Νέα

Σπάνιοι δίσκοι βινυλίου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ακροατής_
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 502
  • Εμφανίσεις 23K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.788
Πόντοι
3.506
Yπάρχουν ακόμη δισκάδικα με τέτοιες μουσικές στην Αθήνα;
Τα μικρής και πολύ εξειδικευμένης κλίμακας, είναι πιο πολλά πλέον από παλιότερα. Πολλοί έρχονται πλέον από το εξωτερικό για δισκοτουρισμό στην Αθήνα (όπως εμείς πηγαίναμε κάποτε εξω για να φορτώνουμε δίσκους). Το μόνο που δεν είναι ικανοποιητικό σε σχέση με το εξωτερικό, είναι τα παζάρια.

Δες εδώ:

Aragorn135

Ανώτατος
Εγγρ.
1 Μαρ 2015
Κριτικές
47
Like
13.046
Πόντοι
10.446
Artist: Led Zeppelin
Label: Atlantic-588171
Country: UK
Released: 1969
Genre: Rock
Style: Blues Rock, Hard Rock
Price Περίπου από κατάσταση G+ έως VG+ 2.5K - 8K ευρώ

a1.png
a2.png
a3.png
a4.png

Αυτό είναι το πρώτο press με μωβ το led zeppelin στο εξώφυλλο ...πρέπει να έχει βγει σε 1.500 αντίτυπα
η δεύτερη κόπια με πορτοκαλί το led zeppelin ....κοστίζει κανα 500 αρι ευρώ σε καλή κατάσταση ...

Aragorn135

Ανώτατος
Εγγρ.
1 Μαρ 2015
Κριτικές
47
Like
13.046
Πόντοι
10.446
Προσφάτως, έμπορας μεταχειρισμένων δίσκων από Μοναστηράκι απέκτησε τη δισκοθήκη θανόντως μουσικού ελληνικού underground συγκροτήματος, από συγγενείς του που μάλλον δεν γνώριζαν από δίσκους. Μέσα σε άλλα, υπήρχαν καμμια 200αριά albums με τιμές "επιστημονικής φαντασίας", τα οποία εκποιήθηκαν maximum στα 2/3 της αξίας που μπορεί να πιάσουν στο κύκλωμα. Περιττό να πω ότι όταν μαθεύτηκε πάρθηκαν αεροπλάνα αυθημερόν και διαφοροι Ολλανδοί, Ιταλοί κλπ μεγαλοντηλεράδες, σήκωσαν τη κρέμα η οποία άρχισε να εκπληστηριάζεται ήδη μέσα από τις πτήσεις της επιστροφής.
δεν του ςλες και εμπόρους αυτούς....μαυραγορίτες μπορεί.....
στοκάρουν κ πουλάνε πανάκριβα σαν τον Φραντζέσκο ..."οι γερμανοί είναι φίλοι μας"...
κάποτε ήθελα την πρώτη κόπια του are you experienced - Jimi hendrix και οι φίλοι μας εδώ στο Μοναστηράκι VG+ το είχαν 150 ευρώ
το βρήκα στο ebay 40 μαζί με τα μεταφορικά.....μιλάμε τώρα για το 2010 περίπου....
οπότε όταν ήθελα κάτι δύσκολο μόνο ebay...
για τα ελληνικά που μου άρσεαν πολύ, έριξα πολύ ξένυχτι να τα βρω, α΄΄λλα στο ebay, ΄΄αλλα στο discogs, α΄΄λλα στα δισκάδικα...
όχι τίποτα μτρομερό, Διαφανα Κρινα, Τρύπες, Metro Decay, Λευκή Συμφωνία κλπ....
ακριβό σπορ.....
όταν φτιάξεις δισκοθήκη με αυτά που σου αρέσουν , καιμιά τριακοσιαριά εγώ , όχι απαραίτητα συλλεκτικά όλα, σταματάς...
αλλιώς δεν έχεις να πληρώσεις το στεγαστικό.....

OTUtNDEyMy5qcGVn.jpeg

Aragorn135

Ανώτατος
Εγγρ.
1 Μαρ 2015
Κριτικές
47
Like
13.046
Πόντοι
10.446
Kαι πάλι μπορείς να το παραγγείλεις από το ιντερνετ. Ποιος παλαβός πάει σε δισκάδικο πλέον;
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

2 λόγους που θα δώσει κάποιος τόσα λεφτά για... Led Zeppelin? :think::think::think:
Καύλα είναι μωρέ.....αν τα έχεις τα δίνεις...το θέμα αν δεν τα έχεις, ζορίζει....

Manimal

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Φεβ 2020
Κριτικές
7
Like
38.928
Πόντοι
10.411
Δεν είναι πολύ ακριβό(στο ebay το βρήκα με τιμή λίγο πάνω από 300 $),αλλά το πρωτότυπο που κυκλοφόρησε το '92 και εδώ πριν απαγορευτεί και παραλίγο να το αποκτήσω αλλά έκατσε στραβή,αξίζει να το έχει κάποιος στη συλλογή του

JxuLN8x.jpg

Label: Sire ‎– 7599 26878-1

Format: Vinyl, LP, Album

Country:
Europe

Released: 1992

Genre: Hip Hop, Rock

Style: Hardcore, Heavy Metal

Aragorn135

Ανώτατος
Εγγρ.
1 Μαρ 2015
Κριτικές
47
Like
13.046
Πόντοι
10.446
Δεν είναι πολύ ακριβό(στο ebay το βρήκα με τιμή λίγο πάνω από 300 $),αλλά το πρωτότυπο που κυκλοφόρησε το '92 και εδώ πριν απαγορευτεί και παραλίγο να το αποκτήσω αλλά έκατσε στραβή,αξίζει να το έχει κάποιος στη συλλογή του

JxuLN8x.jpg

Country:
Europe

cop killer ....ωραίος τύπος ο Ice - T....
Και έχει κάνει συνεργασίες κ με Blag Flag και με Jello Biafra....

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.788
Πόντοι
3.506
Κάποτε έπαιζε ένα site για την κοστολόγηση δίσκων, το popspike. Λίγοι το ξέραν.
Ακόμα υπάρχει, αλλά οι τιμές δεν είχαν ιδιαίτερη σχέση με τη πραγματικότητα, αποδελτίωναν μόνο τις δημοπρασίες του eBay. Τώρα σου επιτρέπει να δεις δωρεάν περιορισμένο αριθμό δίσκων ανά ημέρα και απευθύνεται κυρίως σε συνδρομητές.

Γενικά το internet άλλαξε εντελώς την εικόνα των δοσοληψιών και τον τρόπο τιμολόγησης. Και το DisCogs έβαλε τη ταφόπλακα.

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.788
Πόντοι
3.506
Kαι πάλι μπορείς να το παραγγείλεις από το ιντερνετ. Ποιος παλαβός πάει σε δισκάδικο πλέον;
Όσοι ασχολούνται με το άθλημα της δισκοσυλλογής. Ασχέτως του αν αγοράζουν και από το ίντερνετ. Θα πάνε για να πιούνε ένα καφέ, να συζητήσουν με τον ιδιοκτήτη, να συναντήσουν φίλους. Τα εξειδικευμένα δισκάδικα είναι και στέκια, όχι μόνο μαγαζιά.

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.788
Πόντοι
3.506
δεν του ςλες και εμπόρους αυτούς....μαυραγορίτες μπορεί.....
στοκάρουν κ πουλάνε πανάκριβα σαν τον Φραντζέσκο ..."οι γερμανοί είναι φίλοι μας"...
κάποτε ήθελα την πρώτη κόπια του are you experienced - Jimi hendrix και οι φίλοι μας εδώ στο Μοναστηράκι VG+ το είχαν 150 ευρώ
το βρήκα στο ebay 40 μαζί με τα μεταφορικά.....μιλάμε τώρα για το 2010 περίπου....
οπότε όταν ήθελα κάτι δύσκολο μόνο ebay...
για τα ελληνικά που μου άρσεαν πολύ, έριξα πολύ ξένυχτι να τα βρω, α΄΄λλα στο ebay, ΄΄αλλα στο discogs, α΄΄λλα στα δισκάδικα...
όχι τίποτα μτρομερό, Διαφανα Κρινα, Τρύπες, Metro Decay, Λευκή Συμφωνία κλπ....
ακριβό σπορ.....
όταν φτιάξεις δισκοθήκη με αυτά που σου αρέσουν , καιμιά τριακοσιαριά εγώ , όχι απαραίτητα συλλεκτικά όλα, σταματάς...
αλλιώς δεν έχεις να πληρώσεις το στεγαστικό.....
Στα 90s όσοι είχαμε ήδη ρίξει χιλιόμετρα, γνωρίζαμε τη καλά τη διαφορά των ελληνικών τιμών από τις αντίστοιχες του εξωτερικού και όσοι είχαμε δυνατότητα να ταξιδεύουμε συχνά, δεν ασχολούμαστε με τους Μοναστρακιώτες. Βέβαια υπήρχε πολύς κόσμος που τους τα ακούμπαγε. Αποτέλεσμα, σχεδόν όλοι που πουλούσαν όρθιοι στα σύρματα, έγιναν μαγαζάτορες.

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.788
Πόντοι
3.506
Έχει πάρει άθλια τροπή με το discogs που το ξέρει πια και ο τελευταίος μαυραγορίτης και κοιτάζει να βγάλει τα σπασμένα του από κει.
Ναι, οι μαλάκες εκεί προσφάτως κρατάνε προμήθεια και από τα ταχυδρομικά τα οποία και βάζουν πλέον αυτόματα (και αυθαίρετα). Οπότε οι περισσότεροι πωλητές αυξάνουν τις τιμές για να καλύψουν τη χασούρα. Έχω πλέον σταματήσει να ασχολούμαι με αυτό, εδώ και 5-6 χρόνια. Πονήρεψαν όταν πήραν τη μερίδα του λέοντος από το eBay. Στο ξεκίνημά του πάντως το 2007, ήταν πράγματι ο παράδεισος των ευκαιριών.

Το eBay πάντως για τα πολύ ακριβά έχει ένα πλεονέκτημα. Είναι πλειστηριασμός, οπότε ο δίσκος αν είναι κράχτης μπορεί να ξεφύγει πολύ πιο ψηλά από την κανονική του τιμή. Πάντα για ένα "μυθικό" LP θα βρεθεί ο Ιάπωνας ή ο Κορεάτης (και παλιότερα ο Ρώσσος) που θα ακουμπήσει ένα αμάξι για να το αποκτήσει.

Τελευταία τροποποίηση:

koskam

Σπουδαίος
Εγγρ.
17 Μαρ 2018
Κριτικές
24
Like
10.295
Πόντοι
3.446

JxuLN8x.jpg

Country:
Europe

το έχω!! το είχα πάρει τότε που βγήκε... έχω πάρα πολλά βινύλια από 70's hard rock/classic, και από 80's και μετά metal, αρκετά βινύλια απ την δεκαετία το 90 που στο metal τουλάχιστον έβγαιναν ακόμα και τότε που το cdήταν ψηλά... λίγες κοπιες αλλά έβρισκες και σήμερα οι τιμές γ αυτά είναι πάνω από 100 τουλάχιστον, ιδικά η γερμανική noise που δεν υπάρχει πλέον να κάνει έστω επανέκδοσης , έχω πάρα πολλούς από εκεί, ένα LP που έχω και μου είχαν πει αν το βάλω στο discogs, να το βαλω σαν σε πλειστηριασμό (δεν ξέρω είναι η αλήθεια αν μπορεί να γίνει αυτο) με αρχή τα 1000 ευρώ τουλάχιστον, είναι το awake από dream theater πρώτη έκδοση, με τα αυτόγραφα όλης της μπάντας που είχα πάρει στο live στον Λυκαβηττό στο εξώφυλλο.... όλο και κάποιος ψυχακιας Ιάπωνας θα το θέλει αφού είναι άρρωστοι με την μπάντα...

koskam

Σπουδαίος
Εγγρ.
17 Μαρ 2018
Κριτικές
24
Like
10.295
Πόντοι
3.446
Στα 90s όσοι είχαμε ήδη ρίξει χιλιόμετρα, γνωρίζαμε τη καλά τη διαφορά των ελληνικών τιμών από τις αντίστοιχες του εξωτερικού και όσοι είχαμε δυνατότητα να ταξιδεύουμε συχνά, δεν ασχολούμαστε με τους Μοναστρακιώτες. Βέβαια υπήρχε πολύς κόσμος που τους τα ακούμπαγε. Αποτέλεσμα, σχεδόν όλοι που πουλούσαν όρθιοι στα σύρματα, έγιναν μαγαζάτορες.
Ναι ρε φίλε.... πιτσιρικάς τότε θυμάμαι να τα έχουν σε κούτες στο πεζοδρόμιο εκεί, και μετά από λίγα χρόνια, οι περισσότεροι με μαγαζί....

Manimal

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Φεβ 2020
Κριτικές
7
Like
38.928
Πόντοι
10.411
το έχω!! το είχα πάρει τότε που βγήκε... έχω πάρα πολλά βινύλια από 70's hard rock/classic, και από 80's και μετά metal, αρκετά βινύλια απ την δεκαετία το 90 που στο metal τουλάχιστον έβγαιναν ακόμα και τότε που το cdήταν ψηλά... λίγες κοπιες αλλά έβρισκες και σήμερα οι τιμές γ αυτά είναι πάνω από 100 τουλάχιστον, ιδικά η γερμανική noise που δεν υπάρχει πλέον να κάνει έστω επανέκδοσης , έχω πάρα πολλούς από εκεί, ένα LP που έχω και μου είχαν πει αν το βάλω στο discogs, να το βαλω σαν σε πλειστηριασμό (δεν ξέρω είναι η αλήθεια αν μπορεί να γίνει αυτο) με αρχή τα 1000 ευρώ τουλάχιστον, είναι το awake από dream theater πρώτη έκδοση, με τα αυτόγραφα όλης της μπάντας που είχα πάρει στο live στον Λυκαβηττό στο εξώφυλλο.... όλο και κάποιος ψυχακιας Ιάπωνας θα το θέλει αφού είναι άρρωστοι με την μπάντα...
Μήπως έχεις και το bootleg του '95 των Mayhem με το γνωστό εξώφυλλο?:confused:
Δεν θα το αναρτήσω γιατί προβλέπω αντιδράσεις :confused:

koskam

Σπουδαίος
Εγγρ.
17 Μαρ 2018
Κριτικές
24
Like
10.295
Πόντοι
3.446

Manimal

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Φεβ 2020
Κριτικές
7
Like
38.928
Πόντοι
10.411

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.788
Πόντοι
3.506
Ούτε εγώ γιατί δεν μου αρέσει αυτή η σκηνή,αλλά αυτό θα ήθελα να το είχα και ας μην το έβαζα ποτέ να το ακούσω
Θα πωληθεί στο Παζάρι του Αν, στις 16-17/12 από φίλο που θα έχει πάγκο με ακραία μέταλλα και πανκοκράστ. H αυθεντική κολομβιανή έκδοση σε αξιοπρεπέστατη κατάσταση. Το γνωρίζω γιατί την πήρε μπροστά μου τη κόπια από δισκοθήκη που εκποιήθηκε προσφάτως. Μου είπε ότι θα το διώξει εκεί γιατί στο DisCogs απαγορεύεται να πωληθεί ως ανεπίσημο.

Τελευταία τροποποίηση:

Johnny Red2

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
4 Οκτ 2023
Κριτικές
91
Like
18.945
Πόντοι
25.036
Youtube συνδεδεμένο, pc με hi-fi στην aux υποδοχή και είσαι πένα. Μια χαρά μουσική ακούς.
Ποιος κάθεται να ακούσει κάθε μέρα δίσκους στην τελική;
Φίλε μου αν ακούσεις το Let it shine που είναι στην παραπάνω ανάρτηση από YouTube και μετά από βινύλιο θα κλάψεις με το μπάσο και την συνειδητοποίηση του πόσα χάνεις με τον ψηφιακό ήχο. Ότι ψιψίνια και κοκοψόψαρα και αν συνδέσεις στην έξοδο...

OP
OP
Ακροατής_

Ακροατής_

Σεβαστός
Εγγρ.
17 Αυγ 2023
Like
3.711
Πόντοι
1.706
Artist: The Can
Label: Music Factory SRS 001
Country: Germany
Released: 1970
Genre: Rock
Style: Psychedelic Rock, Experimental
Price: Περίπου σέ κατάσταση από VG+ έως NM 7K -10 K ευρώ

a1.png
a2.png
a3.png
a4.png

Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Κριτικές
30
Like
20.492
Πόντοι
8.846
το βασικότερο είναι ότι "γερνάει" μαζί σου, δεν είναι άψυχο όπως το cd που μετά από 30 χρόνια δεν κάνει ένα σκρατς ...
βέβαια έχει και μια ιδέα φετίχ το όλο πράγμα, σαν τελετουργία δλδ....αλλά το βινύλιο γενικά είναι άλλη ιστορία όντως....
χρειάζεσαι και ένα καλό ηχοσύστημα φυσικά για να πάρεις καλό ήχο.....
η "τελετουργία" απαιτεί λάμπες όμως...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom