Νέα

Σπουδές σε Ελλάδα/εξωτερικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα giorgospapadopoulos2006
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 386
  • Εμφανίσεις 28K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
17 Αυγ 2006
Like
1
Πόντοι
0
Καλησπέρα ελπίζω το θέμα να ταιριάζει στο επιστήμη κ τεχνολογία. Θα είμαι 19 σε 10 μέρες περίπου. Τελείωσα το πρώτο έτος ενός από τα 3 ΑΕΙ Πληροφρικής στην Αθήνα κ θέλω μια βοήθεια. Ασχολήθηκα μέτρια με τη σχολή με αποτέλεσμα να περασω λιγα μαθηματα. Αυτό όμως που έχω να πω είναι πως είμαι πλήρως απογοητευμένοςς. Χωρίς να σημαίνει πως δε φταίω και εγω. Η μόνη μου ευθύνη όμως έγγυται στο γεγονος πως σε διαβαζα. Και μιλαω τωρα για τα υπολοιπα
Σε κατι σχολες οπωσ η δικια μου κ οι πολυτεχνικες μερικοι μαλακες κοβουν αβερτα κουβερτα απλα για να κοβουν . Αποτελεσμα σε αρκετα μαθηματα να βλεπεις να δινουν 800 ατομα κ να περνανε 30 κ απο αυτουσ 3-4 πρωτοετεις η του αντιστοιχου ετους
Αυτο θα μπορουσε εν μερει να δικαιλογηθει αν εκαναν κ αντιστοιχα καλο μαθημα πραγμα που γινεται σε ελαχιστες περιπτωσεις. Πολυ κατηγορουν τους φοιτητες για ξυσιμο κτλ κ γι αυτο τελειωνουν μερικοι στα 8-9 χρονια. Ισχυει φυσικα αλλα αυτο για μενα οφειλεται κ σε κατι αλλο. Στο γεγονος πως δεν υπαρχει σωστη καθοδηγηση κ βοηθεια απο τον θεσμο του πανεπιστημιου. Δε λεω πψς τα ξεαν ειναι ευκολα πανεπιστημια αλαλ ατομα που εδω δυσκολευονταν παρα πολυ πηγαν αγγλια και σε 5 χρονια ειχαν τελειωσει κ σχολη κ μεταπτυχιακο ξεροντας τα διπλασια πραγματα λογω του οτι υπαρχει σημαντικη βοηθεια απο τους λεγομενους tutors κ αλλους θεσμους εκει.
Ειλικρινα σκεφτομαι να τα παρατησω κ να φυγω εξω.Ξερω πως θα διαβαζω περισσοτερο σιγουρα αλαλ θα εχει αντικρυσμα. Εξ αλλου με την ακριβεια κ τους αστειους μισθους που παιρνουν οι γονεις μου τουλαχιστον θα τους ερχεται σα να ημουνα επαρχια. Το εχω διαπιστωσει απο ατομο που ηταν επαρχια κ εφυγε εξω κ πραγματικα εμεινα μαλακς.  Θα ηθελα να μου πειτε οσοι εχουν σπουδασει εξω καποια πανεπιστημια που να εχουν σχεση με υπολογιστες , πολιτικους μηχανικους και αρχιτεκτονικη που να ειναι καλα κ επισης με ποιες προυποθεσεισς πασ εκει. Εχω απολυτηριο 18,5 αν χρειαζεται καπου αυτο. Ζηταω διαφορες σχολες γιατι τελικα δεν ξερω κ το αντικειμενο αν με ενδιαφεερει τοσο της πληροφορικης.Ευχαριστω κ συγγνωμη για το μακροσκελες κειμενο

OP
OP
G
Εγγρ.
17 Αυγ 2006
Like
1
Πόντοι
0
Επισης ζητω συγγνωμη για ασυνταξιες κτλ αλλα εγραψα πολυ γρηγορα το κειμενο

Επισκέπτης
Για εξωτερικό δεν γνωρίζω,αλλά για Ελλάδα μπορείς με το 10% να περάσεις σε άλλη σχολή της αρεσκείας σου,αν βέβαια ο βαθμός που έβγαλες στις Πανελλήνιες είναι αρκετός για να περάσεις στη συγκεκριμμένη σχολή.

OP
OP
G
Εγγρ.
17 Αυγ 2006
Like
1
Πόντοι
0
κοιτα το 10% ειναι μια μεγαλη απατη κ αυτη. ειναι μονο για να επρασεις σε σχολη πολυ χαμηλοτερης βαθμολγιας απο αυτησ που εχεις. η σχολη μου συγεκκριμενα με 10% εχει 2000 μορια απραπανω. Και δυστυχως δε με ενδιαφερει καποια σχολη αλλη που να μπρω να πιασω με 10% ρεαλιστικα

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Tα ξένα πανεπιστήμια δεν είναι όλα ίδια, αλλά γενικά το κλίμα είναι πολύ καλύτερο και δε συγκρίνεται με τα ελληνικά.

Για όσους είναι σε θέση να κάνουν τη σύγκριση, το γεγονός ότι το ελινικό κράτος έχει απαίτηση να κρίνει αν τα ξένα είναι εξίσου καλά με τα ελινικά είναι το λιγότερο αστείο. Και μόνο τα κτίρια να συγκρίνεις ντρέπεσαι για λογαριασμό του ελινικού δημόσιου.

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Φοιτήτης στην Αγγλια είμουν κάποτε και έγω και σου προτείνω να προσέξεις τι ψάχνεις.
Καλώς ή κακώς θα έχεις συνηθίσει στην ελληνική νοοτροπία αφού ο ίδιος λές οτι δεν πολυδιάβαζες και τέλος πάντων τα ψιλό έξυνες.
Οι ευκαιρίες που σου δίνουν οι φίλοι μας οι Αγγλάρες (γι αυτούς ξέρω, γι αυτούς γράφω) είναι αρκετές. Και θα σε βοηθήσουν στη σχολή, και part time δουλειά να βρείς κλπ κλπ. Σου ζητούν όμως να προσαρμοστείς στις απαιτήσεις τους. Κοινώς, μηδέν απουσίες χωρίς σοβαρό λόγο, να τακτοποιείς τις όποιες υποχρεώσεις στην ώρα τους και πάνω απ΄ όλα να περνάς κάθε εξάμηνο ΟΛΑ τα μαθημάτα. Έχασες ένα, όλο το έτος απο την αρχή..... Και το δικαίωμα αυτό το έχεις μια φορά, μετά σπίτι σου.
Το οτί είσαι ήδη φοιτητής σε πανεπιστήμιο σου λύνει τα χέρια, καθώς όπως γράφεις έχεις περάσει και κάποια μαθήματα. Πάρε μια αναλυτική βαθμολογία απο το πανεπιστήμιο σου και στείλε την εκεί που ενδιαφέρεσαι. Θα τη συγκρίνουν με τα δικά τους μαθήματα και αν είσαι τυχερός πάς κατευθείαν στο δεύτερο έτος ή απλά κάνεις ορισμένα μαθήματα που σου λείπουν απο το πρώτο.  Πόλεις, πανεπιστήμια, σχολές κλπ δεν μπορώ να σου προτείνω, πρέπει εσύ να το ψάξεις
[move] [size=15pt]ΤΩΡΑ!!!!!!! [/size] [/move] .
Μέχρι τέλος Αυγούστου διαρκεί η διαδικασία εισαγωγής στα εκεί πανεπιστήμια οπότε πάρε γρήγορα τις αποφάσεις σου.

OP
OP
G
Εγγρ.
17 Αυγ 2006
Like
1
Πόντοι
0
Καλα στην αναγκη παω κ του χρονου.Παντως ξερω για το οτι σε διωχνουν κτλ αλλα εκει σουν δινεται κινητρο κ επισης το να κοπεις σε ενα μαθημα εκει ειναι πολυ πιο δυσκολο απο εδω αν λαβει κανεις υπο οψιν την προετοιμασια εστω κ υποχρεωτικη τις παρακολουθησεις κ τη βοηθεια που σου προσφερεται. Μου χουν πει πως οποιος παει κ το παρει σοβαρα χωρις να σημαινει πως γινεται φυτο κ δεν εχει κοινωνικη κ ερωτικη ζωη, δεν εχει ακνεναν προβλημα. Πιστευω πως ισχυει. Και οσο γι αυτο που αναφερθηκε πιο πανω, δεν ειναι το προβλημα μου τα κτιρια, μακαρι να ηταν αυτο μονο. Επισης σιγα μην τους στειλω πως περασα 3/12 μαθηματα θα με βρισουν!χαχα

OP
OP
G
Εγγρ.
17 Αυγ 2006
Like
1
Πόντοι
0
Παντως θα με βοηθουσε αν μου προτεινε καποιος πολεις πανεπιστημια κτλ

bordelman

Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
16
Πόντοι
16
παντως μην υποτιματε τα ελληνικα unis εχω τσεκαρει για χρηματοοικονομικα και εχω δει κατι μαστερ της αγγλιας που ειναι για την πλακα.
μιλαμε αυτοι οι σκατομπασταρδογαμολοκοπουστηδες δεν ξερουν μαθηματικα!!!
και οχι μονο αυτο τα σιχαινονται σε συγκριση με ενα αντιστοιχο εδω που ειναι βαρυ.

Τα maths / stats ειναι η καρδια του finance.

Επισκέπτης
φίλε giorgospapadopoulos2006 μιάς που έχουμε φάει τα νιάτα μας στα αγγλικά πανεπιστήμια είπα να βόηθήσω.
1)ο cretan335 τα λέει σωστά παραπάνω, στην αγγλία πρέπει να ξαναμπείς λίγο πολύ σε νοοτροπία λυκείου, εργασίες στην ώρα τους, παρακολούθηση μαθημάτων και εργαστηρίων, και διάβασμα για τις εξετάσεις γιατί αν κοπείς σε αρκετά μαθήματα μετά έχεις πρόβλημα με τη σχολή.
2)οι καθηγητές όντως βοηθάνε και στα lectures και οι σημειώσεις είναι οκ και βοηθητικά μαθήματα γίνονται κυρίως στο πρώτο έτος, και γενικά έχεις συνεχή επικοινωνία και επαφή μαζί τους χωρίς να χρειάζεται να κάνεις αίτηση στο θεό.
3)αφού είσαι ήδη σε ελληνικό πανεπιστήμιο, και με το απολυτήριο που έχεις το μόνο που θα σου ζητήσουν είναι να δώσεις εξετάσεις για αγγλικά, ζητάνε το ielts με βαθμό 6.5, από όσο ξέρω είναι ανώτερο του lower, ίδιο επίπεδο με το proficiency, αλλά εγώ το βρίσκω σαν το Lower σε βαθμό δυσκολίας ίσως και πιο εύκολο.
4)για προπτυχιακά αιτήσεις σε πανεπιστήμια πρέπει να κάνεις μέσω ucas, μπες και στης σελίδα τους έχεις όλες τις σχολές τα μαθήματα τα πάντα.
μπορείς να κάνεις αίτηση και on-line, μπορέις να δηλώσεις μέχρι 6 πανεπιστήμια.
5)Για μηχανικούς που είναι και το αντικείμενο μου, απο τα κορυφαία πανεπιστήμια έίναι το Imperial στο λονδίνο, το Sheffield, το Cardiff,to Manchester..κ.α.
Γράψε στο google guardian university ranking και θα σου βγάλει την επίσημη βαθμολόγηση των πανεπιστημίων για τον περασμένο χρόνο ανά σχολή.
6)και τέλος κάνε και μια βόλτα στα γραφεία του βρεττανικού συμβουλίου στην ελλάδα, θα σε ενημερώσουν κι αυτοί καλύτερα τι παίζει. Πάντως αν ενδιαφέρεσαι για να ξεκινήσεις το Σεπτέμβριο πρέπει να βιαστείς λίγο

Xristoss

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Εχοντας κανει Master's στην Αγγλια, μπορω να σου πω οτι δε συγκρινεται με Ελλαδα. Ουτε σε επιπεδο σπουδων νοοτροπια και υποδομες, ουτε και σε κοινωνικη ζωη.

Πανεπιστημια υπαρχουν πολλα. Να προσεξεις να αποφυγεις εκεινα με τα πολυπλοκα ονοματα γιατι συνηθως ειναι πρωην polytechnics (σα να λεμε αναβαθμισμενα ΤΕΙ). Ενα καλο σαιτ, αν και αφιερωμενο σε μεταπτυχειακες σπουδες, που μπορει να σου χρησιμευσει σαν οδηγος, ειναι το
Να εχεις υποψη σου οτι εκει δεν παιζει να αφηνεις μαθηματα για του χρονου, να κανεις κοπανες κτλ. Και φυσικα ουτε σκεψη για αντιγραφη, ειτε σε διαγωνισμα, ειτε σε εργασια. Την εβαψες αν σε πιασουνε.

Ακομα να ξερεις οτι εκει οι Ελληναραδες δεν εχουμε και το καλυτερο ονομα καθως και  το οτι θα γνωρισεις οτι καρυδιας καρυδι απο συμπατριωτες μας.

Τελος μια συμβουλη αν αποφασισεις να πας. Κανε παρεα με ντοπιους και γενικα αλλους βορειοευρωπαιους. Ετσι θα χωθεις και στα κολπα και στις γκομενες. Αποφευγε (οσο μπορεις) τους Ελληνες. Γκετοποιουνται και στο τελος ουτε Αγγλικα θα μαθεις της προκοπης, ουτε και θα πηδηξεις ιδιαιτερα...

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Πρώτον, θυμάμαι φιλαράκι μου που όταν είχε πρωτοέρθει στο Μαντσεστερ, δεν μιλούσε γρι αγγλικά. Κινέζο τον φωνάζαμε... Τελείωσε κανονικότατα στα τρια του χρόνια και έκανε και μεταπτυχιακό.  Ήταν όμως κύριος σε ΟΛΕΣ τις υποχρεώσεις του. Ότι μαλακίες κάναμε, μπύρες, γκόμενες, πάρτυ κλπ, κι αυτός μέσα.
Δεύτερον, θές Αγγλία??? Αν έχεις λεφτά πήγαινε Λονδίνο. Και καλά πανεπιστήμια θα βρείς και γαμάτα θα περάσειςΑλλά να έχεις λεφτά. Αν όχι προτίμησε τις άλλες πόλεις.
Στο Μάντσεστερ που φοιτούσα έχει 4 πανεπιστήμια. Ένα απο αυτά, το UMIST, θεωρείτε απο τα πολύ καλά του αντικειμένου σου. Αλλά τελείωσα το 1999 και αυτά αλλάζουν κάθε λίγο, γι αυτό δεν μπορώ να σου πω πήγαινε εκεί, κάνε αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι οτι επέλεξα μεγάλη πόλη και πέρασα απλά και γαμώ. Είχα επιλογές σε σπίτια, διασκέδαση και γενικά οτι ήθελα. Κάποια πανεπιστήμια που έχουν τα campus τους σε κάτι μικρά χωριουδάκια δεν φημίζονται για τη καλοπέραση τους.
Τρίτον, ρε μαλακίσμενο κωλοελληνα του κερατά, για αλλαγή νοοτροπίας και τα συναφή δε λέγαμε προηγουμένως? Τι θα πας ρε του χρόνου???? Τσακίσου τώρα να κάνεις τη δουλεία σου.
Κομμένη η πλάκα, αν θες μέχρι τα τέλη Αυγούστου προλαβαίνεις...

Επισκέπτης
cretan335  πάει το UMIST, ενώθηκε με το Metropolitan νομίζω και το κάνανε university of manchester

bordelman

Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
16
Πόντοι
16
είναι η λεγομενη συγχωνευση πανεπιστημιων που συζητουσαν οι αγγλοι οταν ημουν ακομη εκει.
για ειναι τι αλλο?
cost effective.το χρημα πανω απο ολα.

Επισκέπτης
στην αγγλία το προσέχουν το χρήμα και το ξοδεύουν εκεί που πρέπει (βλέπε έρευνες)
στην ελλάδα το ξοδεύουν σε χαλιά και σε μπιντέδες (βλέπε πάντειο)

Annoush

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Like
2
Πόντοι
6
λοιπον εκανα πρωτο πτυχιο ελλαδα, μαστερ εξω και τωρα κανω  ντοκτορα αγγλια. πιστευω οτι εκτος ελλαδας τα πραγματα ειναι καλυτερα απο αποψη επιπεδου σπουδων- πιο ευκολα να παρεις υποτροφιες η να χρηματοδοτηθεις αργοτερα απο εταιρειες :)

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
cretan335   πάει το UMIST, ενώθηκε με το Metropolitan νομίζω και το κάνανε university of manchester
Πάντα ήταν παράρτημα του UNIVERSITY OF MANCHESTER το UMIST. University of Manchester Institute of Science and Technology. Ακαδημαικά και μόνο το αναφέρω.
Πάντως το Metropolitan που ανέφερες είναι απο αυτά τα polytechnic που αναφέρθηκαν προηγουμένως που αναβαθμίστηκαν σε πανεπιστήμια. Και είναι ένα απο τα μεγαλύτερα της Αγγλίας, περίπου 60000 μοσχάρια σπούδαζαν εκεί ως το 1999 (που ξέρω). Ένα απο αυτά και η αφεντομουτσουνάρα μου.
Βρε bordelman, ποιό το κακό ένα πανεπιστήμιο να είναι cost effective?
Δεν μας παρείχαν επαγγελματική εκπαίδευση?

tkalelris

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
13
Πόντοι
1
Μια ς και έχουμε φάει κ εμείς τα νιάτα μας στην Αγγλία να βοηθήσω κ εγώ.Ο φίλος Cretan335 έχει απόλυτο δίκιο σε αυτά που λέει κ τα πράγματα είναι έτσι ακριβώς όπως στα γράφει.Τώρα όσον αφο΄ρα τα πανεπηστήμια ρίξε μια ματιά στο prospects.ac.uk είναι πολύ καλό σιτε κ θα σε βοηθήσει αρκετά.Κ αν θες μια δικιά μου προσωπική γνώμη αν ενδιαφέρεσε για μηχανικός θα ήταν καλό να μπεις σε ένα πανεπηστήμιο που ήταν παλιά polytechnic.¨οσοι έχουν περάσει από Αγγλία θα καταλαβαν τι εννοω.Αυτα είναι πανεπηστημια που πριν το 1992 είχαν μονο πολυτεχνικες σχολες.Ελπιζω να σ εβοηθησα λιγακι.

bordelman

Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
16
Πόντοι
16
Πάντα ήταν παράρτημα του UNIVERSITY OF MANCHESTER το UMIST. University of Manchester Institute of Science and Technology. Ακαδημαικά και μόνο το αναφέρω.
Πάντως το Metropolitan που ανέφερες είναι απο αυτά τα polytechnic που αναφέρθηκαν προηγουμένως που αναβαθμίστηκαν σε πανεπιστήμια. Και είναι ένα απο τα μεγαλύτερα της Αγγλίας, περίπου 60000 μοσχάρια σπούδαζαν εκεί ως το 1999 (που ξέρω). Ένα απο αυτά και η αφεντομουτσουνάρα μου.
Βρε bordelman, ποιό το κακό ένα πανεπιστήμιο να είναι cost effective?
Δεν μας παρείχαν επαγγελματική εκπαίδευση?
αγαπητε φιλε cretan335 ετσι που το πας θα με κανεις να παω στα βαθια νερα.
φιλε εχω την διαισθηση (ναι και αυτη πουτανα ειναι) οτι πλεον δεν υπαρχουν πολυ σημαντικές διαφορεσ στην εκπαιδευση στην αγγλια (εκτος oxford,cambridge και αλλα 5-6 καυτα Unis).
νιωθω οτι αυτο ισχυει πολυ στα μεταπτυχιακα της αγγλιας. Τελοσπαντων ειναι καλο να ειναι cost effective το uni για να πηγαινουν τα λεφτα σε καλο σκοπο και οχι σε πουτανες και ferrari και μετα σε δικηγορους...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom