You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Σπίτι του 85 με εντονες ρωγμες
- Μέλος που άνοιξε το νήμα ironman1979
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 65
- Εμφανίσεις 4K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.277
- Πόντοι
- 8.006
Σε ειπε αδελφη. Ορμα.
τι σημαινει Παγώνα???
Ψιτ. ΕΙ... ΓΙΑ Κατσε φρονιμα
Boldemort
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 4 Σεπ 2009
- Κριτικές
- 12
- Like
- 42
- Πόντοι
- 1.220
Σε ειπε αδελφη. Ορμα.
Δεν το καταλαβα
PA_2007
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 12 Ιαν 2006
- Κριτικές
- 6
- Like
- 2.645
- Πόντοι
- 456
Με την στενή έννοια του όρου "επιστήμη", δεν υφίσταται... αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.
προφανως δεν γνωριζεις το αντικειμενο που καλυπτει η ειδικοτητα του πολιτικου μηχανικου......αλλα οπως ειπες αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα που προφανως δεν θα γινει εδω
enallaktikos
Μέλος
- Εγγρ.
- 23 Οκτ 2007
- Like
- 281
- Πόντοι
- 86
Μια και είμαστε στο ανάλογο περιβάλλον (bourdelacom) ας μιλισουμε ανοιχτά.προφανως δεν γνωριζεις το αντικειμενο που καλυπτει η ειδικοτητα του πολιτικου μηχανικου......αλλα οπως ειπες αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα που προφανως δεν θα γινει εδω
Οποιαδήποτε συνδιαλαγή απ'ευθείας με πελάτη είναι πεζοδρόμιο, από οποιο επάγγελμα θέλετε (για να μην τα αναφέρω με κάποια σειρά και παρεξηγηθείτε)με όποιο επίπεδο μόρφωσης, μεχρι το επάγγελμα της πόρνης. Αποδεχτείτε το καλό θα σας (μας) κάνει. Δικαίωμα του πελάτη να θεωρεί ό,τι θέλει σωστό και να θεωρεί οτι μπορεί να το κοστολογεί οπως θέλει. Και πάλι τα αρχίδια του γλύφετε για να πάρετε τη δουλειά και ας τον βρίζετε από μέσα σας.
Η επιστήμη γίνεται σε κάποιο ερευνητικό ίδρυμα, σε ένα παν/κο εργαστήριο άντε σε μια μεγάλη εταιρία με το κορόιδο τον επιστήμονα να πληρώνεται με μηνιάτικο καίγοντας εγκεφαλικά κύτταρα για την πρωτοτυπία...
Τα χρήματα και το κύρος πηγαίνετε να τα ζητήσετε απ'αυτους που σας έλεγαν "σπούδασε παιδί μου για να έχεις καλή ζωή μετά" και από τον εαυτό σας που τους πίστεψε.
Όσο για το τι θεωρείται επιστήμη με τη στενή έννοια , ειναι τα εξής δύο: Μαθηματικά και φιλοσοφία, άντε από σπόντα και λιγο η φυσική...τέλος. Όλες οι υπόλοιπες προκύπτουν απ'αυτές , και ο συνδυασμός και δανεισμός πλέον γνώσεων από άλλες επιστήμες ονομέζεται τέχνη...
Αυτά χωρίς να θέλω να υποβιβάσω προσωπικά κάποιον, για μένα σεβαστές είναι και οι πορνες. Δεν αποτελεί μοναδικό κριτήριο (για εμένα πάντα) η βεβαίωση σπουδών για να σέβομαι κάοιον ως ανθρωπο.
Ανακατεύω πολλά ταυτόχρονα και δεν θέλω να επεκταθώ άλλο... ελπίζω να μην παρεξηγήθηκα
Η προτροπή μου είναι ότι όσο πιο γρήγορα αποδεχτείτε ότι πλέον κάνετε πεζοδρόμιο τόσο πιο γρήγορα θα πάψετε να στεναχωριέστε
Μια και είμαστε στο ανάλογο περιβάλλον (bourdelacom) ας μιλισουμε ανοιχτά.
Οποιαδήποτε συνδιαλαγή απ'ευθείας με πελάτη είναι πεζοδρόμιο, από οποιο επάγγελμα θέλετε (για να μην τα αναφέρω με κάποια σειρά και παρεξηγηθείτε)με όποιο επίπεδο μόρφωσης, μεχρι το επάγγελμα της πόρνης. Αποδεχτείτε το καλό θα σας (μας) κάνει. Δικαίωμα του πελάτη να θεωρεί ό,τι θέλει σωστό και να θεωρεί οτι μπορεί να το κοστολογεί οπως θέλει. Και πάλι τα αρχίδια του γλύφετε για να πάρετε τη δουλειά και ας τον βρίζετε από μέσα σας.
Η επιστήμη γίνεται σε κάποιο ερευνητικό ίδρυμα, σε ένα παν/κο εργαστήριο άντε σε μια μεγάλη εταιρία με το κορόιδο τον επιστήμονα να πληρώνεται με μηνιάτικο καίγοντας εγκεφαλικά κύτταρα για την πρωτοτυπία...
Τα χρήματα και το κύρος πηγαίνετε να τα ζητήσετε απ'αυτους που σας έλεγαν "σπούδασε παιδί μου για να έχεις καλή ζωή μετά" και από τον εαυτό σας που τους πίστεψε.
Όσο για το τι θεωρείται επιστήμη με τη στενή έννοια , ειναι τα εξής δύο: Μαθηματικά και φιλοσοφία, άντε από σπόντα και λιγο η φυσική...τέλος. Όλες οι υπόλοιπες προκύπτουν απ'αυτές , και ο συνδυασμός και δανεισμός πλέον γνώσεων από άλλες επιστήμες ονομέζεται τέχνη...
Αυτά χωρίς να θέλω να υποβιβάσω προσωπικά κάποιον, για μένα σεβαστές είναι και οι πορνες. Δεν αποτελεί μοναδικό κριτήριο (για εμένα πάντα) η βεβαίωση σπουδών για να σέβομαι κάοιον ως ανθρωπο.
Ανακατεύω πολλά ταυτόχρονα και δεν θέλω να επεκταθώ άλλο... ελπίζω να μην παρεξηγήθηκα
Η προτροπή μου είναι ότι όσο πιο γρήγορα αποδεχτείτε ότι πλέον κάνετε πεζοδρόμιο τόσο πιο γρήγορα θα πάψετε να στεναχωριέστε
Αντικειμενικα λες βλακειες για το τι ειναι επιστημη τι πληρωνουμε αλλα δεν μπορω τωρα να σου απντησω μιας και εχω δουλεια...καπου το απογευμα θα παρεις μια απαντηση μου...
enallaktikos
Μέλος
- Εγγρ.
- 23 Οκτ 2007
- Like
- 281
- Πόντοι
- 86
Ξυδάκι! :-*Αντικειμενικα λες βλακειες για το τι ειναι επιστημη τι πληρωνουμε αλλα δεν μπορω τωρα να σου απντησω μιας και εχω δουλεια...καπου το απογευμα θα παρεις μια απαντηση μου...
ironman1979
Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Μαρ 2011
- Κριτικές
- 7
- Like
- 29
- Πόντοι
- 1
Ηρθε και η εταιρία επισκευών η οποία μου έδωσε προσφορά λίγο πιο κάτω από το μηχανικό αλλα ο μηχανικός μίλησε ότι με ελάχιστο κόστος 1000ευρώ ανά κολώνα (3 στο σύνολο με τις ρωγμές) θα έχω εγγύηση 7-10 χρόνια και αν σε 5 χρόνια δαπανίσω άλλα 500 το διάστημα αυτό θα γίνει 15~20 χρόνια. Η εταιρία δεν μου ανεφερε τιποτα τέτοιο (ο εκπρόσωπος της δηλαδή) και φάνηκαν να ξέρουν λιγότερα ή πιο εμπειρικά το θέμα και όχι τόσο επιστημονικά. Δεν μετρησαν ούτε χρησιμοποιησαν τιποτα, μονο με το ματι... δεν πληρωσα τιποτα... μαλλον θα παρω την εταιρία όμως γιατί μπορεί να μου κόψει απόδειξη μικρότερη και να γλιτώσω το ΦΠΑ που τσούζει...θα δω... πάντως από χτες σκεφτομαι το κολαρακι της γκομενας του τυπα!
enallaktikos
Μέλος
- Εγγρ.
- 23 Οκτ 2007
- Like
- 281
- Πόντοι
- 86
Είδες μεγάλε, ο τυπάς το έχει πιασει το νόημα. Για να τους ψαρώσεις όλους όμως ζήτα επίσημη μελέτη αποκατάστασης υποβλημένη σε πολεοδομία πρώτα να δούμε τι θα σου πούνε!Ηρθε και η εταιρία επισκευών η οποία μου έδωσε προσφορά λίγο πιο κάτω από το μηχανικό αλλα ο μηχανικός μίλησε ότι με ελάχιστο κόστος 1000ευρώ ανά κολώνα (3 στο σύνολο με τις ρωγμές) θα έχω εγγύηση 7-10 χρόνια και αν σε 5 χρόνια δαπανίσω άλλα 500 το διάστημα αυτό θα γίνει 15~20 χρόνια. Η εταιρία δεν μου ανεφερε τιποτα τέτοιο (ο εκπρόσωπος της δηλαδή) και φάνηκαν να ξέρουν λιγότερα ή πιο εμπειρικά το θέμα και όχι τόσο επιστημονικά. Δεν μετρησαν ούτε χρησιμοποιησαν τιποτα, μονο με το ματι... δεν πληρωσα τιποτα... μαλλον θα παρω την εταιρία όμως γιατί μπορεί να μου κόψει απόδειξη μικρότερη και να γλιτώσω το ΦΠΑ που τσούζει...θα δω... πάντως από χτες σκεφτομαι το κολαρακι της γκομενας του τυπα!
Αν όμως είσαι αυθαίρετος, θα χορείεις στο ρυθμο τους...
ironman1979
Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Μαρ 2011
- Κριτικές
- 7
- Like
- 29
- Πόντοι
- 1
H εταιρία μου είπε ότι δεν χρειάζεται μελέτη αποκατάστασης και ότι αν θελω να μιλησω με ένα δικό τους μηχανικό. επίσης για τις εργασίες μου είπαν να βγαλω μονος μου μικρή άδεια που βγαινει δωρεαν στο δημο.
Ο μηχανικός μου είπε ότι τέτοια άδεια βγαίνει στη πολεοδομία με ένα κόστος περί τα 2000 με έκπτωση 25~30% αλλά με 250 θα μου βγαλει τη μικρή αδεια στο δημο για να κολλησει ενσημα στους εργατες.
Μπερδευτηκα γμτ!
Ο μηχανικός μου είπε ότι τέτοια άδεια βγαίνει στη πολεοδομία με ένα κόστος περί τα 2000 με έκπτωση 25~30% αλλά με 250 θα μου βγαλει τη μικρή αδεια στο δημο για να κολλησει ενσημα στους εργατες.
Μπερδευτηκα γμτ!
foufoutos_30
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 26 Νοε 2009
- Like
- 34
- Πόντοι
- 166
Μια και είμαστε στο ανάλογο περιβάλλον (bourdelacom) ας μιλισουμε ανοιχτά.
Οποιαδήποτε συνδιαλαγή απ'ευθείας με πελάτη είναι πεζοδρόμιο
τετοια μαγκια δεν πουλατε ποτε στα γιατρουδακια..εκει στεκεστε σουζα οταν σας ζητανε φακελλακια ή για να δουν 10 λεπτα εξετασεις 130 ευρω
εκει δεν μιλατε για πεζοδρομια και συναλλαγες
ή μηπως το λειτουργειμα του γιατρουδακου ειναι ποιο σημαντικο απο ενος πολιτικου μηχανικου ή μηχανολογου;;
οποτε καλα κανουν οι περισσοτεροι μηχανικοι και σας σκιζουν με το εργολαβικο οφελος
enallaktikos
Μέλος
- Εγγρ.
- 23 Οκτ 2007
- Like
- 281
- Πόντοι
- 86
Κατά τα άλλα ... επιστήμη...
Φιλαράκι, στη πιάτσα επικρατεί καφρίλα.
Αν θες να είσαι 100% σωστός , δηλ. το σπίτι είναι νόμιμο με άδεια κλπ στο όνομά σου δεν έχεις κανένα λόγο να κάνεις μισές δουλειές.
Η άδεια μικρών εργασιών είναι για κανένα μερεμέτι (μπάλωμα σοβά) και ψιλοπράματα για να δικαιολογήσεις κατάληψη πεζοδρομίου για τα υλικά(αφού πληρώσεις παραπάνω βέβαια), τοποθέτηση κάδου για μπάζα κλπ (με το γράμμα του νόμου λέμε)όχι πάντως για διορθώσεις στο σκελετό. Στο λένε για να μη φας καμιά καταγγελία απο ανάποδο γείτονα και ξημερωθείς στο αυτόφορο αλλά από την άλλη να μη πληρώσεις πολλά "νομιμα" χρήματα. Αν πας με κανονική άδεια αποκατάσταση φέροντος οργανισμού όλα τα λεφτά φαίνονται και αναγκαστικά θα φορολογηθεί ο μηχανικός για όλο το ποσό. Συν οτι θα διεκδικείς απόδειξη για όλο το ποσόν. Και το σημαντικότερο, αν τελικά σου πέσει στο κεφάλι θα είσαι απόλυτα κατοχυρωμένος και όχι με την εγγύηση-μαϊμού που σου υπόσχεται... εννοείται οτι όλα τα χαρτιά θα βγάλει εκεινος...
Σου ζητάει 2000 συν ένα χιλιάρικο για την κάθε κολώνα ;
Ψάξτο καλά πριν κάνεις οτιδήποτε, δυστυχώς το ψάξιμο είναι βαρετό αλλά απαραίτητο...γιατι από ό,τι σου ειπαν θα χρειαστούν σκαλωσιές, καλουπώματα , μπετονιέρες, πρέσσες μόνο "μικρές εργασίες" δεν είναι όλα αυτά... προφανώς δεν πρόκειται για ρωγμούλα ρηχή που με λιγο σκάψιμο και μπάλωμα με επισκευαστιό μπετό να ξεμπερδέψεις... η άστο να πέσει... μόνο του ... όποτε πέσει....
Φιλαράκι, στη πιάτσα επικρατεί καφρίλα.
Αν θες να είσαι 100% σωστός , δηλ. το σπίτι είναι νόμιμο με άδεια κλπ στο όνομά σου δεν έχεις κανένα λόγο να κάνεις μισές δουλειές.
Η άδεια μικρών εργασιών είναι για κανένα μερεμέτι (μπάλωμα σοβά) και ψιλοπράματα για να δικαιολογήσεις κατάληψη πεζοδρομίου για τα υλικά(αφού πληρώσεις παραπάνω βέβαια), τοποθέτηση κάδου για μπάζα κλπ (με το γράμμα του νόμου λέμε)όχι πάντως για διορθώσεις στο σκελετό. Στο λένε για να μη φας καμιά καταγγελία απο ανάποδο γείτονα και ξημερωθείς στο αυτόφορο αλλά από την άλλη να μη πληρώσεις πολλά "νομιμα" χρήματα. Αν πας με κανονική άδεια αποκατάσταση φέροντος οργανισμού όλα τα λεφτά φαίνονται και αναγκαστικά θα φορολογηθεί ο μηχανικός για όλο το ποσό. Συν οτι θα διεκδικείς απόδειξη για όλο το ποσόν. Και το σημαντικότερο, αν τελικά σου πέσει στο κεφάλι θα είσαι απόλυτα κατοχυρωμένος και όχι με την εγγύηση-μαϊμού που σου υπόσχεται... εννοείται οτι όλα τα χαρτιά θα βγάλει εκεινος...
Σου ζητάει 2000 συν ένα χιλιάρικο για την κάθε κολώνα ;
Ψάξτο καλά πριν κάνεις οτιδήποτε, δυστυχώς το ψάξιμο είναι βαρετό αλλά απαραίτητο...γιατι από ό,τι σου ειπαν θα χρειαστούν σκαλωσιές, καλουπώματα , μπετονιέρες, πρέσσες μόνο "μικρές εργασίες" δεν είναι όλα αυτά... προφανώς δεν πρόκειται για ρωγμούλα ρηχή που με λιγο σκάψιμο και μπάλωμα με επισκευαστιό μπετό να ξεμπερδέψεις... η άστο να πέσει... μόνο του ... όποτε πέσει....
ektor lopez
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Αυγ 2008
- Like
- 53
- Πόντοι
- 366
τετοια μαγκια δεν πουλατε ποτε στα γιατρουδακια..εκει στεκεστε σουζα οταν σας ζητανε φακελλακια ή για να δουν 10 λεπτα εξετασεις 130 ευρω
ή μηπως το λειτουργειμα του γιατρουδακου ειναι ποιο σημαντικο απο ενος πολιτικου μηχανικου ή μηχανολογου;;
οποτε καλα κανουν οι περισσοτεροι μηχανικοι και σας σκιζουν με το εργολαβικο οφελος
εχεις δικιο σε αυτα που λες αλλα το βλεπεις μονοπλευρα και απο την πλευρα του 'καλου' μηχανικου. ξεχνας οτι υπαρχουν πολλα κουναβια στον τομεα σου που δαγκωσανε κοσμο. κοιτα τι του εφτιαξε του τυπου που ανοιξε το νημα. η διαφορα με τους γιατρους και τους δικηγορους ειναι οτι μπορεις πιο ευκολα πιο γρηγορα και πιο οικονομικα να τους καταλαβεις οτι ειναι αλμπανηδες. τους μηχανικους θα περασουν χρονια για να δεις τι μαλακια σου εφτιαξε και αντε διορθωσε το μετα. και θα εχεις δωσει και σκασμο λεφτα και θα θες αλλο ενα σκασμο να διορθωσεις.
ektor lopez
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Αυγ 2008
- Like
- 53
- Πόντοι
- 366
αυτο που θα προτεινα, ειναι αφου εχουμε φιλοτιμους επαγγελματιες εδω μεσα καλυτερα απο τους αφορισμους θα ηταν να γραψετε δυο σειρες με ποιο τροπο θα μπορουσαμε να κανουμε σωστοτερη επιλογη μηχανικου και τι θα πρεπει να προσεχουμε ;)
enallaktikos
Μέλος
- Εγγρ.
- 23 Οκτ 2007
- Like
- 281
- Πόντοι
- 86
Ξυδάκι κι εσύ :-*τετοια μαγκια δεν πουλατε ποτε στα γιατρουδακια..εκει στεκεστε σουζα οταν σας ζητανε φακελλακια ή για να δουν 10 λεπτα εξετασεις 130 ευρω
Εγώ φταίω που σας δίνω συμβουλές να ξεπεράσετε την "αδικία" που αισθάνεστε και συγκρίνεστε με τους γιατρούς, καθεις εφ'ω ετάχθει , αν τους ζηλεύετε ας γινόσασταν και εσείς , βράστε στο ζουμί σας τι να σας κάνω... νομίζετε οτι σας "τη λέω"...εγώ ισότιμα σας αντιμετωπίζω...
και βέβαια γράφω οτι και ο γιατρός που κάνει ιατρειο ιδιωτικό, κάνει πεζοδρόμιο, την υποκρισία στηλιτεύω κι εγώ, ο καθένας σκίζει οπως μπορει τον καθένα, αυτό είναι το θρασυδειλο της υπόθεσης
ironman1979
Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Μαρ 2011
- Κριτικές
- 7
- Like
- 29
- Πόντοι
- 1
Ο μηχανικός μου ειπε 1000/ κολώνα η επισκευή και η γαλβανική πρόστασία όπου είναι απαραίτητο βάση μετρήσεων. Στο google είδα γαλβανικη προστασία στις βάρκες και πλοια.
Η εταιρία μου είπε 2700 όλο.
Απόδειξη εγώ δεν θέλω ολόκληρη γιατί θα επιβαρυνθώ ΦΠΑ
Οι τιμές για τις άδειες πάνε ξεχωριστά από τη κατασκευή, περίεργους εδω γυρω δεν εχω, ολοι ψιλοειναι παρανομοι οποτε μαλλον θα παω για την μικρή αδεια.
Θα συζυτησω και με γονεις γιατι το ακινητο είναι δικο τους να τσονταρουν και τιποτα.
Η εταιρία μου είπε 2700 όλο.
Απόδειξη εγώ δεν θέλω ολόκληρη γιατί θα επιβαρυνθώ ΦΠΑ
Οι τιμές για τις άδειες πάνε ξεχωριστά από τη κατασκευή, περίεργους εδω γυρω δεν εχω, ολοι ψιλοειναι παρανομοι οποτε μαλλον θα παω για την μικρή αδεια.
Θα συζυτησω και με γονεις γιατι το ακινητο είναι δικο τους να τσονταρουν και τιποτα.
ektor lopez
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Αυγ 2008
- Like
- 53
- Πόντοι
- 366
παει χαθηκε ο φουφουτος
foufoutos_30
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 26 Νοε 2009
- Like
- 34
- Πόντοι
- 166
αυτο που θα προτεινα, ειναι αφου εχουμε φιλοτιμους επαγγελματιες εδω μεσα καλυτερα απο τους αφορισμους θα ηταν να γραψετε δυο σειρες με ποιο τροπο θα μπορουσαμε να κανουμε σωστοτερη επιλογη μηχανικου και τι θα πρεπει να προσεχουμε ;)
θα σου απαντησω για τον τομεα μου
ρωτωντας αλλους γνωστους-συγγενεις ποιος μηχανολογος τους κατασκευασε / εκανε την μελετη θερμανσης απο την οποια εμειναν ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ
η μελετη αυτη ειναι το δειγμα γραφης μας μιας και τ αποτελσματα φενονται αμεσα και οχι μετα απο χρονια
ΚΑΙ εξακολουθω να λεω οτι ο καθρεφτης ενος μηχανικου ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ..εχω δει υδραυλικο να χυνει με σχεδια μηχανολογου γιατι ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΟΛΑ πανω τους..
ηταν ευαναγνωστα, με λεπτομερειες οπου χρειαζοταν
οποτε εαν γνωριζετε υδραυλικο αστερι ρωτηστε τον ποιον μηχανολογο εχει να σας προτεινει..
συνηθως οι καλοι υδραυλικοι συνεργαζονται με καλους μηχανολογους
Bastounovlaxos
Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Ιουν 2007
- Like
- 21
- Πόντοι
- 16
..εχω δει υδραυλικο να χυνει με σχεδια μηχανολογου γιατι ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΟΛΑ πανω τους..
Άλλο βίτσιο τούτο πάλι...