατί γράφεις γρηγορότερα, χωρίς σημεία στίξης και χωρίς να σε απασχολεί το αν κάνεις και κανένα ορθογραφικό. Ίσως και να βαριούνται να πατάνε τα ρημαδο- Shift+Alt.
Αλλά για τον αναγνώστη είναι ΜΑΡΤΥΡΙΟ, ειδικά αν το κείμενο είναι μεγάλο.
Όσο για το "στάνταρ" που λέτε, δεν είναι greeklish αλλά αγγλική λέξη που χρησιμοποιούμε στην καθομιλουμένη και δεν είναι μεμπτό, εφόσον δεν κάνουμε κατάχρηση.
Greeklish είναι να γράφουμε ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες σωστά;

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Δεν υπάρχει σπαστικότερο πράγμα απ'τα greeklish!!!
Ευτυχώς που απαγορεύεται να γράφεις με τέτοια στο forum γιατί θα γινόταν στην κυριολεξία ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ.
Και δε νομίζω ότι αυτοί που χρησιμοποιούν greeklish δεν ξέρουν ορθογραφία.
Απλά είναι πιo βολικά γιατί γράφεις γρηγορότερα, χωρίς σημεία στίξης και χωρίς να σε απασχολεί το αν κάνεις και κανένα ορθογραφικό. Ίσως και να βαριούνται να πατάνε τα ρημαδο- Shift+Alt.
Αλλά για τον αναγνώστη είναι ΜΑΡΤΥΡΙΟ ειδικά αν το κείμενο είναι μεγάλο.
Όσο για το "στάνταρ" που λέτε δεν είναι greeklish αλλά αγγλική λέξη που χρησιμοποιούμε στην καθομιλουμένη και δεν είναι μεμπτό εφόσον δεν κάνουμε κατάχρηση.
Greeklish είναι να γράφουμε ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες σωστά;
Ναι, το στάνταρ το είπαμε ως γενικότερη ένδειξη του δανεισμού από άλλες γλώσσες  :cheesy:
Δεν είπα (εγώ προσωπικά, για άλλους δεν ξέρω) ότι όποιος γράφει greeklish δεν ξέρει ορθογραφία, μπορεί να μην το εξέφρασα σωστά. Εννοούσα ότι προσβληματίζομαι για τα σημερινά 15χρονα μία με τα greeklish μία που δεν ξέρουν ορθογραφία, δεν ξέρω αν θα βγει κάτι καλό από αυτό το συνδυασμό. Τώρα που το σκέφτομαι ναι, ήταν λίγο οφ τόπικ η σκέψη μου  :grin:

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
92
Πόντοι
2.357
Η νέα γενιά παιδί μου, μαλακισμένα, τι ψάχνεις;  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Καπου ισωs να φταιμε κι εμειs........δεν τουs δωσαμε να καταλαβουν με το καλο........καποια  απο αυτα θα ακουγανε

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Γειά σας. Δυό τρεις παρατηρήσεις από εμένα. Τα greeklish δεν έχουν λόγο ύπαρξης πια νομίζω. Τουλάχιστον εντός των τοιχών. Εδώ και μερικά χρόνια το αλφάβητό μας υποστηρίζεται και από το φθηνότερο κινητό νομίζω. Και από το φθηνότερο σύστημα επικοινωνίας. Το δε site, παρόλο που απαγορεύει τη χρήση της "λατινοελληνικής", δεν μπορεί (και δεν πρέπει) να αποκλείσει, ούτε τους ανορθόγραφους ούτε τις ανορθογραφίες. Υπάρχουν κάποιοι που σίγουρα το κάνουν επίτηδες αλλά και κάποιοι που όντως δεν ξέρουν. Όπως και να έχει είναι όντως ενοχλητικό και καιρούς-καιρούς κινδυνεύω να μπερδέψω τις φωνές (ενεργητική και παθητική) και να γράψω "απαγορεύετε κάτι" αντί του ορθού "απαγορεύεται κάτι" από κάποιον. Τέλος, μοιραία, αφού το ελληνικό αλφάβητο χρησιμοποιείται από πολύ λίγους άρα χρησιμεύει σε πολύ λίγους μπορεί να πάψει να είναι κερδοφόρο για μια εταιρία να το υποστηρίζει.

Φυλήςυχος Πολίτης

Ric Flair

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16

τα greeklish ειναι καταντια ...

το θεμα της γλωσσας ειναι σοβαρο , μιας και το πως μιλαει καποιος σχετιζεται αμεσα με το πως σκεφτεται .

ενας φτωχος λεκτικος κωδικας υποδηλωνει ενα μη αναπτυγμενο πνευματικα ατομο .

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
τα greeklish ειναι καταντια ...

το θεμα της γλωσσας ειναι σοβαρο , μιας και το πως μιλαει καποιος σχετιζεται αμεσα με το πως σκεφτεται .

ενας φτωχος λεκτικος κωδικας υποδηλωνει ενα μη αναπτυγμενο πνευματικα ατομο .
σοστο εχισ δικιο

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146
Τεχνικά, ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που η χρήση των Greeklish πρακτικά διευκολύνει (πχ μεταφορά τηλεφωνικού καταλόγου μεταξύ κινητών τηλεφώνων διαφορετικού κατασκευαστή, ταξινόμηση κοινής λίστας επαφών γραμμένων με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες κτλ), και στις περισσότερες περιπτώσεις αφορά είτε σε ειδικού τύπου συσκευές ή σε απαρχαιωμένο/κακογραμμένο λογισμικό.

Ακόμα μεγαλύτερη ξεφτίλα βέβαια είναι η χρήση αυτούσιων αγγλικών όρων και μιας ιδιότυπης αγγλοελληνικής ιδιολέκτου μεταξύ των δήθεν καλλιεργημένων στρωμάτων (χριστουγεννιάτικο bazaar, εορταστικό happening, long weekend κτλ).

Κορυφαίο μεταξύ όλων το φοβερό “έχω meeting” αντί του “συσκέπτομαι”. Βέβαια η επιλογή του όρου κρύβει μια μεγάλη αλήθεια: H “σύσκεψη” προϋποθέτει “σκέψη”, γεγονός που καθιστά εφικτή μια “συνάντηση” άλαλων και ανεγκέφαλων πιθηκιζόντων γραικών αλλά παντελώς ανέφικτη μια “σύσκεψη” τους ...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom