Νέα

Συνηθισμένα λάθη σε αρχαίες και νέες εκφράσεις

• Μέλος που άνοιξε το νήμα gastez
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 172
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Ουδέτερο πληθυντικού αριθμού και ρήμα 3ο ενικό πρόσωπο..
Αυτό λέγεται Αττική σύνταξη..
δεν τα ξερω εγω αυτα τα κολπα κυρα κατερινα..
ειχα κανει κοπανα σε εκεινο το μαθημα..
λυστα με τους γραμματιζουμενους μπατσουληδες αυτα,που τα παιζουν στα δαχτυλα τους..
πρεζακιας-αγραμματος-μαλακας-αγαμητος-φτωχος-ασχημος & μικροτσουτσουνος λεμε..
Υ.Γ ο κομινης σε ρωτησε για τις μαλακιες που λεει???

KATERINA69

Ιερόδουλη
Εγγρ.
13 Ιουλ 2006
Like
18
δεν τα ξερω εγω αυτα τα κολπα κυρα κατερινα..
ειχα κανει κοπανα σε εκεινο το μαθημα..
λυστα με τους γραμματιζουμενους μπατσουληδες αυτα,που τα παιζουν στα δαχτυλα τους..
πρεζακιας-αγραμματος-μαλακας-αγαμητος-φτωχος-ασχημος & μικροτσουτσουνος λεμε..
Υ.Γ ο κομινης σε ρωτησε για τις μαλακιες που λεει???
Δεν μου την μπέναψε την επιστολάρα..
Άμα μου την μπενάψει θα ρωτήξω το μουτζό μου..και θα του δώσω μια γούδα για μπερντέ..!!!!

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
Άμα μου την μπενάψει θα ρωτήξω το μουτζό μου..και θα του δώσω μια γούδα για μπερντέ..!!!!

αναθεμα αμα καταλαβα τπτ
μονο το 'αμα μου την', δε μου την, και θα του δωσω, για.
αυτα!

Επισκέπτης
ααααααααααααααααααααα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα..
θα μπουν τωρα & τα τραβελια να κανουν ετυμολογικες διορθωσεις..
εισαι θεα(ασχετα αν δεν σε εχω γαμησει ακομη)..

KATERINA69

Ιερόδουλη
Εγγρ.
13 Ιουλ 2006
Like
18
ααααααααααααααααααααα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα..
θα μπουν τωρα & τα τραβελια να κανουν ετυμολογικες διορθωσεις..
εισαι θεα(ασχετα αν δεν σε εχω γαμησει ακομη)..
Ναι...γιατί όχι?

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
1. δείχνω το ηλιοβασίλεμα στους θάμνους

Φράση συνώνυμη της «ξηγάω τ' όνειρο», με την κύρια σημασία αυτής, όπως τη διαμόρφωσε το έργο του Φρόυντ: πάμε για ένα γρήγορο εδώ δίπλα, χωρίς καν να περάσουμε από το στάδιο «μπίρι-μπίρι-τι ωραία μάτια που έχεις-δείπνο με κεριά-εκτιμώ πολύ τη μάνα σου-κττ».

δειχνω το ηλιοβασιλεμα στους θαμνους ααααααααααααχαχαχαχα

αχαχαχαχαχαχαχα

*θενκς*

Επισκέπτης
Νεα σελιδα ανοιξε  μπροστα στα ματια μου. Τα καλιαρντα   μια νεα κοσμοθεωρια :rockon:

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
Νεα σελιδα ανοιξε  μπροστα στα ματια μου. Τα καλιαρντα  μια νεα κοσμοθεωρια :rockon:

γαμανε ρεεεεεε
δειχνω το ηλιοβασιλεμα στους θαμνους ααχαχαχαχαχαχα (κολλησα :P)

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
1. γαμώ το μουνί της πεταλούδας

Φρασούλα υβριστικού περιεχομένου –αλλά τα σπάειιι. Η πεταλούδα δεν έχει μουνί αλλά όπως και να 'χει εμείς το γαμάμε όταν όλα πάνε στραβά και ανάποδα.

Επισκέπτης
1. δεν ακούς τη γριά πουτάνα...
Σοφή λαϊκή ρήση που σημαίνει: δεν ακούς την έμπειρη γυναίκα, και νά τι παθαίνεις... Λέγεται και από άντρα και από γυναίκα. Συνήθως το λένε όσοι τη βρίσκουν με το να αποδεικνύεται πως είχαν δίκιο.

Επισκέπτης
δυο σουβλατζιδικα σε δεκα μερες, ποτε γυρισες ειπαμε κουναβι? χαχαχα
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

δε σου βαζω τιποτα ρε.  :birdman:

Οχου με τους γαμοκλωνους! Μας φαγανε :birdman:

Κοιτατε τι βρηκαααα :boobies:
1. λουκρητία
Tὸ λουκρητία εἶναι εἶδος κιναίδου καὶ ἀνήκει στὴν ὁμάδα ποὺ παράγεται ἀπὸ τὸ βασικὸ λῆμμα λοῦγκρα. Χαρακτηρίζεται ἀπὸ θηλυπρέπεια καὶ σοβαροφάνεια.

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
Κοιτατε τι βρηκαααα :boobies:
1. λουκρητία
Tὸ λουκρητία εἶναι εἶδος κιναίδου καὶ ἀνήκει στὴν ὁμάδα ποὺ παράγεται ἀπὸ τὸ βασικὸ λῆμμα λοῦγκρα. Χαρακτηρίζεται ἀπὸ θηλυπρέπεια καὶ σοβαροφάνεια.

αααααχαχαχα
αχαχαχαχαχαχαχαχα αλλη χαζη απο δω!! κλωνοι ειστε ρε με τον αλλον? αχαχαχα :cheesy: :cheesy:

*καληνυχτααα*

Επισκέπτης
Συνεχιζουμε

2. μπάμια

Μικρὸ πέος στὴν καλιαρντή.

Προέρχεται ἐκ παρομοιώσεως μὲ τὴν παλαιότερα περιζήτητη μικρὴ καὶ σφικτὴ μπάμια Μπογιατίου (νῦν Ἅγ. Στέφανος Ἀττικῆς), ἄλλωστε τὸ λῆμμα ἀπαντᾶται ἐπισήμως καὶ στὴν πλήρη μορφή του: Μπάμια Μπογιατίου, τὸ ὁποῖον στὴ σύγχρονη ἐποχὴ ἠχεῖ ἀκόμη πιὸ καλιαρντό (ἐξωτικό), μιᾶς καὶ ἐλάχιστοι θυμοῦνται πιὰ τὸ Μπογιάτι ὡς τοπωνύμιο, ἴσως δὲ ἀκόμη λιγότεροι ὡς ποίημα (Τὸ θέαμα τοῦ Μπογιατίου ὡς κινουμένου τοπίου).

Ἡ καλιαρντὴ διαθέτει γιὰ τὴν περιγραφὴ αὐτοῦ τοῦ «ἀποτροπαίου καὶ θλιβεροῦ θεάματος» τὰ ἑξῆς συνώνυμα: φιστίκι, σφαίρα, τουτού. Ἄλλες λέξεις (κατά τινας καλιαρντόμορφες), ὅπως φίφα, λιλί, λιλίκα, λιλικάκι κλπ δὲν μαρτυροῦνται εἰς τὴν καλιαρντή, ἀποτελοῦν δὲ μᾶλλον babytalk.

KATERINA69

Ιερόδουλη
Εγγρ.
13 Ιουλ 2006
Like
18
τσκ τσκ τσκ τσκ..

Συνεχιζουμε

2. μπάμια

Μικρὸ πέος στὴν καλιαρντή.

Προέρχεται ἐκ παρομοιώσεως μὲ τὴν παλαιότερα περιζήτητη μικρὴ καὶ σφικτὴ μπάμια Μπογιατίου (νῦν Ἅγ. Στέφανος Ἀττικῆς), ἄλλωστε τὸ λῆμμα ἀπαντᾶται ἐπισήμως καὶ στὴν πλήρη μορφή του: Μπάμια Μπογιατίου, τὸ ὁποῖον στὴ σύγχρονη ἐποχὴ ἠχεῖ ἀκόμη πιὸ καλιαρντό (ἐξωτικό), μιᾶς καὶ ἐλάχιστοι θυμοῦνται πιὰ τὸ Μπογιάτι ὡς τοπωνύμιο, ἴσως δὲ ἀκόμη λιγότεροι ὡς ποίημα (Τὸ θέαμα τοῦ Μπογιατίου ὡς κινουμένου τοπίου).

Ἡ καλιαρντὴ διαθέτει γιὰ τὴν περιγραφὴ αὐτοῦ τοῦ «ἀποτροπαίου καὶ θλιβεροῦ θεάματος» τὰ ἑξῆς συνώνυμα: φιστίκι, σφαίρα, τουτού. Ἄλλες λέξεις (κατά τινας καλιαρντόμορφες), ὅπως φίφα, λιλί, λιλίκα, λιλικάκι κλπ δὲν μαρτυροῦνται εἰς τὴν καλιαρντή, ἀποτελοῦν δὲ μᾶλλον babytalk.
Χαχαχαχαχ...ρεεεεεεεεεεεεε...σταμάτα να διαβάζεις...θα παρα-μορφωθείειειειειειειεις....χαχαχαχαχαχαχ....!!!!!

Επισκέπτης
Προς τους Διαχειριστές:
1.ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥΣ που χυδαιολογούν.Όταν ξεπερνούν τα όρια της ελευθερίας του λόγου και κατέρχονται στον βόθρο της ιερόσυλης χυδαίας ελευθεριότητας.

2.Είναι γραμμή των διαχειριστών να επιτρέπονται συστηματικά τα εκτός θέματος μηνύματα;
Το νήμα χάνει πρακτικά τον εξ΄ορισμού σκοπό του και μετατρέπεται σε νήμα ψιλοκουβέντας.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom