Νέα

Συνελήφθησαν οι δύο αστυνομικοί για το βιασμό της 21χρονης μέσα στο ΑΤ Ομονοίας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kuzia
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 397
  • Εμφανίσεις 30K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.054
Πόντοι
9.297
Πλάκα κάνω, δεν το κατάλαβες; Δεν εννοώ τίποτα... Είπες είσαι με την ΝΔ και καλά κάνεις, δικαίωμά σου, είναι το κόμμα του Θεού, όπως έλεγε και η γιαγιά μου... Αμέσως παρ εξηγείσαι...
Kαλα έλεγε η γιαγιά σου...όμως άλλο το κόμμα του Θεού και άλλο το να έχουν μπει εκεί ορφανά της πολιτικής που σε άλλες ,όχι πολύ παλιές,εποχές θα ντρεποντουσαν ακόμα και να κοιτάξουν κατά Ρηγίλλης μεριά συναισθανομενα την κατωτερότητα τους...

xxx_male

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Σεπ 2022
Like
8.247
Πόντοι
1.056
Τυπε ξεροχυνες με αγροφύλακα στην σειρά το κάμπινγκ;
IMG_20221015_160721.jpg

:confused: :confused: :confused:
Που το θυμήθηκες αυτό?????
Πωωωωω…

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.467
Πόντοι
2.356
Παραθέτω αυτολεξί το ποστ ενός κυρίου στο facebook για το θέμα

"Στο ΑΤ Ομονοίας οι κάμερες ήταν εκτός λειτουργίας εκείνο το βράδυ. Από άλλες υποθέσεις, φαίνεται ότι είναι συχνά εκτός λειτουργίας. Το ίδιο υποθέτω ότι συμβαίνει και σε άλλα αστυνομικά τμήματα. Αλλά όχι μόνο σε ΑΤ, συμβαίνει και αλλού, σε οτιδήποτε είναι δημόσιο ή υπό την εποπτεία του δημοσίου. Φίλος εισαγγελέας, που κάποια στιγμή είχε την εποπτεία αθλητικών υποθέσεων, μού έλεγε ότι σε πολύ γνωστό γήπεδο οι κάμερες ήταν πάντα εκτός λειτουργίας· μέχρι τη στιγμή που απείλησε με διώξεις τον υπεύθυνο αξιωματικό, οπότε επιδιορθώθηκαν και λειτούργησαν στον εντυπωσιακό χρόνο των 20 λεπτών. Όταν έφυγε από τη θέση του, βέβαια, το πιθανότερο είναι ότι ξαναχάλασαν.
Σε δημόσιο νοσοκομείο, του οποίου είχα κάποτε την ευθύνη, προσπάθησα να επιβάλω κάμερες στα χειρουργεία, διότι η μαγνητοσκόπηση των εγχειρήσεων είναι πολύ σοβαρή υπόθεση· αφενός εξασφαλίζει τους χειρουργούς σε περίπτωση που κατηγορηθούν για λάθη, αφετέρου και κυρίως δίνει στον ασθενή ένα πολύτιμο στοιχείο για το μέλλον, εάν χρειαστεί εκ νέου επέμβαση, για να ξέρουν οι επόμενοι γιατροί τι έχει γίνει. Γι αυτό και σε όλες τις σοβαρές χώρες οι εγχειρήσεις καταγράφονται. "Κάν' το αν θέλεις να κλείσεις το νοσοκομείο" μου είπε ο αρμόδιος του χειρουργικού τομέα, προεξοφλώντας τις αντιδράσεις.
Γενικά ως χώρα, και σε ένα βαθμό ως κοινωνία, απεχθανόμεθα τις κάμερες. Είναι πολύ προτιμότερο να παρανομούμε με την ησυχία μας χωρίς τον κίνδυνο της καταγραφής. Γι αυτό και οι σοφοί υπουργοί μας, αφουγκραζόμενοι ο καθένας στον τομέα του τα βαθιά αιτήματα των λειτουργών τους, κάνουν τα στραβά μάτια. Κι έτσι είμαστε όλοι ικανοποιημένοι· ή σχεδόν όλοι."

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
29.003
Πόντοι
5.506

Θα σας πάμε στο τμήμα της Ομόνοιας να περάσετε καλά...​

συνθημα μπατσων σε κινητοποιηση για την υποθεση στα σεπολια....μια χαρα
αυτος που γαμιετε παλι?

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
10.969
Πόντοι
3.506
το τμημα της ομονοιας ειναι ο μεγαλυτερος καρκινος του κεντρου, οι πιο αθλιοι μπατσοι με βραβεια αθλιοτητας. Μετα απο διαφορες προσωπικες αλλα και φιλων εμπειριες, τιποτα, απλα μην μπλεξεις, ουτε απεξω μην περασεις να εισαι σιγουρος.
Η Ομόνοια είναι μέσα στα ναρκωτικά και την κλεψιά ,λες να γίνεται εν άγνοια των μπάτσων; Ποσό δύσκολο είναι να καθαρίσεις μια περιοχή από ναρκωτικά;

• Like
Αντιδράσεις: ROB. C

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
29.003
Πόντοι
5.506
Η Ομόνοια είναι μέσα στα ναρκωτικά και την κλεψιά ,λες να γίνεται εν άγνοια των μπάτσων; Ποσό δύσκολο είναι να καθαρίσεις μια περιοχή από ναρκωτικά;
καθολου....αν θες το κανεις, αμα σε συμφερει το αφηνεις

Periergopaidi

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2021
Like
264
Πόντοι
21
Παραθέτω αυτολεξί το ποστ ενός κυρίου στο facebook για το θέμα

"Στο ΑΤ Ομονοίας οι κάμερες ήταν εκτός λειτουργίας εκείνο το βράδυ. Από άλλες υποθέσεις, φαίνεται ότι είναι συχνά εκτός λειτουργίας. Το ίδιο υποθέτω ότι συμβαίνει και σε άλλα αστυνομικά τμήματα. Αλλά όχι μόνο σε ΑΤ, συμβαίνει και αλλού, σε οτιδήποτε είναι δημόσιο ή υπό την εποπτεία του δημοσίου. Φίλος εισαγγελέας, που κάποια στιγμή είχε την εποπτεία αθλητικών υποθέσεων, μού έλεγε ότι σε πολύ γνωστό γήπεδο οι κάμερες ήταν πάντα εκτός λειτουργίας· μέχρι τη στιγμή που απείλησε με διώξεις τον υπεύθυνο αξιωματικό, οπότε επιδιορθώθηκαν και λειτούργησαν στον εντυπωσιακό χρόνο των 20 λεπτών. Όταν έφυγε από τη θέση του, βέβαια, το πιθανότερο είναι ότι ξαναχάλασαν.
Σε δημόσιο νοσοκομείο, του οποίου είχα κάποτε την ευθύνη, προσπάθησα να επιβάλω κάμερες στα χειρουργεία, διότι η μαγνητοσκόπηση των εγχειρήσεων είναι πολύ σοβαρή υπόθεση· αφενός εξασφαλίζει τους χειρουργούς σε περίπτωση που κατηγορηθούν για λάθη, αφετέρου και κυρίως δίνει στον ασθενή ένα πολύτιμο στοιχείο για το μέλλον, εάν χρειαστεί εκ νέου επέμβαση, για να ξέρουν οι επόμενοι γιατροί τι έχει γίνει. Γι αυτό και σε όλες τις σοβαρές χώρες οι εγχειρήσεις καταγράφονται. "Κάν' το αν θέλεις να κλείσεις το νοσοκομείο" μου είπε ο αρμόδιος του χειρουργικού τομέα, προεξοφλώντας τις αντιδράσεις.
Γενικά ως χώρα, και σε ένα βαθμό ως κοινωνία, απεχθανόμεθα τις κάμερες. Είναι πολύ προτιμότερο να παρανομούμε με την ησυχία μας χωρίς τον κίνδυνο της καταγραφής. Γι αυτό και οι σοφοί υπουργοί μας, αφουγκραζόμενοι ο καθένας στον τομέα του τα βαθιά αιτήματα των λειτουργών τους, κάνουν τα στραβά μάτια. Κι έτσι είμαστε όλοι ικανοποιημένοι· ή σχεδόν όλοι."
ο κυριος δικιο εχει αλλα δεν ειμαστε σε θεση σαν κοινωνια να διακρινουμε ποτε η "παρακολουθηση" καταπατα την ιδιωτικοτητα και ην ελευθερια μας και ποτε ειναι αναγκαια ή εστω χρησιμη για το κοινωνικο συνολο.Καποιος θα ελεγε καμερες και στα μπουρδελαδικα να βλεπουμε αν τηρουνται οι κανονες υγιεινης να εχουμε μια εικονα των υπηρεσιων και να προτιμαμε τα καλυτερα

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
10.969
Πόντοι
3.506
ο κυριος δικιο εχει αλλα δεν ειμαστε σε θεση σαν κοινωνια να διακρινουμε ποτε η "παρακολουθηση" καταπατα την ιδιωτικοτητα και ην ελευθερια μας και ποτε ειναι αναγκαια ή εστω χρησιμη για το κοινωνικο συνολο.Καποιος θα ελεγε καμερες και στα μπουρδελαδικα να βλεπουμε αν τηρουνται οι κανονες υγιεινης να εχουμε μια εικονα των υπηρεσιων και να προτιμαμε τα καλυτερα
Στα γήπεδα και στα χειρουργεία θα έπρεπε να υπάρχει κάμερα

Και γενικά σε χώρα μπουρδελο σαν την Ελλάδα χρειάζονται πολλές κάμερες για να κάνει ο κόσμος το αυτονόητο

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.467
Πόντοι
2.356
Κοίτα, αυτό που λες είναι λάθος ως επαγωγικό σενάριο. Δεν είπαμε να βάζουμε κάμερες σε ιδιωτικούς χώρους. Αλλά σε κάθε δρόμο έξω θα πρέπει να υπάρχουν κάμερες. Σε κάθε γωνία. Αυτό ναι. Εννοείται

Periergopaidi

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2021
Like
264
Πόντοι
21
Κοίτα, αυτό που λες είναι λάθος ως επαγωγικό σενάριο. Δεν είπαμε να βάζουμε κάμερες σε ιδιωτικούς χώρους. Αλλά σε κάθε δρόμο έξω θα πρέπει να υπάρχουν κάμερες. Σε κάθε γωνία. Αυτό ναι. Εννοείται
δεν ξερω κατα ποσο εννοειται για το συνολο της κοινωνιας,καθως ο λογος υπαρξης των καμερων θα συνδυαζοταν με ¨τιμωρια"καθε παρανομης συμπεριφορας απο ενα τσιγαρο με διαφορετικη οσμη μεχρι το κατουρημα σε εναν θαμνο ενος πεζοδρομιου γιατι θα σκασεις.Σε γενικες γραμμες θα ωφελουσε πισττευω αλλα επειδη ζουμε στην χωρα της υπερβολης εχω τις ενστασεις μου.Ξεφευγουμε και απο το νημα

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.467
Πόντοι
2.356
δεν ξερω κατα ποσο εννοειται για το συνολο της κοινωνιας,καθως ο λογος υπαρξης των καμερων θα συνδυαζοταν με ¨τιμωρια"καθε παρανομης συμπεριφορας απο ενα τσιγαρο με διαφορετικη οσμη μεχρι το κατουρημα σε εναν θαμνο ενος πεζοδρομιου γιατι θα σκασεις.Σε γενικες γραμμες θα ωφελουσε πισττευω αλλα επειδη ζουμε στην χωρα της υπερβολης εχω τις ενστασεις μου.Ξεφευγουμε και απο το νημα
Δεν ξεφεύγουμε φίλε μου από κανένα νήμα.

Αν, αυτή τη στιγμή, λειτουργούσαν ΠΑΝΤΟΥ οι κάμερες ασφαλείας οι βιαστές θα φοβόντουσαν δέκα φορές να κάνουν τις πράξεις τους. Τώρα, βλέπουμε κάμερες στα ΑΤ που δεν δουλευουν ή δρόμους που αν γίνει κάποιο τροχαίο παρακαλάμε να βρούμε κάμερες καταστημάτων.

Προσωπικά, για εμένα, όποιος είνια κατά της ύπαρξης των καμερών ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ σε κάθε δρόμο κάτι έχει να κρύψει. Ξεκάθαρα.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Εχεις δικιο σε αυτο, αλλα εννοειται χρηση της καμερας θα γινεται για σοβαρο θεμα, και οχι για αυτα που οντως ανεφερες. Για παραδειγμα, η χρηση καμερας απαγορευεται εκ του νομου παρα μονο εξω απο την πορτα της πολυκατοικιας, εξω απο την τζαμαρια του καταστηματος. Δηλαδη απαγορευεται να "πιανει" δρομο. Στην ουσια τι συμβαινει; Πες μου μια φορα που καμερα, δεν χρησιμοποιηθηκε απο αστυνομια, καναλια, οταν "επιασε" σοβαρο αδικημα. Φυσικα κανεις δεν ασχοληθηκε με την παρανομια, και σωστα. Το θεμα ειναι οτι βοηθησε στο να μαθουν οι αρχες τι εγινε. Και εχω και προσωπικο παραδειγμα. Γνωστος μου καταστηματαρχης, που οταν εβαζε τις 2 καμερες εξω απο το μαγαζι, τον ενημερωσαν <Προσεξε, να ειναι στραμενες αυστηρα προς τον χωρο εξω απο το καταστημα. Ουτε σπιθαμη παραπερα.> Ενα πρωι ομως τον επισκεφθηκε ενας απο την Πυροσβεστικη, για να του ζητησει υλικο απο τις καμερες, γιατι του ειχαν αναθεσει να ψαξει για εμπρησμο καδων απορριματων ακριβως απεναντι. Οι καμερες οριακα δεν το εδειξαν, και ο πυροσβεστης απογοητευτηκε που δεν ειχε υλικο. Λες να του ελεγε προς τα που ηταν και ποσο στραμενες οι καμερες;

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.467
Πόντοι
2.356
Εχεις δικιο σε αυτο, αλλα εννοειται χρηση της καμερας θα γινεται για σοβαρο θεμα, και οχι για αυτα που οντως ανεφερες. Για παραδειγμα, η χρηση καμερας απαγορευεται εκ του νομου παρα μονο εξω απο την πορτα της πολυκατοικιας, εξω απο την τζαμαρια του καταστηματος. Δηλαδη απαγορευεται να "πιανει" δρομο. Στην ουσια τι συμβαινει; Πες μου μια φορα που καμερα, δεν χρησιμοποιηθηκε απο αστυνομια, καναλια, οταν "επιασε" σοβαρο αδικημα. Φυσικα κανεις δεν ασχοληθηκε με την παρανομια, και σωστα. Το θεμα ειναι οτι βοηθησε στο να μαθουν οι αρχες τι εγινε. Και εχω και προσωπικο παραδειγμα. Γνωστος μου καταστηματαρχης, που οταν εβαζε τις 2 καμερες εξω απο το μαγαζι, τον ενημερωσαν <Προσεξε, να ειναι στραμενες αυστηρα προς τον χωρο εξω απο το καταστημα. Ουτε σπιθαμη παραπερα.> Ενα πρωι ομως τον επισκεφθηκε ενας απο την Πυροσβεστικη, για να του ζητησει υλικο απο τις καμερες, γιατι του ειχαν αναθεσει να ψαξει για εμπρησμο καδων απορριματων ακριβως απεναντι. Οι καμερες οριακα δεν το εδειξαν, και ο πυροσβεστης απογοητευτηκε που δεν ειχε υλικο. Λες να του ελεγε προς τα που ηταν και ποσο στραμενες οι καμερες;

Εξαιρετικό σχόλιο. Μπράβο. Πράγματι, υπάρχει ένα κενό ως προς την νομοθεσία, τουλάχιστον σε επίπεδο εφαρμογής της.

Προσωπικά, έχω πειστεί, πλήρως, για την σπουδαίοτητα της ύπαρξης των καμερών ασφαλέιας. Στα σοβαρ΄κανένας δεν μπορεί να σου κάνει απολύτως τίποτα. Ζούμε σε εποχές που αν δεν έχεις αποδείξεις κανένας δεν θα σε πιστέψει και μπορεί να βρεθείς χειροπόδαρα δεμένος και να μην το καταλάβεις. Η κάμερα σε προστατεύει αν δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα απολύτως

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.467
Πόντοι
2.356
Αμέτρητες εταιρείες, στους δρόμους της Αθήνας, έχουν κάμερες που "κοιτάνε" έξω στο πεζόδρομο και στο δρόμο και στον απέναντι πεζόδρομο, πέραν της και καλά ζώνης ευθύνης τους. Δεν γίνεται αλλιώς να έχεις ασφάλεια. Η λογική της ασφάλειας είναι η πρόληψη. Την απειλή πρέπει να τη δεις από μακριά και όχι όταν θα ειναι 1 μέτρο από εσένα.

Σε όλες τις μελέτες ασφαλείας ισχύει αυτό. Τα περί προσωπικών δεδομένων και λοιπά είναι μπούρδες ολκής. Η τροχαία, όταν γίνει κάτι στο δρόμο όπου κοιτάνε οι κάμερες όπου εργάζομαι, έρχεται και ζητάει με έγγραφο, νόμιμα το υλικό που έχει καταγραφεί.

Αυτό που είναι μεμπτό είναι να χρησιμοποιείς PTZ κάμερα με σκοπό να παρακολουθείς μπαλκόνια των γειτόνων.

Επίσης η πχ HIKVISION, κορυφαία εταιρεία λογισμικού και καμερών CCTV, εναρμονίζεται πλήρως με το GDPR και φτάνει στο σημείο με AI να καλύπτει χαρακτηριστικά προσώπων όταν χρειάζεται και στο πεδίο όπου ζητήθεί.

Ο άμετρος δικαιωματισμός έχει γεννήσει αμέτρητους ατιμώρητους ασυνείδητους οδηγούς που ενεπλάκισαν σε τροχαίο και ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ. Αν υπήρχαν κάμερες σε κάθε γωνία τότε ΔΕΝ θα υπήρχαν θέματα. Ούτε στην απόδοση δικαιοσύνης ούτε πουθενά.

Τελευταία τροποποίηση:

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.467
Πόντοι
2.356
Ακόμα και για την υπόθεση της 12χρονης, αν υπήρχαν κάμερες στους δρόμους θα μπορούσαν, πολύ πιο εύκολα και γρήγορα οι αστυνομικοί να συνθέσουν το παζλ.

Επίσης, να σας ενημερώσω, από ιδία πηγή, μέσα από την ΕΛ.ΑΣ ότι ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ρόλο στην σύλληψη της δράστιδος με το καυστικό υγρό στη Καλλιθέα έπαιξαν ρόλο οι κάμερες ασφαλείας. Σχεδόν κατά αποκλειστικότητα.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.467
Πόντοι
2.356
καθολου....αν θες το κανεις, αμα σε συμφερει το αφηνεις
Το να μην "καθαριστεί" η Ομόνοια, επειδή εργαζόμουν εκεί κάποτε 5 χρόνια και ξέρω τη περιοχή, είναι ένας συνδυασμός έλλειψης πολιτικής βούλησης και πλήρους ανικανότητας.

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.876
Πόντοι
9.931
Κάθε λιγο και λιγάκι η Τροχαία αναζητεί μαρτυρες για κάποιο δυστύχημα, αν υπήρχαν κάμερες το εργο της θα ηταν πιο εύκολο.

Ειναι απαράδεκτο να μην υπαρχουν καμερες σε ολες τις κεντρικές αρτηρίες αλλα και στο κέντρο της Αθήνας.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.467
Πόντοι
2.356
Κάθε λιγο και λιγάκι η Τροχαία αναζητεί μαρτυρες για κάποιο δυστύχημα, αν υπήρχαν κάμερες το εργο της θα ηταν πιο εύκολο.

Ειναι απαράδεκτο να μην υπαρχουν καμερες σε ολες τις κεντρικές αρτηρίες αλλα και στο κέντρο της Αθήνας.
Κάποιοι λέμε πάντα: Κάμερες σε όλες τις γωνίες. Σε κάθε δημόσιο δρόμο. Όποιος δεν το θέλει, προφανώς είναι ήδη ύποπτος.
Και μην έρθει και μου κάποιος "θα με πιάσουν να πηγαίνω στη γκόμενα και να κερατώνω τη γυνάικα μου κλπ" Δεν θα ασχοληθεί με γκομενικά η κάμερα - εδω μιλάμε για εγκλήματα που γίνονται και οι δικαστές δεν βγάζουν άκρη. Αν υπήρχαν κάμερες θα ήταν τεράστια αποτροπή για πολύ κόσμο να παρανομήσει.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Κάποιοι λέμε πάντα: Κάμερες σε όλες τις γωνίες. Σε κάθε δημόσιο δρόμο. Όποιος δεν το θέλει, προφανώς είναι ήδη ύποπτος.
Και μην έρθει και μου κάποιος "θα με πιάσουν να πηγαίνω στη γκόμενα και να κερατώνω τη γυνάικα μου κλπ" Δεν θα ασχοληθεί με γκομενικά η κάμερα - εδω μιλάμε για εγκλήματα που γίνονται και οι δικαστές δεν βγάζουν άκρη. Αν υπήρχαν κάμερες θα ήταν τεράστια αποτροπή για πολύ κόσμο να παρανομήσει.
Μια που γνωριζεις, ποσο ειναι το ανωτερο χρονικα που μπορει να αναζητησει καποιος σε ενα καταγραφικο σε καμερες εν λειτουργια;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom