Ακριβώς αυτό. Και αν δε λέει να καταλάβει οτι "αυτό είναι το τσιφλίκι του" φροντίζουν να τον "επιμορφώσουν" καταλλήλως. Υπάρχουν κάποιοι λίγοι άνθρωποι που απέδρασαν από ΄κει μέσα και κάποιοι επίσης λίγοι που το παλεύουν φιλότιμα και με αξιοπρέπεια. Αλλά οι πολλοί θέλουν δρόμο με συνοπτικές διαδικασίες.
Θέλουν σιγουρα αλλα ποιος θα τους διώξει ;;;; εκεινο που εχω ακουσει να γινεται είναι να τους βάζουν σε ποστο που δεν ενοχλουν κανεναν (οποτε είναι και ελευθεροι να πινουν ολη τη μέρα καφέ ή να την κοπανάνε) και ουσιαστικα καλο τους κανουν γιατι κατά βαθος ολοι αυτοι που τσινάνε όταν πανε να δουλέψουν το αλυτερο πραγμα που μπορεις να τους φτιάξεις είναι μια θέση ύπνου ή με ελάχιστες υποχρεώσεις και βεβαια ο μισθος κάθε μηνα κανονικα.
Και στο μεταξι αυτοι είναι και οι χειρότεροι γιατι ολη μερα δεν έχουν τι να κανουν κοουτσομπολευουν - συνδικαλίζονται - κρινουν ολο το κοσμο μπορει ας πουμε εσυ να δουλευεις αυτος να μη κανει τιποτα και να σχολιάζει και από πάνω.
Ειχε ενας φιλος έναν τέτοιο στη δουλεια πηγαινε μεσα στον προϊσταμενο του ελεγε εκεινος αδιαφορουσε μεχρι που του ειπε πάρτον από εδώ γιατι καμια μέρα θα τον πλακωσω στις κλοτσιές και θα ευθυνεσαι , και εγινε και μια μεγάλη φασαρια κάποια στιγμη οποτε ο άλλος τοτε αναγκαστηκε να τον αλλαξει ποστο. Και εσυ μετα μου λες να τους διώξουν από την δουλειά. Ασε εχω ακουσει κατι ιστοριες δεν τα πιστευα.
Να μου λεει ο άλλος ότι έπρεπε να κάνω φασαρια για να τον πάρουνε
ασε φιλε έχουμε ακομα χάλια μεγάλα. Και που ηρθαν οι θεσμοι ακομα δεν έχουν αλλαξει πολλα πράγματα.