Νέα

Στέφανος Κασσελάκης - Κίνημα Δημοκρατίας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Οξαποδω
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 306K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

mhtsos(2)

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2020
Like
9.592
Πόντοι
1.056
Ωραία όλα αυτά

Ακόμα δεν μου απάντησες γιατί δεν έχω επιχειρήματα που δείχνουν την ενοχή μου.

Επίσης να ξέρουμε να ξεχωρίζουμε και τα σοβαρά από τα ασήμαντα θέματα.
1. Επίσης να ξέρουμε να ξεχωρίζουμε και τα σοβαρά από τα ασήμαντα θέματα. -->Το κάθε γεγονός έχει την δυναμική του. Οπότε κρίνεται αυτόνομα. Απο την σοβαρότητα του (υποκειμενικό) εξαρτάται και το πόσο ασχολούμαστε.
2. γιατί δεν έχω επιχειρήματα που δείχνουν την ενοχή μου. --> Για να μην ψάχνω προς τα πίσω, αυτό πρέπει να γράφτηκε οταν τέθηκαν διάφορα μαζί, χαρακτηρίσθηκα (νομίζω απο εσένα) ως φανατικός ΝΔ κλπ. Αν οχι , τότε sorry. Απλά γενικά θεωωρώ οτι στο κάθε πράγμα απαντάμε σε αυτό χωρίς να κάνουμε συγκρίσεις ή αναφέροντας άλλα και δημιουργώντας αχταρμά γεγονότων.

Απλά , γενικά δεν έχω σε πολύ εκτίμηση τους πολιτικούς, αλ΄λά θεωρώ οτι πρέπει να έχουμε άποψη, να μην τα θεωρούμε όλα απλά και οτι γνωρίζουμε εμείς τα πάντα. Θεωρώ οτι αν όλα λύνονταν σε μια μέρα, όλοι θα τα είχαν λύσει και θα έβγαιναν για τα επόμενα 20 χρόνια....

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.245
Πόντοι
5.506
Εγώ δε θα ανέφερα για αχταρμάδες σε κεφάλια τόσο εύκολα....ιδιαίτερα αν δεν είχα καταλάβει αυτά που διάβασα καθώς το νόημα του κειμένου μου δεν ήταν αυτό που κατάλαβες :confused:

Αν είχες δει όμως μπροστά σου ποτέ σύμβαση του δημοσίου θα έβλεπες ότι αναφέρει ότι τα τιμολόγια εξοφλούνται το αργότερο σε 60 ημέρες.....μερικές φορές και σε 30 ημέρες....δια νόμου δεν μπορούν να εξοφλούνται αργότερα....οπότε εσύ ως καλός και τίμιος επιχειρηματίας πας και κάνεις προσφορά και projection για 60 ημέρες....

όμως μετά από 60 ημέρες παίρνεις το λογιστήριο και σου λένε τώρα πληρώνουμε τον Σεπτέμβριο του 2022.......οπότε όπως καταλαβαίνεις...πάρε ξανά σε 6 μήνες....και βλέπουμε.....

Ως εκ τούτου ούτε στα αρχίδια μου δε θα έγραφα κοινώς....ούτε θα έβαζα και κεφαλαία εις ένδειξη αγανάκτησης :confused:
Θύμησε μου λίγο ποσών ετών είσαι για να σου πω αν είχες γεννηθεί όταν έκανα τις πρώτες συμβάσεις με δημόσιο και για ποτε τους παράτησα και δεν ξανασχοληθηκα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.067
Πόντοι
3.656
1. Επίσης να ξέρουμε να ξεχωρίζουμε και τα σοβαρά από τα ασήμαντα θέματα. -->Το κάθε γεγονός έχει την δυναμική του. Οπότε κρίνεται αυτόνομα. Απο την σοβαρότητα του (υποκειμενικό) εξαρτάται και το πόσο ασχολούμαστε.
2. γιατί δεν έχω επιχειρήματα που δείχνουν την ενοχή μου. --> Για να μην ψάχνω προς τα πίσω, αυτό πρέπει να γράφτηκε οταν τέθηκαν διάφορα μαζί, χαρακτηρίσθηκα (νομίζω απο εσένα) ως φανατικός ΝΔ κλπ. Αν οχι , τότε sorry. Απλά γενικά θεωωρώ οτι στο κάθε πράγμα απαντάμε σε αυτό χωρίς να κάνουμε συγκρίσεις ή αναφέροντας άλλα και δημιουργώντας αχταρμά γεγονότων.

Απλά , γενικά δεν έχω σε πολύ εκτίμηση τους πολιτικούς, αλ΄λά θεωρώ οτι πρέπει να έχουμε άποψη, να μην τα θεωρούμε όλα απλά και οτι γνωρίζουμε εμείς τα πάντα. Θεωρώ οτι αν όλα λύνονταν σε μια μέρα, όλοι θα τα είχαν λύσει και θα έβγαιναν για τα επόμενα 20 χρόνια....
ναι οκ

όπως και να το γυρίσεις όπως και να το δεις μια παράνομη πισίνα είναι στον πάτο των θεμάτων που πρέπει να απασχολούν την κοινή γνώμη...και σίγουρα δεν θα έπρεπε να αναφέρεται ως πρώτο θέμα με συζητήσεις από βουλευτές στα κανάλια.

απο εκεί και πέρα συζητήστε ότι θέλετε έχω ακούσει ότι πετάει και τα σκουπίδια του στον πράσινο κάδο αντί για την ανακύκλωση....λογικά αύριο θα γίνει πρώτο θέμα :confused:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.067
Πόντοι
3.656
Θύμησε μου λίγο ποσών ετών είσαι για να σου πω αν είχες γεννηθεί όταν έκανα τις πρώτες συμβάσεις με δημόσιο και για ποτε τους παράτησα και δεν ξανασχοληθηκα.
ναι ε? τότε πρέπει να είσαι στην δική μου ηλικία....

διότι αν έκανες τις πρώτες συμβάσεις με το δημόσιο πριν από 20-25 χρόνια...όχι μόνο δεν αργούσαν να πληρώσουν αλλά τα έκαναν πλακάκια με τους προμηθευτές και έβαζαν στην ζήτηση 30% παραπάνω για να βολευτούν όλοι...ειδικά σε νησιά που δεν υπάρχει και μεγάλος ανταγωνισμός....έβαζαν 50% για να πάρει κάτι και ο ανταγωνισμός.....

έκανες δουλειές με το δημόσιο τις καλές εποχές και δεν ξανά ασχολήθηκες? πολύ δυνατός :rockon:

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.245
Πόντοι
5.506
ναι ε? τότε πρέπει να είσαι στην δική μου ηλικία....

διότι αν έκανες τις πρώτες συμβάσεις με το δημόσιο πριν από 20-25 χρόνια...όχι μόνο δεν αργούσαν να πληρώσουν αλλά τα έκαναν πλακάκια με τους προμηθευτές και έβαζαν στην ζήτηση 30% παραπάνω για να βολευτούν όλοι...ειδικά σε νησιά που δεν υπάρχει και μεγάλος ανταγωνισμός....έβαζαν 50% για να πάρει κάτι και ο ανταγωνισμός.....

έκανες δουλειές με το δημόσιο τις καλές εποχές και δεν ξανά ασχολήθηκες? πολύ δυνατός :rockon:
Εκανα δουλειες μετα απο μειοδοτικους διαγωνισμους με κλειστες προσφορες για λιγα χρονια με το δημοσιο και μολις αποειδα με τις πληρωμες τους εκοψα λασπη και βρηκα καλυτερες αγορες. Πριν 20-25 χρονια οπως ειπες και ναι μεν λεφτα δεν εκλαψα αλλα ουτεκονομησα κιολας με πληρωμες 6μηνων και 12μηνων χωρις μαλιστα να μιλαμε για τρελα ποσα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.067
Πόντοι
3.656
Εκανα δουλειες μετα απο μειοδοτικους διαγωνισμους με κλειστες προσφορες για λιγα χρονια με το δημοσιο και μολις αποειδα με τις πληρωμες τους εκοψα λασπη και βρηκα καλυτερες αγορες. Πριν 20-25 χρονια οπως ειπες και ναι μεν λεφτα δεν εκλαψα αλλα ουτεκονομησα κιολας με πληρωμες 6μηνων και 12μηνων χωρις μαλιστα να μιλαμε για τρελα ποσα.
Μέχρι το 2007 το δημόσιο ήταν παράδεισος για τους προμηθευτές

δεν ενδιαφερόταν κανένας για την χαμηλότερη τιμή...όλα ήταν υπερκοστολογημένα και το δημόσιο πλήρωνε στην ώρα του....ήταν εγγύηση....εκείνες τις εποχές δεν σε ένοιαζε η ρευστότητα γιατί πήγαινες με τα τιμολόγια που έκοψες στο δημόσιο στην τράπεζα...και σήκωνες ότι ήθελες....δε πα να σε πλήρωναν και σε 6 μήνες????

μετά άλλαξε η κατάσταση....αλλά όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με τα παραπάνω....η συζήτηση ήταν για το φπα αν θυμάμαι....εσένα σου άρεσε να πληρώνεις φπα που θα εισρπάξεις σε 12 μήνες και να μην συμψηφίζεται?

diamantino

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2018
Κριτικές
1
Like
2.656
Πόντοι
456
Επί της ουσίας συμφωνούμε.
Διαφωνώ στην θεωρία οτι "καλά για την πισίνα κάνετε έτσι. Εδώ τα Τέμπη χψ, το Μάτι χψ, η ακρίβεια, πόσοι άλλοι έχουν πισίνα κλπ".
Για μένα πρέπει να φωνάζουμε για όλα. Και για το καθένα μεμονωμένα.
Όταν ασχολούμαστε για ένα, πρέπει να μένουμε σε αυτό.
Για το κάθε θέμα μεμονωμένα.
Αλλιώς πλατιάζουμε και ξεφεύγουμε...., γενικολογούμε και χάνουμε την ουσία. Προφανώς και δεν μπορούμε να τα πιάσουμε όλα.
Οτι πιάσουμε όμως , κατευθείαν στο ψαχνό.
Λες "Εκτός αν νομίζεις ότι ο κασελακης είναι ο μόνος που έχει παράνομη ΠΙΣΙΝΑ". Οχι δεν το νομίζω. Αλλά ή πρέπει να βρούμε ΄όλες τις πισίνες ή καμία. ΟΧΙ . Όποια βρίσκω , κατευθείαν στο κεφάλι.
Έχουμε ακρίβεια. Το κοπανάμε. Καμία σχέση αν είχε γίνει το Μάτι ή ο stef έχει πισίνα.
Το καθένα μεμονωμένα....
Μα τι συζηταμε τωρα? εχουν ψηφισει τα βρωμικομματα το αρθρο 86 αν δεν κανω λαθος του βρωμοβενιζελου ηταν ,οπου λεει οπως οταν κατηγορουνται πολιτικοι δεν εχει δικαιωμα ουτε καν να ανοιξει το φακελο ο εισαγγελεας τι σκατα εχουμε εδω χουντα? μονοι τους θα κρινουν αν θα γινει δικαστηριο η οχι αναλογως ποιος κραταει ποιον? δηλαδη θα εβγαζε η μαφια πχ της Ιταλιας ενα νομο ακριβως τον ιδιο και ολα ενταξει? αλλα ξεχασα η μαφια δεν ειναι η επισημη κυβερνηση στην Ιταλια..εδω? και μετα απο ενα τεοιο νομο συνεχιζουμε και τους ψηφιαζουμε? ε δεν παμε καθολου καλα μα καθολου καλα

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.245
Πόντοι
5.506

δεν ενδιαφερόταν κανένας για την χαμηλότερη τιμή...όλα ήταν υπερκοστολογημένα και το δημόσιο πλήρωνε στην ώρα του....ήταν εγγύηση....εκείνες τις εποχές δεν σε ένοιαζε η ρευστότητα γιατί πήγαινες με τα τιμολόγια που έκοψες στο δημόσιο στην τράπεζα...και σήκωνες ότι ήθελες....δε πα να σε πλήρωναν και σε 6 μήνες????

μετά άλλαξε η κατάσταση....αλλά όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με τα παραπάνω....η συζήτηση ήταν για το φπα αν θυμάμαι....εσένα σου άρεσε να πληρώνεις φπα που θα εισρπάξεις σε 12 μήνες και να μην συμψηφίζεται?
Αν δεν υπάρχει τρόπος να συμψηφίζεται, το πληρώνεις και έχεις να λαμβάνεις.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.946
Πόντοι
6.946
Δείχνει στο όπεν τον Στέφανο επίσκεψη στο "Έλενα". Όρθιος, με τα πόδια κολλητά σαν σταυρωμένα, άξιος.

John 100

Σπουδαίος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
32
Like
5.403
Πόντοι
2.846
σχεδόν
δεν ενδιαφερόταν κανένας για την χαμηλότερη τιμή...όλα ήταν υπερκοστολογημένα
ναι ήταν ΥΠΕΡκοστολογημένα, συνήθως δικαιολογημένα ΥΠΕΡ κοστολογημένα. το γιατί παρακάτω...
και το δημόσιο πλήρωνε στην ώρα του....
ΠΟΤΕ.
πλήρωνε χρόνια μετά, ΧΡΟΝΙΑ όμως, και 2 και 3 και 4...
εξ ου και η υπερκοστολόγηση (εντάξει όχι αυτός ο λόγος μόνο)
ήταν. μέχρι το κανόνι βέβαια...
εκείνες τις εποχές δεν σε ένοιαζε η ρευστότητα γιατί πήγαινες με τα τιμολόγια που έκοψες στο δημόσιο στην τράπεζα...και σήκωνες ότι ήθελες....δε πα να σε πλήρωναν και σε 6 μήνες????
κατά 70% σωστό.
μαλακίζονται συλλήβδην ΟΛΕΣ οι ελληνικές κυβερνήσεις με το θέμα του συμψηφισμού. γαμάνε την αγορά και τον επιχειρηματία χωρίς λόγο

• Like
Αντιδράσεις: barock

hotshoot

Μέλος
Εγγρ.
12 Φεβ 2017
Like
224
Πόντοι
21
απλα διαβαζοντας και μονο τι γραφεται για τον κασελλακη και εχοντας εικονα τι λεει και τι κανει, καλαβαινουν ολοι οτι ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ. ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΗΛΑΔΗ. ΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.067
Πόντοι
3.656
σχεδόν

ναι ήταν ΥΠΕΡκοστολογημένα, συνήθως δικαιολογημένα ΥΠΕΡ κοστολογημένα. το γιατί παρακάτω...

ΠΟΤΕ.
πλήρωνε χρόνια μετά, ΧΡΟΝΙΑ όμως, και 2 και 3 και 4...
εξ ου και η υπερκοστολόγηση (εντάξει όχι αυτός ο λόγος μόνο)

ήταν. μέχρι το κανόνι βέβαια...

κατά 70% σωστό.

μαλακίζονται συλλήβδην ΟΛΕΣ οι ελληνικές κυβερνήσεις με το θέμα του συμψηφισμού. γαμάνε την αγορά και τον επιχειρηματία χωρίς λόγο
δεν είναι ούτε σχεδόν έτσι ούτε κατά 70% σωστό είναι όπως σου τα λέω

τα έργα ήταν κοστολογημένα +50% και αυτά για μικρά έργα...δεν μιλάω για τα ολυμπιακά ή για έργα των μεγάλων εργολάβων (τα αποτελέσματα αυτών τα είδαμε στα τέμπη)

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.067
Πόντοι
3.656
απλα διαβαζοντας και μονο τι γραφεται για τον κασελλακη και εχοντας εικονα τι λεει και τι κανει, καλαβαινουν ολοι οτι ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ. ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΗΛΑΔΗ. ΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ
ο θεός να μας κόβει χρόνια και να τα δίνει στον κυριάκο να μας σώζει για μια ζωή :rockon:

John 100

Σπουδαίος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
32
Like
5.403
Πόντοι
2.846
δεν είναι ούτε σχεδόν έτσι ούτε κατά 70% σωστό είναι όπως σου τα λέω

τα έργα ήταν κοστολογημένα +50% και αυτά για μικρά έργα...δεν μιλάω για τα ολυμπιακά ή για έργα των μεγάλων εργολάβων (τα αποτελέσματα αυτών τα είδαμε στα τέμπη)
σε άλλους χώρους, με πληρωμές 3 και 4 χρόνια (δεν υπερβάλω), υπερκοστολόγηση 50% θα ήταν αυτοκτονία για τον επιχειρηματία.
ξεκινούσε από 150% και βάλε...
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

ο θεός να μας κόβει χρόνια και να τα δίνει στον κυριάκο να μας σώζει για μια ζωή :rockon:
να μας κόβει χρόνια να του δίνει βδομάδες

John 100

Σπουδαίος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
32
Like
5.403
Πόντοι
2.846
προτιμώ να αυτοκτονήσω από τώρα
:grin:
πάντως σοβαρά τώρα, δεν θα κρίνω αν είναι καλός ή κακός πρωθυπουργός απλά θα κάνω σύγκριση με τους υπόλοιπους.
από όοοοοοοοο,τι έχουμε δει τις τελευταίες 2 δεκαετίες είναι σαφέστατα ο καλύτερος.
μη μου αρχίσεις τα μα και μου, θα έπρεπε-δεν θα έπρεπε, αυτούς έχουμε με αυτούς πορευόμαστε...
αν γίνουν αύριο εκλογές - ΘΕΣ ΔΕ ΘΕΣ - θα πρέπει να σε κυβερνήσει ένας εκ των κουτσούμπας, μητσοτακης, κασσεάκης, ανδρουλάκης, βελόπουλος, κωνσταντοπούλου...διάλεξε

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.067
Πόντοι
3.656
:grin:
πάντως σοβαρά τώρα, δεν θα κρίνω αν είναι καλός ή κακός πρωθυπουργός απλά θα κάνω σύγκριση με τους υπόλοιπους.
από όοοοοοοοο,τι έχουμε δει τις τελευταίες 2 δεκαετίες είναι σαφέστατα ο καλύτερος.
μη μου αρχίσεις τα μα και μου, θα έπρεπε-δεν θα έπρεπε, αυτούς έχουμε με αυτούς πορευόμαστε...
αν γίνουν αύριο εκλογές - ΘΕΣ ΔΕ ΘΕΣ - θα πρέπει να σε κυβερνήσει ένας εκ των κουτσούμπας, μητσοτακης, κασσεάκης, ανδρουλάκης, βελόπουλος, κωνσταντοπούλου...διάλεξε
προτιμώ να κυβερνήσω εγώ :sunglasses:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom