Και κάτι άλλο που ξέχασα, επειδή κάποιος έγραψε οτι η περίφημη απόφαση των 600 δις δεν ισχύει, είναι λάθος. Η αναίρεση υπερ του νόμου ΔΕΝ ακυρώνει την ουσία της απόφασης! Απλά έχει να κάνει μόνο με τη νομοθεσία για παρόμοιες υπόθεσεις αν παρουσιαστούν στο μέλλον. Με άλλα λόγια προσπαθούν να καλύψουν το Σώρρα όλοι τους και μας δουλεύουν κανονικά! Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.
Την περασμένη εβδομάδα ήμουν στην τράπεζα. Μπαίνουν τρία άτομα, ο ένας κρατούσε ένα φάκελο. Είδα να βγάζει μπόλικη χαρτούρα από μέσα και το μυαλό μου πήγε στη γνωστή υπόθεση Σώρρα. Πλησίασα και τον ρώτησα. Τελικά έπεσα μέσα, ήρθα να αποπληρώσω ένα δάνειο μου λέει με εξώδικη εντολή αποπληρωμής...
Πήρα το εξώδικο και έριξα μια ματιά. Για να μήν τα πολυλογώ αναφέρει κάποιους τραπεζικούς λογαριασμους, απο τους οποίους δικαιούται μερίδιο (όπως γράφει), και ζητά απο την τράπεζα να πάρει απο εκεί ό,τι χρήματα χρωστάει. Περίμενα απο περιέργεια να δω τι θα γίνει. Πίστευα ότι θα μπουκάρει καμία αστυνομία και θα τον μαζέψει. Αντίθετα, ο υπάλληλος μόλις άκουσε ελλήνων συνέλευσις κατουρήθηκε πάνω του, πήρε το χαρτί χωρίς να βγάλει άχνα. Προς στιγμή μου ήρθε στο μυαλό να του πω τι κάνεις, γιατί δεν παίρνεις την αστυνομία;
Αλλά μετά κατάλλαβα ότι οι λογαριασμοί που αναγράφονται στο εξώδικο πρέπει να είναι έγκυροι. Αν δεν ήταν θα είχαν ειδοποιήσει την αστυνομία.
Τί συμβαίνει τώρα; Η τράπεζα δεν εισπράτει απο αυτούς τους λογαριασμούς δεν ξέρω για ποιό λόγο. Επίσης δεν μαθαίνουμε τί είναι τελικά αυτοί οι λογαριασμοί και σε ποιόν ανήκουν;; Αυτός που δίνει το εξώδικο όμως, βάση νόμου έχει πληρώσει. Οπότε δεν μπορεί να τον πειράξει η τράπεζα, να του παρουν το σπίτι κλπ. Με άλλα λόγια "τους βάζει το μαχαίρι στο λαίμο" και τους λέει: Θέλετε τα λεφτά; πάρτε τα απο εκεί. Δε θέλετε; μην τα παίρνετε. Η τράπεζα μετά έχει πρόβλημμα και αυτός έχει βγάλει την ουρά του απ' εξω...
Πραγματικά δεν ξέρω που θα οδηγήσει όλο αυτό και δυστυχώς παντού μία υποκρισία, κανείς δεν ξέρει δεν είδε δεν άκουσε. Ακόμα και ένας γνωστός μου που ο αδερφός του είναι βουλευτής, του ζήτησα να τον ρωτήσει τί ακριβώς συμβαίνει με το Σώρρα. Όσες φορές του ανέφερε το όνομα Σώρρας, εκείνος του άλλαζε συζήτηση...