Νέα

Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 44
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Τι πιστεύετε για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης

• Θα βοηθήσει την ελληνική κοινωνία

Ψήφοι: 1 100,0%
  • Δε θα βοηθήσει θα φέρει μεγαλύτερα προβλήματα

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Δεν με ενδιαφέρει το θέμα

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1

Επισκέπτης
Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο σε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, πιστεύω θα σε ενημερώσουν εκεί.
Αν και, σε μια χώρα σαν αυτή, που δημόσιος υπάλληλος μπορεί να είναι μόνο όποιος έχει βαφτιστεί ορθόδοξος χριστιανός για παράδειγμα, δεν περιμένω και πολλά από άποψη να αναγνωρίζει στους αλλοδαπούς τα ίδια δικαιώματα που έχουν οι πολίτες...  :'(

Λες να ξέρουν εκεί; Αυτοί εκεί ξέρουν σταρνταρντ πράγματα και δε θα ξέρουν να απαντήσουν για ένα νέο νόμο τι ισχύει..Πάντως δε νομίζω  να ισχύει για αλλοδαπούς γιατί θα γίνει παραθυράκι για εύκολη άδεια παραμονής...

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο σε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, πιστεύω θα σε ενημερώσουν εκεί.
Αν και, σε μια χώρα σαν αυτή, που δημόσιος υπάλληλος μπορεί να είναι μόνο όποιος έχει βαφτιστεί ορθόδοξος χριστιανός για παράδειγμα,
Αυτό δεν ισχύει πια. Όλες οι προκυρήξεις του ΑΣΕΠ πλέον, ζητάνε οι υποψηφιοι να είναι Έλληνες πολίτες ή χώρας ΕΕ με την προϋπόθεση ότι γνωρίζει καλά ελληνικά. Περί θρησκείας ουδέν. Μάλιστα πρόσφατα προσλήφθηκε μουσουλμάνα ΕΠ.ΟΠ. στον ελληνικό στρατό!

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Λες να ξέρουν εκεί; Αυτοί εκεί ξέρουν σταρνταρντ πράγματα και δε θα ξέρουν να απαντήσουν για ένα νέο νόμο τι ισχύει..Πάντως δε νομίζω  να ισχύει για αλλοδαπούς γιατί θα γίνει παραθυράκι για εύκολη άδεια παραμονής...

Κάτι τέτοιο υποψιάζομαι κι εγώ, δυστυχώς...
Αλλά δε χάνεις τίποτα να κάνεις ένα τηλέφωνο, εμένα με έχουν βοηθήσει σε πολλά που είχα απορία  :cheesy:

Αυτό δεν ισχύει πια. Όλες οι προκυρήξεις του ΑΣΕΠ πλέον, ζητάνε οι υποψηφιοι να είναι Έλληνες πολίτες ή χώρας ΕΕ με την προϋπόθεση ότι γνωρίζει καλά ελληνικά. Περί θρησκείας ουδέν. Μάλιστα πρόσφατα προσλήφθηκε μουσουλμάνα ΕΠ.ΟΠ. στον ελληνικό στρατό!

:o  :o  :o

Α στο διάλο!!! Κοίτα να δεις ρε που προοδεύουμε σε κάποια πράγματα!! Αρχίζω να έχω λίιιιιιιγη ελπίδα τελικά γι' αυτή την κενονία...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Μια (πολιτικά ορθή) μαλακία και μισή...
Τί σόι ελεύθερη συμβίωση είναι αυτή που ο καθένας δεν μπορεί να φύγει όποτε θέλει;
Και τί σόι ελεύθερη συμβίωση είναι αυτή που πρέπει να υπογράφεις χαρτί λες και αγοράζεις σπίτι και έχεις σχεδόν τις ίδιες έννομες συνέπειες με το γάμο...
Ελευθερία σε μια σχέση σημαίνει απουσία δεσμεύσεων πλην της δικιάς μου βούλησης...

Και για όσους επικαλούνται θέμα κόστους γάμου, ένας πολιτικός γάμος στο δημαρχείο δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα...

Τώρα αν κάποια καρακαλτάκα την ενοχλεί η λέξη "γάμος" (συμβολίζει την καταπίεση της γυναίκας) αλλά ως γνήσια ελλεινίδα θέλει το γάϊδαρο δεμένο και πρόσβαση στα περιουσιακά του στοιχεία, βεβαίως- βεβαίως, μια χαρά θεσμός είναι.

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2008
Like
9
Πόντοι
16
Κάτι τέτοιο υποψιάζομαι κι εγώ, δυστυχώς...
Αλλά δε χάνεις τίποτα να κάνεις ένα τηλέφωνο, εμένα με έχουν βοηθήσει σε πολλά που είχα απορία  :cheesy:

:o  :o  :o

Α στο διάλο!!! Κοίτα να δεις ρε που προοδεύουμε σε κάποια πράγματα!! Αρχίζω να έχω λίιιιιιιγη ελπίδα τελικά γι' αυτή την κενονία...

Μπαααα σταχτη στα ματια μας ριχνουν και το ονομαζουν προοδο......

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Τώρα αν κάποια καρακαλτάκα την ενοχλεί η λέξη "γάμος" (συμβολίζει την καταπίεση της γυναίκας) αλλά ως γνήσια ελλεινίδα θέλει το γάϊδαρο δεμένο και πρόσβαση στα περιουσιακά του στοιχεία, βεβαίως- βεβαίως, μια χαρά θεσμός είναι.

Διάβασες το λινκ; Μπορεί να γίνει συμβόλαιο από πριν για το πώς θα κανονιστεί η περιουσία μετά τη λύση του συμφώνου, αλλιώς ο καθένας έχει δικαίωμα να διεκδικήσει μόνο τα περιουσιακά στοιχεία στην αγορά των οποίων συνέβαλε. Το βρίσκω πολύ δίκαιο αυτό.
Πάντως -δεν ξέρω αν γράφεις για το δικό μου ποστ ειλικρινά- εγώ δε θεωρώ ότι ο γάμος είναι καταπίεση κανενός φύλου, απλώς θεωρώ ότι η άποψή μας πλέον για το γάμο και για τον έγγαμο βίο έχει καταντήσει αηδία και χαίρομαι που μπορείς να έχεις μια άλλη επιλογή... Και δε θεωρώ αυτό το σύμφωνο ελεύθερη σχέση, άλλο το ένα άλλο το άλλο.

povel

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2008
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Που εισαι ρε boomb-ουκα...????!!!!!!  :boobies: :boobies: :boobies: :boobies:

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Βρε, πέσαμε σε γνωστές φυσιογνωμίεεεεες!!  :boobies:

Αλο μεσιέ, καιρό έχουμε να ποστάρουμε στο ίδιο θρεντ  :grin:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Διάβασες το λινκ; Μπορεί να γίνει συμβόλαιο από πριν για το πώς θα κανονιστεί η περιουσία μετά τη λύση του συμφώνου, αλλιώς ο καθένας έχει δικαίωμα να διεκδικήσει μόνο τα περιουσιακά στοιχεία στην αγορά των οποίων συνέβαλε.

Και στο γάμο υπάρχει αξίωση συμμετοχής στα αποκτήματα μετά το γάμο (τεκμαίρεται το 1/3 της αύξησης της περιουσίας έκαστου συζύγου) - εξαιρούνται ρητά κληρονομιές και δωρεές όποτε δεν προσθέτει κάτι καινούργιο..
Αντίθετα, αναλογικά θα γίνονται δεκτά προγαμιαία συμφωνητικά και στο γάμο (μέχρι πρόσφατα θεωρείτο ότι προσέκρουαν στα χρηστά ήθη αλλα πλέον αυτό έχει αλλάξει..)

Και στην τελική, επιμένω: Αυτό δεν είναι ελεύθερη συμβίωση αλλά γάμος που δεν λέγεται γάμος...
Στην ελεύθερη συμβίωση δεν χρειάζονται ούτε χαρτιά ούτε συμφωνητικά...

Πάντως -δεν ξέρω αν γράφεις για το δικό μου ποστ ειλικρινά- εγώ δε θεωρώ ότι ο γάμος είναι καταπίεση κανενός φύλου, απλώς θεωρώ ότι η άποψή μας πλέον για το γάμο και για τον έγγαμο βίο έχει καταντήσει αηδία και χαίρομαι που μπορείς να έχεις μια άλλη επιλογή... Και δε θεωρώ αυτό το σύμφωνο ελεύθερη σχέση, άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Νομίζω ότι παίζουμε με τις λέξεις...
Φτιάχνουμε έναν θεσμό λίγο διαφορετικό από το γάμο αλλά στην ουσία με τις αυτές δεσμεύσεις, το βαφτίζουμε κάπως αλλιώς και νομιζουμε ότι κάτι κάναμε...
Η μόνη ουσιαστική διαφορά που βλέπω σε σχέση με το γάμο είναι ότι χωρίζεις πιο εύκολα.

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Και στο γάμο υπάρχει αξίωση συμμετοχής στα αποκτήματα μετά το γάμο (τεκμαίρεται το 1/3 της αύξησης της περιουσίας έκαστου συζύγου) - εξαιρούνται ρητά κληρονομιές και δωρεές όποτε δεν προσθέτει κάτι καινούργιο..
Αντίθετα, αναλογικά θα γίνονται δεκτά προγαμιαία συμφωνητικά και στο γάμο (μέχρι πρόσφατα θεωρείτο ότι προσέκρουαν στα χρηστά ήθη αλλα πλέον αυτό έχει αλλάξει..)

Και στην τελική, επιμένω: Αυτό δεν είναι ελεύθερη συμβίωση αλλά γάμος που δεν λέγεται γάμος...
Στην ελεύθερη συμβίωση δεν χρειάζονται ούτε χαρτιά ούτε συμφωνητικά...

Νομίζω ότι παίζουμε με τις λέξεις...
Φτιάχνουμε έναν θεσμό λίγο διαφορετικό από το γάμο αλλά στην ουσία με τις αυτές δεσμεύσεις, το βαφτίζουμε κάπως αλλιώς και νομιζουμε ότι κάτι κάναμε...
Η μόνη ουσιαστική διαφορά που βλέπω σε σχέση με το γάμο είναι ότι χωρίζεις πιο εύκολα.

Εντάξει, άποψή σου και δεν έχω κάτι άλλο να πω. Εμένα απλώς μου αρέσει που αναγνωρίζονται κάποια δικαιώματα και στους μη "επίσημους" συντρόφους, εσύ το βλέπεις αλλιώς το πράγμα. Πάσο, δεν έχουμε να διαφωνήσουμε σε κάτι.

Βρε πως περναν τα χρονια.... ;) ;) ;)
Τα εκοψες τα ξενυχτια,ε...???!!!
:boobies: :boobies:

Μωρέ δεν τα 'κοψα τα γαμημένα, βρήκα απλώς κάτι πιο ενδιαφέρον  :grin:

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Ειμαι σαφως υπερ.........οι λογοι εχουν ηδη δωθει.......ο μονος λογος που θα το εκανα ειναι για να μην ειναι δακτυλοδεικτουμενα τα παιδια μου στο σχολειο απο τα σκατοψυχα μουλικα που θα τα αποκαλλουν μπασταρδα.....κατα ταλλα κλαιν μαιν το ολο θεμα......

σοβαρα επρεπε να εισαι Χ.Ο. (χρυσος οδηγος) για να προσληφθεις στο δημοσιο????????? ντοινγκ!!!!!!!!!!!

Vrikolakas

Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
σοβαρα επρεπε να εισαι Χ.Ο. (χρυσος οδηγος) για να προσληφθεις στο δημοσιο????????? ντοινγκ!!!!!!!!!!!
Mέχρι και πριν 10 χρόνια δυστυχώς ναι.Μιλάμε για το Ισλάμ της Δύσης μουνίτσα. :-

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Mέχρι και πριν 10 χρόνια δυστυχώς ναι.Μιλάμε για το Ισλάμ της Δύσης μουνίτσα. :-

ουτε κατα διανοια δεν το ειχα φανταστει αυτο......οτι ειμασταν (και παραμενουμε σε καποια θεματα) το ισλαμ της δυσης το λεω χρονια καλε μου...απλα μερικοι γελανε με τους μουσουλμανους και εγω γελαω μαζι τους :)

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
ουτε κατα διανοια δεν το ειχα φανταστει αυτο......οτι ειμασταν (και παραμενουμε σε καποια θεματα) το ισλαμ της δυσης το λεω χρονια καλε μου...απλα μερικοι γελανε με τους μουσουλμανους και εγω γελαω μαζι τους :)

Ενδιάμεση Περιοχή το λέει ένας καθηγητής

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Καλά ρε τα αλβαναριά που βαφτίζονται εδώ σωρηδόν, τι δλδή φερνουν απο Τιράνα χαρτί για θρησκευτικό γαμο, απο τον ιμάμη???
Τρελλαθηκαμε η ακόμη?

:2funny: :2funny: :2funny:

Γι αλλους λόγους (τους βαζουμε ??) και βαφίζονται τους οικονομικους μετανάστες !!

Εγω αναφερθηκα στο τι συνηθίζεται σε παιδια (κατω των 2 ετων) γηγενων Ορθοδόξων που οι γονεις ειναι μαζι και πολλες φορες ειναι παντρεμενοι με ποιλιτικό γαμο.

Σε πρακτικο επιπεδο αγοραστε σπίτι μισο μισο με γυναικα και αν κανετε παιδι και χωρισετε ουτε κουρτινα μπανιου δεν θα δειτε !!!

ΥΓ Μουσουλμανα ΕΠΟΠ????? μαλλον για καθαριστρια την πηρε ο στρατός !!!!

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
 Σε πρακτικο επιπεδο αγοραστε σπίτι μισο μισο με γυναικα και αν κανετε παιδι και χωρισετε ουτε κουρτινα μπανιου δεν θα δειτε !!!

Δε γίνεται αυτά να ξεκαθαριστούν από πριν με προγαμιαίο συμφωνητικό;
Δεν έχω ιδέα απ' αυτά τα πράγματα, δεν είχα ποτέ πάρε-δώσε με γάμους ούτε με διαζύγια...
Αν υπάρχει η επιλογή του συμφωνητικού, γιατί δεν το κάνει ο κόσμος;;;;;;;

Vrikolakas

Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Καλά τα κράτη των Μουσουλμάνων δεν συγκρίνονται σε καμία περίπτωση με την Ελλάδα σε στοιχειώδη ανθρώπινα δημοκρατικά δικαιώματα για να είμαστε και δίκαιοι.Αλλά Συγκεκριμένα η Ελλάδα ότι έχει αρκετά κοινά αρνητικά κατάλοιπα με τις Ισλαμικές 'δημοκρατίες' αυτό δυστυχώς είναι αλήθεια.Για παράδειγμα χωρισμός εκκλησίας κράτους έγινε σε χώρες όπως η Βουλγαρία (που και εκεί έχει σκληρό παπαδαριό) καθώς και στην Ρουμανία ενώ εδώ ακόμα γλύφουνε τα παπάρια του κάθε γαμόγερου στο 'Άγιο' Όρος.
Ξέρεις τώρα μουνίτσα ο 'Εθνικο-θρησκευτικοπατριωτικός' μανδύας που πάσαραν οι δεξιές παρατάξεις απο το 1830 μέχρι και σήμερα δεν περνάει τώρα στον κόσμο γιατί οι μεγαλύτερες καταστροφές κοινωνικές,εθνικές,οικονομικές και ηθικές γίνανε απο τους εκπροσώπους αυτής της παράταξης.Δηλαδή οι συγκεκριμένοι αυτοί κύριοι χρησιμοποιούσαν την 'πατρίδα' και την 'θρησκεία' για να κάνουν ανενόχλητοι τις κλεψιές τους και όποιος τους ξεσκέπαζε τσίμπαγε το παράσημο του ΄προδότη' και του 'εχθρού της πατρίδας και της θρησκείας' ασχέτως αν δεν είχε καμία σχέση με τον Μαρξισμό και γενικότερα με τις αριστερές παρατάξεις.
Μόνο εδώ τόλμησε ο γνωστός μοναχός με τα μεγαλειώδη οικονομικά σκάνδαλα να πει ότι όποιος τα βάζει μαζί του τα βάζει με την Ορθοδοξία και τον Χριστό.Μετά είδαμε και κάτι σαφούκια που του συμπαραστάθηκαν με πλακάτ που τον αποκαλούσανε ΑΓΙΟ!!!
Άντε βγάλε άκρη με αυτό το κράτος,τους κυβερνόντες αλλά και την ψυχοσύνθεση των πολιτών του...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom