Πολλοί που με ρωτούν σχετικά με τα 600, γιατί είναι δάνειο κλπ. το έχω πεί στις προηγούμενες σελίδες, αλλά θα το πω και πάλι.
Εσφαλμένα έχει περάσει στον κόσμο ότι τα χρήματα είναι του Σώρρα και τα κάνει δώρο. Τα 600 είναι δάνειο και είχε ειπωθεί πολλές φορές απο το 2013.
Η απόφαση 67650/2013 γράφει: Στην υπό κρίση περίπτωση αποδείχθηκε, ότι ο πρώτος κατηγορούμενος, δυνάμει αμετάκλητου πληρεξουσίου, τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού, ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων (600.000.000.000), που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρία επενδύσεων, με την επωνυμία «Red Panther Limited», που εδρεύει στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας.
Το ποσό αυτό έχει ενσωματωθεί σε έξι (6) διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας, εκάστου, εκατό δισεκατομμυρίων δολαρίων (100.000.000.000), λήξεως το μήνα Αύγουστο του έτους 2014, τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό καταπιστεύματος και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, τούτος προτίθεται να χορηγήσει το ανωτέρω χρηματικό ποσό στο ελληνικό κράτος,υπό τη μορφή δανείου , με διάρκεια αποπληρωμής εκατό (100) ετών και με επιτόκιο 0,5%.
Η ίδια απόφαση γράφει τι είπε ο Σώρρας στην απολογία του: «Απορώ γιατί βρίσκομαι εδώ. Μας έχουν ρίξει λάσπη. Μιλάω με δικηγόρους, μιλάω με Ελλάδα. Είμαστε όλοι ομογενείς, μιλάω με όλο τον κόσμο. Δηλώνω κατοικία μόνιμη στην Πάτρα. Είδαμε τα δημοσιεύματα. Δεν χάνουμε τα χρήματα, τα δανείζουμε με 0,5%, δεν φανταζόμουνα ποτέ ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε, με απαξίωσαν πλήρως. Είμαι διαχειριστής ενός ποσού που βρίσκεται στο Λονδίνο. Δεν θέλουμε να κάνουμε κόμμα. Αλλά αυτό δεν είναι πολιτική, είναι καταδυνάστευση. Μας βάλανε σ’ ένα μνημόνιο, με ενοχλεί ένα παγκόσμιο σύστημα, είναι όλα πλαστά. Δεν έχω να πω τίποτε άλλο. Είναι χρέος μου σαν Έλληνας πολίτης, μπορούμε να τα διορθώσουμε όλα. Με τα οικονομικά εργαλεία με οδήγησαν σε επενδυτική πρόταση χωρίς όφελος.