samsung
Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Σεπ 2006
- Μηνύματα
- 2.080
- Κριτικές
- 4
- Like
- 8
- Πόντοι
- 16
Πάντως ούτε ο βασιλειάς, ούτε οι χουντικοί, ούτε κανείς δεν έκανε το κακό που έκανε η εγκληματική οργάνωση Πασόκ στον τόπο.
Κάνεις λάθος, κατά 90-95%.
Από τα 190 χρόνια του Ελληνικού κράτους τα περισσότερα είχαν "βασιλεία" σαν πολίτευμα. Και "δεξιές" κυβερνήσεις.
Από τα 190 χρόνια το πασοκ ήταν "στα πράματα" πόσα? 20? 22? Όχι παραπάνω.
Ο λόγος που το πασοκ ήρθε (και κατσικώθηκε με τόση σταθερότητα) για 20-25 χρόνια στη χώρα ήταν η μνήμη των υπολοίπων, των 150 ετών δεξιάς διακυβέρνησης και βασιλικής δυναστείας.
Να σου θυμίσω ότι το 1993 ο ΑΓΠ κέρδισε τις εκλογές, όντας:
--Άρρωστος.
--Με το μουνί της γκόμενας του κρεμασμένο στα μανταλάκια.
--Κατηγορούμενος (ή υπόδικος) για σκάνδαλα.
και πήρε 46%.
Γιατί νομίζεις? Γιατί ο λαός σκέφτηκε: "Έστω αυτόν, αλλά όχι πάλι τους παλιούς".
Τόσο ήταν το μίσος του κόσμου απέναντι σε αυτό που είχε ζήσει (επί 150 χρόνια). ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ να το ξαναζήσει έναντι ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ τιμήματος, και αυτό το δήλωσε και το ψήφισε μετά μανίας.
Και το τίμημα βέβαια ήταν Άκης, Λαλιώτης, και τα λοιπά μπουμπούκια... Πρασινοφορυροί, όλα αυτά που ξέρουμε.
Το μίσος δεν ήταν αδικαιολόγητο. Οι ίδιοι είχαν καταφέρει να το δημιουργήσουν με αυτά που είχαν κάνει. Όσο βλαξ να είναι ο λαός (γιατί είναι), έχει και κάποια όρια. Θυμάται. Δεν ξέχασε "τι σημαίνει δεξιά".
Οι κυβερνήσεις αυτές (που μαζί με το παλάτι αποτελούσαν "καθεστώς", μη κλονιζόμενο και στρατιωτικώς και αστυνομικώς προστατευόμενο) δεν έκαναν τίποτα για να προοδεύσουν τη χώρα (με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις), να αλλάξουν μερικά πράματα από την περίοδο της τουρκοκρατίας, παρά μόνο κοίταζαν πως θα εξακολουθήσουν να έχουν ένα λαό υποταγμένο και κοιμισμένο (ώστε να τον τρυγάνε απροβλημάτιστα).
Το οποίο και έκαναν, τα 150 χρόνια που κυβερνούσαν.
Αν είχαν την καλή πρόθεση (γιατί το μυαλό το είχαν - απλώς δεν ήθελαν) να "προοδεύσουν" τη χώρα, τότε και η μοίρα της χώρας θα ήταν διαφορετική (γιατί άραγε υπάρχουν βασιλείες στις σκανδιναυϊκές χώρες, την Ολλανδία, την Αγγλία, το Βέλγιο κλπ και δεν έχουν προβλήματα?), και η δικιά τους μοίρα θα ήταν διαφορετική. ΔΕΝ το ΗΘΕΛΑΝ. Ήθελαν να διατηρήσουν ένα καθεστώς βασιλείας τύπου Σαουδικής Αραβίας (όπου τα οικονομικά του κράτους ταυτίζονται με την περιουσία του βασιλιά) ή τύπου σουλτάνου του Μπρουνέϊ (όπου όλοι οι κάτοικοι θεωρούνται υπάλληλοι του βασιλιά), και βέβαια αυτό δεν πέρασε.
Την περίοδο της χούντας δεν αξίζει καν να την αναφέρουμε, 7 χρόνια στα 190 είναι μια πολύ μικρή περίοδος ώστε να έχει φέρει αποτελέσματα στην γενικότερη πορεία της χώρας (που όσα έφερε, κακά ήταν βεβαίως).
Δε λέω ότι το πασοκ ΔΕΝ έβλαψε τη χώρα. Ήταν όμως αναγκαίο κακό εκεί που είχαμε φτάσει.
Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ, με όλη αυτή την εμπειρία, "ο λαός" έχει βάλει μυαλό. Αυτό άλλωστε φάνηκε σε όλες τις μετά το 1985 εκλογικές αναμετρήσεις, όπου "τα δυο μεγάλα κόμματα" άθροιζαν ποσοστό 80-85% των ψήφων.
Τα "μεγάλα κόμματα" τώρα απλώς έχουν αλλάξει όνομα.
Εξακολουθούμε να είμαστε στον ίδιο παρονομαστή, και γι' αυτό θα την πληρώσουμε. Και ως χώρα, και ως έθνος, και ως άνθρωποι.
Δε βαριέσαι όμως... Είμαστε άξιοι της τύχης μας.