Νέα

Στο κυνήγι την πειρατεία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sotos71
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 285
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 2 άτομα (1 μέλη και 1 επισκέπτες)

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
18.145
Πόντοι
3.656
Πρώτα πρώτα, αν διαβάζω καλά γιατί είμαι και ψόφιος, το θέμα αφορά όποιον έχει παράνομο εξοπλισμό ή λογισμικό.
Όπως και να έχει, θεωρώ δύσκολο ο μηχανισμός να σπαταλήσει πόρους και τις ελάχιστες εργατοώρες του για να ασχοληθεί με τον Τάκη που βλέπει game of thrones και τη Σούλα που βλέπει ταινίες με τον Ryan Gosling. Κανένας δεν θα ζητήσει τα στοιχεία τους από το Nord vpn και τα υπόλοιπα.
Καλά το λες και μυρίζομαι ότι η ιστορία αυτή στην Ελλάδα εξυπηρετεί περισσότερο το μερίδιο που χάνουν τα κανάλια πχ οτέ τιβί αντ1πλας κτλπ παρά τα torrents.

Δεν ξέρω αν είναι βέβαια στην μέση κάποια ευρωπαική οδηγία που υποχρεώνει τα κράτη μέλη να νομοθετήσουν έτσι. Αν ήταν έτσι....θα μπορούσαν να ζητήσουν από το NordVPN τα στοιχεία των χρηστών...αλλά....όπως και το mullvad και το proton....έχει no log policy...το οποίο σημαίνει ότι (υποτίθεται) δεν κρατάει δεδομένα σου για να τα δώσει μετά στις αρχές.

Αν και δεν ξέρω τι παίζει με το traffic ανά πάσα ώρα και στιγμή στους servers τους. Εγώ θα στήριζα το mullvad προσωπικά.

• Like
Αντιδράσεις: akis..

χρηστος1011

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Like
2.770
Πόντοι
606
κοιτα να δεις που θα μας κοψουν το gamato και τις τσοντες :grin:

• Χαχα

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
2.107
Πόντοι
456
Καλά το λες και μυρίζομαι ότι η ιστορία αυτή στην Ελλάδα εξυπηρετεί περισσότερο το μερίδιο που χάνουν τα κανάλια πχ οτέ τιβί αντ1πλας κτλπ παρά τα torrents.

Δεν ξέρω αν είναι βέβαια στην μέση κάποια ευρωπαική οδηγία που υποχρεώνει τα κράτη μέλη να νομοθετήσουν έτσι. Αν ήταν έτσι....θα μπορούσαν να ζητήσουν από το NordVPN τα στοιχεία των χρηστών...αλλά....όπως και το mullvad και το proton....έχει no log policy...το οποίο σημαίνει ότι (υποτίθεται) δεν κρατάει δεδομένα σου για να τα δώσει μετά στις αρχές.

Αν και δεν ξέρω τι παίζει με το traffic ανά πάσα ώρα και στιγμή στους servers τους. Εγώ θα στήριζα το mullvad προσωπικά.
Αν διαβάζω καλά , τα στοιχεία ζητούνται από τους παρόχους, όχι από τις εταιρείες των vpn.
Ο εισαγγελέας θα τα ζητήσει σε κάποια μεγάλη δικογραφία με πολλούς κατηγορούμενους, πιθανόν για δημόσιες προβολές κτλ.
Και η ερώτησή μου είναι: αν αρνηθεί ο πάροχος του vpn, τι θα του κάνουν; Απάντηση: ΤΙΠΟΤΑ.

Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι όντως προστατεύεσαι συνεχώς και επαρκώς από το vpn. Δεν γνωρίζω αν όντως ισχύει αυτή η προϋπόθεση.

• Like

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
23.348
Πόντοι
7.046
Μέχρι τώρα, έπιαναν όσους πρόσφεραν παράνομες υπηρεσίες/πακέτα συνδρομητικές, φθηνότερα, επί πληρωμή φυσικά. Τώρα, θα κυνηγήσουν και τους πελάτες, αυτό νομίζω εγώ.

Δεν θα ασχοληθεί κανένας με όλες τις παράνομες σελίδες του διαδικτύου, για stream υπηρεσίες, αυτά πάντα παράνομα ήταν, δεν προσπάθησαν καν, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, να κυνηγήσουν τους κατόχους, όχι τους χρήστες που βλέπουν. Μπορεί να γίνει αργότερα; Μπορεί, απίθανο όμως με τις υπηρεσίες της Ελλάδας να ασχοληθούν με το κυνήγι ξένων ιστοσελίδων streaming και κατόπιν με τους θεατές.

Τι κάνουμε; Δεν είμαι επαγγελματίας του αθλήματος, δεν χρησιμοποιώ TOR ή παρόμοιους περιηγητές, αλλά ως απλός χρήστης, μια ιδέα είναι:
- Αλλαγή DNS (σε windows αλλά και σε router)
- Ένα συνδρομητικό καλό VPN με zero log policy. (το βρήκα ψάχνοντας, δεν το έφτιαξα εγώ την φωτογραφία)
image.png.ec579cb4ba5a537fdcb64991a5fb9eed.png

akis..

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2025
Like
205
Πόντοι
20
Ξέχωρα από τα επί μέρους τεχνικά χαρακτηριστικά και το αν μπορεί να ταυτοποιηθεί η ip, εγείρεται σοβαρό νομικό πρόβλημα.

Υπάρχουν άπειρα δωρεάν wi-fi σε δημόσιους χώρους, καφετέριες, ξενοδοχεία κτλπ. Σε αυτή την περίπτωση πώς θα βρίσκεται ο τελικός χρήστης; Θα τιμωρούνται οι ιδιοκτήτες; Ο Δήμος; Το μετρό; Το νοσοκομείο; Δεν νομίζω!

Επίσης ακόμη και στο οικιακό μας wi-fi, o router είναι εύκολο να χακαριστεί και κάποιος τρίτος να υποκλέψει τον κωδικό του, έχοντας πρόσβαση στην ip μας.

Κανονικά ο μόνος νομικά ενδεδειγμένος τρόπος επιβολής ποινών, είναι να βρεθεί επ' αυτόφωρο παράνομο υλικό σε συσκευή ιδιοκτησίας μας.

Επίσης το πολιτικό κόστος είναι τεράστιο σε περίπτωση ευρείας επιβολής προστίμων και στην χώρα μας όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, έχουν αποδείξει ότι πάνω απ' όλα μετράνε τα ψηφαλάκια.

ZoReN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2013
Κριτικές
8
Like
3.505
Πόντοι
506
Το stremio που το έχει ενσωματωμένο στης τηλεοράσεις η LG και η Samsung θεωρείται πειρατικό;
Το stremio ΔΕΝ είναι παράνομο. Ο λόγος είναι ότι με το stremio μόνο του δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Πρέπει να βάλεις έξτρα addons για να δεις ότι θες να δεις

ZoReN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2013
Κριτικές
8
Like
3.505
Πόντοι
506
Ξέχωρα από τα επί μέρους τεχνικά χαρακτηριστικά και το αν μπορεί να ταυτοποιηθεί η ip, εγείρεται σοβαρό νομικό πρόβλημα.

Υπάρχουν άπειρα δωρεάν wi-fi σε δημόσιους χώρους, καφετέριες, ξενοδοχεία κτλπ. Σε αυτή την περίπτωση πώς θα βρίσκεται ο τελικός χρήστης; Θα τιμωρούνται οι ιδιοκτήτες; Ο Δήμος; Το μετρό; Το νοσοκομείο; Δεν νομίζω!

Επίσης ακόμη και στο οικιακό μας wi-fi, o router είναι εύκολο να χακαριστεί και κάποιος τρίτος να υποκλέψει τον κωδικό του, έχοντας πρόσβαση στην ip μας.

Κανονικά ο μόνος νομικά ενδεδειγμένος τρόπος επιβολής ποινών, είναι να βρεθεί επ' αυτόφωρο παράνομο υλικό σε συσκευή ιδιοκτησίας μας.

Επίσης το πολιτικό κόστος είναι τεράστιο σε περίπτωση ευρείας επιβολής προστίμων και στην χώρα μας όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, έχουν αποδείξει ότι πάνω απ' όλα μετράνε τα ψηφαλάκια.
Πληρώνει αυτός που έχει το ρούτερ και όχι ο τελικός χρήστης. Αν πας εσύ σε καφετέρια και κατεβάζεις θα πληρώσει ο ιδιοκτήτης της καφετέριας και όχι εσύ

Οξαποδω

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Αυγ 2009
Κριτικές
27
Like
12.605
Πόντοι
14.615
Το stremio ΔΕΝ είναι παράνομο. Ο λόγος είναι ότι με το stremio μόνο του δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Πρέπει να βάλεις έξτρα addons για να δεις ότι θες να δεις
Σωστό αυτό που γράφεις, αλλά ισχύει σε PCs, android, κτλ.
Στις καινούργιες τηλεοράσεις LG, Samsung, το Stremio είναι προεγκατεστημένο, δεν χρειάζεται να βάλεις add-ons, με τη διαφορά ότι σου προτείνει να δεις την ταινία πληρώνοντας (π.χ στην Amazon), αλλά παραδίπλα σου προτείνει εναλλακτικά να τη δεις από torrent.
Δεν καταλαβαίνω.

ZoReN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2013
Κριτικές
8
Like
3.505
Πόντοι
506
Σωστό αυτό που γράφεις, αλλά ισχύει σε PCs, android, κτλ.
Στις καινούργιες τηλεοράσεις LG, Samsung, το Stremio είναι προεγκατεστημένο, δεν χρειάζεται να βάλεις add-ons, με τη διαφορά ότι σου προτείνει να δεις την ταινία πληρώνοντας (π.χ στην Amazon), αλλά παραδίπλα σου προτείνει εναλλακτικά να τη δεις από torrent.
Δεν καταλαβαίνω.
Άρα έχει ήδη addons περαμένα μέσα? Δε το γνωρίζω τι παίζει με αυτές τις τηλεοράσεις. Με rd πάντως όπως και να έχει σε stremio δεν έχεις να φοβάσαι κάτι και είναι και σε καλές τιμές

riding

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
2
Like
9.432
Πόντοι
2.306
Οταν ήμουν Γερμανία κατέβαζα με δύο τρόπους:
α) συνδεόμουν σε εμπορικά κέντρα
β) απ τα δεδομένα του κινητού μου.

Όλοι ξέρουμε πως στην κοπροχωρα αν δουν πως κατέβηκαν τορεντ απ το ίδρυμα Σταύρος Νιαρχος θα κλασουν μέντες.

Αν κατέβουν απ την μπαρμπαμητσαινα,σφουγκαροκωλαρίας 18,έφυγε το 2000€ στην εφορία.

nkido101

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Απρ 2024
Like
6.762
Πόντοι
1.041
Ειναι καθαρα για τις κομπινες με τα συνδρομητικα γτ χανουν χρημα
Θα πιασουν μερικους και θα τρομαξουν αρκετους ακομα

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
18.145
Πόντοι
3.656
Αν διαβάζω καλά , τα στοιχεία ζητούνται από τους παρόχους, όχι από τις εταιρείες των vpn.
Ο εισαγγελέας θα τα ζητήσει σε κάποια μεγάλη δικογραφία με πολλούς κατηγορούμενους, πιθανόν για δημόσιες προβολές κτλ.
Και η ερώτησή μου είναι: αν αρνηθεί ο πάροχος του vpn, τι θα του κάνουν; Απάντηση: ΤΙΠΟΤΑ.

Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι όντως προστατεύεσαι συνεχώς και επαρκώς από το vpn. Δεν γνωρίζω αν όντως ισχύει αυτή η προϋπόθεση.
Μα αυτό πιστεύω και εγώ...αν τσιμπήσουν θα τσιμπήσουν κανέναν που δεν μπαίνει με vpn...θα δώσει ο isp την ip και τέλος.

Τώρα σε ότι αφορά τα vpn είναι μπερδεμένη ιστορία....και δεν μιλάω καν για τα free που είναι gtp.

Τα vpn με καλή φήμη όπως nord, mullvad, brave, next κτλπ δεν κρατάνε (υποτίθεται) logs με τα στοιχεία σου οπότε και να ήθελαν δεν έχουν να δώσουν.

Δεν νομίζω να τους κάνουν κάτι αν μιλάμε μόνο για την Ελλάδα με μικρό αριθμό χρηστών. Νομίζω ότι στοχεύουν στο να κλείσουν τις πλατφόρμες που τρώνε το ψωμί των συνδρομητικών Ελληνικών καναλιών.

• Like

Οξαποδω

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Αυγ 2009
Κριτικές
27
Like
12.605
Πόντοι
14.615
Άρα έχει ήδη addons περαμένα μέσα? Δε το γνωρίζω τι παίζει με αυτές τις τηλεοράσεις. Με rd πάντως όπως και να έχει σε stremio δεν έχεις να φοβάσαι κάτι και είναι και σε καλές τιμές
Τι είναι το rd?

pacha_1977

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Αυγ 2007
Κριτικές
12
Like
827
Πόντοι
6.065
Και ρωταω τωρα εγω ο καχυποπτος. Ποιος μου λεει οτι μεσα σε αυτο το εργο με τα μποξακια δεν ειναι και οι συνδρομητικες εταιρειες; Πιο πολλα θα κερδιζουν μαυρα φανταζομαι απο το να πληρωνουν φορους στο κρατος για καθε νομιμο συνδρομητη. Αν ηθελαν φανταζομαι θα ειχαν παταξει την πειρατεια μεσα σε μια νυχτα. Κατα καιρους τα κλεινουν για καποιο μικρο χρονικο διαστημα, ανακοινωνουν και 2-3 συλληψεις και μετα ξανα μανα τα ιδια. Κατι δεν μου κολλαει. Αν ηθελαν θα τα κλεινανε και οποιος ξαναεμφανιζοταν θα τον ξανακλεινανε αμεσως κτλ κτλ. Ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ χρονια αυτη η ιστορια με ελαχιστες περιπτωσεις που εχουν πιασει καποιους

• Like
Αντιδράσεις: stelda

j_thess

Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2023
Like
991
Πόντοι
86
Μην το προωθείτε. Αυτό ακριβώς θέλουν να πετύχουν.
Το συζητήσετε δεν το συζητήσετε εδω δεν θα αλλάξει κάτι. Οι admins αν μπορείτε κλειδώστε το thread.

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
12.976
Πόντοι
3.506
στοχεύουν στο να κλείσουν τις πλατφόρμες που τρώνε το ψωμί των συνδρομητικών Ελληνικών καναλιών.
Το νομοσχέδιο γράφτηκε από κοινού από τα νομικά τμήματα Cosmote και Nova και δόθηκε κατά παραγγελία στη Κυβέρνηση. Θυμηθείτε την προσωπική συνάντηση του Μητσοτάκη με τον τσέο της Deutsche Telekom για τις επενδύσεις των 3 δις. Τί ανταλλάγματα λέτε να ζητήθηκαν;

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
18.145
Πόντοι
3.656
Το νομοσχέδιο γράφτηκε από κοινού από τα νομικά τμήματα Cosmote και Nova και δόθηκε κατά παραγγελία στη Κυβέρνηση. Θυμηθείτε την προσωπική συνάντηση του Μητσοτάκη με τον τσέο της Deutsche Telekom για τις επενδύσεις των 3 δις. Τί ανταλλάγματα λέτε να ζητήθηκαν;
Ε ναι....αυτοί χάνουν εδώ...που βάζει ο άλλος ένα κουτάκι πειρατικό και βλέπει αυτά που θέλουν να σου πουλήσουν με τα κοσμοτέ τιβί κτλπ.

Τώρα...αν το περιεχόμενο δεν περιέχει διαφημίσεις...πως θα γίνει δεν πρέπει κάτι να πληρώνει όποιος το βλέπει?

Συνήθως ο κόσμος θέλει και ποιοτικό περιεχόμενο και χωρίς διαφημίσεις και τζάμπα και με υποστήριξη με εφαρμογές ios κτλπ....

και όλα αυτά δωρεάν.....κάτι σαν αυτούς που πειράζουν τα ρολόγια της ΔΕΗ και μετά γκρινιάζουν ότι είναι ακριβό το ρεύμα :confused::confused::confused:

• Like

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
80.533
Πόντοι
12.756
Ε ναι....αυτοί χάνουν εδώ...που βάζει ο άλλος ένα κουτάκι πειρατικό και βλέπει αυτά που θέλουν να σου πουλήσουν με τα κοσμοτέ τιβί κτλπ.

Τώρα...αν το περιεχόμενο δεν περιέχει διαφημίσεις...πως θα γίνει δεν πρέπει κάτι να πληρώνει όποιος το βλέπει?

Συνήθως ο κόσμος θέλει και ποιοτικό περιεχόμενο και χωρίς διαφημίσεις και τζάμπα και με υποστήριξη με εφαρμογές ios κτλπ....

και όλα αυτά δωρεάν.....κάτι σαν αυτούς που πειράζουν τα ρολόγια της ΔΕΗ και μετά γκρινιάζουν ότι είναι ακριβό το ρεύμα :confused::confused::confused:

Αν ψηφιζες ΚΚΕ θα τα ειχες ολα τσαμπα ,
αλλα τετοιος εισαι και ο κοσμακης πρεπει να ξεκωλοθει να πληρωνει συνδρομες επειδη δεν ξερεις να ψηφίζεις :coffee:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom