Νέα

Σπίτι του 85 με εντονες ρωγμες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ironman1979
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 65
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

ironman1979

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2011
Κριτικές
7
Like
29
Πόντοι
1
Καλημέρα, χρόνια πολλά στους Γιώργηδες.
Κατευθείαν στο θέμα.
Σε παραθαλάσσια εξοχική κατοικία που έχω ειχαν εμφανιστει καποιες μικρες ρωγμες. Χτες απο περιεργεια σε καποιες κολωνες εβγαλα τους σοβαδες και ειδα ολα τα σιδερα σκουριασμενα και τα μπετα σπασμενα αλλα οχι τελειως μεχρι πισω απο τα σιδερα. Ξερει κανεις τι πρεπει να κανω; Κατι μαστορες μου λενε ότι να'ναι ενω ενας φιλος αρχιτεκτονας μου ειπε οτι μαλλον φταιει το αλατι. Η οικοδομη ομως δεν βρεχεται.

alexm4n

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Αυγ 2009
Κριτικές
61
Like
14
Πόντοι
1.366
ρε παιχτη υγρασια δεν εχει η περιοχη?
ο θαλασινος αερας δεν εχει αλατι?
θελει ειδικη κατασκευη για σπιτι κοντα στην θαλασσα!

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
:think: :think: :think: :think:

Παίζει και να ριξαν μπετά από θαλσσόνερο;;;;;;;;;;;

(το έχουν δει και αυτό τα ματάκια μου  :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: και ο επιβλέπον μηχανικός να σφυρίζει)

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
Κατευθείαν στο θέμα.
Σε παραθαλάσσια εξοχική κατοικία που έχω ειχαν εμφανιστει καποιες μικρες ρωγμες. Χτες απο περιεργεια σε καποιες κολωνες εβγαλα τους σοβαδες και ειδα ολα τα σιδερα σκουριασμενα και τα μπετα σπασμενα αλλα οχι τελειως μεχρι πισω απο τα σιδερα. Ξερει κανεις τι πρεπει να κανω; Κατι μαστορες μου λενε ότι να'ναι ενω ενας φιλος αρχιτεκτονας μου ειπε οτι μαλλον φταιει το αλατι. Η οικοδομη ομως δεν βρεχεται.

oι αρχιτεκτονες ειναι ζωγραφοι μεγαλε..δεν ειναι μηχανικοι

πηγαινε σε εναν πολιτικο μηχανικο να παρεις μια σωστη αποψη

ΠΙΡΙΝΙΚΟΣ

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Like
4
Πόντοι
1
Κατευθείαν στο θέμα.
συμβουλεψου μηχανικο.

OP
OP
ironman1979

ironman1979

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2011
Κριτικές
7
Like
29
Πόντοι
1
100~150 ευρώ για επίσκεψη; δεν πάνε καλα μου φαίνεται... πήρα 3 τηλ. πολιτικους οπως μου είπατε. Ολοι με αποδειξη παντως... ΔΝΤ που θελαμε!

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
παραθαλάσσια

ειδα ολα τα σιδερα σκουριασμενα και τα μπετα σπασμενα

Μεγάλε,

Γκαζώσου και έχε υπ' όψη σου ότι θα βάλεις αρκετά βαθειά το χέρι στην τσέπη αν θέλεις να παρατείνεις τη ζωή του κτίσματος.

Αυτό που περιγράφεις είναι αρκετά φυσιολογικό σε περιοχές κοντά στη θάλασσα. Το αλάτι επιταχύνει την οξείδωση του σιδήρου, και άρα συντομεύει τη ζωή του οπλισμένου σκυροδέματος.
2012-1985 = 27 χρόνια, μάλλον κακή κατασκευή είναι, δε δικαιολογείται τέτοια βλάβη σε τόσο λίγα χρόνια. Η υγρασία, μαζί με το αλάτι της ατμόσφαιρας περνάει μέσα από το μπετόν και φτάνει μέχρι τον οπλισμό. Σκουριάζοντας ο οπλισμός διογκούται, σπάει το μπετόν, μπαίνει μεγαλύτερη υγρασία από τις ρωγμές, και πάει λέγοντας. Είναι επιταχυνόμενη διαδικασία αυτή.

ΣΙΓΟΥΡΑ πρέπει να καθαρίσεις τα σαθρά, να καθαρίσεις τα σίδερα που έχουν σκουριάσει, να τα προστατέψεις με αντισκωρικό στρώμα χρώματος (κατ' αρχή) και μετά να τα ξανα-εγκιβωτίσεις σε μπετόν.
Αν η ζημιά είναι μεγάλη (εξασθένηση των οπλισμών από μεγάλη οξείδωση) πρέπει να "περιβάλλεις" τα μπετά σου με μανδύες (και νέους οπλισμούς) για να διατηρηθεί η στατική αντοχή του σκελετού.

Σαφώς πρέπει να το δει μηχανικός, και μάλιστα καλύτερα εξειδικευμένος σε αποκαταστάσεις, αναπαλαιώσεις, κλπ, αλλά πάντα καλύτερα να αρχίσεις από ένα φίλο σου (που τον εμπιστεύεσαι) για μια πρώτη γνώμη.

Μην το αφήσεις πάντως, αν δε θέλεις να καταλήξει ακατοίκητο.
Σε ποιά περιοχή είναι?

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Καλα τα όσα λες.

Αλλά και τα κονιάματα πρέπει να ειναι του πούτσου.

Δεν εξηγήται τοσο μεγάλη ζημία

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
100~150 ευρώ για επίσκεψη; δεν πάνε καλα μου φαίνεται... πήρα 3 τηλ. πολιτικους οπως μου είπατε. Ολοι με αποδειξη παντως... ΔΝΤ που θελαμε!
ENA λεπτακι φιλε μου

καταννοω οτι ειναι δυσκολες εποχες,

ομως

εαν επρεπε να πας σ γιατρο δεν θα τα εδινες;; μερικοι μεγαλογιατροι για 20 λεπτα παιρνουν 130 ευρω..για να δουν απλα εξετασεις..μου εχει τυχει..γι αυτο στο λεω

και εδω μιλαμε για την ασφαλεια σου..το σπιτι σου..

οπως μια φορα ενας που ηθελε να του υπογραψω υπευθυνες δηλωσεις πυρασφαλειας και οταν του ειπα 150 ευρω για ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΏΣΕΙΣ στραβωσε..και μιλαμε για την ορθη λειτουργια των συστηματων ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ..που θα μπορουσε να καει σαν ποντικος στο μαγαζακι του

στις πουτανες για 1 ωρα δινεται 150 ευρω..σε μεγαλογιατρους για 20 λεπτα δινετε 130

σε πολιτικους μηχανικους και μηχανολογους που ελεγχουν ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ και ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΑΣ δεν δινεται Ή σας φενονται πολλα και που μαλιστα ερχονται σπιτι σας

λες και εμεις βγηκαμε απο κανα δημοσιο ΙΕΚ και οχι απο πανεπιστημιο οπως τα γιατρουδακια ή τους αλλους τους φαφλαταδες δικηγορους

alexm4n

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Αυγ 2009
Κριτικές
61
Like
14
Πόντοι
1.366
και τι δουλεια εχεις ρε πολιτικε μηχανικε να υπογραφεις την δουλεια του μηχανολογου!

OP
OP
ironman1979

ironman1979

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2011
Κριτικές
7
Like
29
Πόντοι
1
Πορτο ραφτη προς Αυλακι.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Πορτο ραφτη προς Αυλακι.

Ναι. Είναι κακή κατασκευή.
Πήγαινε μια βόλτα πιο πέρα στο συγκρότημα του Δοξιάδη, να δεις κατασκευές μεγαλύτερης ηλικίας που δεν έχουν πάθει τίποτα, αν και είναι κι αυτές δίπλα στη θάλασσα.

Κατά τα λοιπά, όπως στα λέω.

loytsos

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2009
Like
3
Πόντοι
66

άν ξεκινάς να συζητάς  για τα 100-150 ευρω έτσι , αδελφέ άστο καλύτερα να πέσει από μόνο του  :rockon: :headbang: ;)
ΟΙ αιτίες πολλές μπορεί να είναι . Υπέδαφος , δεν χτίζουμε παλάτια πάνω στην άμμο  :rockon:

OP
OP
ironman1979

ironman1979

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2011
Κριτικές
7
Like
29
Πόντοι
1
ok μαγκες, το επιασα, θα πάρω καποιον που βρηκα στο google για επισκευες και ενισχυσεις, είναι και κοντα στην ηλικια μου 32, άρα ίσως όχι λαμογιο.

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
ok μαγκες, το επιασα, θα πάρω καποιον που βρηκα στο google για επισκευες και ενισχυσεις, είναι και κοντα στην ηλικια μου 32, άρα ίσως όχι λαμογιο.
δωσε κατι παραπανω και βρες καποιον μ εμπειρια

ειναι το σπιτι σου

kotobiftekos

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2011
Like
4
Πόντοι
16
%CE%9C%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BD%CF%84%CF%8C%CE%B6%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B9%CE%BF-%CF%86%CE%BF%CF%81%CF%84%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1_323576.jpg

κε μετα αναλαβανο εγο το κτισιμο

OP
OP
ironman1979

ironman1979

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2011
Κριτικές
7
Like
29
Πόντοι
1
8 χρόνια δεν είναι εμπειρία; σιγά μη παρω παπουλετο...

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Το θέμα είναι να μπορεί να ξανανοίξει βιβλίο και να είναι επιδεκτικός μαθήσεως σε νέα πράγματα, να μη μπετονάρισε το μυαλό μετά το πτυχίο εφαρμόζοντας τυφλοσούρτες...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom