Νέα

Σπίτι του 85 με εντονες ρωγμες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ironman1979
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 65
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

toothpick

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουν 2010
Like
2
Πόντοι
0
και τι δουλεια εχεις ρε πολιτικε μηχανικε να υπογραφεις την δουλεια του μηχανολογου!
Τι δεν καταλαβαίνεις? Λίγο πιο πάνω μάλιστα ανέφερε πως οι Αρχιτέκτονες Μηχανικοί δεν είναι μηχανικοί αλλά ζωγράφοι. Κλασικό παράδειγμα έλληνα πολιτικού μηχανικού.  :think:

Ωστόσο για να είμαι δίκαιος το συγκεκριμένο θέμα όντως είναι αρμοδιότητα πολιτικού μηχανικού και κατά προτίμηση εξειδικευμένου. Τεχνικές λύσεις και συνεργεία κυκλοφορούν στην αγορά αλλά σίγουρα είναι απαραίτητη και η καθοδήγηση εξειδικευμένου επιστήμονα.

Καλή τύχη!

alexm4n

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Αυγ 2009
Κριτικές
61
Like
14
Πόντοι
1.366
:thumbsup:
Τι δεν καταλαβαίνεις? Λίγο πιο πάνω μάλιστα ανέφερε πως οι Αρχιτέκτονες Μηχανικοί δεν είναι μηχανικοί αλλά ζωγράφοι. Κλασικό παράδειγμα έλληνα πολιτικού μηχανικού.  :think:

Ωστόσο για να είμαι δίκαιος το συγκεκριμένο θέμα όντως είναι αρμοδιότητα πολιτικού μηχανικού και κατά προτίμηση εξειδικευμένου. Τεχνικές λύσεις και συνεργεία κυκλοφορούν στην αγορά αλλά σίγουρα είναι απαραίτητη και η καθοδήγηση εξειδικευμένου επιστήμονα.

Καλή τύχη!

OP
OP
ironman1979

ironman1979

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2011
Κριτικές
7
Like
29
Πόντοι
1
Anyway παίδες, ήρθε ένας  τύπος (συνομίλικος) που ήρθε με το καυλάκι του κιολας για να πιουνε μετά καφε κατω από ότι μου είπε (δυστυχως δεν ειχα φωτο μαζι γιατι είχε ωραίο κολαράκι  :kissass: ) . Μερτησε με κάτι μηχανηματα και εριξε κάτι χημικα.
Μου είπε όντως για αλατι, χλωριόντα και ενενθράκωση ή κάπως ΄ετσι. Θα μου βγάλει κόστος επισκευής για 3 κολωνες και αν τη κανω δεκτή τη προσφορά του θα μου αφαιρέσει τα 100 που του έδωσα από εκει. Ελπίζω να μη μου έρθει τίποτα τρελό, μου μίλησε και για γαλβανική προστασία. Αυριο όμως περιμένω και άλλο συνεργείο που θα ερθουν χωρίς αμοιβη για προσφορά μόνο.
Ο μηχανικός ξηγημένος πάντως και αρκετα διαβασμένος με αυτές τις σκουριες.

...
Δεν είναι Τειτζης, βγαίνει και αλλιώς ο λογαρισμός. 18 Πανελληνιες +5 Πολυτεχνείο = 23 +1 φαντάρος = 24 + 8 η εμπειρία = 32 αλλά μου είπε ότι έκανε και τει και αει.

gtf τι επαθε το site Και η  συνδεση;;;

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Καλημέρα, χρόνια πολλά στους Γιώργηδες.
Κατευθείαν στο θέμα.
Σε παραθαλάσσια εξοχική κατοικία που έχω ειχαν εμφανιστει καποιες μικρες ρωγμες. Χτες απο περιεργεια σε καποιες κολωνες εβγαλα τους σοβαδες και ειδα ολα τα σιδερα σκουριασμενα και τα μπετα σπασμενα αλλα οχι τελειως μεχρι πισω απο τα σιδερα. Ξερει κανεις τι πρεπει να κανω; Κατι μαστορες μου λενε ότι να'ναι ενω ενας φιλος αρχιτεκτονας μου ειπε οτι μαλλον φταιει το αλατι. Η οικοδομη ομως δεν βρεχεται.

1269428850_82665355_1-Pictures-of--CONSTRUCTION-EQUIPMENT-WANTED-CRANES-EXCAVATORS-DOZERS-GRADERS-JCB-EVERYTHING-WANTED.jpg

URL]]

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
Anyway παίδες, ήρθε ένας  τύπος (συνομίλικος) που ήρθε με το καυλάκι του κιολας για να πιουνε μετά καφε κατω από ότι μου είπε (δυστυχως δεν ειχα φωτο μαζι γιατι είχε ωραίο κολαράκι  :kissass: ) . Μερτησε με κάτι μηχανηματα και εριξε κάτι χημικα.
Μου είπε όντως για αλατι, χλωριόντα και ενενθράκωση ή κάπως ΄ετσι. Θα μου βγάλει κόστος επισκευής για 3 κολωνες και αν τη κανω δεκτή τη προσφορά του θα μου αφαιρέσει τα 100 που του έδωσα από εκει. Ελπίζω να μη μου έρθει τίποτα τρελό, μου μίλησε και για γαλβανική προστασία. Αυριο όμως περιμένω και άλλο συνεργείο που θα ερθουν χωρίς αμοιβη για προσφορά μόνο.
Ο μηχανικός ξηγημένος πάντως και αρκετα διαβασμένος με αυτές τις σκουριες.

...
Δεν είναι Τειτζης, βγαίνει και αλλιώς ο λογαρισμός. 18 Πανελληνιες +5 Πολυτεχνείο = 23 +1 φαντάρος = 24 + 8 η εμπειρία = 32 αλλά μου είπε ότι έκανε και τει και αει.

gtf τι επαθε το site Και η  συνδεση;;;

καλα στα 5 τελειωνει 1/4 ελλαδα πολυτεχνειο (καταληψεις, απεργιες, χαλαροτητα κοκ)

τεσπα

ελπιζω να σου κανει καλη δουλεια

kotobiftekos

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2011
Like
4
Πόντοι
16
εγο που εχο τελιοσι το διμοτικο δ εκανο για να κανο τιν μελετι?

PA_2007

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Κριτικές
6
Like
2.645
Πόντοι
456
δηλαδη δινει καποιος 100-150 ευρω για ενα πηδημα με  μια πουτανα της σειρας και δεν δινει τα ιδια για ενα μηχανικο που θα ερθει να δει το σπιτι?

Tο προβλημα ειναι απο την υγρασια σε συνδυασμο με την ανεπαρκη επικαλυψη του οπλισμου και προφανως αποφλοιωση του σκυροδεματος λογω των ρωγμων που υπηρχαν οπως λες. Κατασκευες που ειναι κοντα στη θαλασσα χρειαζονται μεγαλυτερη επικαλυψη των οπλισμων απο το σκυροδεμα.Οι ρωγμες προφανως εγιναν απο κακη συντηρηση της κατασκευης ή από καποιο σεισμο. Η επισκευη θα κοστισει απο λιγο εως πολυ αναλογα με το βαθμο διαβρωσης του οπλισμου και την εκταση της ζημιας στο φορεα συνολικα.Αν θελεις στειλε μου με  μηνυμα αυτον που βρηκες και πες μου τι σου ειπε.Αν δεν βαριεσαι στειλε μου και με μειλ καμια φωτο.Ευχαριστως να σου πω την γνωμη μου.

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
δηλαδη δινει καποιος 100-150 ευρω για ενα πηδημα με  μια πουτανα της σειρας και δεν δινει τα ιδια για ενα μηχανικο που θα ερθει να δει το σπιτι?

τα ειπαμε μεγαλε

σε δικηγορους, πουτανες και γιατρους τα δινουν αδιαμαρτυρητα

σε μηχανικους κλαιγονται

και ο ανθρωπος θα πηγαινε και σπιτι του επισκεψη

PA_2007

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Κριτικές
6
Like
2.645
Πόντοι
456
και ξερεις ποιος ειναι ο λογος? οτι στον τεχνικο χωρο εχουν μπει πολλοι ασχετοι με την επιστημη του πολιτικου μχηανικου.Μεγαλομπογιατζηδεςς,μεγαλοχασαπηδες,ισως και νταβατζηδες που επειδη ειχαν μετρητα εγιναν και εργολαβοι και εχουν και αποψη για την κατασκευη. Ελπιζω με το ανοιγμα του επαγγελματος (που πρακτικα εχει γινει εδω και 30 χρονια βεβαια) να φροντισει καποιος να αποκλεισει απο το χωρο και ολους τους ασχετους και προφανως επικινδυνους.

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
εμενα καποιο μουνι της λασπης γυρισε καποτε και μ ειπε ''πληρωνω το πτυχιο σου''

θα το ελεγε ποτε αυτο σε γιατρο ο γαμοσπιτος;;;

σε δικηγορο;;

δεν εχουν αυτη την αποψη γιατι μπηκαν στον τομεα μας μουνια ασχετα

και στους γιατρους 1/2 τα παιρνει και πολλοι δεν σε χειρουργουν χωρις φακελακι

δεν σεβονται τους μηχανικους γιατι δεν εχουν συναισθηση της βαρυτητας του επαγγελματος μας...

πχ

μια καργιολα νοικοκυρα πιστευει οτι μια τραπεζαρια απο καρυδια εχει μεγαλυτερη αξια απο μια σωστη μελετη θερμανσης..

δεν θα πληρωσει μηχανολογο για να της κανει μια ΣΩΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ να μην κρυωνει η καργιολα και ανεβαζει τον θερμοστατη στους 28 μονιμως καιγοντας ενα σκασμο πετρελαιο, αφηνοντας τον υδραυλικαρα να βαλει οτι στον πουτσο σωματα θελει, αλλα η καριολα τον καναπε δερματινης θα τον παρει..

ενας καργιολης δεν εχει συναισθηση οτι μια σωστη μελετη στατικων θα κρατησει το σπιτι του σε μια σεισμογενη περιοχη..δεν γνωριζει οτι εαν μια κολωνα αστοχησει σε σεισμο σε 5 δευτερα εχει πεσει ολο το σπιτι...

CrashTest

Μέλος
Εγγρ.
29 Φεβ 2012
Like
8
Πόντοι
16
εμενα καποιο μουνι της λασπης γυρισε καποτε και μ ειπε ''πληρωνω το πτυχιο σου''

θα το ελεγε ποτε αυτο σε γιατρο ο γαμοσπιτος;;;

σε δικηγορο;;

δεν εχουν αυτη την αποψη γιατι μπηκαν στον τομεα μας μουνια ασχετα

και στους γιατρους 1/2 τα παιρνει και πολλοι δεν σε χειρουργουν χωρις φακελακι

δεν σεβονται τους μηχανικους γιατι δεν εχουν συναισθηση της βαρυτητας του επαγγελματος μας...

πχ

μια καργιολα νοικοκυρα πιστευει οτι μια τραπεζαρια απο καρυδια εχει μεγαλυτερη αξια απο μια σωστη μελετη θερμανσης..

δεν θα πληρωσει μηχανολογο για να της κανει μια ΣΩΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ να μην κρυωνει η καργιολα και ανεβαζει τον θερμοστατη στους 28 μονιμως καιγοντας ενα σκασμο πετρελαιο, αφηνοντας τον υδραυλικαρα να βαλει οτι στον πουτσο σωματα θελει, αλλα η καριολα τον καναπε δερματινης θα τον παρει..

ενας καργιολης δεν εχει συναισθηση οτι μια σωστη μελετη στατικων θα κρατησει το σπιτι του σε μια σεισμογενη περιοχη..δεν γνωριζει οτι εαν μια κολωνα αστοχησει σε σεισμο σε 5 δευτερα εχει πεσει ολο το σπιτι...

Η ιατρική είναι πιό δυσνόητη στον μέσο άσχετο και γι αυτο την αντιμετωπίζουν όλοι με δέος.
Ο μέσος άσχετος όμως , έχει ακούσει πεντέξι πράματα γύρω από οικοδομές  νομίζει ότι έπιασε τον παπά από τ'αρχίδια και μπορεί να εκφέρει γνώμη καλύτερα από σένα. Και νοιώθει και αδικημένος που δεν έχει πτυχίο και αναγκάζεται να πληρώσει το δικό σου  :2funny:

Μου θύμισε το Λαδάκη , που επειδή έμαθε απέξω πεντέξι νόμους , νόμισε ότι μπορει να αγορεύσει σε δικαστήριο  :grin:

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095

spanky

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2011
Like
2
Πόντοι
16
κανονισε beach party να σκασουμε  :rockon:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Η ιατρική είναι πιό δυσνόητη στον μέσο άσχετο και γι αυτο την αντιμετωπίζουν όλοι με δέος.
Ο μέσος άσχετος όμως , έχει ακούσει πεντέξι πράματα γύρω από οικοδομές  νομίζει ότι έπιασε τον παπά από τ'αρχίδια και μπορεί να εκφέρει γνώμη καλύτερα από σένα. Και νοιώθει και αδικημένος που δεν έχει πτυχίο και αναγκάζεται να πληρώσει το δικό σου  :2funny:

Μου θύμισε το Λαδάκη , που επειδή έμαθε απέξω πεντέξι νόμους , νόμισε ότι μπορει να αγορεύσει σε δικαστήριο  :grin:

Εγω εχω τελειωσει το πανεπιστημιο της Ζωης  :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom