Νέα

Στο Σούνιο έφτασε τουρκική φρεγάτα!!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CIVIL111
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 272
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Ξαναπάρτε

URL]]

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
Γιατί υπερασπίζομαι τη ΓΗ και την ΠΑΤΡΙΔΑ μου φίλε.Και την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ μου βέβαια.Και γιατί ασχολίαστα τα υπόλοιπα?Διαφωνείς ή τα λοιδωρείς???

Φίλε μου το να είσαι παληκάρι όμορφο & με αξίες, διαθέσιμο (κυριολεκτικά) να χύσεις αίμα ...δεν προυποθέτει να μην κάνεις έξυπνες και δημιουργικές σκέψεις. Και προσωπική μου γνώμη είναι... ότι όσο θα γούσταρα να τσαμπουκαλευτώ για τα ιδανικά που σε δίαφορα posts σου αναφέρεις, τόσο στενοχωριέμαι ότι η όποια προσφορά μου θα πάει "χαλάλι" σε τρίγωνα συμφέροντων. Και αυτό μου δημιουργεί συστολή και έλειψη κινήτρου ...
Εγώ είμαι ένας μεσοαστός ( Ή ακριβέστερα μικροαστός ) που την θητεία μου την εκπλήρωσα στα Ο.Υ.Κ συνειδητά. Όχι απο κομπασμό ....
Απλά ήθελα να είμαι αποτελεσματικός και έτοιμος ( εκπαιδευμένος ), να υπερασπιστώ τις αρχές μου όσο και αν (ακόμη και απο τότε ) το αντευχόμουν. Τότε πίστευα ....
Σήμερα.... θα έκοβα το λαρύγγι (μηχανικά σχεδόν)... σε όποιον θα απειλούσε την οικογενειά μου, τους φίλους - φίλες μου...το "σπίτι" μου, σε "ελευθερη μετάφραση" ...
Αλλά το να σφαχτώ εν ' ονόματι κάθε μητσοτακικου - παπανδρεικού - καραμανλικού - αριστερικού γονιδίου δυσκολεύομαι ...ειλικρινά !
Αφού αυτοί δεν θα εξαργυρώσουν την "θυσία " μου, σε ενίσχυση του Αιγαίου μας...
παρά μόνο σε διακοπές στο Ντουμπαί, ή στην καλύτερη... σε SIEMENS σερβίτσια πράσινου και λιποδιαλυτικού τσαγίου, εγώ ο  άμοιρος και ο δόλιος ...πούθε να βρώ δύναμη και κίνητρο για " πατριωτισμό " ?

ΥΓ Γι αυτό φίλε μου ...Μην μαλώνεις μόνο...

KingEdward

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
53
Πόντοι
6
Λοιπόν, ας αφυπνιστούμε...

Δεν είναι η πολιτεία που ζούμε "βελούδινη" και "αέρινη"...

Τα είδαμε ΟΛΑ με όσα συνέβησαν...

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Πως να αφυπνιστούμε? Δε νοιάζεται ο κόσμος.
Εφτασαν στο Σούνιο. Και? με ποιόν τα εφτιαξε η ταμτα?
Θα πετάξουν απνω απ τη Ακρόπολη. Και? σκάνδαλο με οικονομικες ατασθαλίες στο υφυπουργείο εσωτερικων.
Θα κοψουν την επικοινωνία του Φαρμακονησίου απο θάλασσα και αερα και θα το ανεφοδιαζουν μονο αυτοι. Και? Δώστε δικαώματα στους μετανάστες, να ψηφίζουν!
Θα πανε και θα πατήσουν ποδι στο νησι. και? αφου χώρισε η ταμτα και το κράτος δολοφονεί, τι μας νοιάζει?
Δε πειράζει, ειμαστε ατρωτοι απο την πολιτική της τουρκίας, με αυτα τα μυαλα που εχουμε, δε παθαινουμε τιποτα.

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Πως να αφυπνιστούμε? Δε νοιάζεται ο κόσμος.
Εφτασαν στο Σούνιο. Και? με ποιόν τα εφτιαξε η ταμτα?
Θα πετάξουν απνω απ τη Ακρόπολη. Και? σκάνδαλο με οικονομικες ατασθαλίες στο υφυπουργείο εσωτερικων.
Θα κοψουν την επικοινωνία του Φαρμακονησίου απο θάλασσα και αερα και θα το ανεφοδιαζουν μονο αυτοι. Και? Δώστε δικαώματα στους μετανάστες, να ψηφίζουν!
Θα πανε και θα πατήσουν ποδι στο νησι. και? αφου χώρισε η ταμτα και το κράτος δολοφονεί, τι μας νοιάζει?
Δε πειράζει, ειμαστε ατρωτοι απο την πολιτική της τουρκίας, με αυτα τα μυαλα που εχουμε, δε παθαινουμε τιποτα.
[size=14pt]Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΒΑΤΡΑΧΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΑΖΟΤΑΝ[/size]

Είναι ωμή μα πραγματική...! Ο Olivier Clerc, συγγραφεύς και φιλόσοφος, με αυτή την μικρή ιστορία, μέσω της αλληγορίας, εμφανίζει τα καταστροφικά αποτελέσματα της μη συνειδητοποιήσεως των αλλαγών, που επηρεάζουν δυσμενώς τις μεταξύ μας σχέσεις (και γιατί όχι τις διακρατικές σχέσεις).

Φανταστείτε μια κατσαρόλα γεμάτη κρύο νερό, μέσα στο οποίο κολυμπά ανέμελα, ένα βατραχάκι. Κάτω από την κατσαρόλα, ανάβεται μια μικρή φωτιά και το νερό, αρχίζει να ζεσταίνεται πολύ σιγά.

• [li]Το νερό, σιγά σιγά γίνεται χλιαρό και το βατραχάκι, βρίσκοντας το μάλλον ευχάριστο, συνεχίζει να κολυμπά χαρούμενο.[/li]
    [li]Η θερμοκρασία του νερού, συνεχίζει να ανεβαίνει. Τώρα το νερό είναι πιο ζεστό, από ότι το βατραχάκι θα θεωρούσε ευχάριστο, αισθάνεται λίγο κουρασμένο, αλλά παρ όλα ταύτα δεν αισθάνεται κανέναν φόβο.[/li]
    [li]Τώρα το νερό είναι πραγματικά ζεστό και το βατραχάκι αρχίζει να αισθάνεται δυσάρεστα, αλλά είναι εξουθενωμένο. Για αυτόν τον λόγο, υπομένει και δεν αντιδρά.[/li]
    [li]Η θερμοκρασία συνεχίζει να ανεβαίνει, έως ότου, το βατραχάκι καταλήξει να βράσει και ως εκ τούτου, να πεθάνει.[/li]

Εάν έριχναν το ίδιο βατραχάκι κατ’ ευθείαν σε νερό θερμοκρασίας 50 βαθμών, με μια εκτίναξη των ποδιών του, θα είχε πηδήξει αμέσως έξω από την κατσαρόλα.

Αυτό, αποδεικνύει, ότι όταν μια αλλαγή γίνει με έναν τρόπο επαρκώς αργό, διαφεύγει της συνειδήσεως και στην πλειονότητα των περιπτώσεων, δεν προκαλεί καμία αντίδραση, καμιά αντίσταση, καμία επανάσταση. Εάν παρατηρούσαμε αυτό που συμβαίνει στις Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις εδώ και λίγες δεκαετίες, θα μπορούσαμε να διακρίνουμε ότι υφιστάμεθα μια αργή αλλά σταδιακή εξαφάνιση των εθνικών αξιών μας και των ιδανικών μας. Δεν το καταλαβαίνουμε όμως γιατί γίνεται αργά και σιγά για να το συνηθίζουμε. Ένα μεγάλο μέρος καταστάσεων που πριν από 20, 30 η 40 χρονιά, θα μας έκαναν να φρίξουμε, και να βγούμε στους δρόμους, σιγά σιγά έγιναν κοινότυπες και σήμερα περνάνε απαρατήρητες η αφήνουν τελείως αδιάφορη την πλειονότητα του κόσμου.

Στο όνομα της προόδου, της (υποτιθέμενης) "φιλίας των λαών" και του πολιτικού κόστους, γίνονται διαρκώς αυθαιρεσίες κατά της αξιοπρέπειάς μας ως κράτους, της ακεραιότητας της Πατρίδας, της ομορφιάς και της χαράς της ζωής, με αργό ρυθμό αλλά ασταμάτητα, με την συνεχή συνενοχή των αδαών θυμάτων, που ίσως και στο μεταξύ να έχουν χάσει την ικανότητα και τη θέληση τους να αμυνθούν. Τα άσχημα προγνωστικά για το μέλλον μας, αντί να προκαλούν αντιδράσεις και εξεγέρσεις, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να προετοιμάζουν ψυχολογικά τον κόσμο, ώστε να υφίσταται και να αποδέχεται τις δραματικές συνθήκες που μας επιβάλλουν. Το συνεχές σφυροκόπημα & η πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ με την υπερπληροφόρηση, τις αντεθνικές / ανθελληνικές τάσεις που φύονται με το πρόσχημα του (τάχα) "δημοκρατικού" λόγου και σκέψης ισοπεδώνουν την εθνική αξιοπρέπεια, μεταλλάσουν τον ανήσυχο ανθρώπινο νου σε παθητικό δέκτη που απλά εκτελεί εντολές χωρίς κρίση και ικανότητα να αντιλαμβάνεται τι γίνεται γύρω του.

Όταν για πρώτη φορά μίλησε ο Olivier Clerc γι αυτά τα πράγματα, αναφερόταν στο "αύριο"... Τώρα, όμως αναφερόμαστε στο "σήμερα"!!!  

Συνειδητοποίηση, η βράσιμο. Πρέπει να διαλέξουμε. Λοιπόν, αν δεν είμαστε σαν το βατραχάκι, μισοβρασμένοι, ας κάνουμε μια γερή εκτίναξη με τα πόδια, πριν είναι πολύ αργά. Είμαστε ήδη μισοβρασμένοι;!! Η όχι;!

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Πολυ καίριο ερώτημα. Μαλλον εχουμε ψιλοβράσει ακι νομίζω ευκολα θα ακούσουμε δήλωση του στυλ:
"στα πλαίσια της καλής γειτονίας και της συνεργασίας για σταθερότητα στην περιοχή θα διαχειριζόμαστε απο κοινού με τη γείτονα και φίλη τουρκία ενα κοματι του πελάγους και τα νησια ταδε και ταδε θα εξυπηρετουνται απο την τουρκια γιατι ειναι πιο οικονομικο"
Ετσι θα το περάσουν, σα να την ακουω τη δηλωση. Και δε θα γινει τιιιιιποτα.
Μα τιιιιιιιποτα

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Φίλε μου το να είσαι παληκάρι όμορφο & με αξίες, διαθέσιμο (κυριολεκτικά) να χύσεις αίμα ...δεν προυποθέτει να μην κάνεις έξυπνες και δημιουργικές σκέψεις. Και προσωπική μου γνώμη είναι... ότι όσο θα γούσταρα να τσαμπουκαλευτώ για τα ιδανικά που σε δίαφορα posts σου αναφέρεις, τόσο στενοχωριέμαι ότι η όποια προσφορά μου θα πάει "χαλάλι" σε τρίγωνα συμφέροντων. Και αυτό μου δημιουργεί συστολή και έλειψη κινήτρου ...
Εγώ είμαι ένας μεσοαστός ( Ή ακριβέστερα μικροαστός ) που την θητεία μου την εκπλήρωσα στα Ο.Υ.Κ συνειδητά. Όχι απο κομπασμό ....
Απλά ήθελα να είμαι αποτελεσματικός και έτοιμος ( εκπαιδευμένος ), να υπερασπιστώ τις αρχές μου όσο και αν (ακόμη και απο τότε ) το αντευχόμουν. Τότε πίστευα ....
Σήμερα.... θα έκοβα το λαρύγγι (μηχανικά σχεδόν)... σε όποιον θα απειλούσε την οικογενειά μου, τους φίλους - φίλες μου...το "σπίτι" μου, σε "ελευθερη μετάφραση" ...
Αλλά το να σφαχτώ εν ' ονόματι κάθε μητσοτακικου - παπανδρεικού - καραμανλικού - αριστερικού γονιδίου δυσκολεύομαι ...ειλικρινά !
Αφού αυτοί δεν θα εξαργυρώσουν την "θυσία " μου, σε ενίσχυση του Αιγαίου μας...
παρά μόνο σε διακοπές στο Ντουμπαί, ή στην καλύτερη... σε SIEMENS σερβίτσια πράσινου και λιποδιαλυτικού τσαγίου, εγώ ο  άμοιρος και ο δόλιος ...πούθε να βρώ δύναμη και κίνητρο για " πατριωτισμό " ?

ΥΓ Γι αυτό φίλε μου ...Μην μαλώνεις μόνο...
To σκεπτικό σου το έχω αναπτύξει άπειρες φορές φίλε μου και σ'ευχαριστώ για τον τρόπο σκέψης σου.Δεν διαφωνώ σε ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που ανέπτυξες.Και ούτε θα μαλώσω με κανέναν.Με τσιγκλάει απλώς καμια φορά η ροή των -τωρινών-καταστάσεων,γιατί οι σημερινοί Έλληνες-μαζί κι εγώ -ξεχάσανε..Και ξεχάσανε πολλά..Όπως είπαν και άλλοι  ελλοχεύει ο κίνδυνος να είμαστε ήδη "μισοβρασμένοι"...Και αυτό θέλω να αποτρέψω δηλώνοντας έτοιμος να πηδηξω έξω από την κατσαρόλα....

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Όταν έρθει η ώρα της αντιπαράθεσης όμως, να είσαι σίγουρος, πως οι Ένοπλες Δυνάμεις και
όλοι οι λοιποί στρατευμένοι Έλληνες το πρώτο πράμα που θα 'καθαρίσουν' εκτός από τους
τούρκους θα είναι και 'ο εσωτερικός εχθρός', οπότε σου εύχομαι να μην σε θεωρήσει κανείς
τότε οτι ανήκεις σε αυτόν.

Πρόσεχε μη σκίσεις κανα καλσόν.

Πιτσιρίκο, κάπως καθυστερημένα, να απαντήσω για την 'πίστη σου' οτι δεν μπορούμε να 'νικήσουμε' σε πόλεμο με τους τούρκους. Μπορούμε να φτάσουμε και μέχρι την Κων/πολη και
όλη η Θράκη να ξαναγίνει Ελληνική, έχουμε τώρα υπεροπλία σε Αεροπορία, σε Αντιαεροπορική Άμυνα, καλύτερο Ναυτικό για την ώρα (που χρειάζεται ενίσχυση) και Στρατό Ξηράς με σύγχρονα
μέσα (αλλά οι πολιτικάντηδες δεν έχουν παραγγείλει ακόμα οβίδες για τα σύγχρονα άρματα).
Θα μας φάνε κάποιο μικρό νησί ίσως αλλά εμείς θα τους φάμε την Ανατολική Θράκη και θα τους
κάνουμε πάλι αμιγώς ασιατικό κράτος. Επίσης, η βάση της οικονομίας τους είναι στα παράλια
οπότε καταλαβαίνετε οτι το χτύπημα που θα φάνε αν χρειαστεί θα τους κάνει και μεγάλη οικονομική ζημιά (Διυλιστήρια Σμύρνης κ.λ.π.)

Ποτέ μου δεν έχω διαβάσει τόσες πολλές μαλακείες σε 1 μόνο παράγραφο.

Σε κάθε θρεντ που συμμετέχεις προκαλείς μια μόλυνση. Πετάς τη μαλακεία που κάπου διάβασες και όταν κληθείς να τη στηριξεις απλά αδυνατείς.

Εισαι κότα λειρατη. Σε περιμένουμε ακόμα στο θρεντ με τους Ρώσους που θα κατέβαιναν για να μας σώσουν απο τους Τουρκους.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Οσον αφορά στο περιστατικό του Σουνίου, διάβασα οτι η ελληνική "κυβέρνηση" έκανε διάβημα.

Τρίχες

Κάπου εδώ ειναι και το τέλος της μη-αντίδρασης. Για όλες τις ελληνικές "κυβερνήσεις" το θέμα των σχέσεων με την τουρκία ήταν ταμπού. Πολιτική σήμαινε απλά "μη-αντίδραση". Παθητική στάση, ραγιάδικη. Κανεις πουστης ποτέ δεν έκατσε να κάνει ένα σχεδιασμό. Ολα για την ψήφο, τι θα πουν τα μμε. Και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Το θέμα των σχέσεων με την Τουρκία χαρακτηριζεται απο ΜΗ-στρατηγική. Είναι δύσκολο θέμα, θέλει μυαλό, εμπειρια και τσαμπουκά. Οταν βάζεις στο πιο σημαντικό υπουργείο μια πρώην δήμαρχο με ξακαθαρα φιλο-αμερικανικη ατζέντα, της οποίας το μόνο προσόν ειναι το όνομα του μπαμπά της ε τότε προφανως ειναι συν-υπεύθυνος. Και θα πρέπει να κριθεις.

Ολα στη ζωή έχουν μια αρχή αλλά και ένα τέλος. Ζούμε λοιπόν το τέλος των ψευδαισθήσεων, του να χώνουμε το κεφάλι στην άμμο και να κλείνουμε τα μάτια σε όποια προσβολή και όποια ξεφτίλα.

Εκτός απο λόγια, πρέπει να γίνουν και πράξεις. Και επιτέλους, ας δούμε το θέμα σοβαρά. Με πρώτο και καλύτερο την αλλαγή ηγεσίας στη ΥπΕξ.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Θυμαμαι μια φαση με τους γειτονες τοτε γυρω στο 1982-86 παιδακι ημουν τοτε  με τον Τουργκουτ Οζαλ και τον Α. Παπανδρεου που τους εδειξε οτι δεν μασαμε ...

Και νομιζω ειχε σηκωσει την αεροπορια η ειχε βγαλει τα πλοια εξω ο Α. Παπανδρεου. Δεν θυμαμαι το σκηνικο τοτε αλλα θυμαμαι οτι την επομενη οι εφημεριδες λεγανε με πρωτοσελιδα στους Τουρκους ....ΕΛΑΤΕ ΑΝ ΣΑΣ ΒΑΣΤΑΕΙ
Τώρα κάνεις πλάκα έτσι? Θα σου βάλω το πρωτοσέλιδα σκαναρισμένα εάν θες. Ειδικά αυτά που έλεγαν ότι έκλεισαν και οι Αμερικάνικες Βάσεις (Ν. Μάκρη και Ελληνικό). Μην μασάτε κουτόχορτο λέμεεεεεεεεεεε....

([size=11pt]το 1986 ήταν[/size])
Θυμάμαι πάντως ότι είχε γινεί γερό νταβαντούρι τότε. Είχαμε φτάσει ένα βήμα πριν από την επιστράτευση. Και για μια ακόμη φορά ο ηρωικός ελληνικός λαός είχε αδειάσει τα super market.
Yorgos,

[size=11pt]27 Μαρτίου του 1987 ήταν[/size]! Πήγαινα Α' Γυμνασίου και την μέρα την θυμάμαι χαρακτηριστικά! ΚΑΙ τον λόγο του Α. Παπανδρέου που είχε βγει στην TV και είχε απευθυνθεί στον Ελληνικό λαό.
Για την ημερομηνία δεν είμαι σίγουρος, το είπε και ένας άλλος πιο πριν, αύριο ειλικρινά θα βρω κάποια πρωτοσέλιδα και θα τα ανεβάσω, οπότε θα το δούμε. (σημ: έχω σημαντικό αρχείο από τέτοια θέματα). Θα επανέρθω επί του θέματος σχετικά αύριο.
BTW, είχα υποσχεθεί κάτι.

ΥΣ: [size=11pt]Για την ημερομηνία είχατε δίκιο[/size].

Αφού ξέρεις! Ποτέ χωρίς στοιχεία & αποδείξεις! :grin: :grin: :grin:

HotScorpios

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2008
Κριτικές
17
Like
1
Πόντοι
1.240
Πρόσεχε μη σκίσεις κανα καλσόν.

Ποτέ μου δεν έχω διαβάσει τόσες πολλές μαλακείες σε 1 μόνο παράγραφο.

Σε κάθε θρεντ που συμμετέχεις προκαλείς μια μόλυνση. Πετάς τη μαλακεία που κάπου διάβασες και όταν κληθείς να τη στηριξεις απλά αδυνατείς.

Εισαι κότα λειρατη. Σε περιμένουμε ακόμα στο θρεντ με τους Ρώσους που θα κατέβαιναν για να μας σώσουν απο τους Τουρκους.

Δροσερό μας αγόρι 'ενφόρσερ' (τί απωθημένα πρέπει να έχεις καημενούλι...), όπως οι περισσότεροι μέσα στο site γνωρίζουν οι μαλακίες αποτελούν σήμα κατατεθέν σου, οπότε
δεν θα τολμούσα ποτέ μα ποτέ να παραβιάσω τα δικαιώματα copyright (c) σου...χεχεχε

Τώρα ψάξε να βρείς τις 'αδερφές ψυχές' σου και να αυτοικανοποιηθείτε λεκτικά μεταξύ σας,
εγώ δεν θα μπορέσω να σας δώσω σημασία, γιατί δεν είναι κάθε μέρα 'η μέρα των καθυστερημένων'
...χεχεχε, Φιλάκια δροσερό μας αγόρι, Φιλάκια ...μουάχαχαχα

Υ.Γ. Μην περιμένεις να ασχοληθώ πάλι μαζί σου στο παρόν θέμα γιατί είναι σοβαρό,
    και δεν λέει να το χαλάνε 'παπαγαλάκια' σαν και του λόγου σου.

Zac Clouseau

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
8
Πόντοι
6
αναμονή παιδιά της 1ης γραμμής

τον Ιούλιο επιτέλους θα έχετε την ευκαιρία που θέλετε,,,αν το σχέδιο πάει όπως προβλέπεται.

PA_2007

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Κριτικές
6
Like
2.645
Πόντοι
456
Τι εννοεις Ζακ?

Zac Clouseau

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
8
Πόντοι
6
εννοώ ένα θερμό καλοκαίρι.

και συμφωνώ με όσους υποστηρίζουν την υπεράσπιση της εστίας δηλαδή των αγαπημένων προσώπων και των ιδανικών που αξίζει να θυσιαστεί κανείς δηλαδή για τους οικοίους (όπως τους εννοεί ο καθένας).
Δε συμφωνώ με την κρεατομηχανή που στήνεται στο χώρο μας για να εξυπηρετήσει μόνο τα συμφέροντα της περιορισμένης Υπεράκτιας κερδοσκοπίας μερικών ντόπιων φαγάδων και τα συμφέροντα υπερθετικού πλουτισμού ξένων εταιρειών που με πρόφαση πάλι θα σφετεριστούν ζωές και υδρογονάνθρακες.
Για την ξεφτιλισμένη Γελλάδα το να μην έχει κάνει χρήση τόσα χρόνια του δικαιώματος των 12 νμ, αλλά με απανωτές συνθήκες-πρωτόκολλα-σκατόχαρτα να υποχωρεί, φταίνε συγκεκριμένοι. Δικτάτορες, επαναστάτες, Μπλε και Πράσινοι.
Αν σταματήσουμε να τους δίνουμε λευκή χάρτα ίσως να γίνει κάτι. Αν όχι τότε θα πρέπει να συνηθίσουν εκείνοι που έχουν το τουπέ του γίγαντα πατριώτη ότι θα πρέπει να μάθουν και τούρκικα για να τους σερβίρουν στη μυτηλίνη (δυτικά της έχει λεκάνη με μαύρο ζουμί) και να αφήνουν και μπαχτσίσ. Το πρόβλημα εδώ σε αυτό το σενάριο είναι ότι ναι μεν εμείς θα δώσουμε αλλά δε θα πάρουμε τίποτα...άλλο η συνομοσπονδία/ συνεκμεττάλευση ανατολικής μεσογείου (και χερσαίας έκτασης συμπεριλαμβανομένης Κιρκούκ?Μοσούλης?) άλλο η μονοφαγιά. και πάει για μονοφαγιά.

Το Υπεξ θέλει ξήλωμα συθέμελο δεν το συζητάμε, χρόνια τώρα οι πιο ατάλαντοι στο επάγγελμα αλλά ταυτόχρονα οι πιο yesmen καρεκλοκενταυριάζονται.

Η στρατηγική έχει μεθοδευτεί, η τακτική φτιάχνεται, το δια ταύτα έρχεται.

Μετά αν δεν το έχουμε πάρει και πολύ χαμπάρι, η δανειοληπτική ικανότητα του χωριού πέφτει όσο αυξάνει το δημόσιο χρέος και όσο δεν θα είμαστε ικανοί να πληρώνουμε τα πανωτόκια και τα σκατά (που σχετίζονται και πάρα πολύ με την αγορά ενέργειας δη πετρελαίου), τόσο θα δυσκολευόμαστε να βρούμε χρήμα, τόσο πιο πειθήνιοι θα βγαίνουν στο τιμόνι. Με την ερχόμενη επάνοδο της τιμής του πετρελαίου στα skyhigh επίπεδα θα είναι μονόδρομος για το χωριό να προσπαθήσει για το παλάγκο να το φέρει λίγο στα ίσια, με την εξόρυξη των υδρογονανθράκων από την αιγιαλίτιδα ζώνη. Έλα όμως που ο γείτονας έχει πει casus bellllllllllllllli, ποιος είναι ο μάγκιτς που θα πάει κόντρα στα σχέδια της εσπερίας, των ρώσων και γενικά του αγγλοσαξονικού άξονα business συμφερόντων που με το φόβητρο του μιλιταριστικού γείτονα κανίβαλου διατηρεί την ισορροπία φόβου - και εξοπλισμών ντόλαρς βέβαια;
(α ρε μπινέ τομ παππας)

Καλά τα φόρουμ, αλλά απαιτείται πολύ καθαρό μυαλό και πραγματιστική σκέψη/ θεώρηση για την κατάσταση. Δεν την έχουμε παιδιά, ούτε μυρωδιά δεν παίρνουμε.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
[size=14pt]Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΒΑΤΡΑΧΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΑΖΟΤΑΝ[/size]

Είναι ωμή μα πραγματική...! Ο Olivier Clerc, συγγραφεύς και φιλόσοφος, με αυτή την μικρή ιστορία, μέσω της αλληγορίας, εμφανίζει τα καταστροφικά αποτελέσματα της μη συνειδητοποιήσεως των αλλαγών, που επηρεάζουν δυσμενώς τις μεταξύ μας σχέσεις (και γιατί όχι τις διακρατικές σχέσεις).

Φανταστείτε μια κατσαρόλα γεμάτη κρύο νερό, μέσα στο οποίο κολυμπά ανέμελα, ένα βατραχάκι. Κάτω από την κατσαρόλα, ανάβεται μια μικρή φωτιά και το νερό, αρχίζει να ζεσταίνεται πολύ σιγά.

• [li]Το νερό, σιγά σιγά γίνεται χλιαρό και το βατραχάκι, βρίσκοντας το μάλλον ευχάριστο, συνεχίζει να κολυμπά χαρούμενο.[/li]
    [li]Η θερμοκρασία του νερού, συνεχίζει να ανεβαίνει. Τώρα το νερό είναι πιο ζεστό, από ότι το βατραχάκι θα θεωρούσε ευχάριστο, αισθάνεται λίγο κουρασμένο, αλλά παρ όλα ταύτα δεν αισθάνεται κανέναν φόβο.[/li]
    [li]Τώρα το νερό είναι πραγματικά ζεστό και το βατραχάκι αρχίζει να αισθάνεται δυσάρεστα, αλλά είναι εξουθενωμένο. Για αυτόν τον λόγο, υπομένει και δεν αντιδρά.[/li]
    [li]Η θερμοκρασία συνεχίζει να ανεβαίνει, έως ότου, το βατραχάκι καταλήξει να βράσει και ως εκ τούτου, να πεθάνει.[/li]

Εάν έριχναν το ίδιο βατραχάκι κατ’ ευθείαν σε νερό θερμοκρασίας 50 βαθμών, με μια εκτίναξη των ποδιών του, θα είχε πηδήξει αμέσως έξω από την κατσαρόλα.

Αυτό, αποδεικνύει, ότι όταν μια αλλαγή γίνει με έναν τρόπο επαρκώς αργό, διαφεύγει της συνειδήσεως και στην πλειονότητα των περιπτώσεων, δεν προκαλεί καμία αντίδραση, καμιά αντίσταση, καμία επανάσταση. Εάν παρατηρούσαμε αυτό που συμβαίνει στις Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις εδώ και λίγες δεκαετίες, θα μπορούσαμε να διακρίνουμε ότι υφιστάμεθα μια αργή αλλά σταδιακή εξαφάνιση των εθνικών αξιών μας και των ιδανικών μας. Δεν το καταλαβαίνουμε όμως γιατί γίνεται αργά και σιγά για να το συνηθίζουμε. Ένα μεγάλο μέρος καταστάσεων που πριν από 20, 30 η 40 χρονιά, θα μας έκαναν να φρίξουμε, και να βγούμε στους δρόμους, σιγά σιγά έγιναν κοινότυπες και σήμερα περνάνε απαρατήρητες η αφήνουν τελείως αδιάφορη την πλειονότητα του κόσμου.

Στο όνομα της προόδου, της (υποτιθέμενης) "φιλίας των λαών" και του πολιτικού κόστους, γίνονται διαρκώς αυθαιρεσίες κατά της αξιοπρέπειάς μας ως κράτους, της ακεραιότητας της Πατρίδας, της ομορφιάς και της χαράς της ζωής, με αργό ρυθμό αλλά ασταμάτητα, με την συνεχή συνενοχή των αδαών θυμάτων, που ίσως και στο μεταξύ να έχουν χάσει την ικανότητα και τη θέληση τους να αμυνθούν. Τα άσχημα προγνωστικά για το μέλλον μας, αντί να προκαλούν αντιδράσεις και εξεγέρσεις, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να προετοιμάζουν ψυχολογικά τον κόσμο, ώστε να υφίσταται και να αποδέχεται τις δραματικές συνθήκες που μας επιβάλλουν. Το συνεχές σφυροκόπημα & η πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ με την υπερπληροφόρηση, τις αντεθνικές / ανθελληνικές τάσεις που φύονται με το πρόσχημα του (τάχα) "δημοκρατικού" λόγου και σκέψης ισοπεδώνουν την εθνική αξιοπρέπεια, μεταλλάσουν τον ανήσυχο ανθρώπινο νου σε παθητικό δέκτη που απλά εκτελεί εντολές χωρίς κρίση και ικανότητα να αντιλαμβάνεται τι γίνεται γύρω του.

Όταν για πρώτη φορά μίλησε ο Olivier Clerc γι αυτά τα πράγματα, αναφερόταν στο "αύριο"... Τώρα, όμως αναφερόμαστε στο "σήμερα"!!!  

Συνειδητοποίηση, η βράσιμο. Πρέπει να διαλέξουμε. Λοιπόν, αν δεν είμαστε σαν το βατραχάκι, μισοβρασμένοι, ας κάνουμε μια γερή εκτίναξη με τα πόδια, πριν είναι πολύ αργά. Είμαστε ήδη μισοβρασμένοι;!! Η όχι;!

Τα σεβη μου κυριε...!!!

PA_2007

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Κριτικές
6
Like
2.645
Πόντοι
456
Ζακ εχεις καποια στοιχεια και τα γραφεις αυτα? Εννοω για τη σιγουρη κριση στο Αιγαιο το καλοκαιρι? Αυτα που γραφεις ειναι γνωστα αλλα ισχυουν εδω και χρονια.Τι το διαφορετικο θα γινει φετος και θα παμε σε κριση? Αυτο που δεν καταλαβα για σενα ομως,εισαι υπερ της υπερασπισης του Εθνικου χωρου ? Ρωταω γιατι εισαι μαλλον ειρωνικος απεναντι στους εστω και ανεγκεφαλους που ονειρευονται νικηφορους αγωνες κατα των Τουρκων,τουλαχιστον εχουν ψυχη ομως.

Zac Clouseau

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
8
Πόντοι
6
Ζακ εχεις καποια στοιχεια και τα γραφεις αυτα? Εννοω για τη σιγουρη κριση στο Αιγαιο το καλοκαιρι? Αυτα που γραφεις ειναι γνωστα αλλα ισχυουν εδω και χρονια.Τι το διαφορετικο θα γινει φετος και θα παμε σε κριση? Αυτο που δεν καταλαβα για σενα ομως,εισαι υπερ της υπερασπισης του Εθνικου χωρου ? Ρωταω γιατι εισαι μαλλον ειρωνικος απεναντι στους εστω και ανεγκεφαλους που ονειρευονται νικηφορους αγωνες κατα των Τουρκων,τουλαχιστον εχουν ψυχη ομως.

ο κυνισμός είναι η αρχή του μηδενισμού φίλε μου, αν φτάσεις σε αυτό, δε σε αγγίζει τίποτε, κάπου εκεί είμαι.

Παρασκευή υπογράφεται με Ρώσους ο αγωγός, πρώτη φορά μετά από το 47 (?) υπογράφεται συνυπόσχεση με τους κόκκινους σε περιοχή των άλλων.
Agean Energy γεωτρύπανα ψάχνουν τώρα που μιλάμε.
Δειλά δειλά λένε να ξαναφτιάξουνε τη ΔΕΠ-ΕΚΥ.

Δαβούτογλου
τι λές να γίνει;

Υποθέτω με βάσιμες πληροφορίες.

Το ότι δε γουστάρω τους εθνοπατριδοκάπηλους κεκέδες δεν έχει σχέση με το τι έχει να γίνει. Κοροϊδεμένα ανδρείκελα είναι.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom