Survivor ή αλλιώς μικρογραφία της Ελληνικής κοινωνίας. Οι "μη διάσημοι" όλοι βύσματα τα οποία είχαν χωθεί στο παρελθόν και σε άλλα ριαλιτυ, μερικές από τις γκόμενες έχουν παίξει σε βιντεοκλιπς και έχουν πάει καλεσμένες σε διάφορων ειδών εκπομπές στο παρελθόν, ειδικά ο καράφλας δεν έχει αφήσει εκπομπή που να μην έχει παει.. Τηλεπαιχνίδι για τηλεπαιχνίδι, τόσο τυχερός πια
Μετά θυμάμαι πως ξεκίνησε αυτό το πράμα, πετάνε έξω έναν από τους πιο καλούς και ωραίους παίχτες τους, το τίμιο λαικό παιδί με αναλογίες και μούρη μοντέλου, το οποίο γυρίζει από τον τάφο οσάν άλλος superman για να σώσει τον κόσμο και εντέλει αυτός θα κερδίσει, το λέγαμε με την παρέα μου απ'όταν τον έφεραν πίσω.
Δεν είμαι εδώ για να το παίξω έξυπνος και να πω ααα ου στημένο είναι, τι βλέπετε πρόβατα κ.τ.λ ξέρω πως ο κόσμος που το βλέπει σε μια μεγάλη μερίδα του αντιλαμβάνεται ότι είναι ένα σάπιο, στημένο show.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι: Γιατί στην Ελλάδα αυτό να κάνει επιτυχια; Όπως όλα τα σάπια πράματα σε αυτή τη χώρα, δηλαδή απαξ και κάτι κάτω του μετρίου αποκτήσει ρεύμα ανεβαίνει σε cult επίπεδα που ο κόσμος το ακολουθεί μόνο και μόνο για την καλτιλα και την τρολια της φάσης. Πράγμα που γίνεται σε όλα τα επίπεδα. Μουσική (Παντελίδιδες), θέατρο-παραστάσεις (Σεφερλήδες) γενικά είμαστε μια χώρα μετρίων όπου αυτοί οι μέτριοι κάνουν καριέρες, αυτοί οι μέτριοι μιλάνε στις τηλεοράσεις και αυτοί οι μέτριοι γίνονται παραδείγματα προς μίμηση για να πατήσουν άλλοι μέτριοι και αυτό το πράγμα δυστηχώς ισχύει σε όλα τα επίπεδα. Από μια απλή εκπομπή μέχρι και την εξωτερική πολιτική της χώρας. Μέτριοι και μετριότητα παντού.