Νέα

Στη φυλακή ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του για υπεξαίρεση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα geoMan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 128K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Pozem

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2018
Like
0
Πόντοι
0
Ναι υπαρχει καποιο λαθος σε αυτο που λες. Ας υποθεσουμε οτι εχω εγω ενα ακινητο στην ιδιοκτησια μου. Και κάνεις εσυ αγωγή σε εναν φιλο σου οτι στο καταπατησε ενω ειναι δικο σου. Στο δικαστηριο ο φιλος συνομολογει την αγωγη σου, και βγαινει αποφαση οτι εισαι κυριος του ακινητου. Νομιζεις οτι αυτη η αποφαση εχει ισχυ σε βαρος μου, εμου του αληθινου ιδιοκτητη? Οχι βεβαια. Το δεδικασμενο ισχυει αναμεσα σε σενα και τον φιλο σου. Για μενα δεν ισχυει τιποτα. Θα κανω τριτανακοπη σε βαρος και των δυο σας και θα αναγνωρισθω κυριος.
Έγραψα περί "αδέσπωτου" οικόπεδου.
Εννοείται ότι αν υπάρχουν ιδιοκτήτες νόμιμοι δεν πετυχαίνει η απάτη.
Ότι έγραψα ήταν για να επισημάνω πως το δικαστήριο δεν κάνει έρευνα. Εξετάζει στοιχεία που του προσκομίζονται και αποφασίζει. Δεν μπορεί πχ να πει ότι θέλω έγγραφο από την Αμερικάνικη κυβέρνηση για την γνησιότητα των χαρτιών του Σώρρα. Κοιτάει σφραγίδες, τέλος, έχετε δίκιο να περάσει ο επόμενος.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.935
Πόντοι
5.506
Κανένας απατεώνας δεν είναι αστείος. Θα πρέπει οι εισαγγελικές αρχές να ασκήσουν διώξεις εναντίον όσων λειτουργούν τα γραφεία ΕΣΥ και ωθούν τους πολίτες να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους έναντι του κράτους.

Συμφωνω αλλα η δικαιοσυνη δε μπορει να ποινικοποιησει την ηλιθιοτητα.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.587
Πόντοι
2.356
Συμφωνω αλλα η δικαιοσυνη δε μπορει να ποινικοποιησει την ηλιθιοτητα.

Barock, κοίτα να δεις. Ναι η δικαιοσύνη οφείλει να προστατεύει τα συμφέροντα του κράτους. Ναι και τους πολίτες που λόγω της ιδιοσυγκρασίας τους πέφτουν θύματα. Με την ίδια λογική  δεν θα πρέπει να διώκεται κανένας για οικονομικές απάτες... Εδώ έχουμε ξεκάθαρη προτροπή να προβούν σε παρανομία οι πολίτες ανά γειτονιά.
Αυτό εννοώ εγώ.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.935
Πόντοι
5.506
Barock, κοίτα να δεις. Ναι η δικαιοσύνη οφείλει να προστατεύει τα συμφέροντα του κράτους. Ναι και τους πολίτες που λόγω της ιδιοσυγκρασίας τους πέφτουν θύματα. Με την ίδια λογική  δεν θα πρέπει να διώκεται κανένας για οικονομικές απάτες... Εδώ έχουμε ξεκάθαρη προτροπή να προβούν σε παρανομία οι πολίτες ανά γειτονιά.
Αυτό εννοώ εγώ.

Συμφωνουμε απολυτα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Έγραψα περί "αδέσπωτου" οικόπεδου.
Εννοείται ότι αν υπάρχουν ιδιοκτήτες νόμιμοι δεν πετυχαίνει η απάτη.
Ότι έγραψα ήταν για να επισημάνω πως το δικαστήριο δεν κάνει έρευνα. Εξετάζει στοιχεία που του προσκομίζονται και αποφασίζει. Δεν μπορεί πχ να πει ότι θέλω έγγραφο από την Αμερικάνικη κυβέρνηση για την γνησιότητα των χαρτιών του Σώρρα. Κοιτάει σφραγίδες, τέλος, έχετε δίκιο να περάσει ο επόμενος.
Ομολογω δεν αντιλαμβανομαι πώς γινεται ενα ακινητο να ειναι "αδεσποτο". Σε καποιον ανηκε ή ανηκει, αλλιως προφανως ανηκει στο δημοσιο (αν ηταν π.χ. μερος καποιας κληρονομιας που αποποιηθηκαν ολοι οι κληρονομοι). Τεσπα δεν ειναι αυτο το θεμα μας.

Η απόφαση ηταν ατυχης και εξοργιστικα εσφαλμενη σε καθε περιπτωση, γι αυτο και αναιρεθηκε.
Εχω εξηγησει και τι ειναι η "αναιρεση υπερ του νομου".
Παντως ναι, θα μπορούσε να ζητησει και εγγραφα απο την αμερικανικη κυβερνηση. Γιατι οχι?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Barock, κοίτα να δεις. Ναι η δικαιοσύνη οφείλει να προστατεύει τα συμφέροντα του κράτους. Ναι και τους πολίτες που λόγω της ιδιοσυγκρασίας τους πέφτουν θύματα. Με την ίδια λογική  δεν θα πρέπει να διώκεται κανένας για οικονομικές απάτες... Εδώ έχουμε ξεκάθαρη προτροπή να προβούν σε παρανομία οι πολίτες ανά γειτονιά.
Αυτό εννοώ εγώ.
Υπαρχει μια λεπτομερεια. Αν η οργανωση του Σωρρα εξαπατουσε με την εννοια οτι προκαλουσε οικονομικη ζημια σε καποιους, τοτε ναι, θα ηταν εγκληματικη οργανωση και θα διωκοταν. Τωρα τι διωξη για απατη να γινει? Η απατη θελει οικονομικη ζημια. Εδω δεν ζημιωνονται οι χαζοι, απλως ελπιζουν να εξοφλησουν τα χρεη τους. Δεν χανουν κατι παραπανω. Πλην της συνδρομης ισως, αλλά δεν νομιζω οτι ειναι αυτο το θεμα. Αν εγω φτιαξω μια οργανωση και πεισω τα μελη μου οτι αν γινουν μελη θα αποκτησουν την αιωνια ζωη, τοτε προφανως τους κοροιδευω αλλά δεν ειναι απατη με την εννοια της οικονομικης ζημιας που θελει ο νομος.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.587
Πόντοι
2.356
Υπαρχει μια λεπτομερεια. Αν η οργανωση του Σωρρα εξαπατουσε με την εννοια οτι προκαλουσε οικονομικη ζημια σε καποιους, τοτε ναι, θα ηταν εγκληματικη οργανωση και θα διωκοταν. Τωρα τι διωξη για απατη να γινει? Η απατη θελει οικονομικη ζημια. Εδω δεν ζημιωνονται οι χαζοι, απλως ελπιζουν να εξοφλησουν τα χρεη τους. Δεν χανουν κατι παραπανω. Πλην της συνδρομης ισως, αλλά δεν νομιζω οτι ειναι αυτο το θεμα. Αν εγω φτιαξω μια οργανωση και πεισω τα μελη μου οτι αν γινουν μελη θα αποκτησουν την αιωνια ζωη, τοτε προφανως τους κοροιδευω αλλά δεν ειναι απατη με την εννοια της οικονομικης ζημιας που θελει ο νομος.

Με το να ωθεί τους χαζούς να μην πληρώσουν έναντι του κράτους δεν είναι επιλήψιμο - παράνομο και μάλιστα εις βάρος του δημοσίου;

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
36.342
Πόντοι
9.931
Μιλάμε για απάτη. Για καραμπινάτη απάτη! Και όπως είπε κάποιος πιο πάνω ωθούν τους πολίτες να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους έναντι του κράτους, αυτο δεν είναι ποινικά κολάσιμη πράξη;;; Σε ένα σοβαρό κράτος αυτά τα γραφεία θα επρεπε να έχουν κλείσει εχθές!

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.587
Πόντοι
2.356
Θεωρώ, ότι είναι εγκληματική οργάνωση γιατί πολύ απλά προτρέπει και οργανώνει πολίτες να μην πληρώνουν τους φόρους τους έναντι του κράτους. Αυτό δεν είναι οικονομική ζημιά έναντι του δημοσίου;

Pozem

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2018
Like
0
Πόντοι
0
Εδώ είναι και η ουσία γιατί δεν παρεμβαίνει το κράτος.
Θα είχε ενδιαφέρον μία μύνηση για εξαπάτηση από κάποιον οπάδό του.
Τα επιχειρήματα που θα χρησιμοποιούσε θα έδιωχναν κόσμο από τα γραφεία του άμεσα.

Papagias

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2017
Like
49
Πόντοι
1
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: Κλαίω μ'αυτά που γράφετε οι περισσότεροι, δεν έχετε ιδέα τι γίνεται. Έχετε ακούσει την παροιμία που λέει μπήκε το νερό στο αυλάκι; Τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους και ο Σώρρας που δεν είναι μόνος του φυσικά ξέρει τι κάνει και τι θα κάνει στην πορεία. Εγώ εδώ θα είμαι και θα τα λέμε.

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι της Ε.ΣΥ. για τις Ευρωεκλογές www.eurovouli.gr]www.eurovouli.gr[/url]

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.935
Πόντοι
5.506
Επιβεβαιωνω οτι μπηκε το νερο στ αυλακι, συντομα θα ακολουθησουν κι αλλοι τον αρχηγο στη μπουζου οχι για επισκεπτηριο.

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Μιλάμε για απάτη. Για καραμπινάτη απάτη! Και όπως είπε κάποιος πιο πάνω ωθούν τους πολίτες να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους έναντι του κράτους, αυτο δεν είναι ποινικά κολάσιμη πράξη;;; Σε ένα σοβαρό κράτος αυτά τα γραφεία θα επρεπε να έχουν κλείσει εχθές!
Ο Σώρρας είναι φυλακή και αναμένει την δική του όπως και επτά συνεργάτες του(συνεργάτες δεν είναι φυλακή).
Τώρα τι άλλο να γίνει; Να πάει η αστυνομία και να συλλαμβάνει τους χαζούς , και οι χαζοί να φωνάζουν χούντα, μας φιμωνουν;
Χάθηκε η μπάλα όταν δημοσιογράφοι έγραφαν για αυτές τις βλακείες, όταν το κράτος έδινε σημασία και έπεφτε στην παγίδα του, όταν μια δικαστικός πήρε μια τόσο γελοία απόφαση, έστω και εάν κινήθηκε εντός του νόμου.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Το ποσό αυτό έχει ενσωματωθεί σε έξι (6) διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας, εκάστου, εκατό δισεκατομμυρίων δολαρίων (100.000.000.000), λήξεως το μήνα Αύγουστο του έτους 2014, τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό καταπιστεύματος και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Με ληγμένα γραμμάτια δουλειά δε γίνεται....

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Ο Σώρρας είναι φυλακή και αναμένει την δική του όπως και επτά συνεργάτες του(συνεργάτες δεν είναι φυλακή).
Τώρα τι άλλο να γίνει; Να πάει η αστυνομία και να συλλαμβάνει τους χαζούς , και οι χαζοί να φωνάζουν χούντα, μας φιμωνουν;
Χάθηκε η μπάλα όταν δημοσιογράφοι έγραφαν για αυτές τις βλακείες, όταν το κράτος έδινε σημασία και έπεφτε στην παγίδα του, όταν μια δικαστικός πήρε μια τόσο γελοία απόφαση, έστω και εάν κινήθηκε εντός του νόμου.
Της τραπεζας της Ανατολης δεν ειναι ολα αυτα τα "πλουτη"; Ειχε δοθει τοτε πολυς χρονος και δημοσιοτητα απο δημοσιογραφους για να αναλυσουν τις μετοχες της τραπεζας της Ανατολης. Και απο μεγαλα καναλια. Αλλα για μενα αυτο δεν εχει να κανει, οι δημοσιογραφοι τη δουλεια τους κανουν, δικαιωμα τους να εκμεταλευονται κατι τετοια. Δε φταινε αυτοι αν βρισκονται μερικοι που συνεχιζουν ολη αυτη τη φουσκα.

BAKALIS74

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2012
Like
2.081
Πόντοι
456
Θεωρώ, ότι είναι εγκληματική οργάνωση γιατί πολύ απλά προτρέπει και οργανώνει πολίτες να μην πληρώνουν τους φόρους τους έναντι του κράτους. Αυτό δεν είναι οικονομική ζημιά έναντι του δημοσίου;

Συμφωνούμε, αυτό έκανε και ο συριζα προεκλογικά.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106

Papagias

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2017
Like
49
Πόντοι
1
Της τραπεζας της Ανατολης δεν ειναι ολα αυτα τα "πλουτη"; Ειχε δοθει τοτε πολυς χρονος και δημοσιοτητα απο δημοσιογραφους για να αναλυσουν τις μετοχες της τραπεζας της Ανατολης. Και απο μεγαλα καναλια. Αλλα για μενα αυτο δεν εχει να κανει, οι δημοσιογραφοι τη δουλεια τους κανουν, δικαιωμα τους να εκμεταλευονται κατι τετοια. Δε φταινε αυτοι αν βρισκονται μερικοι που συνεχιζουν ολη αυτη τη φουσκα.

Δεν είναι ΜΟΝΟ η τράπεζα ανατολής, η οποία είναι μία υπόθεση ανεξάρτητη από το Σώρρα καθώς πολλοί μέτοχοι, άσχετοι με το Σώρρα έχουν προχωρήσει σε μήνυση της ΤτΕ. Υπάρχει και σαιτ-φορουμ που δεν έχει σχέση με το Σώρρα

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Δεν είναι ΜΟΝΟ η τράπεζα ανατολής, η οποία είναι μία υπόθεση ανεξάρτητη από το Σώρρα καθώς πολλοί μέτοχοι, άσχετοι με το Σώρρα έχουν προχωρήσει σε μήνυση της ΤτΕ. Υπάρχει και σαιτ-φορουμ που δεν έχει σχέση με το Σώρρα
Τι να σου πω. Εγω θυμαμαι παντως εναν πρωην γνωστο η συνεργατη του Σωρρα να λεει οτι μαζι πηγαινανε στο Μοναστηρακι και αγοραζανε στο Γιουσουρουμ κατι  "χρυσοφορες" μετοχες.

Papagias

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2017
Like
49
Πόντοι
1
Τι να σου πω. Εγω θυμαμαι παντως εναν πρωην γνωστο η συνεργατη του Σωρρα να λεει οτι μαζι πηγαινανε στο Μοναστηρακι και αγοραζανε στο Γιουσουρουμ κατι  "χρυσοφορες" μετοχες.

Οι μετοχές της Ανατολής μέχρι το 1941 ήταν ανώνυμες. Από το 1941 και μετά έπρεπε να ονομαστικοποιηθούν αλλιώς ακυρώνονταν.
Αυτές που πωλούνται ως συλλεκτικές είναι είτε ανώνυμες - άκυρες είτε ονομαστικές. Ειναι αδύνατον όμως να τις μεταβιβάσεις στο όνομά σου αν δεν έχεις συγγένεια με αυτόν στον οποίο ανήκαν. Μου φαίνεται παράλογος αυτός ο ισχυρισμός.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom