Νέα

Σύνδεση με πάροχο σταθερής τηλεφωνίας εκτός ΟΤΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα COCK
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 134
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Mimis75

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Δεν παίζει ρόλο ο router για τις ταχύτητες στη DSL τεχνολογία, αλλά η απόσταση που έχεις από το DSLAM καθώς και ο θόρυβος της γραμμής.

να πω την αληθεια,αυτο δεν το ηξερα.νομιζα οτι επαιζε ρολο και το ρουτερ που εχεις.μπορεις να μου πεις τι ειναι το DSLAM? Ειναι η γραμμη της εταιριας ?

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6

σε ευχαριστω boobmaniac,οσο για τα 15-18Mp,ειναι σιγουρο γιατι ενας φιλος που μενει 100 μετρα αποσταση απο το σπιτι μου,τετοια ταχυτητα εχει.Οποτε πρεπει να ειμαι πολυ μεγαλος κ...ς.
Το ρουτερακι της Thompson,το εχω ηδη στο σπιτι.Κοστιζει 67 ευρω και το δινουν δωρεαν με την συνδεση.Αλλα το ρουτερακι που ηθελα να βαλω (o boobmaniac με επεισε να βαλω Thompson) παιδες,μιλαμε οτι ειναι κορυφη. DRAYTEK 2700V. Το εχω στη δουλεια (με συνδεση οτε) και δινει 22Mbps συνεχεια!!.Οποιος το εχει,πρεπει να εχει σωθει.

Φίλε Mimis, επιβεβαιώνω ότι το ρούτερ που σου δίνει ο κάθε πάροχος, δεν έχει καμία σχέση με τις ταχύτητες που παίρνεις (σπάνιο φαινόμενο, κι αυτό σε ελαττωματικά ρούτερ, να έχει μικρό buffer). Όταν λέμε αξιόπιστο ρούτερ, εννοούμε ότι δεν μπλοκάρει, δεν κολλάει και γενικά δε σου σπάει τα νεύρα. Και για να απαντήσω και στο φίλο Giorgos, είμαι βέβαιος ότι οι πάροχοι κάνουν τηλεχειρισμό στο ρούτερ. Για εκείνο που δεν είμαι βέβαιος 100% είναι το αν βάλεις άλλο ρούτερ από αυτό που σου δίνει ο πάροχος (και πάνω στο οποίο μπορούν να σου λύσουν προβλήματα και απορίες οι τεχνικοί του), ότι θα έχεις πρόβλημα (εννοείται από τη στιγμ,ή που ένα τυχόν αναξιόπιστο ρούτερ κολλήσει, σβήσει, μπλοκάρει ή ότι άλλο). Εκεί είναι θέμα γνώσεων και τρέλλας τεχνικού (και με τους μισθούς πείνας που παίρνουν, δεν υπάρχουν και πολλοί που να ενημερώνονται) να καθίσει να ασχοληθεί μαζί σου (και αυτό με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει επικοινωνία του ρούτερ που θα βάλεις με τα συστήματα του παρόχου σου ώστε να κατέβουν τα αρχεία των ρυθμίσεων και να μπει σε λειτουργία). Όλα τα παραπάνω ισχύουν για όλους όσους ξέρω με σύνδεση DSL. Από εκεί και πέρα, αν έχεις διάθεση και χρόνο να πειραματιστείς, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Πάντως, θα έλεγα να μη βάλεις δικό σου ρούτερ, καθώς όλοι οι πάροχοι σετάρουν τη γραμμή με τηλεχειρισμό. Αν εσύ τους βάλεις ένα ρούτερ στον οποίο δε θα μπορούν να μπουν για να κάνουν ρυθμίσεις, κάποια στιγμή (αν όχι αμέσως) θα έχεις πρόβλημα.

Και τι ρυθμίσεις είναι αυτές που παραμένουν ακόμη και μετά από hard reset;

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
Και τι ρυθμίσεις είναι αυτές που παραμένουν ακόμη και μετά από hard reset;

Αμάν ρε Voltaire... Σεμινάριο για μηχανικός δικτύων θέλεις; Τέλος πάντων... Το ρουτεράκι έχει μέσα λειτουργικούλι όπου αποθηκεύονται όλες οι ρυθμίσεις (όπως γίνεται με τα φλασάκια). Με το που ανοίξεις λοιπόν το ρουτεράκι σου ο πάροχος (ο εξοπλισμός του δηλαδή, όχι ο ίδιος) διαβάζει τις ρυθμίσεις του ρουτερακίου και αναλόγως ρυθμίζει τη γραμμή (το κλείδωμα που λέμε). Το hard reset απλά κόβει το ρεύμα στο ρούτερ, ενώ το soft reset κάνει επανεκκίνηση στο λειτουργικό. Η διαφορά είναι ότι το hard reset καθαρίζει και το buffer, ενώ το soft reset όχι (σε αδρές γραμμές). Τώρα για περισσότερες λεπτομέρειες ρώτα και κανένα τεχνικό... εγώ ένα απλός χρήστης είμαι...

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Αμάν ρε Voltaire... Σεμινάριο για μηχανικός δικτύων θέλεις; Τέλος πάντων... Το ρουτεράκι έχει μέσα λειτουργικούλι όπου αποθηκεύονται όλες οι ρυθμίσεις (όπως γίνεται με τα φλασάκια). Με το που ανοίξεις λοιπόν το ρουτεράκι σου ο πάροχος (ο εξοπλισμός του δηλαδή, όχι ο ίδιος) διαβάζει τις ρυθμίσεις του ρουτερακίου και αναλόγως ρυθμίζει τη γραμμή (το κλείδωμα που λέμε). Το hard reset απλά κόβει το ρεύμα στο ρούτερ, ενώ το soft reset κάνει επανεκκίνηση στο λειτουργικό. Η διαφορά είναι ότι το hard reset καθαρίζει και το buffer, ενώ το soft reset όχι (σε αδρές γραμμές). Τώρα για περισσότερες λεπτομέρειες ρώτα και κανένα τεχνικό... εγώ ένα απλός χρήστης είμαι...

Ναι ρε κολλητέ...αλλά με hard reset, όλες οι ρυθμίσεις συνήθως bye bye....

Και κάτι που σε ρώτησα και εγώ πριν, είσαι σίγουρος ότι οι πάροχοι μπορούν να επέμβουν remotely στο router σου?

Δεν νομίζω ότι παίζει κάτι τέτοιο...εκτός και εάν είσαι παλιός πελάτης της ΟΝ, όπου όλα τα routers της είχαν το ίδιο Password, δεν μπορούσες να το αλλάξεις και είχε γαμηθεί ο Δίας να κάνουν άσχετοι remote bios updates (κοινώς...να γαμάνε τα routerάκια) Και να μην μπορούν οι χρήστες να κάνουν τίποτα.

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
Ναι ρε κολλητέ...αλλά με hard reset, όλες οι ρυθμίσεις συνήθως bye bye....

Και κάτι που σε ρώτησα και εγώ πριν, είσαι σίγουρος ότι οι πάροχοι μπορούν να επέμβουν remotely στο router σου?

Δεν νομίζω ότι παίζει κάτι τέτοιο...εκτός και εάν είσαι παλιός πελάτης της ΟΝ, όπου όλα τα routers της είχαν το ίδιο Password, δεν μπορούσες να το αλλάξεις και είχε γαμηθεί ο Δίας να κάνουν άσχετοι remote bios updates (κοινώς...να γαμάνε τα routerάκια) Και να μην μπορούν οι χρήστες να κάνουν τίποτα.

Ρε συ Γιώργη, δεν θα καθίσω να σου γεμίσω το κεφάλι... Αν αυτά που σου λέω σου φαίνονται απίστευτα, άντε ρώτα κανένα τεχνικό και μη με πρήζεις

Mimis75

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
σας ευχαριστω για ολα παιδες.μολις κανω την συνδεση,θα τα ξαναπουμε.

bokos

Μέλος
Εγγρ.
15 Απρ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Χοντρικά η ταχύτητά σου (εφ' όσον δεν έχεις τίποτε άλλον ανοιχτό) είναι η ταχύτητα που κατεβάζεις (π.χ. 150 kB/sec) επί 10 (= 1500 kbps). Οι ταχύτητες upload είναι οι ταχύτητες που ανεβάζεις, και που σπάνια χρησιμεύουν σε κάτι (π.χ. όταν στέλνεις e-mail).
Χοντρικα η ταχυτητα ειναι επι 8 δηλαδη αμα κατεβαζεις με 125kB/sec τοτε η γραμμη σου ειναι 1Μbit. Θεωρητικα παντα γιατι πρακτικα εχεις απωλειες 20-30%. Δηλαδη αντι για 1Μbit παιρνεις 800ΚBit

freiheit

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
0
Παιδια θα ηθελα την γνωμη σας για τις εταιριες σταθερης τηλεφωνειας,καθως και υπηρεσιες ΙΝΤΕΡΝΕΤ.Συνδεση με On Telecoms που εκανα εγω ειναι απαραδεκτη.Η εξυπηρετηση  και η τεχνικη βοηθεια ανυπαρκτη.
Με FORTHNET θα εισαι μια χαρα , το μονο κακο ειναι οτι κανει γυρω στις 20 μερες να σε ενεργοποιήσει.:(

kanenas80

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Ιαν 2008
Κριτικές
34
Like
1
Πόντοι
1.230
Γενική οδηγία παιδιά ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ON TELECOMS... μην ψαρώνετε με αυτά που υπόσχεται .. αν τα υποστήριζε με σοβαρό και επαγγελματικό τρόπο καλά θα ήταν αλλά είναι πολύ μούφα.. από εκεί και πέρα αν δεν κάνω λάθος (αν κάνω ας με διορθώσει κάποιος) ο ΟΤΕ είναι ο μόνος που αν υπάρξει βλάβη θα έρθει να στην διορθώσει... αν κάποιον δεν τον ενοχλεί που η Forthnet δεν το κάνει αυτό (αν δεν κάνω λάθος) κατά τα άλλα μάλλον πρόκειται για την καλύτερη και πιο αξιόπιστη εταιρεία στον χώρο (Forthnet).. τώρα μάλιστα που έχει και πακέτο μαζί με Nova είναι comple

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
ένας συγγενής μου πάντως που έχει ΟΝ είναι ευχαριστημένος... λες να είναι η εξαίρεση?

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166
ο μιμης απο τον μαρτιο δεν εχει κανει συνδεση να μας πει τι εγινε?

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
458
Πόντοι
36
Χοντρικα η ταχυτητα ειναι επι 8 δηλαδη αμα κατεβαζεις με 125kB/sec τοτε η γραμμη σου ειναι 1Μbit. Θεωρητικα παντα γιατι πρακτικα εχεις απωλειες 20-30%. Δηλαδη αντι για 1Μbit παιρνεις 800ΚBit

NAI.

Στη σύνδεση που έχω (6Μ/1Μ) κατεβάζω με max  670-680 Κ (συνήθως ~660 Κ) και ανεβάζω με max 90+ Κ (συνήθως ~ 80 Κ).

(ΗΟL)

Για μέτρηση χρησιμοποιώ το Bitmeter (freeware) και όχι τα test των εταιρειών.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom